pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:247/377)

Grzyby portobello faszerowane kaszą kuskus z pietruszkowym pesto 179

mojego punktu widzenia to ogromny plus. Mięso, ryba czy nabiał to element obowiązkowy. Tutaj go nie ma *poza odrobiną parmezanu), ale sprężyste portobello robi naprawdę dobrą robotę. Składniki: - 4 grzyby portobello - 100 g kaszy kuskus marynata: - łyżeczka sosu chilli - 2 łyżki sosu sojowego - 3 posiekane ząbki czosnku - grubo mielony pieprz - 2 łyżki oliwy z oliwek - szczypta soli morskiej pesto(...)blendujemy. Kaszę kuskus zalewamy wodą 1 cm ponad kaszę, odczekujemy 5 minut i mieszamy kaszę z pesto. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki i układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy ok 20 minut. Smacznego

Cook&Love
Szynka pieczona w czerwonej papryce i imbirze 288

osuszyłam. Dzięki włożeniu mięsa na chwilę do wrzątku, zamykają się w nim pory, a w środku mięso, po upieczeniu, jest soczyste Mięso natarłam czosnkiem i imbirem Następnie obtoczyłam ją dokładnie wymieszanymi przyprawami i polałam oliwą z pestek winogron Szynkę umieszczoną w naczyniu żaroodpornym włożyłam do nagrzanego piekarnika w temperaturze 220 stopni i piekłam 10 minut Po tym czasie wyjęłam szynkę(...)temperaturę w piecyku zmniejszyłam do 150 stopni, a mięso przykryłam papierem do pieczenia (można folią aluminiową, ale ja jej nie używam)... ... i włożyłam z powrotem do piekarnika. Piekłam 2 godziny To jest "piętka" szynki :) Bardzo soczysta Tutaj są plasterki ukrojone ze środka szynki. Soczysta ale zwarta. Doskonale kroi się na krajalnicy.  Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szynka pieczona w czerwonej papryce i imbirze 288

osuszyłam. Dzięki włożeniu mięsa na chwilę do wrzątku, zamykają się w nim pory, a w środku mięso, po upieczeniu, jest soczyste Mięso natarłam czosnkiem i imbirem Następnie obtoczyłam ją dokładnie wymieszanymi przyprawami i polałam oliwą z pestek winogron Szynkę umieszczoną w naczyniu żaroodpornym włożyłam do nagrzanego piekarnika w temperaturze 220 stopni i piekłam 10 minut Po tym czasie wyjęłam szynkę(...)temperaturę w piecyku zmniejszyłam do 150 stopni, a mięso przykryłam papierem do pieczenia (można folią aluminiową, ale ja jej nie używam)... ... i włożyłam z powrotem do piekarnika. Piekłam 2 godziny To jest "piętka" szynki :) Bardzo soczysta Tutaj są plasterki ukrojone ze środka szynki. Soczysta ale zwarta. Doskonale kroi się na krajalnicy.  Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Papryka faszerowana mielonym indykiem i ryżem 179

przydadzą się Wam w tym momencie, to może ktoś się do nich dokopie i wykorzysta później. SKŁADNIKI: 5 czerwonych papryk średniej wielkości 10 dag suchego ryżu 50 dag mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sól pieprz sproszkowana papryka 2 łyżki suszonej papryki w płatkach - można pominąć 2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)dodać mięso, zeszkloną cebulę i czosnek, natkę pietruszki, paprykę w płatkach, połowę żółtego sera i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Przygotowane papryki oprószyć w środku solą, napełnić farszem i ustawić w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu rozłożyć resztę sera, przykryć odciętymi wierzchami. Papryki podlać wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika (można nie podlewać wodą oraz przykryć naczynie folią aluminiową i piec troszkę

Kuchenne zapiski Edyty
Delikatne nuggetsy z kurczaka 178

startego parmezanu 1,5 łyżki prażonej cebulki lub 1 łyżka mielonej cebuli pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki chilli pół łyżeczki oregano pieprz do smaku Krakersy, cebulkę, starty ser oraz wszystkie przyprawy wkładamy do woreczka z zamknięciem (np. TEGO z Ikei) i ubijamy tłuczkiem do mięsa do uzyskania konsystencji piasku/bułki tartej. (Możecie to zrobić też w inny sposób(...)papierowy ręcznik do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Jeśli wolicie zaoszczędzić nieco na kaloriach możecie kurczaka upiec w piekarniku. Wtedy wyłóżcie go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i spryskajcie delikatnie olejem. Pieczenie: Temperatura - 200 ºC z termoobiegiem Czas - ok. 20-25 minut Kurczak jest delikatny, soczysty i na pewno zasmakuje całej rodzinie! Możecie podać go jako samodzielną przekąskę

Cooking Monster
z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym pyszne z piekarnika gołąbki z młodej kapusty... 131

Składniki: kapusta biała 3 główki/młode, kasza jęczmienna 2,5 szklanki/łamana, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, jajka 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 3 sztuki, sok pomidorowy 1 litr, woda 3 szklanki(...)kaszę wymieszać dokładnie z przyprawami, jajkami, koperkiem nakładać farsz na kapustę i zawijać, układać w naczyniu żaroodpornym (mi wyszły 3 naczynia), na gołabki wlac sok pomidorowy, wodę, dodać masło piec w 200 C pod przykryciem z 45 minut, grzanie góra/dół, następnie pokrywki zdjąć i na termoobiegu piec w 150 C 10 minut - gołąbki są po prostu pyszne

W Mojej Kuchni Lubię
Włoski smak warzyw z kurczakiem, makaronem i chipsami z jarmużu 172

patelnię,  1 filet z kurczaka, 100 g makaronu muszelek małych, 3 łyżki oliwek zielonych bez pestek, 16 pomidorków koktajlowych, 1 łyżeczka sosu worcester,  pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska różowa do smaku, 3 łyżki oliwy z oliwek, przyprawy włoskie do smaku, świeże oregano, chipsy serowe z jarmużu: 150 g jarmużu, 1 łyżka oliwy z oliwek(...)delikatnie mieszamy. Jarmuż przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 6 -8 min w rozgrzanym piekarniku do 150°C. Jarmuż ma być chrupiący. Filet z kurczak myjemy i kroimy na średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej warzywa włoskie jednocześnie z mięsem. W tym samym czasie makaron gotujemy na al dente w lekko

Moniki Smakołyki
Kurczak po hiszpańsku 191

Kurczaka można zastąpić mięsem jagnięcym. W oryginalnym przepisie jest cały kurczak pokrojony na 8 części. Ja użyłem tylko udek.   Składniki po 4 udka i podudzia kurczaka 100 g szynki serrano 1 cebula 2 średnie czerwone papryki 400 g pomidorów 10 ml czerwonego wina 30 ml bulionu drobiowego 1 łyżka słodkiej papryki olej sól pieprz świeżo mielony Przygotowanie Udka(...)paprykę w proszku. Włożyłem udka kurczaka i szynkę, brytfankę przykryłem, dusiłem ok. 30 minut. Zdjąłem pokrywę i wstawiłem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C, ustawionego na pieczenie z góry. Zapiekałem ok. 20 minut

R'n'G Kitchen
Przepis na… – Calzone, pizzę z farszem 283

pizzy, o powalającym smaku i sycąca na długie godziny. -> Przepis na ciasto <- farsz: -3 łyżki oliwy z oliwek – Passata -cebula -kilka ząbków czosnku -500 gramów mielonego mięsa -papryka -garść zielonych oliwek -sól, pieprz -świeże zioła -mozzarella Zagniatamy ciasto na pizzę. W czasie kiedy ciasto rośnie przygotowujemy farsz. Właściwie, do calzone możemy dodać co tylko chcemy(...)farsz wykładamy na połowę placka i zlepiamy brzegi (tak jak zlepia się je w tradycyjnych pierogach). Gotowe calzone wykładamy na blachę (wysmarowaną oliwą z oliwek bądź wyłożoną papierem do pieczenia) i smarujemy ich wierzch oliwą oraz posypujemy świeżymi ziołami i serem. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy około 20 minut. Buon appetito! Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia

Bon Ton Italia
Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko” 294

mielone mięso, w panierce z bułki tartej i smażone w głębokim tłuszczu. Jest to popularna przekąska spożywana na zimno jak również na ciepło. Moja wersja jest troszkę odchudzona. Mięso drobiowe i tylko podsmażone na tłuszczu a następnie podpieczone. Jajka włożyć do zimnej wody i gotować 4 minuty od zagotowania. Wyjąć, włożyć do zimnej wody i odstawić do ostudzenia. Mięso(...)mąką. Mięso podzielić na 4 porcje. Każdą porcję rozklepać na dłoni, położyć jajko i oblepić je mięsem. Z jajkiem obchodzimy się delikatnie ponieważ jest ono w środku miękkie (białko ścięte a żółtko płynne). Kotleciki obtoczyć w migdałach. Na patelni rozgrzać masło z olejem. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić

królestwo garów
Babeczki mięsne z pieczarkami. 196

Składniki masa mięsna: 500 g mielonej wieprzowiny 1 całe jajko 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka majeranku 1 roztarty ząbek czosnku 1/3 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej Sól pieprz do smaku Farsz: 250 g pieczarek 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz Do posypania Starty żółty ser Ja zaczynam od przygotowania farszu. Pieczarki ścieram na tarce o grubych(...)momentu odparowania wody. Mięso wraz z pozostałymi składnikami wyrobić na gładką masę. Formę do muffinek (12 gniazd) wysmarować olejem. Formować z mięsa placuszki i wypełniać nimi otworki formy tak, aby powstało gniazdko.Formować delikatnie nie przygniatając mocno mięsa do formy. W powstałym dołku umieścić farsz. Tak uformować całość i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka z makaronem 130

patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć około 30 sekund. Dodać mięso mielone, pieczarki, paprykę słodką, ostrą, doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wlać pomidory z puszki, zamieszać. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Przygotowanie makaronu(...)Jajko roztrzepać widelcem i dodać do sosu, wymieszać. Formowanie zapiekanki – na dno formy rozłożyć połowę makaronu. Rozłożyć całą masę z mięsa. Na górze rozłożyć pozostały makaron i wylać sos beszamelowy. Teraz już tylko posypać potartym serem. Pieczenia – nagrzać piekarnik do 200 C i piec zapiekankę 45 minut. Zapiekanka musi być przykryta podczas pieczenia. Teraz już gotowe

Kuchnia Pokoleń
Obiady na 14 dni 130

Zachęcam Was do korzystania z sezonu na pyszne warzywa i owoce. Jest w czym wybierać! Co przygotować na obiad? Mam dla Was plan na obiady na

Moja smaczna kuchnia
KARKÓWKA PIECZONA W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 339

czosnku 50 g papryczki chilli papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry ok 1,5 cm grubości. Na patelni rozgrzać tłuszcz a następnie obsmażyć z każdej strony mięso. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie karkówkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić(...)Papryczki umyć, oczyścić z pestek i pokroić drobniutko. Czosnek obrać i wycisnąć. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa podsmażyć cebulę, czosnek, pieczarki i papryczki. Do warzyw dodać śmietanę oraz przyprawy, wymieszać i poddusić przez chwilę pod przykryciem. Sos wyłożyć na plastry mięsa a następnie zapiekać pod przykryciem w temperaturze 200 ° C przez 25 minut i kolejne5-10 minut bez przykrycia

Ola la LCHF