pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:222/377)

Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami 140

kostkę cebulę. Dodajemy mięso i smażymy chwilę. Po czym dorzucamy pokrojone pieczarki i starte na tarce ogórki. Smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia. Posypujemy startym żółtym serem. W garnuszku roztrzepujemy jajka ze śmietaną i przyprawami - solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masę rozlewamy na zapiekankę. Pieczemy w piekarniku

Krokusowy Dom
Lasagne 134

mięsa mielonego -ok 6-8 płatów lasagne -olej -puszka pomidorów -1 cebula -4 łyżki koncentratu pomidorowego - ok. 200 g żółtego sera -bazylia -oregano -ząbek czonsku -sól, pieprz na sos -3/4 szkl. mleka -5 łyżek mąki -łyżka masła -gałka muszkatołowa Przygotowanie Mięso podsmażyć na oleju z posiekaną cebulą i czosnkiem. Pomidory poddusić na łyżce oleju, dodać mięso, bazylię(...)gałką. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian płaty lasagne (najlepiej odgotować je przez kilka minut, ale można też bez gotowania), masło z dodatkami, posypywać startym serem i polewać sosem. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200st. Smacznego

Zielona Kuchnia
Faszerowana cukinia 135

woreczek (100 g) ryżu 350 g mielonego mięsa z indyka 10 suszonych pomidorów w oliwie ziołowej 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju pęczek natki pietruszki sól pieprz Dodatkowo: 1 kulka mozzarelli jogurt naturalny Przygotowanie: 1) Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. 2) Cebulę drobno pokroić i razem z mięsem podsmażyć na oleju, następnie dodać pokrojone(...)umyć, każdą przekroić na połowę, wydrążyć środek i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. 6) Do łódeczek z cukinii nałożyć przygotowany farsz. 7) Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. 8) Piec do miękkości (około 30-50 min, w zależności od wielkości cukinii) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 9) Gotową faszerowaną cukinię podawać z jogurtem naturalnym

Fitsweet.me
Domowy hamburger 162

Poziom trudności: łatwy porcja: 5 hamburgerów kaloryczność: średnia czas przygotowania: nie więcej niż 1 godzina Mięso przyprawiamy łyżeczką soli i łyżeczką pieprzu. Cebule siekamy w małą kostkę i smażymy na patelni aż się zeszkli. Zeszkloną i lekko przestudzoną cebulę dodajemy do mięsa i całość mieszamy. Formujemy 5 kulek. Każdą kulkę spłaszczamy tak aby była wielkości naszej dłoni, upewniając się(...)burger nie jest za cienki. Tak przygotowane hamburgery smażymy na 3 łyżkach oleju (bądź na kawałku papieru do pieczenia na suchej patelni - wersja FIT). Kotlety smażymy około 4-5 minuty z każdej strony, w zależności od grubości. Kotlety nie mogą być przesmażone ponieważ staną się twarde. Smażąc je około 10 minut, szacując, że kotlety są wielkości kobiecej dłoni

Klasyka Gotowania
Faszerowana pierś z indyka z pieczonymi warzywami i sosem 176

sera granda padano, świeży tymianek, suszone płatki chili, sól, pieprz, oliwa z oliwek 500 g brukselki, 500 g dyni hokkaido, 1/2 łyżeczki sumaku, 1/2 łyżeczki mielonego kminu, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, suszone płatki chili, 1 łyżka syropu klonowego, sól, pieprz, oliwa z oliwek, kilka orzechów pekan, 200 g kaszy bulgur, natka pietruszki, sos z czerwonej porzeczki(...)kolendrę i suszone płatki chili, brukselkę i dynię umieść w misce i wymieszaj z marynatą. Przełóż warzywa do metalowej formy do pieczenia. Indyka oczyść, umyj i osusz, a następnie rozkrój filet tak, aby powstał duży płat mięsa - możesz go rozbić trochę tłuczkiem. Na wierzch filetu rozłóż gorgonzolę, świeży tymianek, płatki chili, pieprz i starty ser granda padano. Następnie mięso

Plate of Joy
Kotlety z mięsa mielonego i kaszy kuskus 140

Dodałam też otręby owsiane żeby przemycić więcej błonnika do diety dzieci. Poza tym są zdrowsze, ponieważ nie smażyłam ich tylko upiekłam. Wyszły naprawdę super. Polecam! Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (wieprzowe lub drobiowe) 1/2 szklanki suchej kaszy kuskus 2 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki otrębów owsianych 2 garści posiekanej natki pietruszki sól pieprz Kaszę kuskus(...)zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski, dodać wystudzoną kaszę i wymieszać. Dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, otręby owsiane i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wyrobić. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać jajka i ponownie dokładnie wyrobić. Formować niewielkie kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut

kuchnia doski
Domowy pasztet pieczony drobiowo-cielęcy 303

łyżeczki morskiej gruboziarnistej lub zwykłej i 1 niepełna łyżeczka soli ziołowej 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego po 1 łyżce masła i oleju  odrobina masła i bułki tartej do formy Przygotowanie: Mięso umyj i wrzuć do dużego garnka, boczek możesz przeciąć na pół. Udka ułóż na górze, bo szybciej się ugotują(...)wątróbkę przełóż do dużej miski. Wrzuć tam też ugotowane mięso i warzywa. Pozostaw do ostudzenia. Przyprawy z rosołu wyrzuć. Zimne mięso, wątróbkę i warzywa zmiel w malakserze na gładką masę. Możesz też zmielić minimum dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa z drobnym sitem. Do zmielonej masy dodaj majeranek, pieprz mielony i sól. Spróbuj masę mięsną przed dodaniem soli. Ilość

Anioszek w kuchni
JASIO FLEJTUCH - SLOPPY JOE 168

oliwa - sól, pieprz MIĘSO POŁĄCZ Z SOSEM TABASCO i odstaw do lodówki na kilka godzin. Cebule zeszklij na oliwie, dodaj mięso i przyprawy, smaż przez kilka minut. Po tym czasie zalej wołowinę pomidorami i gotuj do czasu kiedy masa mocno odparuje (około 40 minut) BATATY POŁĄCZ Z OLIWĄ i przyprawami, przełóż je na blachę z pergaminem. Piecz w piekarniku przez

Kuchnia bezglutenowa Loli
Kruche paszteciki z mięsem na szybko 213

mięsa mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz majeranek 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto zagnieść na jednolite ciasto. Jeśli mamy czas zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około godzinę, ale naprawdę nie jest to konieczne. Cebulę i czosnek posiekać, przesmażyć na oliwie, dodać mięso przyprawy i usmażyć. Ostudzić. Jeśli macie(...)Wzdłuż dłuższego boku na połowie prostokąta ułożyć farsz, zawinąć ciasto, zlepić i pokroić rulon w plastry o grubości 2-3 cm, i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-30 minut w 180 stopniach. Smacznego

na moim stole...
ZAPIEKANKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KURCZAKIEM 223

sera (ostrego) 200 ml śmietanki 30 % 2 szalotki 2 ząbki czosnku sól pieprz papryka mielona słodka sos sojowy gałka muszkatołowa świeży tymianek olej A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem papryką i sosem sojowym. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać i pokroić w grube plastry. Szpinak umyć, osuszyć. Wrzucić(...)tymianku. Następnie warstwy fasolki, podsmażonego kurczaka, szpinaku, znów fasolki. Każdą warstwę oprószyć dodatkowo sola i pieprzem. Całość zalać śmietanką i posypać żółtym serem. Wierzch oprószyć świeżo startą gałką muszkatołową. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, w zamkniętym naczyniu. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 10 minut, żeby ser nabrał złotego koloru

Kuchnia w opałach
Kurczak pieczony na puszce piwa 344

łyżka nasion kopru włoskiego 1 łyżka nasion kolendry 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 1-2 suszone czerwone chilli 1 łyżeczka soli morskiej  1 łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego 1  łyżka  brązowego cukru przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Wyjąć kurczaka z lodówki, umyć osuszyć i odłożyć aby osiągnął temperaturę pokojową. Wszystkie składniki pasty rozetrzeć na drobny(...)jakby na niej siedział. Umieścić puszkę z kurczakiem  na tacy do pieczenia ( dałam ceramiczną formę do tarty), a następnie umieścić w piecu i piec  przez około 1 godzinę 10 minut, lub do momentu aż kurczak będzie złoty i dobrze upieczony. Aby sprawdzić czy mięso jest już dobre, należy włożyć nóż w najgrubszą część uda - soki które wypłyną

Stare Gary
kotlety mielone mięsno-szpinakowe z kozim serem z piekarnika... 172

Składniki: mięso mielone 1/2 kg, szpinak świeży 1 pęczek, cebula 1 średnia, ząbki czosnku 4 sztuki, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ser kozi 270 gram/opakowanie, przyprawa Tzatzik Prymat 1 opakowanie, jogurt gęsty 400 ml, ogórek zielony 1 średni, szczypiorek 1 pęczek pęczek szpinaku dobrze opłukać pod wodą(...)rozdrabniaczu rozdrobnić - mieloną łopatkę wieprzową wymieszać z jakiem, tartą bułką, szpinakiem, kucharkiem, pieprzem na kleistą masę na dłoni zrobić placuszek z mielonego i nałożyć czubatą łyżeczkę koziego sera lub jak lubisz to fety, nakryć porcją mielonego i uformować kotlety-kule prawie jak piłka tenisowa układać w naczyniu do pieczenia posmarowanego olejem piekarnik nagrzać

W Mojej Kuchni Lubię
Pałki z kurczaka, dramstiki z patelni. Błyskawiczne danie obiadowe i imprezowe. 241

Pałki z kurczaka, u nas zwane dramstikami, pieczone na patelni przygotowuje się naprawdę bardzo szybko. Całe udka wolę z kombiwaru, przepis jest na moim blogu tu

Kuchnia z widokiem na ogród
Bałkańska musaka 193

mleka - 2 jajka - 180 g jogurtu naturalnego - 100 g tartego sera żółtego 1. Cebulę siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Dodajemy mięso mielone, podsmażamy. 2. Pomidory wyjmujemy z puszki . Dodajemy do mięsa razem z przecierem pomidorowym, zmiażdżonym czosnkiem , oregano i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut , pod koniec solimy. 3. Bakłażany kroimy w talarki, smażymy na oliwie. Obrane(...)nich połowę ziemniaków. Dodajemy mięso, na mięso wykładamy resztę bakłażanówi resztę ziemniaków ( każdą warstwę solimy i pieprzymy do smaku ) 5. Z masła i mąki robimy zasmażkę , zalewamy zimnym mlekiem i gotujemy. Jak sie zagotuje , zestawiamy z ognia , wlewamy  jogurt wymieszamy z jajkami i startym serem.Całośc mieszamy i zalewamy musakę.  Pieczemy 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp

Słodkości i nie tylko
Faszerowana cukinia w sosie beszamelowym 171

mielonego mięsa 30 dag ryżu 300 ml bulionu 2 pomidory 2  łyżki masła i 2 łyżki mąki  ok 2 szkl. mleka gałka muszkatałowa sól i pieprz olej Sposób wykonania : Cukinię umyj, przekrój wzdłuz na połowę. Łyżeczką wydrąż z jej środka miąższ z nasionkami. Cebulę pokrój w kostkę , zrumień na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso , przesmaż mieszając(...)patelni rozgrzej masło, wsyp makę , chwilkę przesmaż mieszając. Rozprowadż mlekiem, gotuj aż zgęstnieje. Dopraw gałką muszkatałową , sola i pieprzem. Sosem polej cukinię , połóż na nich kawałki pomidora. Przykryj i piecz ok. 30 minut w temp. 200 C. Pychota. Smacznego

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania