pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:214/377)

10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y część 2. 333

puszce Przygotowanie: Ryż ugotować. Mięso podsmażyć na oleju i przyprawić. Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę, fasolkę oraz przecier. Pomidory sparzyć, pokroić w kostkę i dodać mięsa. Całość wymieszać. Ryż przełożyć do pudełka, a na górę wyłożyć farsz.   Obiad do pudełka : Naleśnik z mięsem, serem i warzywami Czas wykonania(...)Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 5 łyżek mąki 5 łyżek mleka 1 łyżeczka ulubionych przypraw (u mnie przyprawa do kurczaka) ½ proszku do pieczenia Dowolne dodatki: podsmażony kurczak, boczek lub szynka ser (mozzarella, feta, ser żółty) warzywa (papryka, kukurydza, pieczarki) Przygotowanie: Przygotować ciasto naleśnikowe: zmiksować wszystkie składniki. Do ciasta dodać ulubione (resztki z lodówki

KuchniaWeDwoje.pl
Nóżki kurczaka z czarnym pieprzem i nutą cytryny 159

kawałek mięsa dwukrotnie ponacinać (udka nacinać od strony skóry), posolić. Mięso natrzeć marynatą, odstawić na minimum godzinę. Piekarnik rozgrzać do 180°C (najlepiej z funkcją nawiewu i grzaniem górnym). Cytrynę pokroić na plasterki, rozłożyć na blasze lub w naczyniu do zapiekania. Kawałki kurczaka wyłożyć na plasterki cytryny. Piec na środkowej półce piekarnika około 40 minut, w połowie pieczenia mięso

Even Better Food
prymkowa zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym 185

mielonego - kto jakie lubi koncentrat pomidorowy 2 cebule 2 ząbki czosnku ulubione przyprawy i zioła (u nas pietruszka, koperek, pieprz i słodka papryka) kostka rosołowa Przygotowanie: 1. Gotujemy ziemniaki, odcedzamy. Wrzucamy masło, wlewamy mleko i solimy. Rozdrabniamy. Puree gotowe! 2. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na oleju. Wrzucamy mięso mielone i dalej smażymy, aż się mięso(...)mieć czerwony kolor, więc cały koncentrat dodajemy. 5. Do naczynia żaroodpornego wlewamy masę mięsną. 6. Na mięso wykładamy pokrojone pomidory. 7. A na koniec ziemniaczane puree, które dziobiemy widelcem, by sos z mięsa mógł trochę odparować. 8. Wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni.  9. I gotowe! Smacznego

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Schab faszerowany pieczarkami 219

łyżeczki majeranku,  1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,  łyżka octu jabłkowego,  szczypta mielonego czosnku,  2 łyżki bułki tartej, łyżka oleju rzepakowego (użyłam Rapso ). Wykonanie Schab umyć, osuszyć i rozciąć wzdłuż dłuższego boku, lecz nie do końca - tak, by można było rozłożyć mięso jak książkę. Oprószyć z obu stron obficie solą i pieprzem, owinąć w folię spożywczą(...)pieprzem, dodać ostrą paprykę, czosnek, zioła prowansalskie, majeranek, ocet jabłkowy oraz bułkę tartą. Wymieszać. Mięso rozłożyć wzdłuż jednego dłuższego brzegu rozłożyć farsz. Ciasno zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem. Owinąć folią aluminiową i piec około 1,5 godziny w temp. 180st. Pół godziny przed końcem pieczenia rozciąć folię

Z miłości do słodkości
Zapiekanka z purée ziemniaczanym. 634

ziemniaczanym... Potrzebne będą: 70 dkg mięsa wieprzowego mielonego 2 kiełbasy śląskie (jak dla mnie zbędne) papryka 2 cebule 2 pomidory ząbek czosnku ziemniaki masło mleko 3 łyżki ketchupu majeranek natka pietruszki sól, pieprz starty ser Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie przygotowujemy resztę składników. Mięso mielone przesmażamy na patelni bez tłuszczu (wytopi się(...)żaroodpornego. Patelnie wycieramy ręcznikiem papierowym, polewamy łyżką oliwy, wrzucamy pokrojoną w paski paprykę i cebulę w piórka, posypujemy solą, pieprzem i przez chwilę dusimy, lekko chrupkie warzywa przekładamy na mięso mielone. Następnie układamy kiełbasę pokrojoną w cienkie plasterki, choć dla mnie jest ona zupełnie zbędna, nie potrzebna. Na to pomidory, mogą być obrane ze skórki

Pelusiowa Kuchnia
Pasztet ardeński z mięsa mieszanego 148

Mięso oddzielić od kości, włożyć do kubka blendera, dodać ugotowane warzywa, zalać 1 szkl rosołu i zmiksować na jednolitą masę, następnie stopniowo dodać mięso surowe i resztę rosołu, dodać kaszę kukurydzianą lub manną i ponownie zmiksować, gdyby była potrzeba , dodać jeszcze rosołu. Masa powinna być niezbyt gęsta. doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić jedną lub dwie keksówki. Piec

Gotowanie jest łatwe
tureckie chlebki pide z indykiem i paprykową pastą 198

około 10 minut jeśli ciasto jest zbyt twarde dolewamy do niego nieco letniej wody - powinno być miękkie wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia i zajmujemy się farszem do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę i nać pietruszki oraz koncentrat pomidorowy (lub zredukowane istotnie na patelni pół pomidora bez skóry), a także pastę paprykową (możemy 1/5 czerwonej papryki(...)ciasta formujemy łódeczki (grubsze boki i cienkie dno) i nakładamy łyżeczką farsz (ma być surowy) - ilość wedle uznania - 0,4-0,8cm grubości chlebki układamy na papierze do pieczenia na blasze i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 250 stopni pięć minut przed końcem pieczenia na wierzch dodajemy nieco pokruszonego sera typu greckiego chlebki podajemy ciepłe

zobacz ich smak
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 208

tartej mozzarelli słodka papryka w proszku zioła prowansalskie sól morska świeżo mielony pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Cukinie myjemy, odkrawamy końce i przecinamy wzdłuż na połowy. Za pomocą łyżki wydrążamy gniazda nasienne. Solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy mięso, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, posiekane pomidory(...)minut.  Cukinie oprószamy pieprzem i słodką papryką. Nadziewamy gotowym farszem, posypujemy tartą mozzarellą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, podlewając niewielką ilością wody.  Pieczemy przez 30-40 minut, aż cukinia będzie miękka. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Mięsne roladki z placków ziemniaczanych 176

jajko sól pieprz Farsz mięsny: 50 dag mielongo mięsa cebula marchewka 2 ząbki czosnku 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżka śmietany 1 łyżka posiekanego koperku słodka mielona papryka pieprz sól Dodatkowo: 10 dag startego sera żółtego koperek 1-2 łyżki śmietany Obieramy ziemniaki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, śmietanę, mąkę, jajko(...)obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i marchewkę mieszamy z mięsem, czosnkiem i pozostałymi składnikami farszu. Doprawiamy solą i pieprzem.  Placki smarujemy farszem i zwijamy roladki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy roladki. Roladki smarujemy śmietaną i posypujemy startym serem i połową koperku. Pieczemy pod przykryciem ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Zdejmujemy pokrywkę i pieczemy

Salonik smaków
Kalarepa zapiekana 153

zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso i podsmażyć wraz z cebulą do momentu , kiedy nie będzie już surowe. Doprawić solą , pieprzem, majerankiem i papryką. Napełniać kalarepy przygotowanym farszem mięsnym i układać w naczyniu żaroodpornym . Podlać bulionem warzywnym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut. (czas pieczenia zależy od wielkości kalarepy) Ser zetrzeć

O kuchni z uczuciem
Kotlety mielone z otrębami owsianymi- LIGHT bez tłuszczu 114

mięsa wbić jajka, dodać zmiażdżony czosnek i zarumienioną wcześniej na patelni, drobno pokrojoną cebulę. W międzyczasie namoczyć płatki jaglane w mleku- lekko zagotować, a następnie dodać do mięsa razem z 1 łyżką otrębów, siemieniem lnianym i mąką owsianą. Przyprawić do smaku, formować małe kuleczki, obtaczać delikatnie w otrębach (wymieszanych z kaszą manną) ułożyć na blasze (wyłożonej papierem do pieczenia

Tradycyjna Kuchnia
Pomidorowo-paprykowy pasztet drobiowy 159

niezidentyfikowanego pochodzenia się w nim znajdują, dlatego też w niedzielę podjęłam się przygotowania domowego pasztetu. Przejrzałam internet i znalazłam ten oto przepis , który stanowił moją bazę; ) Składniki: 50dkg mięsa mielonego drobiowego (najlepiej samemu zmielić pierś z kurczaka czy indyka) 4 łyżeczki puree z fasoli  0,5 czerwonej papryki 1 spora cebula 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)jednej małej marchewki puree z jednej pietruszki (korzenia) PORCJA = CAŁOŚĆ Sposób przygotowania: Mięso mieszamy z jajkami, koncentratem, puree z fasoli, marchewki i pietruszki oraz przyprawami cebulkę i paprykę kroimy w kosteczkę, dodajemy do mięsa i mieszamy tak przygotowaną masę przekładamy do formy/naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową pieczemy w temp. 170 stopni przez 45-50 minut po upieczeniu studzimy, a następnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Paprykowe skrzydełka 320

Połączenie kolendry i octu jabłkowego uwalnia głębie smaku mięsa drobiowego. Składniki - 1 kg skrzydełek kurczaka   Marynata  - półtorej łyżki słodkiej papryki  - łyżeczka pieprzy cayenne  - pół łyżeczki mielonej kolendry  - 2 łyżki octu jabłkowego  - 3 łyżki przecieru pomidorowego  - 3 łyżki oliwy  - sól Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne(...)wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć. Składniki marynaty połączyć ( prócz soli ), zamarynować mięso, odstawić na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ). Mięso wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C. Piec 40 minut ( po 20 minut z każdej strony ). Po upieczeniu posolić. folię aluminiową

Świat Smaku
Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku 349

brandy 200 ml wina różowego 100 ml oleju rzepakowego lub oliwy 2 łyżki musztardy z gorczycą 1 łyżeczka musztardy delikatesowej 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu mielonego 1 duża puszka pomidorów bez skórki (560 g, np. taka ), najlepiej krojonych   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do temperatury 220C (termoobieg). Kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na 10 części(...)plaster szynki ( ja miałam 8 plasterków w paczce, więc owinęłam wszystkie części za wyjątkiem skrzydełek ) i zawiązać sznurkiem wędliniarskim. Przełożyć do dużego garnka glinianego przeznaczonego do pieczeni ( użyłam żeliwnego ). Do garnka z mięsem wrzucić liście laurowe, obrane cebulki w całości (odkroić tylko niejadalne końcówki) oraz obrane i lekko zmiażdżone nożem ząbki czosnku. Wina wymieszać w misce z musztardami, olejem

Moja Delicja
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 164

warzywnego (może być bulion z kostki) oliwa z oliwek pieprz rozmaryn słodka, mielona papryka ok. 2-3 łyżki mąki na zdjęciu ze składnikami widać też jogurt naturalny, ale tym razem go nie dodawałam, ponieważ sos spod mięsa wyszedł tak pyszny, że dodanie śmietany byłoby grzechem;) Mięso oczyszczamy, jeśli jest taka potrzeba, myjemy i kroimy w plastry o grubości(...)robię tak, że nabieram mąkę łyżką i sypię bezpośrednio na mięso, ręką rozsmarowując na wszystkie kawałki z obu stron.  Następnie lekko przyklepujemy (nie używając tłuczka!) i rozpłaszczamy mięso ręką. Dzięki tak przygotowanemu mięsu nie musimy już potem, podczas duszenia, dodawać mąki, aby zagęścić sos. Sos, podczas pieczenia, trochę się zredukuje i jego konsystencja będzie w sam raz. Mniam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com