pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:207/377)

Mini Hamburgery 306

wołowiny mała cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy łyżeczka oleju jajko przyprawy: słodka papryka, kolendra, majeranek, tymianek, rozmaryn sól, pieprz (można również użyć gotowej mieszanki przypraw do mięsa mielonego)  Bułeczki: (z przepisu na bułeczki do hamburgerów ) 170 ml ciepłej wody 100 g mleka w proszku 2 szklanki mąki pszennej 8 g świeżych drożdży 2 łyżki masła(...)miejsce. Po tym czasie z ciasta formujemy kuleczki o średnicy ok. 3 cm, które następnie lekko spłaszczamy. Przekładamy na papier do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 45 minut. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.  Pieczemy przez ok. 10 minut w 175 stopniach do zrumienienia. Burgery: Cebulę bardzo drobno kroimy (możemy również zetrzeć na tarce), podobnie postępujemy

Słodka Strona
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 173

biała cebula 2 gałązki świeżego rozmarynu 200 ml mleka kokosowego* 1 łyżeczka mąki kukurydzianej* 1 łyżka klarowanego masła świeżo mielony czarny pieprz sól Purée ziemniaczane: 600 g ziemniaków 3 łyżki śmietanki kokosowej* szczypta gałki muszkatołowej sól Pieczone warzywa: kilka pietruszek kilka marchewek 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka miodu ½ łyżeczki soli * PRZYGOTOWANIE  Sos kurkowy Kurki delikatnie obierz(...)purée. Przypraw gałką muszkatołową do smaku. Gotowe purée rozsmaruj na talerzu. Pieczone warzywa Marchew i pietruszkę pozbaw natki, delikatnie oskrob i umyj. Włóż do naczynia żaroodpornego, wlej oliwę z oliwek oraz miód i posól. Wymieszaj dokładnie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 30-45 minut, aż warzywa staną się miękkie. Polędwiczki Polędwiczki umyj, pozbaw błonek

Food Square
Drobiowe roladki z cieciorką zapiekane w pomidorach 394

maszynce do mielenia mięsa. Wymieszać razem z serem i przyprawić pieprzem. Filety z kurczaka rozkroić i cienko rozbić, tak jak na kotlety. Oprószyć solą, papryką słodką i odrobiną pieprzu. Nałożyć pastę z ciecierzycy i ułożyć suszone pomidory pokrojone w paski. Zawinąć ciasno w roladkę. Na patelni rozgrzać oliwę spod suszonych pomidorów i na mocnym ogniu obsmażyć krótko mięso z każdej(...)naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki doprawić solą, pieprzem, bazylią, sosem sojowym i paroma łyżkami oliwy spod suszonych pomidorów. Wymieszać i wylać na ułożone mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 35 min, pod koniec kładąc na każdej roladce plasterek żółtego sera. Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwilę i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania

https:KKuchniaMniam
Kaczka faszerowana 184

duża kaczka wiejska ponad 2 kg 1 kg mięsa mielonego mieszanego 1 jajko szczypta cynamonu 1/3 szkl kaszy gryczanej sól pieprz szczypta chili pieprz ziołowy 1 łyżeczka oregano 3-4 wątróbki drobiowe 1 jabłko 2 łyżki sosu sojowego Kaczkę oczyszczamy i luzujemy z kości i nacieramy wewnątrz solą. Mięso mieszamy z przyprawami i jajkiem, wątróbkę miksujemy i dodajemy(...)nadzienie i spinamy wykałaczkami a następnie sznurujemy sznureczkiem bawełnianym . Tak przygotowaną kaczkę wkładamy do garnka rzymskiego i odstawiamy do następnego dnia lub na kilka godzin w chłodne miejsce. Przed pieczeniem kaczkę nacieramy sosem sojowym lub tylko solą i pieprzem. Podlewamy ok pół szkl wody i przykrywamy kaczkę plasterkami jabłek. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy temp

Gotowanie jest łatwe
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 161

długo ,aż mięso będzie miękkie i rozpadające . Odstawiamy do wystygnięcia . Wątróbkę podsmażamy na patelni , dosłownie 2 minuty , tylko tyle żeby się lekko ścięła z wierzchu . Mięso drobiowe obieramy z kości , przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach razem ze skórą , warzywami i wieprzowiną . Następnie całość przekładamy do malaksera , dodajemy wątróbkę , sos powstały przy pieczeniu , przyprawy ,wyciśnięty praską czosnek

Ogrodnik w podróży
Klops z jajkiem i szpinakiem 169

przepyszny i co roku nie wyobrażam sobie bez niego świąt. Jakby było mało, to oprócz tego, że super smakuje to rewelacyjnie prezentuje się na stole. Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 2 cebule, 7 jajek, 25 dag szpinaku, 2 ząbki czosnku, 10 dag fety, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki tartej bułki, łyżka estragonu, sól, pieprz Sposób przygotowania(...)smażymy jeszcze około 5 minut. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Do mięsa dodajemy cebulę, 2 surowe jajka, tartą bułkę, estragon. Mięso wyrabiamy ręką. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę wykładamy 1/3 mięsa. Na środku wykładamy połowę szpinaku na całej długości keksówki. Następnie układamy 5 obranych jajek tworząc

Pobite gary Barbary
Klops z jajkiem i szpinakiem 144

Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 2 cebule, 7 jajek, 25 dag szpinaku, 2 ząbki czosnku, 10 dag fety, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki tartej bułki, łyżka estragonu, sól, pieprz Sposób przygotowania: 5 jajek gotujemy na twardo. Szpinak myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i podsmażamy na maśle z dwoma ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę około 10 minut. Dorzucamy pokruszoną fetę(...)smażymy jeszcze około 5 minut. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Do mięsa dodajemy cebulę, 2 surowe jajka, tartą bułkę, estragon. Mięso wyrabiamy ręką. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę wykładamy 1/3 mięsa. Na środku wykładamy połowę szpinaku na całej długości keksówki. Następnie układamy 5 obranych jajek tworząc

Pobite gary Barbary
Pieczona wątróbka 149

pieczona wątróbka z jabłkiem to zupełnie inna historia. Składniki 500 g wątróbki drobiowej 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól morska świeżo mielony pieprz Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie wkładamy do miski i dodajemy łyżkę oliwy z oliwek. Odstawiamy do lodówki. Jabłko myjemy, obieramy ze skóry i kroimy(...)minut. Wątróbkę układamy w naczyniu żaroodpornym. Mix jabłkowo-cebulowy układamy w drugim naczyniu żaroodpornym. Oba naczynia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok. 20 minut. Wątróbkę można podawać z kaszą gryczaną. Wątróbka to wartościowe mięso. Zawiera witaminę B12, D, E, K, C, PP oraz A, która wzmacnia odporność organizmu i spowalnia procesy starzenia. Jest bogata w łatwo przyswajalne

My Chcemy Jeść
Pasztet z cielęciny z żurawiną 126

mielony, sól Mięso włożyć do garnka, dodać przyprawy, włoszczyznę, zalać zimną wodą ( tylko tyle aby przykryć mięso) i gotować na niewielkim ogniu do miękkości. Odstawić do ostudzenia. Wyjąć mięso na półmisek. Wywar przecedzić, namoczyć w nim suchą bułkę. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Żurawinę suszoną zalać 100 ml żurawinówki i zagotować, przykryć, odstawić do ostudzenia. Zemleć mięso razem(...)Masę mięsną dokładnie wymieszać dodając do niej żurawinę namoczoną w żurawinówce, żurawinówkę, doprawiając do smaku świeżo tartą gałką muszkatołową, imbirem i solą. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut

królestwo garów
Gołąbki w kiszonej kapuście 216

wieprzowiny 200 g wołowiny 200 g ryżu 80 g wędzonego boczku 2- 3 cebule 4 ząbki czosnku łyżka słodkiej mielonej papryki sól, pieprz łyżka posiekanej pietruszki do podania jogurt pasta paprykowa harissa przygotowanie Odłożyć najbrzydsze lub porwane liście. Mięso, jeżeli jest w kawałku - zmielić w maszynce. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na maśle z boczkiem na złoty kolor. Ryż  opłukać(...)być prawie ugotowany. Przygotować farsz: połączyć mięso z na wpół miękkim ryżem, dodać przesmażoną, przestudzoną  cebulę i boczek,  słodką paprykę, posiekany czosnek. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na środek każdego liścia nałożyć farsz, uformować gołąbki. Dno naczynia, w którym będziemy piekli, wyłożyć pozostałymi, odłożonymi liśćmi. Gołąbki ułożyć ciasno w garnku, jeden obok drugiego, zalać

Stare Gary
Gołąbki inaczej 424

mielonego mięsa z szynki 2 woreczki ryżu 1/2 główki kapusty białej 1 puszka  przecieru pomidorowego 1 cebula sól, pieprz 1 łyżka oleju do smażenia 1/2 szklanki śmietany 1/2 litra wody WYKONANIE:  Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do miski wrzucamy mięso, kapustę, ryż oraz podsmażoną na oleju cebulkę(...)Niektórzy obsmażają. Pomijam ten etap Gołąbki są zdrowsze. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Pastę pomidorową wodę, śmietanę rozbijamy razem w oddzielnym naczyniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Takim sosem zalewamy gołąbki. Pieczemy pod przykryciem, w temperaturze 180 stopni ok. 1 godzinę. Smakują tak, jak gołąbki. Natomiast my zaoszczędzamy zawijania. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój

W kuchennym oknie Ewy
Wyśmienita zapiekanka z ziemniakami, kapustą kiszoną i mięsem mielonym pod plastrami boczku 396

komponuje z polskimi ziemniakami i kiszoną kapustą :) SKŁADNIKI ok. 1 kg ziemniaków 1/2 kg mięsa mielonego 1/2 kg kiszonej kapusty 1 marchew kilka plasterków wędzonego boczku 3-4 łyżki bułki tartej (opcjonalnie) czosnek  gałka muszkatołowa  cynamon kminek  papryka słodka mielona  pieprz(...)ziołowy zatar (opcjonalnie)  olej lniany olej (do smażenia i polania zapiekanki) sól WYKONANIE Ziemniaki obieramy, kroimy w grubsze talarki i gotujemy (byleby się nie rozgotowały) w osolonej wodzie. Mięso mielone, smażymy na oleju, dodając czosnek, szczyptę cynamonu, gałkę muszkatołową, paprykę w proszku, pieprz ziołowy oraz sól, na koniec dodając kilka łyżek bułki tartej. Kapustę płuczemy, odciskamy i dodajemy

Zofiana
Papryka faszerowana 410

Ciekawym i kolorowym sposobem na obiad jest papryka faszerowana. Nie wymaga też wiele pracy. Paprykę można nadziać mięsem mielonym z ryżem (tak jak gołąbki), albo dowolnym innym farszem (może nie ryzykowałbym kiszonej kapusty). Poniżej papryka faszerowana ryżem z warzywami. Składniki: opakowanie mrożonych warzyw (ja użyłem mieszanki chińskiej) 1 woreczek ryżu koncentrat pomidorowy olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, cukier(...)papryki odcinamy górną część razem z łodygą, wybieramy ze środka pestki, wypełniamy farszem i przykrywamy odciętą „czapeczką”. Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy trochę wody na dno naczynia i pieczemy około 40 minut w temperaturze

Gotuj z Misiem
Domowe burgery 94

musztardy  1 duża cebula  1 łyżka oleju - u mnie z pesetek winogron 1 łyżeczka soli  1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu nasze ulubione przyprawy do mięsa mielonego olej do smażenia WARZYWA : ogórki konserwowe sałata lub mix sałat pomidory cebula czerwona ketchup majonez Wykonanie : BUŁKI : ZACZYN - drożdże rozmieszać z kilkoma łyżeczkami mleka(...)Bułeczki umieścić na blaszę wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i zostawić na 2 godziny do napuszenia.  Wyrośnięte bułeczki posmarować dokładnie roztrzepanym jajkiem * i posypać sezamem (u mnie jasny i czarny). Piekłam w piekarniku przy włączaonym termoobiegu w temperaturze 175 stopni przez około 17 minut. KOTLETY : Mięso zmielić dodać musztarde, ketchup i przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w drobną

cucinare
Domowe burgery 164

musztardy  1 duża cebula  1 łyżka oleju - u mnie z pesetek winogron 1 łyżeczka soli  1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu nasze ulubione przyprawy do mięsa mielonego olej do smażenia WARZYWA : ogórki konserwowe sałata lub mix sałat pomidory cebula czerwona ketchup majonez Wykonanie : BUŁKI : ZACZYN - drożdże rozmieszać z kilkoma łyżeczkami mleka(...)Bułeczki umieścić na blaszę wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i zostawić na 2 godziny do napuszenia.  Wyrośnięte bułeczki posmarować dokładnie roztrzepanym jajkiem * i posypać sezamem (u mnie jasny i czarny). Piekłam w piekarniku przy włączaonym termoobiegu w temperaturze 175 stopni przez około 17 minut. KOTLETY : Mięso zmielić dodać musztarde, ketchup i przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w drobną

cucinare

Proponowane wyszukiwania