pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:212/377)

Kotlety z indyka z cukinią, marchewką i pietruszką :) 164

kotlety wyszły bardzo smaczne. Świetnie nadają się jako dodatek do obiadu.  Dla zainteresowanych w tle znajdują się upieczone ziemniaki z cukinią 😉 Składniki (ok. 8 sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g cukinii 150 g marchewki  3-4 łyżki natki pietruszki  1 łyżka oleju kokosowego  1 jajko  1 łyżka czosnku niedźwiedziego(...)minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.  Do miski przełóż mięso, dodaj jajko, pozostałe składniki, przyprawy oraz usmażone warzywa. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masa może wydawać się rzadka.  Następnie uformuj średniej wielkości kotlety i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30 minut

Zdrowie na języku :P
zapiekanka a'la bolognese (na chlebie tostowym) 117

Pyszna była na ciepło ale na zimno też dało się zjeść. Polecam na obiad albo kolację.  Składniki na dużą blaszkę: ok 16 kromek chleba tostowego 500 g mięsa mielonego 2 puszki pomidorów krojonych papryka czerwona 2 marchewki kawałek selera korzeń pietruszki 2 cebule 200 g sera cheddar 2 pomidory (użyłam żółte) zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki cukru kilka(...)cebulę i podsmażyć. Dodać starte warzywa, trochę posolić, podlać połową szklanki wody  i dusić chwilę. Następnie dodać mięso, podsmażyć razem i wlać pomidory. Dusić wszystko razem około 15 minut; przyprawić ziołami, solą, pieprzem i czosnkiem.  Blaszkę do pieczenia (może być taka jak do ciasta) wyścielić papierem. Z chleba odkroić skórki (można zostawić ale będą trochę twarde

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada ze schabu nadziewana mięsem mielonym 137

mieszając, aż serek się rozpuści. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać serek z cebulką, vegetę, jajko,wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą w proszku lub chilli. Wymieszać, smak musi być intensywny i dobrze doprawiony. Powiedziałabym że nawet dosyć pikantne. Mięso – umyć i osuszyć. Ze schabu zrobić płat mięsa o grubości 1 cm. Nacinać od szerszej(...)Można lekko rozbić. Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką w proszku. Na tak przygotowany płat mięsa rozłożyć farsz i zawinąć. Zabezpieczyć przed rozwinięciem nitką. Na patelni obsmażyć mięso z wszystkich stron. Włożyć mięso do żaroodpornego naczynia, wlać wodę. zamknąć naczynie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 1 godzinę. W połowie czasu pieczenia odwrócić roladę. Wyjąć

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka makaronowa z dynią, kalafiorem i mięsem mielonym 206

kroimy w kostkę Ser żółty ścieramy na dużych oczkach. Jeśli mamy ser w plasterkach, to kroimy go w drobne paseczki, a następnie w drobną kostkę Świeże zioła drobno kroimy Mięso mielone przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu a gdy wypuści trochę tłuszczu - dodajemy cebulę. Chwilę smażymy Następnie dodajemy pokrojoną dynię, solimy, pieprzymy i dokładamy świeże zioła(...)mnie termoobieg Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy jogurt wymieszany z jajkami i nakładamy mięso z warzywamy. Całość mieszamy.  Dokładamy kalafior Dodajemy pokrojoną lub porwaną mozzarelę i znowu mieszamy. Wierzch pospypujemy startym żółtym serem lub układamy plastry Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Następnie zwiększamy tempretaurę do 200 stopni i pieczemy przez  kolejnych 10 minut

Szczęśliwa kuchnia
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 478

szkl Cebula 1 szt Makaron rosołowy 80 gr Rodzynki 100 gr Olej do smażenia Sól, pieprz, cynamon mielony CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Z nóżek kurczaka ściągamy skórę prawie do końca. Luzujemy z kości, oddzielamy od mięsa. Mięso mielimy na średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle klarowanym,  następnie dodajemy pokrojoną(...)pomóc, żeby było łatwiej i sprawniej). Koniec skóry podwijamy pod spód przy układaniu na blaszce. Przed włożeniem do piekarnika wrzucamy jeszcze na blaszkę cząstki cytryny i cebuli. Pieczemy w temp.150'C przez ok pół godziny. 2. W między czasie przygotowujemy ryż. Mleko zagotowujemy razem z bulionem, cebulę drobno siekamy, przesmażamy na oleju. Do cebuli dodajemy drobno połamany

My Culinary Art
Zapiekanka makaronowa z dynią, kalafiorem i mięsem mielonym 215

kroimy w kostkę Ser żółty ścieramy na dużych oczkach. Jeśli mamy ser w plasterkach, to kroimy go w drobne paseczki, a następnie w drobną kostkę Świeże zioła drobno kroimy Mięso mielone przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu a gdy wypuści trochę tłuszczu - dodajemy cebulę. Chwilę smażymy Następnie dodajemy pokrojoną dynię, solimy, pieprzymy i dokładamy świeże zioła(...)mnie termoobieg Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy jogurt wymieszany z jajkami i nakładamy mięso z warzywamy. Całość mieszamy.  Dokładamy kalafior Dodajemy pokrojoną lub porwaną mozzarelę i znowu mieszamy. Wierzch pospypujemy startym żółtym serem lub układamy plastry Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Następnie zwiększamy tempretaurę do 200 stopni i pieczemy przez  kolejnych 10 minut

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Filet z indyka faszerowany żurawiną i sliwkami 109

pokroić dodać do mięsa , żurawinę dodać bez rozdrabniania, przyprawić do smaku i wyrobić. Filet umyć, osuszyć, przeciąć tak by powstał jeden duży płat. rozłożyć nadzienie grubą warstwą, następnie zwinąć i obwiązać sznureczkiem. Produkty na marynatę wymieszać w małej miseczce, natrzeć całe mięso , zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w blaszce i odstawić do lodówki do drugiego dnia. Piec w piekarniku nagrzanym

Gotowanie jest łatwe
Rolada cielęca nadziewana papryką i pieczarkami 173

Jakiś czas temu prezentowałam pieczoną cielęcinę z warzywami, dzisiaj przyszedł czas na roladę. Trafił mi się kawałek cielęciny i tak powstały oba te dania. Rolada jest efektowna i smaczna. Propozycja na niedzielny obiad. Składniki: Dowolna ilość cielęciny ( istotne jest aby z mięsa można zrobić płaski kawałek ) Sól pieprz Kilka pieczarek Po 1/3 papryk, czerwonej, zielonej, żółtej vegeta 1 jajko Bułka(...)uzyskać jak największy, płaski kawałek ( można rozbić ), przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Odcinamy wystające nierówne kawałki, które mielimy. Pieczarki kroimy drobno podsmażmy, dodajemy do pieczarek również drobno pokrojone papryki, przyprawiamy na patelni vegetą. Podsmażone produkty łączymy z mielonym mięsem, jajkiem, bułką tartą ( bułki tartej tyle aby masa była bardziej zwarta ). Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz nakładamy

Smaki Ewy
Lazania z brokułami i indykiem. 193

porcji) -300 gram mielonego fileta z indyka -brokuł -papryka czerwona słodka -sól, pieprz -3 ząbki czosnku -3 duże łyżki startego parmezanu -cheddar w plastry pokrojony -śmietana 12% -śmietanka 18% -jogurt naturalny -łyżka oliwy -cebula posiekana zwykła -pół cebuli czerwonej posiekanej -łyżeczka masła klarowanego -makaron do lazanii -dwie rynienki aluminiowe do pieczenia wymiarów płatów makaronu W rondelku(...)miękkości, cedzimy i wrzucamy je do cebuli. Dodajemy parmezan, mieszamy intensywnie. Zalewamy około 120 ml śmietany, 100 ml śmietanki i małym kubkiem jogurtu naturalnego. Mieszamy intensywnie rozdrabniając brokuł. Odstawiamy. Mięso wyrabiamy z papryką, solą, pieprzem i oliwą. Wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię. Smażymy 4-5 minut. Do rynienki wkładamy płat makaronu, na niego sos brokułowo - serowy, mięso i plaster cheddara

BaRepas
Mussaka 104

bakłażany w pomidorach (Lidl) 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 kg pomidorów 3 duże ziemniaki cynamon pieprz  sól mąka masło mleko oliwa z oliwek mozzarella bazylia (ja zawsze kupuję w Lidlu,gdyż tylko ta mi potem ładnie rośnie) Sposób przygotowania: Najpierw podsmażam pokrojone w plastry ziemniaki i cukinię. Potem podsmażam mięso i doprawiam je do smaku solą,cynamonem(...)wysmarowanego tłuszczem układamy warstwami: ziemniaki,cukinię,bakłażana i mięso(gdybyśmy używali świeżego bakłażana-przed smażeniem trzeba go posolić i odstawić na sicie ok.30 minut). Na wierzch wylewamy przesmażone pomidory. Następnie układamy plastry mozzarelli i zalewamy całość sosem beszamelowym. Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 200 stopni (najpierw potrawę zakrywamy folią do pieczenia,na koniec dajemy zrumienić się Mussace

Wielki apetyt
Kiełbasa ze słoika 197

Bardzo często robię domowe wędlinki. Dzięki temu wiem co jem i mogę doprawić po swojemu. Robię różne pieczenie z mięska mielonego, wędlinkę gotowaną, pieczoną i wędzoną - wszystkie przepisy znajdziecie tutaj . Jakiś czas temu natrafiłam na ten przepis  i postanowiłam wypróbować. Kiełbaskę zrobiłam z wiekszej ilości składników i doprawiłam dużą ilością czosnku i majeranku. Na pewno(...)dużych ząbków czosnku 4 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 180 ml wody Łopatkę i boczek zmielić na grubych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie wszystko wyrobić aby składniki się połączyły dodając po odrobinie wody. Gotową mięsną masą napełnić słoiki na wysokość ok 3/4. Słoiki

Monia miesza i gotuje
Mięso mielone w cieście francuskim 133

mielonym, a dodatkowo ładnie wygląda. Polecam SKŁADNIKI 1/2 kg mięsa mielonego 1 płat ciasta francuskiego ok 10 oliwek sól pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki majeranek jedna sucha bułka jedno jajko do smarowania WYKONANIE Do zmielonego mięsa dodajemy namoczoną i wyciśniętą bułkę, jajka, przyprawy oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Wyrabiamy masę(...)spłaszczamy. W środek każdej wkładamy oliwkę. Z ciasta francuskiego wycinamy pasy i owijamy nimi kotlety .Wzór owijania dowolny.Ja robiłam na rożne sposoby. Płaty ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Krucha pieczona szyneczka 286

Szynkę umyć, osuszyć, składniki marynaty połączyć. Mięso umieścić w szklanym naczyniu lub w garnku tak, aby mogło być całe zalane marynatą, wlać marynatę, przykryć i odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce na ok. 5 dni. Raz dziennie odwrócić mięso na drugą stronę, aby całe mięso równomiernie przeszło marynatą.Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty, umyć osuszyć, polać olejem(...)nitką bawełnianą, aby nadać kształt, wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym z pokrywą lub w rękawie foliowym.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni,ok. 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika mięso zawinąć w folię aluminiową do całkowitego wystudzenia jeżeli mięso będzie podawane na zimno

Mix smaku
Cukinia faszerowana ryżem i mięsem 157

składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowo - wołowego) 2 paczki ryżu białego 1 paczka ryżo dzikiego, brązowego 2 duże cukinie natka pietruszki 8 plasterków sera żółtego albo 10 dag sera tartego sól, pieprz oliwa sos pomidorowy (przecier pomidorowy, mąka, 1/4 kostki margaryny, sól, pieprz) Cukinię myjemy, przekrawamy wzdłuż, wydrążamy środek z nasion w formie łódki(...)przygotowane cukinie blanszujemy około 5 minut w osolonym wrzątku. W tym czasie gotujemy ryż. Mięso podsmażamy na oliwie i doprawiamy sola i pieprzem. Do ugotowanego ryżu dodajemy mięso, doprawiamy wg uznania i dodajemy natkę pietruszki. Gotowy farsz wykładamy łódki z cukinii. Przykrywamy żółtym serem i pieczemy w 200 - 220 stopniach około 30 do 40 minut. Sos: rozpuszczamy w rondlu margarynę

Bon Appetit Małgorzaty
Mięsne "psiastka" 156

zmielonych orzechów ziemnych ok. 50g pulpy warzywnej (u nas marchewka) 3 miarki mielonych muszli ostryg i skorupek jajka kurzego (ok. 15 g) szczypta soli himalajskiej (użyjcie jeśli pies jest przyzwyczajony do jej spożywania) Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy lekko zmielone orzechy, zmielone mięso (lub drobno posiekane), warzywa oraz zmielone muszle i skorupki. Z braku masła dodałam olej(...)mięsa, to lepiej pomiń ten składnik. Wszystko dokładnie mieszamy, by powstało raczej gęste ciasto.    Na blaszce do pieczenia układamy arkusze papieru do pieczenia i wykładamy całą masę i równomiernie ją na nim rozprowadzamy. Można także uformować kulki (ale ciasto jest lepiące, więc nie będzie to łatwe) i je spłaszczyć. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczenie

Cooking Monster
KOTLETY PAPROCHY 156

porcji -500 g mięsa mielonego -300 g kapusty białej -2 jajka -pół szklanki kaszy bulgar/jęczmiennej (nie gotujemy) -1 cebula sos -2 kostki drobiowe -1 słoiczek koncentratu pomidorowego +płaska łyżka skrobi ziemniaczanej+łyżka śmietany Przygotowanie: 1. Kapustę siekamy i przelewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy drobno. 2. Surową kaszę, kapustę, cebulę, mięso, jaja przyprawiamy wedle uznania i mieszamy dokładnie. Formujemy(...)Gotujemy wodę (ok.półtorej litra) i wrzucamy kostki, aby się rozpuściły. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i powstałym sosem zalewamy kotlety. Można zagęścić sos skrobią ziemniaczaną zmieszaną ze śmietaną. 4. Pieczemy ok 60 min 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cannelloni w sosie z ricotty 119

mleka 6 łyżek startego sera typu parmezan suszone oregano szczypta mielonej słodkiej i ostrej papryki sól i pieprz Sposób przygotowania: Na dużej patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy, dodajemy do mięsa i smażymy , cały czas mieszając ok. 5 minut. Mięso doprawiamy solą , pieprzem, oregano i papryką. Dodajemy 1/3 puszki krojonych pomidorów. Dusimy kolejne(...)makaronowe rurki nadziewać przygotowanym farszem. Następnie ułożyć w naczyniu i przykryć resztą pomidorów. Ricottę wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać makaron i posypać tartym parmezanem. Piec ok. 30 minut w temp. 200 C ( pilnujemy jak danie się pięknie rumieni, może to być krócej albo dłużej w zależności jaki posiadamy piekarnik ) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Conchiglioni alla bolognese, czyli muszelki z sosem bolońskim 170

przykład na kulinarne eksperymenty. Dlatego zamiast ugotować spaghetti polecam wypróbować przepis na nadziewane muszelki z mascarpone. Prawda, że to pysznie rozwiązanie? * SKŁADNIKI na 4 porcje 500 g mięsa mielonego z indyka 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1 opakowanie Spaghetti Bolognese „ Naturalnie Smaczne! ” 1 puszka krojonych pomidorów 24-30 makaronowych muszelek conchiglioni 100 g serka mascarpone kawałeczek parmezanu(...)sól, pieprz do smaku * PRZYGOTOWANIE Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Delikatnie podsmaż i podziel na 2 naczynia - część przełóż do rondelka. Na patelnię wrzuć mięso mielone i smaż na złoto. Następnie dodaj zawartości saszetki Spaghetti Bolognese „Naturalnie Smaczne”. Wlej około 100 ml wody i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze krótką chwilę i dopraw solą

Food Square
Tarta pomidorowa z klopsikami 184

sosu pomidorowego (mogą być pomidory w puszce drobno pokrojone) szczypta pieprzu 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki bazylii Klopsiki: 1 łyżka masła 1/2 cebuli 250 dkg mięsa mielonego (mieszanka mięsa wołowego z wieprzowym) 1/4 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki soli 5 łyżek bułki tartej 100 ml mleka 1 jako olej do smażenia Klopsiki: Masło rozpuścić na małym ogniu, dodać pokrojoną(...)cebulę i smażyć do momentu, w którym uzyska ona złoty kolor. Dodać mleko, zagotować. Do całości wsypać 3 łyżki bułki tartej. Zdjąć z ognia i wystudzić. W misce wymieszać mięso mielone, jako, sól, pieprz oraz schłodzoną bułkę z cebulą. Formować klopsiki wielkości 3 na 3 cm. Obtaczać w pozostałej ilości bułki tartej. Gotowe smażyć na średnim ogniu na jasno

mecooks
Pulpeciki z ciastkiem francuskim 153

pewno przypadną do gustu niejednemu imprezowiczowi. Karnawał zakończy się tradycyjnie we wtorek tzw. śledzikiem, który tym razem wypada 28 lutego. Składniki: • 250 g mięsa mielonego z indyka • 1 jajko • 1 kajzerka • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia • 1/2 opakowania ciasta francuskiego • 3 łyżki mleka(...)kostkę. • Cebulę dodać do mięsa, wymieszać z czosnkiem przepuszczonym przez praskę, bułką, solą, pieprzem. • Z masy mięsnej formować mokrymi rękoma okrągłe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. • Obsmażyć je na oleju i odsączyć na ręczniku papierowym. • Z ciasta francuskiego wyciąć małe gwiazdki, ułożyć na blaszce do pieczenia, na papierze. Upiec tyle

To co kocham
ROLADA SCHABOWA ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I BOCZKIEM 142

łyżki papryka słodka mielona 2 łyżki pieprz mielony 1/2 łyżeczki koper suszony 1 łyżka olej do smażenia METODA: Schab myjemy i osuszamy. Rozcinamy go tak, aby powstał duży płat mięsa. Lekko go "bijemy" tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem, koprem i papryką. Zwijamy w roladę i odstawiamy na noc do lodówki. Mięso odwijamy i układamy po całości szpinak(...)patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy roladę z każdej strony. Przekładamy do brytfanki wysmarowanej olejem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut. Potem zmniejszamy do 160 i pieczemy jeszcze 35-40 minut

Kuchnia Paulettes
Spaghetti pieczone w pomidorach 309

NADZIENIE SPAGHETTI: 150 g makaronu spaghetti 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 g mięsa mielonego wieprzowego 2 szklanki przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 łodyżka świeżego tymianku sól pieprz czarny mielony szczypta cukru papryka słodka mielona ok 100 g sera mozzarella oliwa z oliwek Pomidorom ściąć „czapeczki(...)kiedy zacznie pachnieć, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Należy uważać, żeby czosnku nie przypalić, bo stanie się gorzki. Kiedy cebula się zeszkli dodać mięso mielone. Smażyć krótko, mieszając i rozdzielając kawałki mięsa. Kiedy lekko się obsmaży, wlać przecier pomidorowy i koncentrat. Przyprawić i dusić, aż sos zgęstnieje. W tym czasie ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu. Makaron powinien

https:KKuchniaMniam
Klopsiki drobiowe w liściu pory 159

Prawda, że danie czaruje barwami?, a co dopiero przepysznym smakiem! Polecamy je na wystawny obiad, na pewno oczaruje gości, jest proste, aczkolwiek imponująco wygląda i dlatego

kgwjanczewo
Biała kiełbasa domowa 181

Okres świąteczny to przygotowania. Kuchnia pracuje pełną parą. Pieczemy, gotujemy i sięgamy również po przepisy na domowe wyroby. Na mięsne wyroby domowe porwałam się po raz pierwszy, a na pierwszy ogień poszła biała kiełbasa domowa. Zdradzę tajemnicę, że w lodówce już się „przegryza” mięso na kiełbasę długodojrzewającą, a schab czeka w kolejce na swój świąteczny „lifting”.    Składniki(...)chudego)- 100g soli morskiej- 16 g majeranku (2 op.)- 2 główki czosnku- 3 łyżki pieprzu czarnego drobno zmielonego- 1 łyżka pieprzu grubo zmielonego- 1 łyżeczka rozmarynu- 1,5 łyżeczki mielonej kolendry- ok. 650ml lodowatej wody- 280g pinhead rusk (dostałam od rzeżnika)- oczyszczone jelita  Mięso mielimy maszynką. Idealnie by było – tłuste zmielić  na oczkach 4 mm, a chude

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania