Rolada cielęca nadziewana papryką i pieczarkami

Rolada cielęca nadziewana papryką i pieczarkami

Rolada cielęca nadziewana papryką i pieczarkami

Jakiś czas temu prezentowałam pieczoną cielęcinę z warzywami, dzisiaj przyszedł czas na roladę. Trafił mi się kawałek cielęciny i tak powstały oba te dania. Rolada jest efektowna i smaczna. Propozycja na niedzielny obiad. Składniki: Dowolna ilość cielęciny ( istotne jest aby z mięsa można zrobić płaski kawałek ) Sól pieprz Kilka pieczarek Po 1/3 papryk, czerwonej, zielonej, żółtej vegeta 1 jajko Bułka tarta Olej Bulion cielęcy 50-100 ml śmietany słodkiej Ew. mąka do zagęszczenia Sznurek wędliniarski Wykonanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, roladki, mięso, bułki, mielone, pieczarki, papryka, jajko, mielone pieczarki, mięso mielone, obiad, dania mięsne, tarta na słodko, mięso na obiad, mięso duszone, jajka z farszem, pieczarki do obiadu, mięsa pieczone, mielone z warzywami, pieczeń z mięsa mielonego, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.