pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:225/377)

Kuchnie świata: Pieczony omlet z warzywami z San Escobar 156

San Escobar, choć dopiero odkryte, szybko zyskało sympatię turystów z całego świata. To maleńkie państwo, oprócz pięknej architektury i malowniczych krajobrazów, ma ciekawą kuchnię. Jedną z

My Chcemy Jeść
Zapiekana cukinia faszerowana mięsem mielonym 141

puszka krojonych pomidorów łyżka koncentratu pomidorowego ser żółty typu Gouda ok 150 g sól pieprz zioła prowansalskie oliwa z oliwek Pokroić cebulę w małej wielkości kostkę i podsmażyć. Dodać mięso mielone, które podczas smażenia powinno być rozdrabniane. Dorzucić na patelnie przepuszczony przez praskę lub drobno pokrojony czosnek i paprykę pokrojoną w małą kostkę. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać(...)serem żółtym. Zapiekać na pokropionej oliwą z oliwek blasze lub w naczyniu żaroodpornym przez 30 - 40 minut (aż cukinia będzie miękka) w temperaturze 200 stopni. Moja cukinia przed końcem pieczenia jeszcze w piekarniku

Karola gotuje
Kurczak pieczony w całości z chorizo 169

spory problem z surowym mięsem. Nie lubię go dotykać... Jeszcze gorzej jest z rybami, ale staram się z tym walczyć i pokonać swoje słabości. Normalnie jakbym po jakiejś sesji z prywatnem coachem była ;) Z tym kurczakiem dałam radę sama, samiuteńka i myślę, że teraz będzie już tylko lepiej.  Choć tak naprawdę, w przypadku kurczaka pieczonego w całości mam jeszcze(...)świąteczny obiad? Składniki na domową przyprawę do kurczaka:  4 łyżeczki soli 3 łyżeczki słodkiej papryki ¾ łyżeczki mielonej ostrej papryki  1 łyżeczka granulowanego czosnku ¾ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu  ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego ¾ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki kurkumy 1½ łyżeczki brązowego cukru  Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w moździerzu lub w blenderze. Tłuczemy

bistro mama
Rolada mięsna ze szpinakiem i jajkiem 376

mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 sucha kajzerka + mleko do namoczenia 1 surowe jajko sól, pieprz majeranek 1-2 łyżki suchej kaszy manny Szpinak: 1 paczka mrożonego szpinaku (u mnie 450 g) 3 ząbki czosnku sól, pieprz Dodatkowo: 3-4 ugotowane na twardo jajka Sposób wykonania: 1. Masę mięsną przygotowujemy tak jak na kotlety mielone: mięso(...)mięso wykładamy na kształt prostokąt na folię spożywczą, smarujemy szpinakiem i wykładamy jajka.  Zwijamy w roladę, pomagamy sobie folią i ostrożnie, ale zdecydowanie przekładamy do foremek natłuszczonych margaryną i oprószonych bułką tartą. Wierzch rolady również oprószamy bułką tartą, kładziemy kawałki masła. 5. Mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 1 godzinę. 10 minut przed końcem pieczenia

Kuchnia domowa Ani
Domowe Hamburgery 218

Wykonanie: Do naszego zmielonego mięsa dodajemy: posiekaną cebulę, jajko, dowolne przyprawy, może być nawet mieszanka przypraw do mięsa mielonego, garść bułki tartej ( jeżeli mięso będzie za bardzo się kleić dodajemy jeszcze trochę, ale nie za dużo ). Wszystko razem zagniatamy. Mięso dzielimy na 5 porcji i formujemy z nich płaskie ale nie za cienkie placki i obtaczamy je lekko(...)tartą ponieważ chcemy czuć mięso a nie bułkę :) Następnie bierzemy nasze składniki i przygotowujemy je aby później szybciej złożyć naszego hamburgera. Piekarnik nastawiamy na 150* C w międzyczasie zaczynamy smażyć nasze mięso, powoli i dokładnie. Bułki nacinamy w poziomie i wykładamy na dolną część plaster sera. Kiedy piekarnik się nagrzeje, wkładamy nasze bułki do pieca, na blachę czy też samą

W Moim Magicznym Domu
Chińskie pierożki z wieprzowiną i krewetkami 245

szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki gorącej wody szczypta soli Farsz: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g krewetek 2 łyżki tartego świeżego imbiru pęczek szczypiorku, drobno posiekany 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego świeżo mielony pieprz Sos do maczania: 1/4 szklanki sosu sojowego 1,5 łyżki octu ryżowego(...)drobno siekamy i mieszamy z mięsem i pozostałymi składnikami farszu. Ciasto dzielimy na mniejsze części. Podsypujemy mąką i wałkujemy na bardzo cienki placek. Wycinamy krążki ciasta, nakładamy łyżeczkę farszu i lepimy pierogi. Stawiamy je "po chińsku" falbanką do góry. Pierożki gotujemy przez około 8 minut na parze w bambusowym koszyku wyłożonym papierem do pieczenia. Papier wcześniej nacinamy w kilku

Smakowity Blog Kulinarny
Zrolowany schab z suszonymi pomidorami 248

kanapkę.  składniki: 1,3 kg schabu 1 słoiczek suszonych pomidorów (320 ml) 2 duże ząbki czosnku mielona słodka papryka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią olej 1/2 szklanki wody Schab rozkroić wzdłuż dłuższego boku na jeden duży płat mięsa. Nie musi być idealnie równy ważne aby był jeden duży kawałek. Suszone pomidory (bez oleju) przełożyć do rozdrabniacza. Dodać(...)roladę i związać sznurkiem. Na wierzchu mięso natrzeć słodką papryką oraz oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Tak przygotowany schab odstawić do lodówki na ok 12 godzin. Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu skropić olejem i podlać wodą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Piec ok 1,5 godziny, funkcja termoobieg

Monia miesza i gotuje
Grillowane Kotlety z Indyka 153

czosnkową, a o kaszance w ogóle nie chcą słyszeć. Przedstawię zatem Wam przepis na bardzo smaczne i zdrowe kotleciki z użyciem mięsa z indyka.  Składniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka 1 duża marchewka- utarta na dużych oczkach 1/2 kopru włoskiego (dla innych znany jako fenkuł)- drobno posiekany 2 jajka 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka przyprawy(...)Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Z mięsa formujemy kulki które spłaszczamy i przekładamy na grill elektryczny (z racji pory roku).  Potrawy z grilla - czy dziecko je może jeść Ekspert radzi:  "Mięso z grilla jest smaczne, kruche, soczyste i nie szkodzi, ale niezwykle ważny jest sposób jego przyrządzania. Nie należy mięsa piec bezpośrednio na ruszcie, tylko zawinięte w folię

ClauditteMissCooking
Kurczak po Japońsku 181

Kurczak po Japońsku Kurczak po Japońsku… potrawa, nieco kontrowersyjna , z uwagi na zadziwiającą ilość octu i sosu sojowego, a mimo to , albo właśnie dlatego , naprawdę

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka makaronowa z wędzonym kurczakiem, brokułem i groszkiem 252

niż podaje opakowanie. Odcedzić z wody i przełożyć do miski z brokułem. Do tej samej miski obrać mięso z wędzonych udek z kurczaka, rozdrabniając je na mniejsze kawałki. Następnie wsypać odcedzony z zalewy groszek, wlać śmietanę 30%, wymieszać i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Duże naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć do niego całą mieszankę mięsno(...)dobrze wymieszać. Do uzyskanej masy wlewać mleko energicznie mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć, wsypać ser i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką muszkatołową. Beszamel serowy przelać na wierzch zapiekanki, nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika. Piec około 40 minut. Podawać posypane delikatnie natką pietruszki

Passions hobbies life
Sznycle z mięsa wołowego i żółtkiem 195

mięsa wołowego czy nie będą twarde, ale nie. Ku mojemu zaskoczeniu wyszły delikatne i pyszne. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką i ostrą paprykę w proszku, śmietanę,białka. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstawić na 15 minut. Uformować cztery duże sznycle. W środku za pomocą małego kieliszka(...)naczynia i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika do 220 C na 10 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i w każdy dołek delikatnie wlać żółtko. Ponownie wstawić do piekarnika i piec. Teraz już na wyczucie, żółtka tylko muszą się podpiec, ale ciągle muszą być lejące. Takie żółtko nadaje fajnego smaku, polecam. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
LAHMACUN, czyli placki z mięsem i warzywami 203

sztuk. Smacznego! Składniki (ciasto) ½ szklanki letniej wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 g drożdży 1½ szklanki mąki Składniki (farsz) 200 g mielonego mięsa (jeśli jest chude, dodać 2 łyżki oleju) 1 duża cebula 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 pomidory 1 ząbek czosnku ½ zielonej papryki natka pietruszki sól czarny pieprz czerwony pieprz Przygotowanie Wymieszać(...)blasze i rozwałkować każdą cześć ciasta na wielkość patelni. Rozgrzać patelnię teflonową, włożyć jeden placek i rozłożyć na nim farsz. Przykryć i na wolnym ogniu smażyć. Albo upiec w piecu, co okazało się dla mnie lepsze. Podawać z cytryną i natką. Artykuł LAHMACUN, czyli placki z mięsem i warzywami pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Papryka faszerowana na obiad i nie tylko 220

została więc postanowiłam zrobić Bułki pizza) 5 małych papryk 0,5 kg mięsa mielonego 2 łyżki sosu teriyaki lub jasnego sojowego 1/2 łyżeczki pasty hariss (jeśli nie mamy to dajemy tabasco albo siekamy papryczkę chilli i dodajemy ja bezpośrednio na patelnie nie do mięsa) 1 łyżka ziół prowansalskich 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku lub 2 małe(...)posiekany czosnek i smażymy chwilę. podlewamy winem i dorzucamy mięso mielone (ja nie czekałam żeby wino odparowało bo chciałam żeby mięso nabrało jego smaku). Doprawiamy curry i chilli. Podsmażamy wszystko i na koniec zostawiamy jeszcze mięso pod przykryciem na najmniejszym ogniu żeby stało się bardziej miękkie. Gotowe mięso zostawiamy do przestygnięcia. Jak już przestygnie dodajemy pomidory z puszki, kukurydzę

Piekielna Kuchnia Pati
Kotlety mięsno - kalafiorowe 170

kalafior, więc jego dodatek jest wszędzie mile widziany. Dzisiaj proponuję połączenia kalafiora z mięsem mielonym, co zaowocuje wspaniałymi kotlecikami, które można upiec lub usmażyć. U mnie były w dwóch wersjach i przyznam, że  smakują doskonale. Podane z sosem jogurtowo koperkowym. SKŁADNIKI: 80 dag mięsa zmielonego wieprzowego lub drobiowego ( u mnie mieszane) 1 kalafior 3 jajka 2 łyżki kaszy(...)Kalafior płuczemy, obieramy na różyczki i gotujemy ok. 15 min. Powinien być lekko miękki. Studzimy. Mięso wkładamy do miski. Kalafior rozdrabniamy. Można tłuczkiem do ziemniaków lub blenderem. dodajemy do mięsa. Dodajemy jajka, kaszę , sól , pieprz i wyrabiamy masę. Formujemy kotleciki. Jeśli do pieczenia układamy od razu w naczyniu żaroodpornym. Jeśli bedziemy smażyć układamy na deseczce. Przed smażeniem można obtoczyć

W kuchennym oknie Ewy
Kaczka marynowana w zalewie do ogórków 285

gałązki kopru z nasionami Dodatkowo: - oliwa czosnkowa (1 łyżka) - suszony majeranek otarty - szałwia suszona - świeżo mielony pieprz czarny   Kaczkę dokładnie oczyszczamy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Wodę zagotowujemy, dodajemy sól – mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Kaczkę wkładamy do garnka do pieczenia (gęsiarki), dodajemy opłukane i pokrojone gałązki kopru, pokrojone na kawałki ząbki czosnku (do marynaty(...)korzeń i liść chrzanu oraz koper – wszystko wkładamy do środka osuszonej kaczki, którą nacieramy najpierw oliwą, posypujemy majerankiem, szałwią i pieprzem (wewnątrz też). Przyprawy przez kilka minut wmasowujemy w mięso. Otwór kaczki spinamy wykałaczkami. Tak przygotowaną kaczkę wkładamy grzbietem do góry do gęsiarki (naczynia żaroodpornego) i wstawiamy bez przykrycia do piekarnika nagrzanego do 230°C na 30 minut (nie dodajemy

mojewypiekiinietylko
Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem 246

Składniki: makaron cannelloni 50 dag mięsa mielonego 3 łyżki koncentratu pomidorowego pół szklanki bulionu 3 ząbki czosnku 1 puszka zielonego groszku 20 dag żółtego sera 50g masła 3 łyżki mąki 2,5 szklanki mleka s ó l, pieprz   gałka muszkatołowa zioła prowansalskie olej Sposób przygotowania: 1. Robim y farsz: Mięso smażymy na oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek, koncentrat(...)czas mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 3. Surowe cannelloni napełniamy farszem mięsnym, układamy jednowarstwowo w naczyniu ż aroodpornym wysmarowanym olejem. Całość polewamy sosem beszamelowym. Przykrywamy pokrywką i pieczemy przez 15 minut w 200 st. C. Nastę pnie całość posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy już bez przykrycia przez 20-25 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Oszukane gołąbki z pieczarkami 11516

jadłam lepszych i wszystkim Wam polecam. Są przepyszne, palec lizać i myślę , że często będą gościć na Waszych stołach. Zaczynamy Składniki: Pół małej główki kapusty 600 gr mięsa mielonego-wołowego 200 gr pieczarek 2 jajka 0,5 szkl bułki tartej sól-1 łyżeczka, pieprz 0,5 łyżeczki 1 szkl ryżu 200 ml bulionu kurczakowego koperek- dużo oliwa Wykonanie(...)oczkach. Do miski dajemy mięso, kapustę, ryż, pieczarki, jajka, bułkę tartą, sól, pieprz plus dużo kopru. Wszystkie składniki mieszamy do całkowitego połączenia. W razie czego można jeszcze doprawić. Lepiej niech będzie bardziej doprawione, niż mniej. Formujemy a la gołąbki. Nagrzewamy piekarnik na 200 C. Gołąbki wkładamy do rondla lub do naczynia żaroodpornego - dno smarujemy oliwą. Pieczemy 15 min - nie przykrywamy

Smaki Edyty
Cukiniowe krążki 223

pierwszy przygotowałam faszerowaną cukinię. Jako farsz proponuję mielone mięso z pieczarkami i ryżem. Cukinia to pożywne i lekkie warzywo, a w połączeniu z mięsnym farszem jest doskonałą propozycją na letni obiad lub kolację.  duża cukinia 10 dag ryżu ok. 20 dag miąższu z cukinii 50 dag mięsa wieprzowego posiekany koperek 20 dag pieczarek 1 cebula jajko olej(...)drobną kostkę. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, pieczarki i cukinię pokrojoną w kostkę. Do tego dodajemy ryż, zmielone mięso, jajko i przyprawy. Przygotowanym farszem napełniamy cukinię i wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i podlewamy bulionem. Pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu cukinię kroimy w krążki. Podajemy z pomidorkami lub talarkami podsmazonych ziemniaków

Salonik smaków
Domowy kebab z jagnięciny 199

składniki: 500 g mięsa  jagnięcego ( ja użyłam łopatki jagnięcej i sama ją zmieliłam) 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka mięty suszonej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka kolendry sok z połówki cytryny 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki startego imbiru (może być suszony) sól i pieprz do smaku 5 placków tortilli(...)czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z pozostałymi składnikami. Przygotowanie: porcja na 5 kebabów W dużej misce łączymy mięso z przyprawami i dobrze mieszamy, formujemy w lekką spłaszczoną kulę i owijamy folią aluminiową, pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 C góra - dół przez 50 minut. Następnie wyciągamy z foli i nabijamy

Niezły Młynek
Etlie Pide - turecka pizza 280

olej. Zagniatając, stopniowo dolewać wodę. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto.  Uformować kulę, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, by ciasto podwoiło swoją objętość. Farsz: 350g mielonej wołowiny,  duża cebula,  ząbek czosnku,  2 łyżki koncentratu pomidorowego,  puszka krojonych pomidorów,  1/2 łyżeczki tymianku,  1/2 łyżeczki kminu rzymskiego,  1/2 łyżeczki bazylii(...)drobno posikać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso oraz posiekany czosnek. Dusić około 8 minut na małym ogniu. Dodać pomidory z puszki, doprawić tymiankiem, bazylią, oregano, kminem rzymskim, papryką, solą i pieprzem. Ciasto podzielić na trzy części, każdą część rozwałkować i uformować kształt łódki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nałożyć farsz, posypać startym serem, ułożyć plastry pomidora

Z miłości do słodkości
Pałki miodowo-musztardowe 217

Soczyste i słodkawe pałki z kurczaka z musztardą i ulubiona surówką znajda uznanie w każdego smakosza. Składniki: 8 pałek z kurczaka 3 łyżki płynnego miodu 3

Pyry na Gaz