Patisony nadziane

Patisony nadziane

Patisony nadziane

Patisony nadziane mięsem mielonym z sosem pomidorowym.  Składniki 2 patisony 200 g mielonej karkówki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szalotka oliwa sól pieprz listki świeżej bazylii 150 ml bulionu warzywnego Sos : pulpa pomidorowa  koncentrat pomidorowy suszona bazylia cukier 1 cebula olej słonecznikowy sól   Przygotowanie   Ściąłem górę z patisonów, środek wyciąłem. Część miąższu pokroiłem w kostkę. Na ok. 50 ml rozgrzanej oliwy wrzuciłem posiekaną cebulę, szalotkę i czosnek, chwilę szkliłem, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, mielone, mięso, sosy, sos pomidorowy, mięso mielone, karkówka, karkówka w cebuli, mięso duszone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczona karkówka, karkówka pieczona

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.