pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:119/315)

Ciasto ze śliwkami i kremem budyniowym. 124

Składniki: Spód: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 5 jajek 250 g mąki 140 g zmielonych migdałów szczypta soli 2,5 opakowania proszku do pieczenia Krem budyniowy: opakowanie budyniu waniliowego 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 jajka Kruszonka: 300 g mąki 140 g cukru 60 g zmielonych migdałów 200 g zimnego masła Owoce(...)składniki na poszczególne części, wiem że może to być problemem przy planowaniu zakupów, ale ułatwi nam pracę. Każdą z tych części przygotowujemy oddzielnie, a dzięki takiej rozpisce nie będziemy mieli problemu z proporcjami. Przygotowanie: Krem budyniowy. Do opakowania budyniu waniliowego dodajemy 4 łyżki mleka, cukier, żółtka i całość mieszamy do połączenia się składników. Resztę mleka zagotowujemy i ciągle mocno mieszając

KasiaiKrzysiu.pl
Batoniki daktylowe 216

poście odchudzającym pisałam o tym , co jem na śniadanie. W pracy najczęściej granolę z jogurtem naturalnym, ale czasami zamiast granoli wychodzi coś innego :) Na przykład takie batoniki na bazie mielonych daktyli. To przede wszystkim one "trzymają" pozostałe składniki. Do tego jogurt, owoc i można iść do pracy :) Albo na zakupy... czapki nowe dzieciom kupić ;)  Składniki: 200 g suszonych(...)orzechów włoskich Przygotowanie: Daktyle razem z syropem lub miodem mielimy na gładką masę przy pomocy blendera.  Dodajemy resztę składników i miksujemy razem przez chwilę (przez to płatki i bakalie też się trochę zmielą).  Blaszkę o wymiarach ok. 20x20 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę  i wyrównujemy ją za pomocą łyżki (lub palcami). Pieczemy

bistro mama
Galette orzechowe z owocami 170

łyżki śmietany  szczypta soli kruszonka (do środka): 2 łyżeczki mielonych orzechów lub migdałów 2 łyżeczki tartej bułki 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka miodu ok. 14 śliwek węgierek  kilka sztuk malin i jeżyn (niekoniecznie) mleko - do posmarowania przed pieczeniem  brązowy cukier do posypania Przygotowanie: W robocie kuchennym zagniatamy ciasto z podanych

bistro mama
Hamburgery z kotletem indyczym i piklami 141

drobno posiekana cebula - jajko - czerstwa bułka - mleko - sól, czarny pieprz mielony - majeranek - ewentualnie bułka tarta   dodatki: - musztarda, majonez, ketchup - pomidor - sałata - cebula - konserwowe ogórki (u mnie pikle z ogórków ) Forma:  blacha od piekarnika   Przygotowanie: Bułki przygotowuję według przepisu. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 15 minut, po 10 minutach wyłączyć dolną grzałkę Bułkę czerstwą

Kuchnia co dnia
Cukinia faszerowana 166

pieczarki i cebulkę. Do tego dodajemy mielone mięso i jeszcze wszystko przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Cukinie myjemy i odcinamy wierzch. Łyżeczką wydrążamy środek. Do tak przygotowanej cukinii nakładamy farsz. Cukinie układamy na blaszce z kratką (bez odciętych "czapeczek"). Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Pod  koniec pieczenia wierzch można posypać startym serem

Salonik smaków
Stripsy z frytkami i chipsami z jarmużu. 182

może być dowolne mleko ja miałam akurat takie) 3/4 szklanki mąki z amarantusa 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu kolorowego 1/2 łyżeczki mielonych nasion chilli 1/2 łyżeczki mielonego imbiru i musztardy w proszku Dodatkowo do smażenia 1 litr oleju rzepakowego. Smażyłam w garnuszku o pojemności 2 litrów. PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem(...)soli świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej PRZYGOTOWANIE: Do miseczki wlewamy oliwę, doprawiamy. Wymieszać. Dodać jarmuż i wymieszać tak aby każdy kawałek jarmuży był doprawiony oliwa i przyprawami. Wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem.Piec w temperaturze 200 stopni przez 5 minut (góra i dół z termoobiegiem). FRYTKI SKŁADNIKI: 6 ziemniaków szczypta soli świeżo mielony pieprz szczypta

ClauditteMissCooking
Amaretti 152

cukru (dałam trochę mniej) 3 białka cukier puder do posypania Przygotowanie: Wymieszać mielone migdały z cukrem i olejkiem migdałowym, dodać ubite na bardzo sztywną pianę białka. Mokrymi rękoma formować z masy niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego), trochę spłaszczyć i ułożyć na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (a raczej suszyć) ok. 25 min. w temperaturze 160 stopni

Domowa Cookierenka Agi
Sernik na zimno z truskawkami 279

krótkie żeby z niego nie korzystać. Tym razem zapraszam na sernik bez pieczenia na herbatnikowo orzechowym spodzie z dodatkiem truskawek. Same pyszności. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Rajski Ogród z Porcelana Bogucice. Składniki: Spód 100 g kakaowych herbatników typu petitki 100 g orzechów włoskich mielonych 120 g masła Masa serowa 800 g twarożku z wiaderka 9 łyżek

Ala piecze i gotuje
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 168

bazylia nie wywołuje uciążliwych efektów ubocznych, jak podrażnienie układu pokarmowego, uczucie pieczenia, czy ból w żołądku. Substancją odpowiedzialną za niezwykłe właściwości lecznicze bazylii jest olejek aromatyczny o nazwie eugenol, którego aktywne cząsteczki mają działanie przeciwzapalne. SKŁADNIKI: 2 jajka wiejskie 1 kilogram mięsa z indyka (mielonego) 1 posiekana natka pietruszki 1 drobno posiekana cebula 3 bardzo drobno posiekane

ClauditteMissCooking
Udka po francusku 148

natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i słodką mieloną papryką. 3. Mięso nacieramy marynatą, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum 6 godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc). 4. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia, wykładamy resztę marynaty i całość pieczemy w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 1 godzinę. Smacznego!!! Źródło: Nikol

Kuchnia domowa Ani
Tort makowo - orzechowy 185

przy tym dość prosty do przyrządzenia, choć może zabawa z parzeniem i mieleniem maku dla niektórych jest przerażająca. Zapewniam jednak, że warto się pobawić. ciasto: 30 dkg. maku 3 łyżki kaszy manny 20 dkg. cukru 8 jajek 1 łyżka tartej bułki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Mak trzeba dobrze sparzyć, odsączyć i zmielić przynajmniej 2 razy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśniki z rybami 221

czosnkiem. Wszystkie składniki wymieszać, skropić sokiem z limonki, doprawić solą i grubo mielonym pieprzem. Sos:  zioła i połowę anchois posiekać, wymieszać z jogurtem i limonką, doprawić pieprzem. Na naleśniki wyłożyć farsz, zrolować podwijając końce, na wierzchu każdego położyć małe trójkąciki sera, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 10-15 minut w 190 stopniach.   Na talerz wyłożyć porcję sosu

SzczyptaSmaQ
Gołąbki w kapuście pekińskiej 227

obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze 10 minut

Kuchnia Danusi
SZYBKIE CIASTO Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ, NA JOGURCIE, OLEJU I MĄCE ORKISZOWEJ 1076

pieczenia. Wyrównać, ułożyć na nim przygotowane wcześniej owoce i posypać kruszonką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C (termoobieg) ok.35-40 minut . Ja piekłam 40 minut, jak na mój gust trochę za długo (wolę ciasta o bledszym spodzie) ale to tylko moje odczucie, reszta była zachwycona (szczególnie Babcie, że takie fajne- wypieczone...) Wierzch przestudzonego ciasta posypać mielonym ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Pasztet mięsny pieczony by Lulu 188

małe gałki muszkatołowe, 2 czubate łyżeczki imbiru, 2 łyżki stołowe mieszanki  "Pasztet - typ wielkanocny" , sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie można też dodać ostrą paprykę. foremki aluminiowe do pieczenia Przygotowanie Wołowinę, wieprzowinę, warzywa, liście laurowe, ziele angielskie gotujemy do całkowitej miękkości mięsa, nawet od 4 do 6 godzin Następnie całość schładzamy, wyjmujemy mięso z warzywami, przepuszczamy wszystko przez(...)namoczonymi bułkami mielimy w maszynce i łączymy z masą mięsną, dodajemy jajka i przyprawy (sól, pieprz, gałkę muszkatołową, imbir i mieszankę Pasztet - typ wielkanocny). Całość dokładnie mieszamy. W moim wydaniu w pasztecie dominuje aromat gałki muszkatołowej i imbiru,  ale dodatek mieszanki Pasztet - typ wielkanocny nadał mu nowy ciekawy smak. Blaszki w których będziemy piec pasztet, smarujemy i obsypujemy tartą

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania