pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:112/315)

Bezglutenowe śniadaniowe muffiny kokosowo-owsiane 107

scroll down for English Przepis zaczerpnęłam  stąd , z pysznej filozofii smaku, a następnie nieco zmieniłam na swoje potrzeby. Ważne, żeby nie piec ich w papilotkach, są zbyt klejące.  Zobacz na filmie:) Te pyszne babeczki są idealne zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  35 -40 minut(...)szklanki płatków owsianych ·          ¼ szklanki wiórków kokosowych ·          2 płaskie łyżki lnu mielonego (opcjonalnie) ·          garść malin (mogą być mrożone) ·          pół banana

Bazując na smaku
Sernik pieczony w kruchym czekoladowym cieście, niebo w gębie 275

łyżka proszku do pieczenia Zagnieć i wyrób ciasto w dosyć szybkim tempie. Najwygodniej w robocie kuchennym, ale bez niego też można, po prostu szybko zagnieć i podziel na dwie części, zawiń w folię spożywczą i do lodówy lub zamrażary na dwie godziny. Sernik : WSZYSTKO W TEMP. POKOJOWEJ - 2 kilo tłustego twarogu mielonego min. 2 razy(...)miksuj dalej. Uzyskasz puszystą masę. Ubij białka na sztywno i dodaj delikatnie do masy. Jest tego trochę, w konieczności przełóż do dużej miski. Wyłóż blachę posmarowaną masłem papierem do pieczenia. Zetrzyj przygotowaną wcześniej jedną cześć ciasta na dno blachy, wyłóż na nią masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piecz przez min.65 - 70  minut

Pasje Jolki
PIECZONE JABŁKA NADZIEWANE PIKANTNĄ KASZANKĄ 180

kaszanki. Wsyp słodką mieloną paprykę i tymianek. Dokładnie, ale krótko zamieszaj. Nadzienie podziel na 4 części i nadziej nim każde jabłuszko "z górka". Przykryj "daszkiem". Zawiń jabłka pojedynczo w folię aluminiową, ale nie całkowicie szczelnie, góra ma być lekko odsłonięta, aby powietrze miało gdzie uchodzić. Piecz jabłka

Słodko-Słony Świat Ilony
Moussaka – prawdziwa grecka zapiekanka 175

łyżki oleju, wrzucamy czosnek i cebulę. Smażymy na małym ogniu do zeszklenia. Dodajemy przyprawy – cynamon, tymianek, oregano. Wrzucamy selera naciowego i starte na tarce warzywa. Chwilę razem smażymy. Dodajemy mielone mięso i smażymy, co jakiś czas mieszając, tak długo, aż całe straci kolor surowizny – około 10 minut. Dodajemy pomidory z puszki wraz z całym sokiem. Jeśli kupiliście całe pomidory(...)beszamelu z serem. Wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy sosem zapiekankę.   Wstawiamy moussakę do pieca ustawionego na 180⁰C góra-dół, bez przykrycia, na 45-50 minut. Jeśli góra zapiekanki za szybko Wam się przypieka, przykryjcie ją folią aluminiową. Jeśli zostaje blada a czas pieczenia się kończy – włączcie termoobieg. Serowy beszamel powinien się pysznie przypiec. Moussaka jest lekka, soczysta

Karo in the Kitchen
Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym 201

idealnie, ale można też podać z ziemniakami. Skrzydełka faszerowane: 10-12 skrzydełek z kurczaka 500 g mielonego mięsa (drobiowego / wieprzowego / cielęcego) 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz Sos pieczarkowy z mascarpone: 300 g niedużych pieczarek 125 g serka mascarpone 1/3 szklanki śmietanki(...)cebula 1/2 pęczka natki pietruszki po 1 łyżeczce: soli, suszonego estragonu i pieprzu cytrynowego listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Farsz: Mięso na farsz mielimy w maszynce do mięsa wraz z cebulą (jeśli kupiliśmy zmielone, cebulę drobno siekamy i dodajemy do mięsa). Wyciskamy do niego dwa ząbki czosnku. Dodajemy 3-4 łyżki wody i wyrabiamy. Dodajemy jajko

Poezja smaku
Makaroniki z kremem Raffaello 179

Makaroniki to ciastka przyrządzane z białek, cukru pudru i mielonych migdałów. Obecnie to jedne z najbardziej popularnych i wykwintnych ciastek na świecie.   Makaroniki są dla wielu symbolem francuskiej sztuki cukierniczej. 20 marca obchodzony jest nawet we Francji Dzień Makaronika. Będąc w Paryżu warto dotrzeć na rue Bonaparte i nacieszyć oczy widokiem witryny jednej z najstarszych paryskich cukierni Ladurée(...)dużo grudek. Ja osobiście nie mieliłam z powodu braku młynka. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać 3 łyżki cukru pudru. Miksować do uzyskania lśniącej, sztywnej piany. Do masy z białek dodać makę migdałową i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką, aby masa nie straciła na swojej puszystości. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przełożyć do szprycy

Mania Gotowania
Grecka Moussaka z bakłażanami 222

jeśli raz przygotujecie to danie, to na pewno na nim nie poprzestaniecie. Ja przepadłam. SKŁADNIKI (ok. 8 porcji) 2 bakłażany oliwa  oliwek sól  sos mięsno- pomidorowy 500g mielonego mięsa ( np. z indyka) 500 ml passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka cukru kilka gałązek świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego gałka muszkatołowa cynamon sól(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy solą i skrapiamy delikatnie oliwą. Przekręcamy na drugą stronę i robimy to samo. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15 min. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulkę, oregano, cynamon i gałkę muszkatołową ( po ok. 1/2 łyżeczki).  Na patelnię wrzucamy mięso mielone i smażymy do momentu

DefinicjaSmaku
Kremowy torcik z gruszkami 325

kremowa chmurka pozostawiając niezwykły smak gruszki. Polecam wszystkim smakoszom łakoci :) Sporo pracy i cierpliwości wymaga , ale naprawdę warto :) Tortownica wymiary średnica 22 cm Temp. pieczenia 175 st. Czas pieczenia ok. 20 minut    Składniki : 2/3 szkl. zmielonych migdałów 1 łyżka grubo posiekanych migdałów 1/2 szkl. cukru pudru + 1 łyżka 2 i 1/2 łyżki mąki 3 jajka(...)cukier . Składniki ubijamy na sztywną piane. 2/3 szkl. mielonych i 1 łyżkę posiekanych migdałów  mieszamy z 2 i 1/2 łyżki mąki oraz 1/2 szkl. cukru pudru. Składniki łączymy z wcześniej ubitą pianą z białek i brązowego cukru. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy ok. 22 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp

Słodkości i nie tylko
Chrupiąca tarta ze szpinakiem i serem Gruyere 426

oraz boki tarty. Nakłuć gęsto widelcem (tak co pół cm) i włożyć na 30 minut do lodówki . Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół). Ciasto włożyć do pieca i piec 15-18 minut (aż nabierze lekko złotego koloru). Szpinak namoczyć, usunąć twarde łodygi, opłukać, osuszyć. Dużą patelnię rozgrzać wraz z 1 łyżką oliwy . Włożyć część szpinaku i smażyć chwilę(...)plasterkach) oraz śmietanę. Wymieszać wszystko. Przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Spróbować. Jeśli smak będzie za słaby, doprawić bardziej . Następnie dodać jaja. Ponownie wszystko wymieszać. Gotowy farsz szpinakowy przełożyć na podpieczony spód. Tartę ze szpinakiem i serem Gruyere wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30-35 minut. The post Chrupiąca tarta ze szpinakiem i serem

Moja Delicja
Mumie na Halloween z krwistym pomidorowym sosem 159

przepisie. SKŁADNIKI : mielone użyłam wieprzowego 0,5 kg  sól, pieprz do smaku  jeśli lubimy możemy użyć naszych ulubionych ziół np. majeranek  jajko 1 szt do mielonego plus 1 dodatkowe do posmarowania ciasta 1 bułkę, którą wcześniej namoczyliśmy w mleku olej do smażenia klopsów (używam rzepakowego ) ciasto francuskie 1 opakowanie  kawałek ugotowanego białka(...)gałązka rozmarynu   SPOSÓB WYKONANIA : - mięso mielone doprawiamy przyprawami, dodajemy jajko, namoczoną w mleku bułkę oraz trochę zimnej wody wyrabiamy jednolita masę - obsmażamy je na patelni z każdej strony, gotowe wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu - ciasto francuskie tniemy na paseczki szerokości ok 3-4 mm - gdy mielone nam już przestygło owijamy je naszym ciastem

Basia w kuchni
Figowe brownie, zdrowe odżywianie i "Karolina odNOWA" Karoliny i Macieja Szaciłło 154

łyżki kakao dodatkowo: płatki migdałowe do posypania Migdały umieszamy w pojemniku blendera i mielimy na drobno. Następnie dodajemy rodzynki i całość miksujemy do chwili, aż całość zacznie się kleić i tworzyć kruszonkę. Masę przykładamy do tortownicy o średnicy ok. 18-20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i ubijamy najwygodniej przy pomocy tłuczka do ziemniaków lub drewnianą pałką. Namoczone figi

Plate of Joy
Sernik bez mielenia 180

Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 duże opakowanie herbatników maślanych 1,75 kg sera niemielonego 8 jajek 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią  2 budynie śmietankowe małe 200g masła 2 szklanki cukru pudru 1½ szklanki mleka 150g rodzynek np. sułtańskich Sposób przygotowania: Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a następnie herbatnikami (jeden obok drugiego). Miękkie masło

Kuchnia w czekoladzie
SZYBKIE BABECZKI ORKISZOWO-MIGDAŁOWE Z MALINAMI I JEŻYNAMI 141

Składniki: - 120g masła - 135g mąki orkiszowej typ750    (lub 120g pszennnej) - 80g mielonych migdałów (bez skórek) - 110g ksylitolu lub cukru - 1 jajko - 2 łyżki naturalnego, gęstego jogurtu greckiego - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie domowy ) - szczypta soli - skórka otarta z 1 sparzonej cytryny - sok wyciśnięty

Smaczne Zdrowe
Sernik waniliowy z solonym karmelem. 234

morska w płatkach Kruchy spód: Herbatniki rozdrobnić przy użyciu miksera i wymieszać z mielonymi migdałami. Masło roztopić i połączyć z ciastkami,dokładnie wymieszać .Masa może być odrobinę sypka,jeśli dodacie więcej masła masa po upieczeniu stanie się za tłusta. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia,oddzielnie dno i oddzielnie boki ,aby papier idealnie przylegał do boków formy .Teraz wyklejamy

Ladylaura.
Przekładaniec biszkopcikowy 128

drugiej mak, a do trzeciej odsypaną mąkę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przekładamy ciasto kakaowe, następnie wykładamy warstwę biszkoptów, smarujemy połową dżemu, przykrywamy ciastem makowym. Rozkładamy następną porcję  biszkoptów które smarujemy pozostałym dżem,  przykrywamy ciastem białym. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy  50 -60 minut w 180 stopniach C. Przygotowujemy polewę: jajko ubijamy z cukrem dodajemy(...)kakao, wlewamy cienkim strumieniem roztopione masło, nie przerywając ubijania. Przestudzone ciasto polewamy przyrządzoną polewą. Posypujemy mielonymi migdałami lub orzechami. Smacznego

kgwjanczewo