pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:56/291)

Pieczony Boczek w Piwie 99

Składniki: 2 kg boczku wieprzowego - surowego, bez kości 1 główka czosnku polskiego 1 opakowanie majeranku 1 opakowanie czosnku granulowanego 10 liści laurowych 1 mała kostka masełka czosnkowego 1 butelka piwa pilzner 3/4 szklanki miodu pszczelego 1 słoiczek musztardy francuskiej 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki suszonej mieszanki greckiej szczypta soli do peklowania pieprz świeżo zmielony Dratwa- do zawinięcia mięsa(...)leciutko oprószamy solą, dosłownie tyci tyci. Kawał zrólowanego tudzież zawiniętego mięsa smarujemy musztardą, miodem, masełkiem i opsypujemy pozostałymi przyprawami. Mięsko bo brytwanki i tam leżakuje sobie całą noc. Proces pieczenia. - 200 --> 180 --> 150 stopni / góra i dół --> termoobieg 2,5 godziny. 1. Brytfankę umieszczamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni z opcją góra i dół

ClauditteMissCooking
PASZTET WIELKANOCNY 156

najmniej posiłków. Ratuję się wodą i jogurtem naturalnym. Wczoraj za to przygotowałam pasztet, przepyszny. Mazurków i bab nie robię, nie lubię piec ciast ale już o tym wspominałam wielokrotnie.  Składniki: 700 g mięsa wieprzowego i drobiowego ( pół na pół) 100 g surowego boczku  100 g wątróbki drobiowej  1 duży por (biała część)   50 g suszonej żurawiny(...)jest bardzo rzadkie, można dodać bułkę tartą. Foremkę natłuścić i obsypać bułką tartą. Masę przełożyć na równo z foremką. Na wierzchu posypać bułką tartą, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Piec ok. 50 min w temp. 140 stopni. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia i włożyć do lodówki na 12 h        Przepyszny

pieprzny smaczek
Karkówka w sosie chrzanowym 83

się sprawdzi. Podajemy ją z gniecionymi ziemniakami albo kluskami śląskimi i surówką np. z kiszonej kapusty.   Składniki na karkówkę w sosie chrzanowym z warzywami: 0,5 kg karkówki wieprzowej cebula szklanka włoszczyzny (mrożonka lub świeża: marchew, seler, por, pietruszka – pokrojone w paski) 200 g śmietany 30% 3 łyżki chrzanu tartego szklanka bulionu łyżka masła łyżka mąki sól, pieprz(...)Karkówka w sosie chrzanowym[/caption] Zobacz inne przepisy na karkówkę w sosie: Gulasz Z Karkówki Z Warzywami Karkówka Duszona W Sosie Własnym Karkówka Pieczona W Sosie Gulasz Z Kalarepą I Marchewką Karkówka W Sosie Ketchupowym Wieprzowy Gulasz Z Boczniakami I Chlebem Razowym (348 Kcal) Artykuł Karkówka w sosie chrzanowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz wieprzowy pod pierzynką 173

blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie również inne pomysły na gulasz wieprzowy, wołowy, z warzywami itp. Znajdziecie także inne dania z wykorzystaniem różnych rodzajów mięsa. Składniki 700 g łopatki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1 średnia marchewka kawałek selera 1 pietruszka 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz, papryka(...)czasu pomieszać. Kiedy mięso będzie już miękkie przełożyć do naczynia żaroodpornego i nakryć ciastem. Można wyciąć wzorki z ciasta, żeby ładnie wyglądało. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ciasto będzie rumiane. gulasz wieprzowy pod pierzynką

O kuchni z uczuciem
Schab w ketchupie 787

koleżanki Małgorzaty K. 1 kg schabu wieprzowego duże opakowanie łagodnego ketchupu (wg upodobania) 4-5 średnich cebul kilka ząbków czosnku sól, pieprz Schab pokroić na cienkie plastry (troszkę cieńsze niż na kotlety). Delikatnie rozbić. Posolić, popieprzyć z obu stron. Cebule pokroić w prążki, czosnek w plasterki. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia. Układać warstwami schab, cebula z czosnkiem, schab

Konrad Gotuje
Pulpety z makaronem w sosie pieczarkowo porowym 26671

Kolejna propozycja na danie jednogarnkowe. Tym razem pulpeciki wieprzowe w sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek i pora. Jest to pożywne, sycące i pyszne danie. Danie przygotowałam

Ala piecze i gotuje
Łopatka w musztardzie 166

dość, że dłużej pozostaje świeża, to i smak ma wspaniały!!! Polecam, wystarczy odrobina pracy i można delektować się niezwykłym, domowym  smakiem pieczonego mięsa, które z  powodzeniem zastąpi nam wędlinę sklepową. Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej Marynata:  3 łyżki musztardy 3 łyżki oleju 1 łyżka zmielonego pieprzu 3 ząbki czosnku przyprawa do mięsa  sól Wykonanie: Umyte(...)odstawiam na 2 godziny do lodówki. Resztę musztardy mieszam z przyprawą, olejem, solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mięso zwijam, smaruję musztardą z przyprawami, przekładam do rękawa do pieczenia i piekę przez 90-120 minut w temperaturze 180-190 °C. Upieczone odstawiam by całkowicie wystygło. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Polędwiczki wieprzowe z sosem Romesco 199

bazę stanowią pieczone papryki, pomidory oraz orzechy (najczęściej migały). Sos jest naprawdę doskonały, pasuje zarówno do makaronów jak i wszelkiego rodzaju mięs czy warzyw. Jeden z najlepszych sosów jaki udało mi się zrobić. Nie wymaga wiele pracy, bo praktycznie jego wykonanie polega na wrzuceniu poszczególnych składników do piekarnika, a następnie na ich zblendowaniu. Idealny letni sos. Polędwiczki wieprzowe z sosem(...)Romesco  Składniki: około 250 g polędwiczki wieprzowej  2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka oregano 1/3 łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka bazylii 4-5 plastrów szynki dojrzewającej 5 pomidorów suszonych 5-6 pieczarek Sos: 2 czerwone papryki  1 papryczka chili ½ szklanki migdałów 2 pomidory 2 suszone pomidory   2 ząbki czosnku garść posiekanej

Mania Gotowania
Pasztet z grzybami 167

mojej kuchni stawiam na zdrowe domowe wyroby. Nie tak dawno robiłam pasztet w słoikach a dziś proponuję podobny ale pieczony w foremkach. porcja na 2 foremki 9/22 cm: 800 g łopatki wieprzowej bez kości 500 g wątróbek drobiowych 2 cebule 1 duży ząbek czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 200 g suszonych grzybów leśnych 4 łyżki masła sól(...)szklanki wywaru i dokładnie wyrobić. Wymieszać z usmażonymi grzybkami. Masą napełnić foremki,wierzch wyrównać i posmarować odrobiną oliwy. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 45 minut. Po upieczeniu wystudzić ,wyjąć pasztet z formy i kroić w dowolne plastry. Moja rada Do przyprawienia pasztetu możemy użyć dowolnych przypraw oraz ilości czosnku według naszych upodobań i smaków

Kolorowa kuchnia Elki
Pieczony karczek, prosta wędlina z piekarnika 115

votes ) Pieczony karczek, prosta wędlina z piekarnika Pyszny, prosty, pieczony karczek to idealna wędlina na kanapki. Świetnie też spisze się na ciepło jako pieczeń do obiadu. U nas najlepiej schodzi w wielkich bułkach, zapakowanych kilkoma jego plastrami w towarzystwie sałaty lodowej, czerwonej cebuli i miodowej musztardy.. Pycha ! Polecam, pracy naprawdę niewiele, a efekt spektakularny, no i zdecydowanie(...)zdrowo w końcu to 100% mięsa bez zbędnych dodatków składniki: 1 kg karkówki wieprzowej, najlepiej z jak najmniejszą ilością tłuszczu marynata: 2 łyżki soli 2 łyżki wędzonej ostrej lub łagodnej papryki 2 łyżki chili – opcja tylko dla tych, którzy jak my uwielbiają ostre jedzenie Reszta pomija ten punkt. 2 łyżki brązowego cukru lub miodu 1 łyżka mielonych nasion kolendry

Ogrodnik w podróży
"Piękno w smaku" - Warsztaty QAFP 199

wszelkich ciekawostkach produkcyjnych opowiadała nam zaś Agnieszka Różańska . Co to właściwie jest QAFP? Jest to system certyfikacji żywności wysokiej jakości.  Obejmuje on na dzień dzisiejszy mięso drobiowe, wieprzowe oraz wędliny.  Żeby firma otrzymała taki certyfikat musi się ostro nagimnastykować, spełnić tysiące warunków i norm.  Dzięki temu my otrzymujemy na nasz stół mięso najwyższej jakości, bez tłumu hormonów(...)mąż nie widzi:D Najpiękniejszy fartuch kuchenny ever - ręczna robota :D Selfie musi być:D  I gotowe dzieła:  Polędwiczka wieprzowa z masłem, rukolą i ziemniakami truflowymi Schab sou vide na puree z zielonego groszku, z pieczonymi batatami i kruszonką z selera i ziemniaków (absolutny hit!) Karkówka w sosie śliwkowym z puree z marchwi i pomarańczy i grillowaną kukurydzą

Słodko-Słony Świat Ilony
Rolada mięsna w cieście serowym 120

ciasta: Jajka ubić mikserem, dodać starty ser, majonez, wymieszać mikserem. Przygotowane ciasto wyłożyć do blachę wyłożoną pergaminem, równo rozłożyć w prostokąt. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.   Składniki na nadzienie: Mięso mielone wieprzowe 80 dag Sól i pieprz do smaku Czosnek 2 ząbki Czerstwa bułka 1 szt. Majeranek do smaku Wykonanie rolady: Mięso wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Szynka wieprzowa pieczona z cząstkami cebuli 110

potrzeba: 1,5 kg szynki  wieprzowej, 1 większa główka czosnku, 4 średnie cebule, 1/3 szklanki oleju rzepakowego, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 5 ziaren jałowca, Suszony tymianek, Sól, Pieprz   Wykonanie: Mięso myjemy, osączamy z wody, szpikujemy obranymi ząbkami czosnku, nacieramy solą, pieprzem i tymiankiem, zawijamy w folię spożywczą, odstawiamy do lodówki do następnego dnia. Na następny(...)pieczenia w piekarniku, wyjmujemy mięso z folii, obsmażamy z każdej strony po kilkanaście sekund, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, rozgnieciony jałowiec, cebulę pokrojoną w ćwiartki, solimy cebulę do smaku, przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C. Pieczemy 50 minut na termoobiegu. Po tym czasie odwracamy mięso, przykrywamy pokrywką, pieczemy 30 minut. Jeszcze raz odwracamy, pieczemy następne

Bułka z Chlebem
Pieczony boczek. 157

samych prostych przepisach najczęściej kryją się najlepsze smaki! Właśnie tak jest z tym przepisem, czyli pieczonym boczkiem, po prostu tradycyjny pieczony boczek, a smakiem zachwyci pewnie nie jedną osobę. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Boczek wieprzowy ok. 1 kg 2 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku Łyżeczka granulowanego czosnku Łyżka majeranku 3 łyżki oliwy(...)łyżki sosu sojowego Przygotowanie:  Boczek wieprzowy dokładnie myjemy i osuszamy. Po tym w dużej misie łączymy wszystkie przyprawy, oliwę, sos sojowy, mieszamy i następnie do misy wkładamy boczek. Obtaczamy boczek bardzo dokładnie w marynacie i pozostawiamy pod przykryciem na ok. 3-4 godziny w temperaturze pokojowej, lub na 12 godzin wkładamy do lodówki. Czym dłużej marynuje się boczek

Kuchnia Łukasza
Empanadas z meksykańskim farszem 145

wątpienia zaskoczycie swoich gości. SKŁADNIKI 350 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 1 cebula oliwa 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej kidney 1 puszka kukurydzy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego chili, sól, świeżo mielony pieprz 4 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko Ketchup Kotlin z piekła rodem Extra Hot WYKONANIE Cebulę obrać, pokroić w drobną(...)odparuje nadmiar wody i całość będzie gęsta. W razie potrzeby doprawić do smaku. Zostawić do ostudzenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąć i wykrawać koła o średnicy około 10 cm. Na środku każdego nałożyć łyżeczkę farszu i skleić jak pierogi dociskając boki widelcem. Gotowe empanadas układać na blaszce

Passions hobbies life