Pasztet z dzika pieczony w boczku
Pasztet z dzika pieczony w boczku
Jeśli przypadkiem natknęliście się tej zimy na jakiegoś dzika, to polecam pasztet pieczony w boczku. Jeśli dzik Wam ucieknie, to zamiast niego proponuję użyć mięso wieprzowe. Składniki: • 50 dkg mielonego mięsa z dzika • 2 jajka • 1 plaster słoniny ok 5 dkg • 10-15 śliwek suszonych • 30 dkg boczku wędzonego w plastrach • sól, pieprz ziołowy do smaku Wykonanie: • 3 plastry boczku przeciąć na pół, na każdym położyć połówkę śliwki i zwinąć 6 ruloników. • Mięso... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, śliwka, mięso, mielone, pasztet, mięso mielone, roladki, pieczony boczek, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pasztet wieprzowy
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję