pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:242/291)

PYSZNA ZAPIEKANKA Z MAKARONEM I WIEPRZOWYMI KLOPSIKAMI 119

Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe zapiekane z makaronem, w pomidorowym sosie z dodatkiem zdrowego brokuła. Fantastyczne danie dla dzieci. Będą się nim zajadać. SKŁADNIKI: KLOPSIKI: 500 G MIELONEGO MIĘSA WIEPRZOWEGO 2 ZĄBKI CZOSNKU GARŚĆ KOPERKU GARŚĆ ZIELONEJ PIETRUSZKI 1 JAJKO 1 ŁYŻKA KECZUPU 1 MAŁA CEBULA 2 -3 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ 1 ŁYŻKA MAJERANKU(...)NACZYNIE ŻAROODPORNE WYSMAROWAĆ POZOSTAŁA ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK. NA DNIE NACZYNIA WYŁOŻYĆ ODLANE Z WODY BROKUŁY. NASTĘPNIE WYLAĆ NA NIE SOS Z KLOPSAMI I MAKARONEM. CAŁOŚĆ POSYPAĆ SERAMI I PIEC W GORĄCYM PIEKARNIKU W TEMPERATURZE 180 ST. C. PRZEZ 15 – 20 MINUT. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
Karkówka pieczona w piekarniku po meksykańsku 453

Meksyk często zakrada się do mojej kuchni i gości w przeróżnych potrawach. ;-) Stworzył zgrany duet nawet z karkówką, która jest dość wymagającym i kapryśnym mięsem - często

Szefowa kuchni
Faszerowana Kalarepka 240

W sklepach i na straganach zaczęła pojawiać się kalarepka ;) Strasznie na nią czekałam, bo bardzo lubię to warzywo, najczęściej na surowo, ale w wersji gotowanej też

Czerwona Porzeczka
Przepis na Pasztet Domowy z Pieczarkami 270

Witam serdecznie Propozycja na prosty w przygotowaniu pasztet z pieczarkami . Jest bardzo smaczny i warto wypróbować przepis . Będziemy potrzebować : 1 kg mięsa wieprzowego 300 g wątróbek drobiowych lub wieprzowych 200 g boczku gotowanego 300 g pieczarek 200 g cebuli 2 jajka 50 g bułki tartej kawałek korzenia selera (80 g) 2 marchewki (150 g) 1 korzeń pietruszki (100 g) przyprawy(...)szczypty , pieprz cayenne ( 1 dużą szczyptę ) . Całość dokładnie mieszam dłonią lub łyżką tak żeby składniki dobrze się wymieszały . Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprzem . Pieczenie pasztetu : Foremkę do pieczenia smaruję tłuszczem (margaryną , masłem ) i obsypuję bułką tartą . Gotową masę przekładam do foremki delikatnie ugniatając . Foremkę z pasztetem wstawiam do nagrzanego piekarnika

Uwaga Babcia Gotuje
Szybkie Gołąbki Z Młodej Kapusty 1787

powtarzalny smak. Dlatego wykorzystujmy ją bo czas nowalijek szybko ucieka :) Składniki na około 12-14 gołąbków: 1 średnia główka młodej kapusty około 300 gr mięsa mielonego ( u mnie wołowo-wieprzowe) 1 torebka ryżu 1/2 sporej cebuli sól, pieprz, papryka słodka Na sos: 3-4 łyżki śmietanki słodkiej 30 % 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki mąki(...)wlewamy ją do sosu, zagotowujemy i gotowe. 8. Zalewamy nasze gołąbki w formie tak aby sos przykrył ich prawie w całości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop i pieczemy przez około 60-90 minut

Gotowanie...to proste !
Najlepszy bigos na święta. Przepis krok po kroku! 126

pytań, wątpliwości piszcie w komentarzach, będziemy odpowiadać na bieżąco. Chyba, że właśnie będziemy zajadać się bigosem Bigos. Składniki:   3 łyżki oleju roślinnego 900 g łopatki wieprzowej 250 g kiełbasy wędzonej 150 g wędzonego boczku 2 cebule 4 ząbki czosnku 1,5 kg kiszonej kapusty 20 g grzybów suszonych np. podgrzybek, borowik 100 g śliwek suszonych(...)ktoś kiedyś i trudno nie przyznać tej osobie racji. Każdy ma własny sprawdzony i niepowtarzalny przepis. Jeżeli lubisz aromat gęsi która została z pieczenia, nikt nie broni Ci jej dodać. Pomieszać kapustę kiszoną z białą bo z samej kiszonej jest za kwaśny… nie ma problemu. Każdy ma swój

kuron.com.pl
Ravioli z wątróbką drobiową 223

Wątróbka- mój koszmar od dzieciństwa, aż do teraz, bo trochę z przymusu udało mi się z nią zaprzyjaźnić :) Drobiowa wątróbka jest dużo delikatniejsza w smaku niż wieprzowa czy cielęca. Ta z poniższego przepisu jest bardzo smaczna, pachnie tymiankiem, a w połączeniu z sosem szpinakowym po prostu MNIAM! ;) Aż sama się dziwię, że to napisałam, bo zawsze zarzekałam się, że wątróbki(...)dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Ravioli ma bardzo fajny smak, jeśli przed podaniem trochę je podsmażymy (ale to nie jest konieczne). Podajemy polane sosem. Jako dodatek polecam glazurowane pieczone buraczki :) SMACZNEGO!!! :) Przepis, z niewielkimi modyfikacjami, pochodzi z książki "Doskonałe Ciasto- Makaron" - Maurice Kirsch

Czerwona Porzeczka
Rolada z polędwicy faszerowana grzybami i serem 196

Tak przygotowane mięso można podać pokrojone w plastry z dodatkiem warzyw lub surówki. Idealne też jest na obiad z ugotowanymi ziemniakami i podpieczonymi w piekarniku. Przygotowanie

Kuchnia Pokoleń
Polędwica w cieście francuskim. Bo on mnie kocha zażarcie :-) 192

razu mnie urzekł. Puki co polędwica wołowa zostaje w mej głowie w marzeniach (choć nadal wierzę, że jeszcze to się zmieni :-)) więc użyłam do tego przepisu polędwicy wieprzowej - i tak wyszło pysznie. Przepis wymaga sporego nakładu pracy - jednak gdy kilka rzeczy zrobimy dzień wcześniej i zamiast robić sami, kupimy gotowe ciasto francuskie okazuje się, że zrobienie tak wykwintnego i pysznego(...)możemy na nim zrobić dekoracje np powycinać z ciasta listki.  Pieczemy 10 minut w 220 stopniach a później 20-30 minut w 180 stopniach.  Trzeba pamiętać aby dobrze schłodzić ciasto i wszystkie składniki przed zawinięciem a później całość przed upieczeniem. Dzięki temu, że na początku pieczenia ustawimy wyższą temperaturę ciasto będzie chrupiące.  Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Rodzaje japońskiej zupy ramen 90

Ramen Historia tej potrawy jest dość krótka, ale niezwykle ciekawa. Popularność ramenu w Japonii gwałtownie wzrosła po drugiej wojnie chińsko-japońskiej. Krótko po zakończeniu wojny wojska

Słodkie okruszki
Zajączki w sosie z pomidorów – kuchnia podkarpacka 262

kotlety przygotowane z mielonego mięsa i drobno siekanej kapusty. Z założenia przygotowuje się je z mięsa zająca, ale ponieważ nie jest ono łatwo dostępne, można użyć dowolnego mięsa – drobiowego, wieprzowego, a nawet wołowego. Na pół kilograma mięsa dodaje się średnią główkę drobno siekanej, ugniecionej kapusty, co sprawia, że kotleciki są delikatne, a ich smak wyjątkowy. Są też bardzo miękkie, dzięki(...)zwilżamy wodą i formujemy niewielkie podłużne kotlety. Obsmażamy je z obu stron na złoto i układamy w naczyniu żaroodpornym. Kotlety zalewamy sosem i przykrywamy naczynie pokrywką lub folią aluminiową. Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Zajączki podajemy z ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Zajączki w sosie z pomidorów - kuchnia podkarpacka Inne dania KUCHNI PODKARPACKIEJ znajdziecie TUTAJ

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania