Ta porcja jest duża wystarczy na obiad dla 4-5 osób. Smaczny pomysł na obiad. Przygotowanie nadzienia – patelnię z olejem rozgrzać, wrzucić posiekaną cebulkę i
Kuchnia Pokoleńkawałek ? 😍 Rabarbar - owoc czy warzywo Rabarbar potocznie uważany jest za owoc, ponieważ z reguły używamy go do przygotowania słodkich dań - chociaż ja przygotowałam z rabarbarem zapiekane pulpeciki wieprzowe - też było pysznie. Ale tak naprawdę to wykorzystujemy głównie go do ciast czy kompotów. Otóż nic bardziej mylnego ! Rabarbar inaczej nazywany rzewieniem, jest rośliną, która należy do rodziny(...)przygotowania: 120 minut Proporcje na formę o wymiarach 30 x 40 cm Składniki Na ciasto: 250 g zimnego masła 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek szczypta soli 3 łyżki kakao 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego Na piankę bezową: 5 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru Nadzienie: 1000 g rabarbaru
Kulinarne przygody Gatityinnymi sosami bądź z dowolną surówką warzywną, np. z młodej kapusty. Placki z cukinii można przyrządzić również piekąc je w piekarniku. Przepis na placki z cukinii smażone oraz pieczone znajdziesz na stronie Kulinarne Przeboje . Placki z cukinii – Składniki 1 duża cukinia około 300 gram 2 jajka 4 spore łyżki mąki pszennej pęczek szczypiorku 1 ząbek czosnku 1 łyżka gęstej(...)spaghetti z cukinią , aromatyczny sos z dodatkiem mięsa, cukinii i sporej ilości makaronu. Placki z cukinii Domowe sposoby na pozbycie się cellulitu. Przeczytaj i wprowadź je w życie! Gulasz wieprzowy Na twoim ciele pojawiła się kurzajka? Domowe sposoby na usunięcie kurzajki. Bielsze zęby dzięki domowym sposobom? Sprawdź najskuteczniejsze metody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki z cukinii są bardzo proste a przy
To Musisz Wiedziećpracy jest przy wykonaniu takiego dania, ale warto go poświęcić, smak wynagrodzi nam wszystko :) Napiszcie jaka jest Wasza ulubiona lazania. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na sos mięsny: 50 dag łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku zioła prowansalskie do smaku bazylia suszona do smaku oregano suszone do smaku 4 łyżki koncentratu pomidorowego(...)sposób postępujemy do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą ma być sos mięsny i ser. Wyszło mi dwie warstwy ze szpinakiem i trzy z mięsem mielonym. 5. Zapiekanie: Tak wykonaną lazanię pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Podanie: Gotową kroimy i podajemy, a ja smacznego życzę
IzabelawkuchniKotlety mielone po meksykańsku Mielone , czasami trudno wymyślić coś z tego pysznego mięsa . Pysznego , pod warunkiem ,że wiecie co zostało zmielone . Czyli ,czy jest to pełnowartościowa
Ogrodnik w podróżygłowy :) Osobiście podaje je z sosem pomidorowym i ziemniakami, ale wybór należy tutaj do was :) Składniki: * 2 duże kapusty * 1.5kg mięsa mielonego (750g wołowego i 750g wieprzowego) * woda * wegeta, pieprz * cebula * 2 szklanki ryżu Kapustę myjemy, zdejmujemy pierwsze brzydkie liście i odkrajamy jej głąb. Staramy się tak wykroić aby nie ponacinać za bardzo liści (zdjęcie powyżej). Tak przygotowaną kapustę(...)zostały nam się na samym początku. Całość zalewamy wodą wymieszaną z 2 łyżkami wegety. Zalewamy tak aby gołąbki były w 3/4 zakryte. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy przez 1 godzinę 30 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 190 i pieczemy 30 minut. Sos: Po upieczeniu gołąbków, odlewamy do garnka wodę w której się gotowały. Zagotowujemy
Klasyka Gotowaniacukinii Parmezanowe chipsy z cukinii są bardzo satysfakcjonujące. Po prostu pokrój cukinię w cienkie plasterki i dopraw solą i pieprzem. Pokrój te plastry w parmezan i piecz je, aż będą złote i chrupiące. Możesz cieszyć się tymi pysznymi i aromatycznymi frytkami o wystarczającej zawartości tłuszczu z sera. Jajka na bekonie Jajka na bekonie są najlepszą opcją przekąsek(...)wystarczającą ilość tłuszczu i białka. Bardzo aromatyczne, ale wciąż mało węglowodanów. Przytnij szparagi i zawiń je w boczek przed pieczeniem ich na patelni przez dziesięć minut w temperaturze 400 stopni. Odwróć je i kontynuuj pieczenie przez około 15 minut, aż będą chrupiące. Nasiona dyni Nasiona dyni, znane również jako pepita, stanowią doskonałą szybką przekąskę
jakszef.plZa oknem słońce a co za tym idzie..upał..oj tak.. Nie chce się nic..a tym bardziej stać przy garach. Dlatego dzisiejszy pomysł na
Gotowanie PatkiDanie smakowało tak dobrze, jak wyglądało. Brawo za pomysł wykorzystania pietruszki, marchewki i selera, w sposób prosty, a jednocześnie doskonały. Różne sposoby obróbki warzyw bardzo przyjemnie łączyły się z pieczonym mięsem i jajkiem. Sos czosnkowy dopełnił smak całego dania, było go akurat tyle ile potrzeba. Bardzo jesienna propozycja. Zupą w naszej karcie był „krem z białych warzyw, podany z delikatnym(...)dyskusje rozszerzają światopogląd i pozwalają na wzajemną motywację do działania. Znakiem dobrej kuchni jest to, że odróżnia się od innych, bo przecież nie wszędzie musimy podawać i jeść polędwiczki wieprzowe czy lubelskiego schabowego. Cieszy mnie także chęć powrotu do naszych lokalnych produktów, bo jak widać, można z nich wyczarować naprawdę przepyszne dania
Pasja Smakuciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy na desce posypanej mąką, kroimy na porcje, formujemy placki, oprószamy je mąką, po czym pieczemy na rozgrzanej blasze lub suchej patelni o grubym dnie z obu stron, tak by z wierzchu były chrupiące, a wewnątrz pozostały lekko wilgotne. Upieczone bułeczki przekrajamy na pół, nakładamy(...)twarde jabłka 150 g zmielonego łoju wołowego 1 ostra papryczka 1 łyżka słodkiej mielonej papryki ½ łyżka ostrej mielonej papryki 1 łyżka kminku 3 ząbki czosnku 5-6 błon wieprzowej otrzewnej 4 łyżki startych buraczków z miodem 2 żółtka 1 łyżka musztardy Dijon 1 cebula 1 cytryna sól, grubo mielony pieprz, oliwa Sposób przygotowania: Jabłka ze skórką kroimy w drobną kosteczkę
WojnaNaSmaki.plŚwięta już niedługo o tak, czas leci bardzo szybko :) Jak co roku mam problem z kupnem fajnych prezentów dla rodziny i przyjaciół. W tym
Gotowanie Patkipotrzeby wykorzystania kurczaka w inny sposób niż dotychczas oraz z wielkiej miłości do pysznych szaszłyków mojej mamy. Moja mama robi najlepsze szaszłyki na świecie, co prawda z mięsa wieprzowego i cebulki, które rozpływają się w ustach po przyrządzeniu, ale zapragnęłam ich drobiowego odpowiednika. Co prawda nie ma cebulki, za to jest kilka warzywno-owocowych dodatków, ale jest równie pysznie(...)użyć także innych warzyw - cukinii, bakłażana, czerwonej cebuli etc. My decydujemy się na taką wersję, gdyż odpowiadają nam te smaki, poza tym są to produkty łatwo dostępne. :) Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - ok. 20 minut Szaszłyki podałam z frytkami, sosem czosnkowym i ketchupem. Świetnie sprawdzą się także pieczone ziemniaki i świeże surówki. W sezonie grillowym śmiało
Cooking Monstertworzy się chrupiąca serowa skorupka. Dzięki temu jeszcze bardziej nie można się oprzeć temu daniu! :) Baza dania: 500 g makaronu penne z pszenicy durum ok. 0,5 kg kiełbasy wieprzowej pokrojonej w kostkę 1 puszka kukurydzy konserwowej duże naczynie żaroodporne 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia Kukurydzę otwieramy i odsączamy z zalewy, przesypujemy do naczynia żaroodpornego. Następnie do dużego(...)mozzarelli, mieszamy, dodajemy cheddar i mieszamy aż sos będzie aksamitny. Gotowe! Sos przelewamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy wszystko. Na wierzch posypujemy resztę mozzarelli. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - 15 minut - przez 10 minut z termoobiegiem, ostatnie 5 minut z górną grzałką Smacznego
Cooking MonsterPyszna i łatwa w przygotowaniu pizza na drożdżowym cieście, z cieniutkimi plastrami boczku i cukinii. Z pełnym smaku, domowym - ekspresowym sosem pomidorowym i białą mozzarellą.
cool and minty