pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:164/203)

Zapiekanka poniedziałkowa porosołowa 113

daniem obiadowym. Po wystygnięciu zapiekanka bardzo ładnie się kroi i odgrzewa. Najlepiej smakuje z… keczupem, można jednak przygotować jakiś inny ulubiony sos, np. pomidorowy lub pieczarkowy. Składniki: • mięso kurczaka z rosołu • 1 szklanka ryżu • 1 puszka fasoli czerwonej • 1 puszka zielonego groszku • 1 duża śmietana kwaśna 12% • 2 łyżeczki curry • 4 łyżki sosu sojowego

To co kocham
Sakiewki z serem i prażonymi jabłkami 131

sprężyste naleśniki. Takie też wychodzą z przepisu mojej mamy, które prezentowałam kiedyś jako naleśniki z serem. Do sakiewki można włożyć również farsz na słono, pieczarkowy lub mięsny i podawać taką przekąskę z czerwonym barszczem. Składniki: • 6 naleśników z tego przepisu • 6 łyżek serka śmietankowego • 1 łyżka cukru pudru Prażone jabłka • 2 jabłka

To co kocham
Roladka z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 130

plastry, rozbić przez woreczek foliowy i ułożyć na folii spożywczej w prostokąt. • Delikatnie posypać solą i pieprzem. • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz pieczarkowy i posypać żółtym serem. Zwijać roladę za pomocą folii spożywczej. • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie w folię aluminiową. • Piec

To co kocham
Schab w czapie z mielonego mięsa i pieczarek 136

pieczony w czapie mielonego mięsa z pieczarkami pięknie prezentuje się po przekrojeniu, równocześnie pozostając smacznym. A smakuje i na ciepło w towarzystwie sosu pieczarkowego, i na zimno z żurawiną. To niekwestionowana ozdoba świątecznego obiadu. Składniki: • kawałek schabu, ok. 1 kg Farsz • 500 g mięsa mielonego z indyka • 250 g pieczarek

To co kocham
Żółta zapiekanka z tortellini 150

Dziś przedstawiam delikatną w smaku i wyglądzie sałatkę z makaronem tortellini. W smaku jest bardzo zbliżona do sosu pieczarkowego. Jej zrobienie nie jest trudne, ma niewiele składników.  250g makaronu tortellini z serem 2 filety z kurczaka  2 cebule 250g pieczarek 1/3 szklanki śmietany 150g tartej mozzarelli  1 jajko sól, biały pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa olej

Szefowa kuchni
Zupa pieczarkowa 110

Składniki – porcja dla czterech osób: 1 litr bulionu, 400 gram pieczarek, 400 gram ziemniaków, cebula, 1 łyżka masła, 200 gram śmietany %, sól, pieprz do smaku

Coś bym zjadła
KOTLECIKI ZIEMNIACZANE 357

pracy. Podaję je często z rybą lub z mięsem oraz surówką, ale smakują też wybornie jako samodzielne, szybkie danie wegetariańskie. Do kotletów można podać również inne sosy, np. pieczarkowy, bądź pomidorowy wg swoich upodobań ;)  Smacznego

Calzonella.com
Kotlety z ugotowanych ziemniaków + film 345

Kotlety z ugotowanych ziemniaków to pyszne urozmaicenie codziennych obiadów, doskonale smakują w towarzystwie sosu pieczarkowego i surówki. Priorytetem podczas przygotowywania tego dania jest niska cena produktów a przede wszystkim oryginalny smak. Kotleciki z ziemniaków to dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.     składniki na około 20 sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 cebule 3 ogórki kiszone

Smakowite Dania
Ropucha w dziurze, czyli Toad in the hole! 250

bardzo, jak bym chciała (tylko dwukrotnie, zamiast trzykrotnie – to z braku emaliowanego naczynia), ale razem z cebulowym sosem był przepyszny (cebulowy jest tradycyjny, ale można też użyć np. pieczarkowego). Warto wzbogacić „ropuchę” o dużą ilość świeżych ziół. Toad in the hole: 6-8 ulubionych kiełbasek (u mnie ekologiczne, białe) 6-8 plastrów boczku lub szynki dojrzewającej

Poezja smaku
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 147

smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe!   Przepisy:  Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska Hamburgery Ten obiad choć do najzdrowszych nie należy, to czasami się na niego decydujemy. Wiadomo, że składniki, których używamy nie są domowej roboty, no ale czasami każdy

Cooking Monster
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 266

smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe!   Przepisy:  Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska Hamburgery Ten obiad choć do najzdrowszych nie należy, to czasami się na niego decydujemy. Wiadomo, że składniki, których używamy nie są domowej roboty, no ale czasami każdy

Cooking Monster
Paszteciki z pieczarkami 142

miałam ponowne zamówienie na paszteciki z pieczarkami.  Paszteciki z gotowego ciasta francuskiego, to danie dla zapracowanych. Najwięcej czasu zajmuje pokrojenie pieczarek, a reszta ,,robi się sama". Pieczarkowego farszu nie należy nakładać zbyt oszczędnie, powinien wypełniać ciasto po brzegi, jak na domowe paszteciki przystało. Składniki: świeże ciasto francuskie (50x25 cm) 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła klarowanego

Codziennik Kuchenny
Babka ziemniaczana 172

kotlety. Babkę ziemniaczaną podaje się pokrojoną na duże kawałki z dodatkiem kwaśnej śmietany, kiszonych ogórków, kiszonej kapusty lub innej surówki. Doskonałym dodatkiem do babki będzie sos grzybowy np. pieczarkowy.  Wiele osób uważa, że babka najlepiej smakuje dzień po upieczeniu, podsmażona na złoty kolor na patelni. Składniki: 1 kg ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 łyżki kaszy manny

Codziennik Kuchenny
Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad 156

drożdżowej skórce. Piekłam piróg w cieście, podałam pokrojony na grube plastry, podsmażony na patelni.  Piróg najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem śmietany, jogurtu, sosu grzybowego lub pieczarkowego. Polecam upieczenie Piroga Biłgorajskiego i poznawanie nowych Regionalnych Smaków. Składniki farszu: 500 g ziemniaków 300 g kaszy gryczanej palonej 200 g tłustego twarogu 3/4  szkl . kwaśnej śmietany (22%) 100 g skwarków

Codziennik Kuchenny