Makaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Świąteczny pstrąg z pieczarkami, porem i sosem grzybowym. Szybkie, proste i jakie dobre danie świąteczne. Sos pieczarkowy podkręciłam w smaku pudrem grzybowym. Dzięki czemu ma jeszcze bardziej intensywny smak. 2 pstrągi 1 por biała część 25 dkg pieczarek 3 łyżki natki pietruszki posiekanej 1 cebula 1 łyżeczka majeranku przyprawa do ryb sól, pieprz czarny i czerwony 1 marchewka ugotowana
wesoła kuchniaPomidory posiadają wiele właściwości, które miedzy innymi opóźniają starzenie, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka, wpływają na proces odchudzania, zwiększają przyswajalność żelaza. Pomidory mają wiele zalet. Warto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dania ze szpinaku nie cieszą się dużym zainteresowaniem, często kojarzone są przez dzieci ale i dorosłych jako zieloną maź, która nie ma smaku. Nic nie smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami suszonymi to idealna kompozycja na przyjęcie w gronie najbliższych ale również pomysł na zdrowe i pożywne danie dla
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sosem nie musi być nudny. Wprost przeciwnie! Może być intrygujący jak makaron z pesto z pistacji, tajemniczy jak makaron z pastą z oliwek i awokado lub oryginalny, jak dzisiejszy pieczarkowy strogonow. Gęsty sos pełen smaku pomidorów
Vegan TasteEmpanadas , chrupiące pierożki Empanadas to popularne w wielu krajach chrupiące pierożki . Jada się je między innymi w Argentynie , Kubie, na Dominikanie w Meksyku a także Hiszpanii
Ogrodnik w podróżySałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Omlet z pieczarkami to klasyczny omlet połączony z grzybami.. Nada się przede wszystkim w dniach gdzie potrzebne jest nam pożywne śniadanie w krótkim czasie. Przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cebula będzie miękka, wystudzić. Ser zetrzeć na tarce. Do wystudzonych pieczarek dodać połowę startego sera, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Na kwadraciki ciasta francuskiego nakładamy farsz pieczarkowy, zlepiamy za rogi tworząc kopertę. Tak postępujemy do wyczerpania farszu. Drugie ciasto również kroimy w kwadraty, nakładamy po 2 plasterki salami, na to starty ser i zlepiamy w kopertę. Blaszkę
magiczna kuchnia Kasidzisiaj dla Was bardzo szybkie i przepyszne danie. Makaron - spaghetti - mój ulubiony. Dobrze ugotowany będzie sprężysty i smaczny. Sos pieczarkowy to naprawdę góra 15 minut roboty, nieco dłużej niż gotuje się makaron! Proponuję zacząć przygotowywać danie właśnie od niego. No i doskonałe smażone frankfurterki, które nadają charakteru. Usmażone krążki tych soczystych kiełbasek smakuję naprawdę doskonale! :) Potrzebujemy: 500 g pieczarek
MamaOskarkaniejednego smakosza ostrych potraw. Smak można wzbogacić podając placki po meksykańsku z wybranym ostrym sosem. Jaki sos do placków ziemniaczanych jest najlepszy? Może to być sos gulaszowy, grzybowy lub pieczarkowy, w zależności od naszych upodobań. Placek po meksykańsku to doskonałe danie na każdą okazję. Artykuł Placek po meksykańsku z ulubionym sosem. Jaki sos do placków ziemniaczanych? pochodzi z serwisu Sierotka
sierotka maRysia w kuchniSałatka Caprese – to bardzo prosta przystawka, która nie tylko świetnie się prezentuje na stole i wyróżnia się kolorystyka przypominając flagę Włoch. Przygotowanie tej sałatki jest bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś polecam pyszny i aksamitny sos pieczarkowy! Jest prosty w przygotowaniu i doskonale smakuje :) Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie
Kulinarne przygodycałość stanowiła już cały posiłek. W tej wersji jest mieso mielone z dodatkiem pęczaku. Takie cukinie można podać same, z sosem czosnkowym , myślę że też idealnie pasowałby sos pieczarkowy . składniki: 3 cukinie po ok 800 g 1 szklanka pęczaku 1 duża cebula 650 g mięsa mielonego, ja zmieliłam udziec z indyka sól,pieprz majeranek olej do smażenia ser żółty
Monia miesza i gotuje