pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:162/203)

Pasztet pieczarkowy - wegański 168

posłużyć nie tylko jako smarowidło do pieczywa ale również jako pasta do nadziania babeczek czy warzyw. Grażynce za przepis bardzo dziękuję i dziele się nim z Wami.   Pasztet pieczarkowy - wegański  Składniki : 500 - 600 g pieczarek 2 duże cebule olej do smażenia sól 100 ml śmietany 30% 25 ml koniaku majeranek, papryka słodka  masło Przygotowanie : Cebulę obieramy, kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kluski śląskie ze szpinakiem 159

wyciśniętym ząbkiem czosnku i łyżką jogurtu naturalnego. Smaki pasowały do siebie idealnie 👌 Do kluseczków można również podać duszone, pieczone lub grillowane warzywa. Znakomicie pasują rożne sosy w szczególności  pieczarkowy i grzybowy. Nie wspomnę o gulaszu wołowym lub wieprzowym! To dopiero poezja smaków 😋 Spróbujcie

Kulinarne przemyslenia
HRECZANYKI - DANIE KUCHNI PODKARPACKIEJ 211

Masa ma być dość kleista. Formować niewielkie kotleciki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem pomidorowym,grzybowym lub śmietankowym z czosnkiem. U Nas był sos pieczarkowy,ale muszę powiedzieć,że mi najlepiej smakują same

Niespełnione zdolności kulinarne
RoloPizza 203

przypominający w smaku boloński.  Ciasto dzielimy na dwie równe części i rozwałkowujemy na równe prostokąty.  Na każdym prostokącie rozkładamy równo farsz mięsny z sosem, oraz farsz pieczarkowy. Wszystko równo posypujemy serem i zawijamy w roladę.  Rolady układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym z zachowaniem odstępu tak aby rolady się nie skleiły podczas pieczenia.  Pieczemy w 200C

Niezły Młynek
Sos pieczarkowo-śmietankowy 210

Aromatyczne pieczarki skąpane w kremowym sosiku ze słodkiej śmietanki to pyszny dodatek do wielu dań. Świetnie pasuje do placków ziemniaczanych, kotletów czy kopytek. Zdecydowanie smaczniejszy niż sos pieczarkowy bez śmietanki ale wiadomo bardziej kaloryczny. składniki: 500 g małych pieczarek 1 łyżka masła lub oleju kokosowego 1 duża cebula ok 250 ml śmietanki 30 % sól,pieprz garść posiekanej natki Pieczarki dokładnie

Monia miesza i gotuje
Kurczak w szynce zapiekany z sosem grzybowym. 258

drobiowe oczywiście!). Na dodatek szynka świetnie zamyka nadzienie wewnątrz kawałka mięsa. To nie koniec - aromat, który pozostaje na patelni po smażeniu mięsa stanowi doskonałą bazę do stworzenia świetnego sosu pieczarkowego. Jeśli zaś ten sos wzbogacimy jeszcze szlachetnym dodatkiem prawdziwków, to dostaniemy w nagrodę naprawdę niezwykle aromatyczne danie o głębokim  i złożonym smaku. Po prostu niebo w gębie

zadanie-gotowanie
Makaron z sosem grzybowym 143

pietruszki , chilli, połowę natki pietruszki. Wymieszać, chwilkę gotować na bardzo małym ogniu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerze położyć gorący makaron, na to sos pieczarkowy. Obsypać pozostałą natką pietruszki. bardzo smaczne danie, polecam

Kuchnia Pokoleń
Krokiety staropolskie 167

patelni. Ziemniaki, biały ser bardzo dokładnie wymieszać (proponuję użyć praskę do ziemniaków). Doprawić do smaku solą i pieprzem. W naleśniki zawijać farsz. Panierować i podsmażyć My zrobiliśmy sos pieczarkowy ale świetnie pasowałby również jogurtowy czy ziołowy

Ania i Marcin gotują
Ekspresowe krokiety z chleba tostowego z pieczarkami i mozzarellą 1390

momentu aż pieczarki odparują wodę . Z chleba tostowego odkrawamy skórki i wałkujemy na cienki płat. Mozzarelle kroimy w paski. Na chleb nakładamy farsz pieczarkowy i jeden pasek sera. Zwijamy w rulon.  Do roztrzepanego jajka dodajemy paprykę w proszku i mieszamy. Krokiety obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy

kulinarne odsłony pati
Sos pieczarkowy. Klasyczny, szybki, prosty w wykonaniu. 183

pieczarkowy przygotowuję dość często. Gęsty, śmietanowy, doskonale pasuje jako dodatek do wszelkich pieczonych czy duszonych mięs, makaronu, ziemniaków, placków ziemniaczanych, klusek śląskich czy gołąbków. Polecam :) Składniki - 30 dag pieczarek - 3 łyżki śmietany 12% - 1,5 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka oleju - sos sojowy - sól Wykonanie   Oczyszczone pieczarki kroję w grubsze plasterki. Przesmażam w rondelku na łyżce oleju

Kuchnia z widokiem na ogród
Rolada serowa z pieczarkami i suszonymi pomidorami 275

Smakowita rolada serowa, która jest świetną przekąską do wszelkich trunków. Cienkie plasterki możemy podać na kanapkach lub zawinąć w naleśnik i zapiec by serowo-pieczarkowy przysmak delikatnie się roztopił. Możliwości jest wiele, a przygotowanie takie proste! Składniki: 1kg sera żółtego (gouda lub salami) 500g pieczarek 30g suszonych pomidorów (użyłam od Amkez, to prawdziwe polskie suszone pomidory) 1 duża cebula

Gotowanie i blogowanie
Paszteciki z pieczarkami 123

pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażać do momentu, aż cała woda odparuje. Pieczarki drobno posiekać lub chwilę zmiksować w malakserze. Ważne, aby były małe kawałeczki pieczarek, a nie przecier pieczarkowy. Do pieczarek dodać posiekaną natkę i jajko,  dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość około 0,5 cm i pas długości około 50 cm i szerokości

talerz przyjemności
Bułeczki z brązowymi pieczarkami 151

rozdzielenia. Na zdjęciu widać, w którym miejscu rozdzielałam swoje bułeczki :) W każdym krążku, robimy palcami wgłębienie. Tak przygotowane bułeczki, smarujemy jajkiem, roztrzepanym widelcem. We wgłębienia bułeczek, wkładamy pieczarkowy farsz. Tak przygotowane bułeczki odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia. Ja bułeczki wkładam do wyłączonego piekarnika, który nagrzałam do temperatury 40 stopni. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni. Bułeczki wkładamy

Smak mojego domu
Sałatka z pieczarkami 201

Jeśli przejadła Wam się tradycyjna sałatka warzywna , to spróbujcie sałatki z pieczarkami. Sałatka z pieczarkami to idealny pomysł na sylwestrową przystawkę. Świetnie sprawdzi się też na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z PIECZARKAMI 134

zachowają świeżość na dłużej.     SKŁADNIKI Ciasto: ½ szkl. kwaśnej śmietany, 20 g świeżych drożdży, 2 szkl. mąki, 1 jajko, ½ kostki masła, ½ łyżeczki soli, 3 łyżki mleka, majeranek Farsz pieczarkowy: 30 dag pieczarek, 2 cebule, sól, pieprz WYKONANIE Ciasto: Drożdże rozpuszczamy ze śmietaną. Do miski wsypujemy mąkę i sól, robimy dołek, wlewamy śmietanę z drożdżami, wbijamy jajko, dodajemy pokrojone

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania