pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:171/203)

Rolada - schab z pieczarkami 192

podduszamy do miękkości.  Schab myjemy i osuszamy, następnie przekrawamy schab ostrym nożem na duży płat około 1 cm, oprószamy solą i pieprzem delikatnie rozklepując. Na całą powierzchnię nakładamy pieczarkowy farsz i zwijamy roladę związując.  Przekładamy do naczynia do zapiekania i oprószamy przyprawą węgierską i papryką słodką. Przykrywamy naczynie. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.  Roladę pieczemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
zupa krem z pieczarek 168

Zupa, której przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a smak jest intensywnie pieczarkowy. Jeśli macie pod ręką, to dodajcie do niej kilka grzybów, wtedy jej smak jeszcze bardziej zniewoli SKŁADNIKI 1,5 l bulionu warzywnego 0,5 kg pieczarek 1 średnia cebula 50 g serka topionego śmietankowego 1 łyżka masła pieprz sól natka pietruszki PRZYGOTOWANIE Ugotowany bulion odstawić do wystygnięcia. Cebulę drobno

zabawa smakiem
Ziołowa zapiekanka ziemniaczana na nostaligę i tęsknotę 172

piekarnika nagrzanego na 180*C i pieczemy aż góra się zrumieni (20 minut do pół godziny). Zapiekankę można jeść na gorąco, z dodatkiem surówki a nawet sosu np. pieczarkowego. Ja najbardziej lubię ją samą. Można ją też jeść na zimno- na przykład wziąć do pracy w pudełeczku. Tylko jedna dobra rada od zaprawionych w boju- nałóżcie sobie połowę tego

les mirabelles
Zimowe inspiracje kanapkowe, Kelnerka 192

polegam na sprawdzonych gotowcach : 1. Pasztety Primaviki, np. meksykański, orientalny , paprykowy z soczewicą, z oliwkami, z pieprzem ziołowym, warzywny z cieciorką 2. Pasta słonecznikowa  Zwergenwiese 3. Pasztet warzywno-pieczarkowy  EnerBio 4. Pasztety  Sante 5. Tahina Rapuntzel Kelnerka (2007, Adrienne Shelly) to całkiem zgrabnie napisany film, nie za ciężki, z optymistycznym zakończeniem. Co ma wspólnego z jedzeniem? Główna

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami 359

smażę cienkie naleśniki. Pieczarki oraz cebulę obieram i drobno kroję. Przekładam na patelnię i smażę na maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Na środek naleśników nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zwijam w rulony. Naleśniki układam ciasno w naczyniu żaroodpornym. Posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pulpety z indyka w sosie pieczarkowo serkowym. 287

bądź kaszami. Skłaniki - mięso mielone z udźca indyka 60 dkg. - jajko - mała czerstwa bułeczka - czosnek 2 ząbki - domowa wegeta, majeranek,papryka mielona Na sos - pieczarki 40 dkg - serek topiony pieczarkowy 100g ( duży) - sos sojowy - łyżka mąki - olej Dodatkowo - wywar mięsny domowy ( lub kostka rosołowa ) Wykonanie Do mięsa dodaję jajko,namoczoną i odciśniętą bułeczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Śmietanowy sos pieczarkowy 169

pieczarkowy na bazie śmietany jest delikatny w smaku i doskonale nadaje się do wielu potraw, zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. By nie zabić smaku pieczarek, sos należy przyprawić tylko niewielką ilością pieprzu i soli. Składniki: 500 g pieczarek 1 niezbyt duża cebula 1 łyżka klarowanego masła 400 ml śmietany 30 proc. mielony czarny pieprz sól Sposób przygotowania: Cebulę drobno posiekać

W SMAK
Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym. 161

płaskie łyżki tartej bułki 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka startego sera gouda 2 łyżki szczypiorku sól, pieprz, papryka słodka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sos pieczarkowy 1 duża cebula 250 g pieczarek 250 ml śmietany słodkiej sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki masła klarowanego Wykonanie: Ugotowane jajka drobno posiekać, dodać surowe jajko, 3 łyżki bułki

O kuchni z uczuciem
Bułki z pieczarkami 6001

nich cebulę i jeszcze chwilę razem dusimy. Z bułek odkrawamy końcówkę, wydrążamy miąższ, który można wysuszyć i wykorzystać jako bułkę tartą. Bułeczki smarujemy ketchupem, wkładamy do połowy farsz pieczarkowy, posypujemy serem i dopełniamy pieczarkami. Zapiekamy w piekarniku 3-5 minut. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Ślimaczki z ciasta francuskiego 214

grubych oczkach. Cebulę siekamy i delikatnie smażymy na maśle. Dodajemy pieczarki. Kończymy ich smażenie w momencie, kiedy wyparuje woda. Doprawiamy solą i pieprzem. Na ciasto francuskie nakładamy farsz pieczarkowy i zwijamy jak roladę. Następnie zwiniętą roladę kroimy na kawałki o długości ok. 4 cm, ustawiamy je na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 210 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Kotleciki z ryżu 356

sera, chudego boczku, ostrych ziarenek no i oczywiście ryżu. Możemy podać je np. z frytkami, ulubioną surówką i sosami. Ja zrobiłam do nich sos pieczarkowy. Do swojego dania użyłam ryżu firmy Sys , z dodatkiem suszonych pomidorów i papryki. Post Kotleciki z ryżu pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Krokiety z pieczarkami 180

cieniutkie, dobrze się zwijać i nie pękać. Udało mi się uzyskać taki efekt i dzisiaj dziele się nim z Wami przy okazji tych oto krokietów.  Farsz klasyczny bo pieczarkowy.  Krokiety z pieczarkami SKŁADNIKI: naleśniki: 2 jajka szczypta soli 2 szklanki mleka 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej 2 szklanki mąki pszennej olej do smażenia farsz: 1 cebula biała

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sos pieczarkowy na mleku 172

jednym z nielicznych, który w miarę systematycznie się u Nas pojawia. Jest prosty do przygotowania i  pasuje zarówno do ziemniaków jak i do kasz czy makaronów. Sos pieczarkowy na mleku SKŁADNIKI: 0,5 kg pieczarek 2 szklanki mleka 3.2% 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 0,5 pęczka koperku sól, pieprz   PRZYGOTOWANIE: Cebulę obieramy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gołąbki bez zwijania w sosie pomidorowym 234

czas mieszając a następnie wkładamy usmażone gołąbki do naszego sosu i oblewamy je całe. Na koniec posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Można oczywiście zrobić do naszych gołąbków inny sos np. pieczarkowy

Przepisy i porady kulinarne
Zupa pieczarkowa 112

Jedna z moich ulubionych zup :) Musimy się zaopatrzyć w: 3 duże ziemniaki 2 marchewki 500 g pieczarek porcję mięsa 1 pietruszka korzeń 1/4 selera 4 łyżki

Kolejny blog o gotowaniu

Proponowane wyszukiwania