pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:166/203)

Warzywno-pieczarkowy ryż z patelni. Lekki obiad lub syta kolacja. 237

właściwie jeść cały czas. Na śniadanie, obiad, kolację, a nawet deser, te małe ziarenka sprawdzają się wspaniale. Dziś chciałabym podzielić się z Wami pomysłem (przepisem) na szybki warzywno-pieczarkowy ryż z patelni. Przygotowanie jest naprawdę proste. Taki posiłek doskonale sprawdzi się w porze obiadowej, ale też i na kolację, a nawet drugie (syte) śniadanie. Spróbujcie. Składniki: 1 woreczek ryżu

Słodkie okruszki
Potrawy z grzybami – inspiracje 157

dostępu do grzybów możemy wybrać alternatywę w postaci dostępnych powszechnie pieczarek. Nadają się do zastosowania w wielu przepisach. Można przyrządzić na nich wyśmienitą jajecznice, zupę, zapiekankę czy też sos pieczarkowy . Są one dostępne do kupienia w większości sklepów, Więc wystarczy po prostu po nie pójść. Post Potrawy z grzybami – inspiracje pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara

Codogara
Krem pieczarkowy 107

Pyszny i szybki w przyrządzeniu krem pieczarkowy.  Składniki: 50 dag pieczarek 150 ml śmietanki 30% 1/2 litra bulionu sól, pieprz grzanki  1 cebula Przygotowanie Pieczarki umyłam obrałam pokroiłam na kawałki. Cebulę posiekałam. Wszystko wrzuciłam na rozgrzaną patelnię i przysmażyłam. Następnie dusiłam. Dodałam całość do bulionu, zblendowałam. Później dodałam śmietankę, przyprawy.Całość podgrzałam.Podałam z grzankami

Kukuleczki
Zupa z pieczarkami, porami i mięsem mielonym 228

  Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 500 g pieczarek; Białe części 2 średnich porów; 125 g kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 750

Gospodyni Miejska
Pieczarkowe curry z kaszą kuskus 180

wrzącego (koniecznie!) sosu wsyp kaszę kuskus i wymieszaj. Zdejmij garnek/patelnię z ognia i zostaw na 5 minut. Po tym czasie możesz ponownie wymieszać i nakładać. Na porcję pieczarkowego curry z kaszą kuskus nałóż ugotowany gorący groszek i posyp startym serem. Na górze połóż koperek. Gotowe

Anioszek w kuchni
Wegańska smażona kaszanka z cebulą 119

czego jest robiona i nigdy więcej jej nie tknęłam. Na szczęście z pomocą przychodzi wegańska wersja tej kiełbasy.  Pomysł na ten przepis powstał  podczas przygotowywania pasztetu pieczarkowego z kaszą gryczaną. Niezmiksowana masa w smaku bardzo przypominała mi beztłuszczową kaszankę. Postanowiłam ja upiec i spróbować podsmażyć na sporej ilości oleju. To był strzał w dziesiątkę. Myślę

wegujemy
Sos pieczarkowo-marchewkowy z kurczakiem 213

Lubię takie właśnie "zwykłe" gotowanie i niewyszukane smaki. Sos pieczarkowy wzbogaciłam o marchewkę i natkę pietruszki, dzięki czemu jest zdrowiej i smaczniej. Świetny obiad do zrobienia w tygodniu, po pracy, do odgrzania na kolejny dzień. Tani i szybki. :-)      500g filetów z kurczaka 2 cebule 500g pieczarek 3-4 marchewki pęczek natki pietruszki  200ml śmietanki 18% olej

Szefowa kuchni
makaron penne z sosem pieczarkowo serowym 182

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: makaron penne 250 g pieczarek 100 g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj) 50 ml śmietany, kwaśnej 1/2 cebuli 1 płaska łyżka

Domowy Smak Jedzenia
Sos pieczarkowy 199

pieczarkowy na bazie pieczarek jest pysznym dodatkiem do wielu dań. Doskonale  pasuje do przeróżnych klusek, kotlecików mięsnych i bezmięsnych oraz placków ziemniaczanych. Ja robie go najczęściej z małych pieczarek, które kroje na pół lub ewentualnie na trzy grubsze plasterki. Gdy sosik doprawimy sosem sojowym nabiera on ciemnejszej barwy. składniki: 500 g małych pieczarek 1 łyżka masła 500 ml wody

Monia miesza i gotuje
Penne w sosie śmietanowym z kurczakiem 129

jest jeszcze to czego szukam. Zapraszam każdego "osobiście" do przetestowania tego sosu na swoich kubkach smakowych ;) Składniki 250 gr makaronu penne 1 cebulka 1 duży serek topiony ( użyłam pieczarkowego ) 1 duży ząbek czosnku 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka 1/2 szkl śmietany 18% 1/2 szkl śmietanki 30% 1 płaska łyżka mąki pszennej papryka słodka natka pietruszki papryka ostra - szczypta sól

Gotowanie...to proste !
Klopsiki w sosie pieczarkowym. 19660

razem jednak zacząłem od usmażenia ich na patelni. Sos - dosyć gęsty - dodaje się do nich w końcowym etapie. Pulpeciki wyszły jędrne i soczyste, a sos mocno pieczarkowy i pachnący papryką. Pyszne! :) Składniki: Klopsiki: 500 g mielonej wieprzowiny 1 średnia cebula - posiekana 2 łyżki posiekanego koperku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka maślanki (lub kefiru) 1 łyżeczka mielonej

zadanie-gotowanie
Pieczarki faszerowane mięsem krabowym 166

Pieczarkowy tydzień trwa w związku z czym przygotowałam kolejne grzybowe danie. Dziś postanowiłam nafaszerować pieczarki, ponieważ dawno takich nie jadłam. Nie chciałam jednak, aby było to coś oklepanego i banalnego, dlatego też zdecydowałam się przygotować pieczarki faszerowane mięsem krabowym . Połączenie mięsa skorupiaka, ze słonym bekonem, odrobiną chilli, podane w delikatnej pieczarce okazało się strzałem w dziesiątkę! Polecam! Jeżeli lubicie faszerowane

Codzienne Gotowanie
Ruskie kotlety z sosiem pieczarkowym 173

nawet nie lepsze. Kotlety: 750 g ziemniaków 400 g twarogu półtłustego 300g wędzonego boczku 2 jajka 1/3 szklanki mąki 2 duże cebule 1/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz Sos pieczarkowy: 500g pieczarek 350ml śmietanki 30% olej sól, pieprz 1. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy do zarumienienia. Boczek przekładamy na talerz zostawiając

Szefowa kuchni
Pieczarkowe wpadki i wypadki oraz zapiekanka pieczarkowo-ziemniaczana 141

historii okraszonej obornikiem ! Czas na przepis z wykorzystaniem tego szlachetnego grzyba. Prezentuję prostą i szybką w przygotowaniu zapiekankę pieczarkowo-ziemniaczaną z sosem beszamelowym . Przepis bierze udział w akcji kulinarnej Pieczarkowy Tydzień 2016 na Durszlaku i Mikserze kulinarnym . Składniki na 2 porcje - piekłam w 2 małych naczyniach do zapiekania : ZAPIEKANKA 3-4 ziemniaki 200g świeżych pieczarek  1 pomidor  sól

Grunt to przepis!
Risotto z pieczarkami 99

Kolejny dzień pieczarkowego tygodnia postanowiłam uczcić przygotowując risotto z pieczarkami . Bardzo dawno nie jadłam risotto, a muszę przyznać, że stęskniłam się za takim aksamitnym ryżem z dodatkiem delikatnych grzybów - to coś na prawdę wspaniałego! Mam nadzieję, że i Wam taka wersja tego tradycyjnego włoskiego dania zasmakuje. Historię oraz szczegółowy opis przygotowania prawdziwego risotto dokładnie przedstawiłam przy okazji przepisu

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania