pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:160/203)

Kotlety z ugotowanych ziemniaków + film 376

Kotlety z ugotowanych ziemniaków to pyszne urozmaicenie codziennych obiadów, doskonale smakują w towarzystwie sosu pieczarkowego i surówki. Priorytetem podczas przygotowywania tego dania jest niska cena produktów a przede wszystkim oryginalny smak. Kotleciki z ziemniaków to dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.     składniki na około 20 sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 cebule 3 ogórki kiszone

Smakowite Dania
Ropucha w dziurze, czyli Toad in the hole! 298

bardzo, jak bym chciała (tylko dwukrotnie, zamiast trzykrotnie – to z braku emaliowanego naczynia), ale razem z cebulowym sosem był przepyszny (cebulowy jest tradycyjny, ale można też użyć np. pieczarkowego). Warto wzbogacić „ropuchę” o dużą ilość świeżych ziół. Toad in the hole: 6-8 ulubionych kiełbasek (u mnie ekologiczne, białe) 6-8 plastrów boczku lub szynki dojrzewającej

Poezja smaku
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 180

smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe!   Przepisy:  Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska Hamburgery Ten obiad choć do najzdrowszych nie należy, to czasami się na niego decydujemy. Wiadomo, że składniki, których używamy nie są domowej roboty, no ale czasami każdy

Cooking Monster
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 295

smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe!   Przepisy:  Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska Hamburgery Ten obiad choć do najzdrowszych nie należy, to czasami się na niego decydujemy. Wiadomo, że składniki, których używamy nie są domowej roboty, no ale czasami każdy

Cooking Monster
Paszteciki z pieczarkami 181

miałam ponowne zamówienie na paszteciki z pieczarkami.  Paszteciki z gotowego ciasta francuskiego, to danie dla zapracowanych. Najwięcej czasu zajmuje pokrojenie pieczarek, a reszta ,,robi się sama". Pieczarkowego farszu nie należy nakładać zbyt oszczędnie, powinien wypełniać ciasto po brzegi, jak na domowe paszteciki przystało. Składniki: świeże ciasto francuskie (50x25 cm) 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła klarowanego

Codziennik Kuchenny
Babka ziemniaczana 196

kotlety. Babkę ziemniaczaną podaje się pokrojoną na duże kawałki z dodatkiem kwaśnej śmietany, kiszonych ogórków, kiszonej kapusty lub innej surówki. Doskonałym dodatkiem do babki będzie sos grzybowy np. pieczarkowy.  Wiele osób uważa, że babka najlepiej smakuje dzień po upieczeniu, podsmażona na złoty kolor na patelni. Składniki: 1 kg ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 łyżki kaszy manny

Codziennik Kuchenny
Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad 190

drożdżowej skórce. Piekłam piróg w cieście, podałam pokrojony na grube plastry, podsmażony na patelni.  Piróg najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem śmietany, jogurtu, sosu grzybowego lub pieczarkowego. Polecam upieczenie Piroga Biłgorajskiego i poznawanie nowych Regionalnych Smaków. Składniki farszu: 500 g ziemniaków 300 g kaszy gryczanej palonej 200 g tłustego twarogu 3/4  szkl . kwaśnej śmietany (22%) 100 g skwarków

Codziennik Kuchenny
Miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem + film 174

następnie lekko rumienimy z obu stron na niewielkiej ilości gorącego oleju . Zrumienioną kiełbasę zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na kiełbasie układamy sporą porcję pieczarkowego farszu. Danie podajemy na gorąco.   Artykuł Miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Makaron z sosem pieczarkowym i suszonymi pomidorami 180

Czasami są takie dni, że nie chce się jeść mięsa. Najchętniej zjadam wtedy makarony z sosami na bazie śmietany a pieczarkowy z suszonymi pomidorami to jeden z moich ulubionych. Dodatkowo jest bardzo szybki w przygotowaniu.  200g makaronu tagiatelle 300g pieczarek 6 pomidorów suszonych 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 szalotki 1/2 szklanki śmietanki 18% 2 łyżki posiekanej natki

Szefowa kuchni
Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym 294

nią kurczaka i przesmażamy dosłownie 2-3 minuty, do momentu aż zmieni kolor. Nie pozwalamy mu puścić wody. Przekładamy do ponownie do miski i odstawiamy na bok. Sos śmietanowo-pieczarkowy: 1 cebula 500 g pieczarek 2 łyżki masła 1 szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego 400 ml śmietany kremówki (30 %) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka

Cooking Monster
Placki ziemniaczane na drożdżach 124

wyrośnięcia.   Na patelni rozgrzałam olej i na gorący wykładałam placuszki. Smażyłam na złoty kolor z obu stron. Wyłożyłam na półmisek.     Do tych pysznych placuszków podałam sos pieczarkowy   Te placki smakują również ze śmietaną. Właściwie każdy ma swój ulubiony pomysł na dodatki do placków ziemniaczanych. Już więcej nie zachwalam, bo zdjęcia placków wszystko mówią. Wobec tego życzę

Kuchnia u Krysi
Pierogi z mąki pełnoziarnistej 280

trochę za słony i za pieprzny, inaczej w pierogach będzie wydawał się mdły. Mielimy wszystko na gładką (albo prawie gładką) masę – i voilà – farsz gotowy!   Farsz pieczarkowy: 250g pieczarek 1 średnia cebula Olej kokosowy Czosnek granulowany Sól, pieprz 2 łyżki sera białego (u mnie chudy) 2 łyżki startego parmezanu (albo innego twardego sera) Przygotowanie: Pieczarki trzemy

Jak gotować i nie zwariować
BANANOWY KONKURS :) 127

Elly Woodward, wyd. Znak pulpety Primavika steki Primavika paprykarz z kaszą jaglaną Primavika masło pistacjowe prażone Primavika II miejsce książka Zdrowa woda Soni Lucano, wyd. Znak strogonow Primavika pasztet pieczarkowy z bazylią Primavika mix orzechowy crunchy Primavika III miejsce pulpety Primavika pasztet ogórkowy z cieciorką Primavika masło z laskowych prażone Primavika

Bananowe Pole
Chrupiące, placki z młodych ziemniaków i cukinii 706

kolor z obu stron . Po zdjęciu z patelni , na chwilę układamy je na papierowym ręczniku ,żeby odsączyć nadmiar tłuszczu . Teraz już tylko sałata ze śmietaną jako dodatek lub sosik pieczarkowy i można zajadać . Smacznego Post Chrupiące, placki z młodych ziemniaków i cukinii pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży