rodziny. Ta część właśnie była zachwycona takim właśnie obiadem. Ugotowałam kluski szpinakowo - serowe. Podałam je z sosem pomidorowym a że miałam pieczarki w lodówce to zrobiłam też sos pieczarkowy i podałam tym, co akurat na taki sos mieli ochotę. Składniki: * 30 dkg liści szpinaku * 10 dkg (+- 5 dkg)mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 jajko
Pieprzyć z FantazjąZapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!roku mam dylemat, jaki pasztet upiec. Kiedyś były to pasztety mięsne, np. z indyka , z królika, ale jakiś czas temu odkryłam smak pasztetów wegetariańskich. Pasztet jaglano-pieczarkowy skradł już podniebienia całej rodziny, pasztet z soczewicy jemy nie tylko od święta. Teraz przyszła pora na pasztet z ciecierzycy (albo cieciorki, jak kto woli). Jest
Obiad gotowynajlepiej podać? Tego typu produkt można wykorzystać do wielu różnych dań. Od koktajli, dodatków do musli, puddingów chia, placuszków, lekkich deserów, aż po proste dipy czy dodatek do sosu pieczarkowego. Zastosowań jest wiele, podobnie jak dobroczynnych właściwości takich produktów. Polecam! A teraz czas na przepis na pyszny lekki pudding chia z borówkami na bazie wspomnianego jogurtu. Składniki: 200 g jogurtu
Słodkie okruszkigrubych oczkach. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,włożyć pieczarki drobno posiekaną cebulę i krótko przesmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa ułożyć plaster sera,łyżkę farszu pieczarkowego i zwinąć roladkę. Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa. Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w jajku,obtoczyć w panierce
Kolorowa kuchnia Elkiplacki i smaż na złoty kolor z obydwu stron. Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową. Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka
Kulinarny S.O.S.placki i smaż na złoty kolor z obydwu stron. Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową. Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka
Kulinarne S.O.S.dodaj pozostałe składniki i… masa na placki gotowa Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową. Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka
Kulinarny S.O.S.dodaj pozostałe składniki i… masa na placki gotowa Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową. Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka
Kulinarne S.O.S.Złociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piórka. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło, wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Smażymy do zrumienienia. Na koniec doprawiamy słodką papryką, solą oraz pieprzem do smaku. Na upieczonych filetach rozprowadzamy farsz pieczarkowy. Posypujemy tartym serem. Ponownie umieszczamy w piekarniku do czasu zapieczenia się sera (10-15 minut). Źródło
Smaki Na Talerzuewentualnie szczyptę czosnku granulowanego lub świeżego Składniki wymieszać, uformować mokrymi rękoma kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Do makaronu można zrobić sos pieczarkowy- danie będzie jeszcze bogatsze. Sałatka - to mix sałat z pomidorem, cebulą, ziarnami słonecznika i żurawiną. Polane olejem z suszonych pomidorów
Proste PotrawyKeks kojarzy się z ciastem na słodko, które jest bogato nadziane bakaliami. Ale keks może być również wytrawny, bogato nadziany warzywami i nie tylko... Moja propozycja to keks mocno pieczarkowy z dodatkiem papryki czerwonej oraz żółtego sera, a do tego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać
Kuchnia MagdaLenynią nie przepadają. Doskonale sprawdzają się na obiad, ale ja lubię je podjadać nawet na zimno. Jeśli kotlety podaję jako posiłek główny to czasami przyrządzam do ich sos pieczarkowy lub bywa, że również serowy, czy pomidorowy. Polecam! (około 12 sztuk) 100g kaszy jęczmiennej (suchej) 1 sucha bułka namoczona w mleku/wodzie 1/2 białej części pora (małego) 1-2 jajka
Di gotujewłaściciela, a na moim blacie zagościło nowe, eleganckie, białe cudo. W niedzielę był pierwszy test. Przygotowałam w nim pysznych schab zapiekany z serem i boczkiem. Do tego kremowy sos pieczarkowy i powstał obiad z jak najlepszej restauracji. A o nowym wolnowarze Crockpot DuraCeramic przeczytacie poniżej. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik