pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:147/203)

Farsz kapuściano-pieczarkowy do różnych dań 95

Farsz kapuściano-pieczarkowy        Farsz z kapusty i pieczarek można zastosować do wielu dań.      Jednego dnia mogą być krokiety z farszem, drugiego naleśniki, a trzeciego dnia paszteciki...       Można też zrobić większa ilość farszu i zacząć od pierogów, a z tego co zostanie zrobić coś innego.   Link

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Żołądki z Grzybami – Gulasz z Żołądków Drobiowych 72

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smaczny i przede wszystkim bardzo łatwy w przygotowaniu gulasz z żołądków drobiowych to idealny pomysł na syty i tani obiad. Podroby, do których

Przepiski.pl
Beszamel 75

Jeśli pomimo wszelkich starań w sosie nadal są grudki, sos należy przelać przez gęste sitko. Szukasz przepisów na sosy z masłem? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sos pieczarkowy. The post Beszamel appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Makaron z kiszoną kapustą, pieczarkami i boczkiem 63

stanęło na węgierskim dodatku. Dziś zrobiłam dodatkowo krem z pieczarek (ale wyszedł bardzo średnio na jeża, więc nie będę go publikować), a na wieczór mam w planie zrobić sos pieczarkowy do placków z kiszonej kapusty – na jutro na obiad. Nie takie miałam plany kulinarne na najbliższe dni, ale nie szkodzi, jakoś to przeżyję. Składniki: 500 g kiszonej młodej kapusty

Kardamonovy
Kotlety mielone z pieczarkami 117

rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Z mięsa robimy okrągłe kotlety, w środku otwór, w który umieszczamy po łyżce pieczarkowego farszu. 4.    Każdy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 5.    Kotlety gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami 103

jeść zarówno na ciepło jako danie główne np. z dodatkiem czerwonej kapusty z wolnowara , ale także na zimno jako wędlina na kanapki. Polędwiczka jest niezwykle smaczna, a aromatyczny farsz pieczarkowy z dodatkiem suszonych śliwek daje jej delikatny słodkawy posmak. Ponadto jest stosunkowo szybka i łatwa do przygotowania. Gorąco polecam!  Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami Składniki:  1 polędwiczka wieprzowa opakowanie

Codzienne Gotowanie
Mini zapiekanki 95

starte pieczarki. Dusić, aż woda wyparuje z pieczarek. Na koniec doprawić solą i pieprzem. 3. Bagietkę lub bułki pokroić na kromki, cienko posmarować masłem. Na każdą kromkę nałożyć farsz pieczarkowy i posypać tartą mozzarellą. Zapiekanki zapiec w piekarniku do rozpuszczenia sera. 4.  Gotowe zapiekanki lekko posmarować keczupem. Podawać na ciepło.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
RoloPizza 84

przypominający w smaku boloński.  Ciasto dzielimy na dwie równe części i rozwałkowujemy na równe prostokąty.  Na każdym prostokącie rozkładamy równo farsz mięsny z sosem, oraz farsz pieczarkowy. Wszystko równo posypujemy serem i zawijamy w roladę.  Rolady układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym z zachowaniem odstępu tak aby rolady się nie skleiły podczas pieczenia.  Pieczemy w 200C

Niezły Młynek
Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami 85

dodać pieczarki i całość dusić, aż woda odparuje. Doprawić solą lub pieprzem. 3. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, włożyć do foremki na muffinki. Na każdą porcję wyłożyć trochę farszu pieczarkowego, na to połówki pomidorków koktajlowych i całość lekko posypać tartym żółtym serem. 4. Zapiec w 180st.C przez około 20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Naleśniki gryczane 69

wlewamy 1-2 łyżki oleju, gdy się rozgrzeje, dodajemy mięso kurczaka. Smażymy. Odstawiamy do przestudzenia, po czym przepuszczamy mięso przez maszynkę do mielenia razem z połową pieczarek. Farsz drobiowo-pieczarkowy mieszamy z ugotowaną kaszą (gdyby farsz wydawał się zbyt suchy, można podlać go kilkoma łyżkami rosołu/bulionu) . W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Klasyczne zapiekanki 206

pieczarki. Doprawiamy całość solą i pieprzem (u mnie dwie szczypty pieprzu, pieczarki mają mieć wyrazisty smak). Smażmy przez chwilę. Półbagietki kroimy wzdłuż tworząc spody czterech zapiekanek. Na każdą nakładamy pieczarkowy farsz. Na farsz układamy pokrojone w plasterki kabanosy i pokrojone papryczki. Następnie posypujemy wszystko serem mozzarella i wkładamy zapiekanki do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół

Słodkie okruszki
Hreczanyki - bieszczadzkie kotlety gryczane z sosem pieczarkowym 140

duża cebula 3 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej (+ bułka do panierowania) 1 łyżka majeranku 1 łyżka tymianku sól, pieprz olej do smażenia  łyżka masła Sos pieczarkowy: 250 g pieczarek 1 cebula 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki oleju sól, pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: W garnku zagotowujemy 1,5 szklanki wody z dodatkiem 1 łyżką masła

Qchnia po prostu
Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem 97

5 / 5 ( 17 votes ) Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem Zupy to idealny posiłek na szare jesienne dni, my szczególnie cenimy sobie jesienny

Ogrodnik w podróży
Sos słodko-kwaśny a’la Uncle Ben’s 80

Pamiętam sosy Uncle Ben’s z dzieciństwa! Zarówno ten słodko-kwaśny, jak i śmietanowo-pieczarkowy. Oj jak mi wtedy on smakował. Postanowiłam odtworzyć jego smak i proszę Państwa – oto on – sos słodko-kwaśny a’la Uncle Ben’s! Do tego sosu pasuje kurczak, indyk a nawet krewetki! Składniki (6 litrowych słoików): 3 kg pomidorów

CookYourself