kaszy kuskus. Można je podawać jak tradycyjne kopytka, czyli na słodko np. z masełkiem i bułką tartą, lub ze skwarkami i cebulką. Mogą też stanowić dodatek do sosu pieczarkowego czy mięsnego gulaszu. Robi się je łatwo i szybko, więc polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 300g ugotowanych ziemniaków 0,5szkl. suchej kaszy kuskus 2 małe lub jedno duże
Waniliowe Improwizacjeklasyczne ciasto na pizzę, przez co będziesz musiała je rozwałkować. Z każdej porcji powinna wyjść pizza o średnicy około 30 cm. 10. Każdy placek posmaruj ketchupem, nałóż farsz pieczarkowy, paprykę i plastry mozzarelli. 11. Pizzę włóż do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C na około 150-20 minut. 12. Przed podaniem posyp listkami bazylii. Oczywiście dodatki są dowolne
Z notatnika dietetykaDlaczego białe kluski spytacie? ugotowane ziemniaki są białe a po dodaniu mąki ziemniaczanej są jeszcze bielsze. Pieczarki są aromatyczne i nadają kluskom głębi. Sos pieczarkowy idealnie podkreśla smak klusek. Zapraszam do zrobienia klusek białych z pieczarkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieknedle, placuszki: knedel z kaszy manny z serem przetwory: konfitura z ogórków ryby: babka z ryby bitki ze śledzi flądra smażona panierowana flądry zapiekane śledzie w pomidorach sosy: sos pieczarkowy – pieczarki w śmietanie sos tatarski sos z oliwek warzywa: buraki obsmażane w cieście jarmuż z kasztanami zupy: ogórkowa ze świeżych ogórków zwyczajna zupa rybna - rosolnik
królestwo garówmała pietruszka * kilka różyczek brokuła * kilka różyczek kalafiora * mały por opcjonalnie cebula * fasolka szparagowa – 1 garść * papryka * odrobina oleju * przyprawy: sól, pieprz * dowolny sos np. pieczeniowy albo pieczarkowy Usmażyłam naleśniki. Do wody i mleka wbiłam jajko i roztrzepałam. Dosypałam przesianą mąkę i sodę. Mąki dawałam tyle, by ciasto było ciągnące i nie za rzadkie. Pokroiłam kiełbaskę w drobną
Pieprzyć z Fantazjączęść właśnie była zachwycona takim właśnie obiadem. Ugotowałam kluski szpinakowo – serowe. Podałam je z sosem pomidorowym a że miałam pieczarki w lodówce to zrobiłam też sos pieczarkowy i podałam tym, co akurat na taki sos mieli ochotę. Składniki: * 30 dkg liści szpinaku * 10 dkg (+- 5 dkg)mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 jajko * 10 dkg sera
Pieprzyć z Fantazjądużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Dodajemy ser starty na tarce i śmietanę. 3. Na połowę każdego z naleśników wykładamy pieczarkowy farsz, składamy je na pół, układamy na blaszce wylożonej papierem do pieczenia. Każdy naleśnik posypujemy mozzarellą. 4. Zapiekamy przez około 20 minut 180 stopniach z termoobiegiem. Przed podaniem posypujemy
Szefowa kuchniSałatka powstała z potrzeby chwili. Wczoraj wróciłam do domu zmęczona i z wielką ochotą na porcję warzyw połączoną z oliwkami i pieczarkami. Od składnika do składnika
Weekendy w domu i ogrodzieMakaron pappardelle świetnie łączy się z sosami. Moja dzisiejsza propozycja do makaronu to sos serowo-pieczarkowy z klopsikami. 400g makaronu pappardelle 500g mięsa mielonego z indyka 400ml śmietanki 30% 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 300g pieczarek sól, pieprz, gałka muszkatołowa 150g serka topionego olej 100g startego żółtego sera do posypania 1. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe
Szefowa kuchnistartym serem oraz posiekaną natką pietruszki. Wystudzone ziemniaki dokładnie mieszamy z jajkami oraz mąką ziemniaczaną. Odrywamy po kawałku masy ziemniaczanej, forujemy płaskie placuszki. Na środek każdego nakłada porcję farszu pieczarkowego i sklejamy brzegi tworząc kotlety. Każdy panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony. Podajemy zamiast tradycyjnych ziemniaków
Domowy Smak Jedzeniatylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Można wykorzystać do nich kaszę, która została z poprzedniego obiadu, wtedy nic się nie zmarnuje. Świetnie smakują w towarzystwie sosu pomidorowego lub pieczarkowego, a także w bułce z dodatkami jako burgery... Składniki: 1 szklanka kaszy jęczmiennej 2 i 1/2 szklani wody 1 łyżeczka masła 1 brokuł (500 g) 1 cebula 1 ząbek czosnku
Kuchnia MagdaLenytylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Można wykorzystać do nich kaszę, która została z poprzedniego obiadu, wtedy nic się nie zmarnuje. Świetnie smakują w towarzystwie sosu pomidorowego lub pieczarkowego, a także w bułce z dodatkami jako burgery... Składniki: 1 szklanka kaszy jęczmiennej 2 i 1/2 szklani wody 1 łyżeczka masła 1 brokuł (500 g) 1 cebula 1 ząbek czosnku
Kuchnia MagdaLenyPolędwiczka po indyjsku to moja wariacja na temat przygotowania standardowego dania z polędwiczką. Wyjątkowy aromat uzyskamy dzięki dodaniu przyprawy garam masala. Garam masala to wyjątkowe połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!