pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:150/203)

Pie z kurczakiem i pieczarkami 108

niewielkim ogniu, aż sos nieco zgęstnieje. Doprawić smaku solą i pieprzem. Wyłączyć i przestudzić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jajko wbić do niedużej miseczki i roztrzepać widelcem. Farsz kurczakowo - pieczarkowy przełożyć do naczynia do zapiekania*, najlepiej z szerokim, płaskim brzegiem. Naczynie nakryć rozwałkowanym ciastem francuskim, ciasto przycisnąć (przykleić) do brzegów naczynia, a po środku zrobić małą dziurkę, aby para miała

Codzienne Gotowanie
Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym z gniocchi 123

pieczarkowy z pulpetami możemy odmienić za sprawą dodatków. Zamiast ziemniaków, makaronu czy ryżu podajmy go z ziemniaczanymi gnocchi - smakuje wtedy doskonale:).  Pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego  1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 500g pieczarek 2 cebule  2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki do dekoracji

Szefowa kuchni
Kotlety mielone z papryką 141

Kotlety mielone z papryką to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych. Przecież nie zawsze musimy ograniczać się do klasyki. Danie to jest idealną propozycją na rodzinny, niedzielny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone przepisy + z czym podawać? 193

Świetnymi dodatkami do kotletów są: marchewka z groszkiem, buraczki tarte lub kostka, gotowane, zasmażane lub pieczone z folii , mizeria , surówka z kiszonych ogórków i cebuli, pikle, sos grzybowy lub pieczarkowy , surówka z pomidorów , surówka z marchewki , surówka z pora , sałata masłowa z jogurtem/śmietaną , sałata masłowa z jogurtem/śmietaną i pomidorkami koktajlowymi, mix sałat z winegretem, mix sałat z winegretem

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka Ryżowa Z Pieczarkami, Kurczakiem I Serem 173

wlewamy śmietankę i gotujemy aż lekko zgęstnieje możemy w tym momencie spróbować i doprawić jeszcze do smaku. 5. Foremkę smarujemy masłem. Najpierw wykładamy połowę ryżu, na to połowę sosu pieczarkowego, a następnie resztę ryżu i sou. wierzch posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w 200 stop przez około 25 minut

Gotowanie...to proste !
Kluski z kaszą kuskus 94

kaszy kuskus. Można je podawać jak tradycyjne kopytka, czyli na słodko np. z masełkiem i bułką tartą, lub ze skwarkami i cebulką. Mogą też stanowić dodatek do sosu pieczarkowego czy mięsnego gulaszu. Robi się je łatwo i szybko, więc polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 300g ugotowanych ziemniaków 0,5szkl. suchej kaszy kuskus 2 małe lub jedno duże

Waniliowe Improwizacje
Pizza z płatkami owsianymi 105

klasyczne ciasto na pizzę, przez co będziesz musiała je rozwałkować. Z każdej porcji powinna wyjść pizza o średnicy około 30 cm. 10. Każdy placek posmaruj ketchupem, nałóż farsz pieczarkowy, paprykę i plastry mozzarelli. 11. Pizzę włóż do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C na około 150-20 minut. 12. Przed podaniem posyp listkami bazylii.   Oczywiście dodatki są dowolne

Z notatnika dietetyka
Kluski białe z pieczarkami i sosem pieczarkowym 121

Dlaczego białe kluski spytacie? ugotowane ziemniaki są białe a po dodaniu mąki ziemniaczanej są jeszcze bielsze. Pieczarki są aromatyczne i nadają kluskom głębi. Sos pieczarkowy idealnie podkreśla smak klusek. Zapraszam do zrobienia klusek białych z pieczarkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
kuchnia XX - lecia międzywojennego 129

knedle, placuszki: knedel z kaszy manny z serem przetwory: konfitura z ogórków ryby: babka z ryby bitki ze śledzi flądra smażona panierowana flądry zapiekane śledzie w pomidorach sosy: sos pieczarkowy – pieczarki w śmietanie sos tatarski sos z oliwek warzywa: buraki obsmażane w cieście jarmuż z kasztanami zupy: ogórkowa ze świeżych ogórków zwyczajna zupa rybna - rosolnik

królestwo garów
Naleśniki z warzywami 79

mała pietruszka * kilka różyczek brokuła * kilka różyczek kalafiora * mały por opcjonalnie cebula * fasolka szparagowa – 1 garść * papryka * odrobina oleju * przyprawy: sól, pieprz * dowolny sos np. pieczeniowy albo pieczarkowy Usmażyłam naleśniki. Do wody i mleka wbiłam jajko i roztrzepałam. Dosypałam przesianą mąkę i sodę. Mąki dawałam tyle, by ciasto było ciągnące i nie za rzadkie. Pokroiłam kiełbaskę w drobną

Pieprzyć z Fantazją
Kluski szpinakowo – serowe 72

część właśnie była zachwycona takim właśnie obiadem.  Ugotowałam kluski szpinakowo – serowe. Podałam je z sosem pomidorowym a że miałam pieczarki w lodówce to zrobiłam też sos pieczarkowy i podałam tym, co akurat na taki sos mieli ochotę. Składniki: * 30 dkg liści szpinaku * 10 dkg  (+- 5 dkg)mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 jajko * 10 dkg sera

Pieprzyć z Fantazją
Naleśniki zapiekane z pieczarkami 84

dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Dodajemy ser starty na tarce i śmietanę.  3. Na połowę każdego z naleśników wykładamy pieczarkowy farsz, składamy je na pół, układamy na blaszce wylożonej papierem do pieczenia. Każdy naleśnik posypujemy mozzarellą. 4.  Zapiekamy przez około 20 minut 180 stopniach z termoobiegiem. Przed podaniem posypujemy

Szefowa kuchni
Sałatka z pieczarek i ziemniaków 118

Sałatka powstała z potrzeby chwili. Wczoraj wróciłam do domu zmęczona i z wielką ochotą na porcję warzyw połączoną z oliwkami i pieczarkami. Od składnika do składnika

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania