pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:144/203)

Sałatka z bobu i pieczarek 84

Sezon na bób jest dość krótki, więc staram się korzystać z niego pełną parą. Część obowiązkowo zamrażam, a część przygotowuję na bieżąco na różne sposoby. Dziś

Weekendy w domu i ogrodzie
Sos Z Boczniaków 47

przecież nie można jeść ciągle zsiadłego mleka i kalafiora ;) a ten sosik bardzo szybko się przygotowuje i jest bardzo smaczną odmianą tego, znanego i chyba lubianego przez wszystkich pieczarkowego. Składniki na sos: 250 g boczniaków 1 łyżka masła 1/2 główki cebuli 2 ząbki czosnku 250 ml wody lub bulionu warzywnego sól, pieprz natka pietruszki 1 łyżeczka czubata mąki pszennej

Gotowanie...to proste !
Zupy 270 najlepszych przepisów Małgorzata Caprari – recenzja 87

Krupnik sopocki ZUPY RYBNE, np. Warszawska zupa łososiowa, Śledziowa zupa wigilijna ŻURKI I KWASÓWKI, np. Żurek podlaski, Warszawska kwaśnica BARSZCZE, np. Barszcz mazowiecki, Barszcz prałata GRZYBOWE, np. Elegancki krem pieczarkowy, Grzybowa białostocka, Czeska kulajda POMIDOROWE, np. Pomidorowa pieczona OGÓRKOWE, np. Ogórkowa podkowiańska, Tradycyjna ogórkowa KAPUŚNIAKI, np. Chłopska zupa lubelska GROCHOWE, FASOLOWE, SOCZEWICOWE CEBULOWE JARZYNOWE, np. Paprykowa Bożenki OWOCOWE CHŁODNIKI Ostatnie

Słodkie okruszki
PIECZARKI W CHRUPIACEJ SEROWEJ PANIERCE 77

łyżeczki oregano - sól, pieprz - bułka tartą - olej do smażenia  Sposób przygotowania: 1. Pieczarki oczyszczamy i pozbywamy się ich nóżek(możemy je wykorzystac np do przygotowania szybkiego sosu pieczarkowego) 2. Do miseczki lub głębokiego talerza wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem. 3. Dodajemy mąkę  4. Przyprawy: sól, pieprz i oregano - dokładnie mieszamy. 5. Na koniec dodajemy natarty, na drobnej

Kulinarnie z Polką na Kresach
GOTOWANE KLOPSIKI Z BIAŁEJ KIEŁBASY W SOSIE WARZYWNYM 63

klopsiki, które zatopiłam w warzywnym sosie. Podałam je z moją ulubioną kaszą kuskus perłowy oraz surówkami. Obiadek był pierwsza klasa 👌👌👌 Przepis można dowolnie modyfikować. Do klopsików można zrobić sos pieczarkowy, pomidorowy lub warzywny, wykorzystując gotowe mieszanki mrożonych warzyw. Ja mój sos zrobiłam dosłownie ze wszystkich zalegających w spiżarni świeżych warzyw. Wyszło bardzo aromatycznie!  Składniki: 5 szt surowej białej kiełbasy

Walijskie Pichcenie
Pieczarki w sosie pomidorowym 64

oraz odrobiną ostrej papryki. Pieczarki dusimy w sosie przez ok. 10 – 15 minut. Ostatecznie doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło. Zobacz również nasz sprawdzony przepis na sos pieczarkowy oraz na pyszne pieczarki faszerowane na grilla . Polecamy też aromatyczne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i serem . Rewelacyjny jest również nasz hot dog z pieczarkami . Życzymy smacznego! Artykuł Pieczarki

Kuchnia Na Wypasie
Kotlety jajeczne 68

średnim ogniu, na złoty kolor z obu stron. Usmażone kotlety wyjmować na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem. Te jajeczne kotlety podać można z dodatkiem słodkiego sosu chili, ketchupu, sosu pieczarkowego , sosu koperkowego lub dowolnej surówki na przykład z kapusty . Kotlety z jajek Warto wiedzieć robiąc kotlety jajeczne. Suszoną natkę pietruszki zastąpić można świeżą natką. Kotlety z jajek doprawić można dowolnie wyselekcjonowaną

MeCooks
Łódeczki z ciasta francuskiego 76

kawałek dzielimy na prostokąty. Na filmie na końcu wpisu, zobaczycie, jak ja to zrobiłam. Każdy kawałek ciasta francuskiego smarujemy odrobiną ketchupu, a następnie wykładamy na niego porcję farszu pieczarkowego. Brzegi ciasta zlepiamy ze sobą, tworząc łódeczkę. Zapraszam do instrukcji video, by zobaczyć, jak to dokładnie wykonać. Gotowe łódeczki wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Całość wstawiamy

Przepiski.pl
Paszteciki z pieczarkami 77

starte pieczarki i pół łyżeczki tymianku. Oprósz solą i pieprzem. Smaż na średniej mocy palnika około 8 minut, a następnie przełóż zawartość patelni do miski i wystudź. Do farszu pieczarkowego dodaj pół rozkłóconego jajka i bułkę tartą. Wymieszaj i dopraw solą pieprzem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C. Płat ciasta francuskiego przetnij wzdłuż na pół. Jeden brzeg posmaruj zimną wodą

Delicious Place
Kurczak zapiekany z serem i pieczarkami 1048

PRZEPIS NA KURCZAKA Z SEREM I PIECZARKAMI Składniki 600 g pieczarek 1000 g fileta z kurczaka 8 plastrów sera żółtego 1 cebula mąka do obtoczenia 20 g masła sos pieczarkowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kurczaka, rozbijamy na kotleciki przy pomocy tłuczka. Następnie każdy z nich przyprawimy solą i pieprzem. Kolejno przyprawione kotleciki obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni

Przepiski.pl
Chrupiące pieczarki w serowej panierce – imprezowa przekąska 506

bułki tartej Dodatkowo: 2-3 jajka sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Pieczarki obieramy i odkładamy na bok. Używam wyłącznie kapeluszy, ogonki można dodać do sosu pieczarkowego. Przygotowujemy chrupiącą serową panierkę. Do misy blendera z nożami przekładamy ser smażony, mąkę, płatki kukurydziane i bułkę tartą. Chwilę miksujemy. Panierkę przesypujemy do głębokiego talerza. W drugim talerzu mieszamy jajka

Słodkie okruszki