pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:167/203)

Jajka faszerowane pieczarkami 2194

Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Na oliwie przesmażamy cebulkę z pieczarkami. Studzimy farsz. Ugotowane jajka również studzimy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy pieczarkowy farsz, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i szczypiorek (pozostawiamy część do dekoracji). Mieszamy wszystko dokładnie. Nakładamy farsz do jajek i posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Lasagne z warstwą pieczarek 187

ogniu) aż do momentu zgęstnienia. 4. Przełożenie: Formę smarujemy masłem. Układamy warstwę makaronu- następnie mięsa- polewamy odrobiną sosu beszamelowego i posypujemy serem. Ponownie makaron. Drugą warstwę stanowi 2/3 farszu pieczarkowego, znowu sos, ser żółty i makaron, mięso-sos- ser- makaron,ostatnia porcja mięsa wymieszana z resztą pieczarek- sos-ser- makaron. Wierzch polewamy resztą sosu i obficie posypujemy startym serem. Wkładamy

Kuchnia w czekoladzie
Pieczarki – obieracie czy myjecie? 166

obieram, więc oczyszczanie za pomocą pędzelka lub płukanie pod bierzącą wodą wydaje mi się jak najbardziej na miejscu. Pieczarki – przepisy Nadziewane kapelusze Jajka faszerowane grzybami Pieczarka faszerowana Sos pieczarkowy     The post Pieczarki – obieracie czy myjecie? appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Pieczarkowce 200

Krucho-drożdżowe ciasto i pieczarkowy farsz :) Składniki ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny 2 żółtka 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka octu 2 dkg drożdży świeżych + … Czytaj dalej Pieczarkowce

czarrna od kuchni
Pieczarkowo kokosowa zupa krem 182

Niby nic bo krem pieczarkowy, ale mały dodatek w formie mleka kokosowego zrobił naprawdę piorunującą zmianę. Ok, przyznaję się, wczoraj robiłam porządki w spiżarni, i jak każdy szanujący swoje finanse wegus, gdy rzucają w Lidlu czy Biedrze coś wege robię zapasy, a ja całkowicie zapomniałam o 12 puszkach, więc teraz spodziewajcie się wysypu przepisów z mleczkiem kokosowym. Jeżeli robicie zupę

greenscarf
Tarta pieczarkowo - serowa 319

  Składniki: Ciasto: 1 1/4 szklanki mąki pszennej; 1/2 łyżeczki soli; 100 g zimnego masła; 2 łyżki oleju; 1/4 szklanki bardzo zimnej wody. Farsz: 400 g

Gospodyni Miejska
Danie fit! Razowe świderki w lekkim sosie pieczarkowo-koperkowym. 224

kulinarna wyobraźnia. Dziś chciałabym się podzielić z Wami przepisem na razowe świderki w lekkim sosie pieczarkowo-koperkowym. Jest to wersja light mojego ukochanego dania. Zazwyczaj do przygotowania sosu pieczarkowego używałam tłustej śmietany. Tym razem cały sos oparłam na jogurcie naturalnym i podałam ze zdrowym razowym makaronem świderki od Makarony Polskie . Spróbujcie, danie idealne na obiad.  Składniki

Słodkie okruszki
Sos pieczarkowy 124

Dzisiaj prezentuję Wam prosty przepis na sos pieczarkowy. Jego przygotowanie zajmuję tylko chwilę. To doskonały dodatek do obiadu. Polecam!!! SKŁADNIKI:  400g pieczarek, 1 cebula, 3 łyżki masła, 1/2 szklanki wody, 1,5 łyżeczki kminku, 1/2 łyżki suszonego koperku. 1 łyżeczka domowej przyprawy warzywnej, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki śmietany 30%, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki oraz cebulę obieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
żurek z pieczarkami... 189

mąką w płynnym żurku, gęsty wlać do zupy, mieszając zagotować do zagęstnienia zupy żurek podać z jajkami na twardo, natką pietruszki i można z ziemniakami osobno ugotowanymi- żurek pieczarkowy jest smaczny i syty.....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rurki z klopsikami i pieczarkami w sosie śmietankowo-pieczarkowym 205

Sycące i szybkie danie z mięsnymi kuleczkami. Makaron, klopsiki wieprzowe i pieczarki łączy sos śmietankowo-pieczarkowy. składniki: 400 g makaronu rurki 250 g małych pieczarek 450 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 1 jajko 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz słodka papryka 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Mieloną karkówkę przełożyć do miski. Dodać

Monia miesza i gotuje
Paszteciki w bułeczkach 109

Pyszny domowy pasztet pieczarkowy podany w zapieczonej bułce. Składniki: 10 małych bułeczek 2 dag masła 30 dag wędliny (mogą być resztki świąteczne) 10 dag pieczarek 1 łyżka śmietany 1 łyżka mąki 1 cebula biała 2 łyżki tłuszczu 4 łyżki wywaru (może być z kostki) 1 żółtko jaja sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Wędlinę pokroić i zmielić . Pieczarki , cebulę

Tradycyjna Kuchnia
BABECZKI DO BARSZCZU 140

lodówki.Po tym czasie rozwałkować i dokładnie wylepić foremki na babeczki,wcześniej nasmarowane tłuszczem.Ponownie schłodzić w lodówce,ok 30 min.Piec ok 10-15 min w 180stC. Farsz pieczarkowy:   50 dag pieczarek 1 duża cebula żółty ser mozzarella  sól,pieprz Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu.Dodać pokrojone pieczarki,wymiesza i chwilę dusić,doprawiając solą

Niespełnione zdolności kulinarne
Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem 251

babka ziemniaczana z boczkiem, do tego surówka z kiszonej kapusty (może być też inna) i kubek barszczu czerwonego to syty i pożywny obiad. Jako dodatek może być sos, np. pieczarkowy lub grzybowy. No i oczywiście moja ulubiona wersja – na drugi dzień, gdy już stężeje – pokrojona w plastry i odsmażona na patelni. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Ekspresowa

mojewypiekiinietylko
Sałatka piwna SER - CEBULA 317

Witajcie!, dziś propozycja na spotkanie towarzyskie wieczorkiem przy piwku. Prosta i wyrazista sałatka która idealnie smakuje po chmielowym trunku :).  Dla 3 osób Czas przygotowania: 15

Kuchnia PROzdrowotna
Krem z cukinii i pieczarek 171

Warzywny, gęsty i bardzo smaczny krem cukiniowo-pieczarkowy. Polecam część usmażonych pieczarek pozostawić do dekoracji, ponieważ krem będzie lepiej wyglądać i smakować. Przed podaniem zupę-krem możecie posypać zieloną pietruszką. Składniki: 0,5 l wywaru warzywnego/rosołu 3 średniej wielkości cukinie (wagowo 0,7 kg) 250 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz olej 100 ml śmietany 30% ewentualnie

Ugotować