pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:169/203)

polędwica nadziana rukolą 177

razem z cebulą przekrojoną na pół . Polędwicę wkładamy do piekarnika na 12 minut , po upieczeniu wyciągamy i czekamy około 5 minut by odpoczęła. Dzielimy na porcję i podajemy . MUS PIECZARKOWY 200 gram pieczarek  cebula masło do smażenia 2 łyżki śmietany kremówki sól i pieprz do smaku  Pieczarki kroimy drobno i smażymy z cebulą na złoty kolor , blendujemy dodając

na gazie
Faszerowane muszelki 182

przygotowałam smaczny farsz z mielonego mięsa, pieczarek i marchewki. Tym farszem wypełniłam wcześniej ugotowane muszelki, posypałam startym serem i danie gotowe. Prawda, że szybko! Przepis bierze udział w akcji "Pieczarkowy Tydzień" . Składniki: pół opakowania dużych muszelek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 20 dag pieczarek 2 marchewki 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 15 dag sera żółtego sól pieprz chilli

Salonik smaków
Kule ryżowe z pieczarkami. Yummy 173

ilością grzybowego sosu sojowego. Nada wyrazisty grzybowy smak. Na koniec dodajemy sporo pieprzu, oregano. Farsz gotowy. Z masy ryżowej odrywamy kawałki i w dłoniach formujemy okrąg, na który nakładamy pieczarkowy farsz. Zwijamy i kształtujemy kule wielkości hmmm np. kiwi, taka wielkość jest idealna. Następnie obtaczamy kule w roztrzepanym jaju i bułce tartej wymieszanej z otrębami. Smażymy na oliwie z oliwek

vegetanie
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami 374

solą oraz pieprzem. 2. Udka nacinam nożem, usuwam kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Mięso oprószam majerankiem, papryką, solą i pieprzem. W lukę po usuniętych kościach wkładam farsz pieczarkowy. Skórę dokładnie spinam wykałaczkami. 3. Udka układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam odrobiną oleju, przykrywam. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sos pieczarkowy + film 203

Pyszny i szybki w przygotowaniu  sos pieczarkowy to znakomity dodatek do wielu potraw w tym makaronów, gołąbków czy placków ziemniaczanych. Idealnie aksamitny i gęsty często gości na moim stole. składniki na 2 porcje  20 dag pieczarek cebula 1,5 szklanki bulionu 200 g śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła pieprz przepis Pieczarki kroimy w większe

Smakowite Dania
Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i sosem z sera z niebieską pleśnią 189

sosu z pieczarkami dodać dwie łyżki śmietany, pokruszony ser Stilton (lub inny z niebieską pleśnią) i posiekaną natkę pietruszki. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Steki wyłożyć na talerze, dodać sos pieczarkowy. Ja podałam w towarzystwie puree z ziemniaków i sałatki z surowego brokuła . * O tym Gordon nie wspomina w swojej książce. Ale ja skorzystałam akurat z pomysłu Pascala i uważam

Moja Delicja
Rolada - schab z pieczarkami 203

podduszamy do miękkości.  Schab myjemy i osuszamy, następnie przekrawamy schab ostrym nożem na duży płat około 1 cm, oprószamy solą i pieprzem delikatnie rozklepując. Na całą powierzchnię nakładamy pieczarkowy farsz i zwijamy roladę związując.  Przekładamy do naczynia do zapiekania i oprószamy przyprawą węgierską i papryką słodką. Przykrywamy naczynie. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.  Roladę pieczemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
zupa krem z pieczarek 177

Zupa, której przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a smak jest intensywnie pieczarkowy. Jeśli macie pod ręką, to dodajcie do niej kilka grzybów, wtedy jej smak jeszcze bardziej zniewoli SKŁADNIKI 1,5 l bulionu warzywnego 0,5 kg pieczarek 1 średnia cebula 50 g serka topionego śmietankowego 1 łyżka masła pieprz sól natka pietruszki PRZYGOTOWANIE Ugotowany bulion odstawić do wystygnięcia. Cebulę drobno

zabawa smakiem
Ziołowa zapiekanka ziemniaczana na nostaligę i tęsknotę 178

piekarnika nagrzanego na 180*C i pieczemy aż góra się zrumieni (20 minut do pół godziny). Zapiekankę można jeść na gorąco, z dodatkiem surówki a nawet sosu np. pieczarkowego. Ja najbardziej lubię ją samą. Można ją też jeść na zimno- na przykład wziąć do pracy w pudełeczku. Tylko jedna dobra rada od zaprawionych w boju- nałóżcie sobie połowę tego

les mirabelles
Zimowe inspiracje kanapkowe, Kelnerka 203

polegam na sprawdzonych gotowcach : 1. Pasztety Primaviki, np. meksykański, orientalny , paprykowy z soczewicą, z oliwkami, z pieprzem ziołowym, warzywny z cieciorką 2. Pasta słonecznikowa  Zwergenwiese 3. Pasztet warzywno-pieczarkowy  EnerBio 4. Pasztety  Sante 5. Tahina Rapuntzel Kelnerka (2007, Adrienne Shelly) to całkiem zgrabnie napisany film, nie za ciężki, z optymistycznym zakończeniem. Co ma wspólnego z jedzeniem? Główna

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami 368

smażę cienkie naleśniki. Pieczarki oraz cebulę obieram i drobno kroję. Przekładam na patelnię i smażę na maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Na środek naleśników nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zwijam w rulony. Naleśniki układam ciasno w naczyniu żaroodpornym. Posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pulpety z indyka w sosie pieczarkowo serkowym. 299

bądź kaszami. Skłaniki - mięso mielone z udźca indyka 60 dkg. - jajko - mała czerstwa bułeczka - czosnek 2 ząbki - domowa wegeta, majeranek,papryka mielona Na sos - pieczarki 40 dkg - serek topiony pieczarkowy 100g ( duży) - sos sojowy - łyżka mąki - olej Dodatkowo - wywar mięsny domowy ( lub kostka rosołowa ) Wykonanie Do mięsa dodaję jajko,namoczoną i odciśniętą bułeczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Śmietanowy sos pieczarkowy 181

pieczarkowy na bazie śmietany jest delikatny w smaku i doskonale nadaje się do wielu potraw, zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. By nie zabić smaku pieczarek, sos należy przyprawić tylko niewielką ilością pieprzu i soli. Składniki: 500 g pieczarek 1 niezbyt duża cebula 1 łyżka klarowanego masła 400 ml śmietany 30 proc. mielony czarny pieprz sól Sposób przygotowania: Cebulę drobno posiekać

W SMAK
Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym. 171

płaskie łyżki tartej bułki 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka startego sera gouda 2 łyżki szczypiorku sól, pieprz, papryka słodka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sos pieczarkowy 1 duża cebula 250 g pieczarek 250 ml śmietany słodkiej sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki masła klarowanego Wykonanie: Ugotowane jajka drobno posiekać, dodać surowe jajko, 3 łyżki bułki

O kuchni z uczuciem
Bułki z pieczarkami 6014

nich cebulę i jeszcze chwilę razem dusimy. Z bułek odkrawamy końcówkę, wydrążamy miąższ, który można wysuszyć i wykorzystać jako bułkę tartą. Bułeczki smarujemy ketchupem, wkładamy do połowy farsz pieczarkowy, posypujemy serem i dopełniamy pieczarkami. Zapiekamy w piekarniku 3-5 minut. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania