Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Pyszna propozycja na wielkanocny (i nie tylko ;)) stół :) Jajka faszerowane pieczarkami, cebulką i szczypiorkiem.  Połączenie tak dobre, że jajka znikają w błyskawicznym tempie :) SKŁADNIKI 6 jajek 200 g pieczarek 1/2 białej cebuli pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.  Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Na oliwie przesmażamy cebulkę z pieczarkami. Studzimy farsz. Ugotowane ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.