pieczarki - 22978 przepisów (strona:786/1532)

Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami 154

ciekawy przepis. Danie bardzo proste do wykonania a przy tym obłędnie smakuje. Koniecznie ugotujcie to u siebie:) Składniki 4-5 filetów z kurczaka 250 g serka mascarpone 250 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka oliwy 20 g masła sól , … Czytaj dalej Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami

gotuj ze mną
Gambo – nowoorleański gulasz w wersji roślinnej 183

imprezie będą nim zachwyceni. Polecam! Składniki: 1 duża cebula 3 łodygi selera naciowego 1 papryka słodka 1 duża cukinia (około 300-350 g) 3 ząbki czosnku 5 dużych białych pieczarek 4 kiełbaski sojowe (250 g) 3 1/2 szklanki wody lub bulionu warzywnego 1 łyżka wędzonej papryki słodkiej w proszku 3 liście laurowe 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki(...)sojowego płatki chilli według uznania (opcjonalnie) Zasmażka: 2 łyżki oleju 3 łyżki mąki ryżowej lub pszennej Wykonanie: Warzywa obieramy; cebulę, paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy w plasterki, a selera naciowego kroimy w półcentymetrowe talarki. W garnku rozgrzewamy olej. Czy jest odpowiednio gorący sprawdzamy sypiąc maleńką szczyptą mąki – jeśli zobaczymy bąbelki to znaczy

Lamarida.pl
Zapiekane mini tortille 440

przygotowałam to z naleśnikami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1-2 porcje: naleśniki -140 g mąki gryczanej -1 jajo -1 łyżka oleju -woda farsz -1 papryka czerwona -parę pieczarek -1 cebulka -170 g mięsa gotowanego -50 g sera żółtego startego -przyprawy -1 łyżka tłuszczu do smażenia Przygotowanie: 1. Smażymy naleśniki, polecam swój przepis- link . 2. Ugotowane mięso ścieramy na tarce(...)grubych oczkach lub rwiemy ręcznie. 3. Warzywa siekamy drobno. Cebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem. 4. Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Zostawiamy trochę sera do posypania na wierzch. 5. Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną 248

jajko - 2 łyżki oleju - pół szklanki gorącej wody (prawie wrzącej) - pół szklanki zimnego mleka (z lodówki) - sól Farsz: - ok 800g mięsa mielonego wieprzowego - 100g kaszy gryczanej - 5-6 pieczarek - pół cebuli - sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto. Do szklanki wlać gorącą wodę i zimne mleko. Do miski wsypać połowę mąki, jajko, sól i olej a następnie wodę z mlekiem. Dokładnie zagnieść, dosypując(...)mąki. Ciasto musi wyjść miękkie, elastyczne i nie może kleić się do rąk. Gotowe ciasto odstawić na 10- 15 minut (przykryte ściereczką lub folią spożywczą). Farsz. Cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju. Dodać mięso i zalać wodą. Wsypać kaszę i dusić do ugotowania się kaszy. W razie potrzeby podlewać wodą. Gdy farsz będzie już gotowy, doprawić

Kulinarne blogowanie
Makaron z pastą z oliwek i awokado 163

przepisów, dzięki którym mogę przygotować smaczny posiłek w kilka chwil. Na blogu pojawiło się już kilka takich dań, m.in. tagliatelle ze szpinakiem i pieczarkami, które można zrobić w 20 minut, czy stir-fry z brokułem i pieczarkami, którego przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut. Dziś

Vegan Taste
PIKANTNY KURCZAK W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 146

sosie z czerwonego wina ze śliwkami . Pyszny i aromatyczny kurczak - 100% niepowtarzalnego smaku. SKŁADNIKI: 8 pałek kurczaka lub 4 udka 2 plastry (około 15 dag) wędzonego boczku 8 małych pieczarek, przekrojonych wzdłuż na połówki szklanka czerwonego wytrawnego wina oliwa lub olej i masło (pół na pół) 5 suszonych śliwek 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1/2 łyżeczki ostrej papryki(...)skwarki usuwamy za pomocą łyżki cedzakowej, a na czystym tłuszczu smażymy  porcje kurczaka, rumieniąc ze wszystkich stron. Krok 3. Usmażone udka przekładamy do rondla, na pozostały tłuszcz wrzucamy pieczarki i rumienimy je. Następnie dodajemy je do rondla z udkami, zalewamy tłuszczem ze smażenia oraz winem, dodajemy suszone śliwki, szczelnie przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu, aż mięso będzie miękkie

Moja Książka Kucharska
Makoron z kurczakiem, warzywami i mozzarellą 168

Szybki, prosty i smaczny obiad dla całej rodziny :) Polecam ! Składniki: * Makaron pełnoziarnisty 300 g * filet z kurczaka 300 g * cukinia * cebula * pieczarki 300 g * czerwona papryka 1/2 * mozzarella kulka 125 g * sól * pierz * słodka papryka * olej do smażenia Przygotowanie:  Makaron ugotować. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką i podsmażyć na patelni na niewielkiej(...)ilości oleju. Zdjąć z patelni. Cebulę, paprykę, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę a następnie pozostałe warzywa. Smażyć do miękkości ok. 20 minut. Gdy warzywa zmiękną dodać podsmażony filet z kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę mozzarelle i chwilę smażymy do roztapiania sera. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz

Kulinarne przygody
Kolorowy chlebek 197

smaczny i zdrowy chlebek na śniadanie. Składniki: Mąka pszenna 2 szklanki Margaryna ½ kostki Jajka 3 szt. Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Papryka czerwona 2 szt. Oliwki czarne 1 słoiczek Pieczarki  świeże 5 szt. Olej 2-3 łyżki Sól i pieprz do smaku Ziarna dyni, słonecznika i lnu Tłuszcz do formy Wykonanie: Jajka utrzeć z margaryną, następnie wymieszać z mąką(...)proszkiem do pieczenia, przyprawami do smaku. Oliwki odsączyć, pokroić w talarki i dodać do ciasta. Paprykę , pieczarki oczyścić, drobno pokroić i lekko zeszklić na tłuszczu, po czym dodać do ciasta. Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do foremki posmarowanej tłuszczem i wysypanej ziarnami. Resztą ziaren posypać górę chlebka. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około godzinę

Tradycyjna Kuchnia
Tarta grzybowa z serem feta i parmezanem 181

minut. Następnie zdjąć papier z fasolką i zostawić ciasto do ostudzenia. Wykonanie nadzienia – na patelni obsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka. Smażyć tak długo aż zmięknie, następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów wyparuje. Zdjąć patelnię z ognia wlać mleko i wymieszać. Dodać pokruszoną drobno fetę i potarty(...)gotowa gdy po naduszeniu powierzchni poczujecie konsystencją zgęstniałej galaretki. Wyjąć z piekarnika i zostawić tak aż zgęstnieje. Wykonanie nadzienia w thermomix obsmażyć na patelni pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki pokrojone w plasterki, smażyć tak długo aż woda z grzybów wyparuje do naczynia miksującego dodać mleko, jajka, sól, zmiksować, obroty 3,5, czas 1 minutra dodać ser feta i parmezan

Kuchnia Pokoleń
Kotlety z soczewicy czerwonej i pieczarek 207

pomysłu na święta to możesz zajrzeć tutaj. Jeśli zaś jesteś ciekawa, co tym razem wykombinowałam to zostań na dłużej. Podrzucę przepis na dobre kotlety wegetariańskie z soczewicy czerwonej i pieczarek. Planowanie posiłków z wyprzedzeniem Ogólnie zaczęłam się […] Artykuł Kotlety z soczewicy czerwonej i pieczarek pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Obiad za 10 zł - Makaron W Sosie Szpinakowo Serowo Pieczarkowym 224

szybki, prosty i tani obiad. Składniki na 2-3 osoby: około 150 -200 g mrożonego szpinaku 100 ml śmietanki 30 % jeden serek topiony 100 g 4-5 sporych pieczarek 1-2 ząbki czosnku 1/3 główki cebuli sól, pieprz do smaku oliwa/olej do smażenia ewentualnie oliwa smakowa ja użyłam takiej z dodatkiem chili aby sos był lekko ostry makaron np. świderki(...)oliwie/oleju przesmażam cebule pokrojoną w kosteczkę. W trakcie przesmażania dodaje przeciśnięty ząbek czosnku. Przesmażam uważając aby nie spalić czosnku. 2. Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu. 2. Pieczarki obieram i kroje bądź ścieram na tarce na grubych oczkach, dodaje je do patelni z cebulą, przesmażam aż do odparowania wody. 3. Następnie dodaje szpinak i smażę aż do rozmrożenia

Gotowanie...to proste !
Wtorek: Pęczotto primavera 166

poza tym nadają temu bardzo wiosennemu daniu nieco cięższy, ziemisty, jesienny posmak, jakby przypominając, że do pełnej wiosny jeszcze daleko. Świetnie w tej roli sprawdzą się boczniaki, ale pieczarki też dają radę. Standardowo risotto w pierwszej fazie gotowania podlewa się winem, natomiast my od pewnego czasu do gotowania używamy wytrawnego cydru, która doskonale sprawdza się jako przyprawa. W pęczotto szczególnie(...)Pół szklanki wytrawnego wina lub cydru (cydr sprawdzi się doskonale, ale musi być wytrawny, nie słodki) 3 szklanki bulionu domowego ewentualnie z kostki 2 boczniaki lub ze 4 duże pieczarki 1 mała cukinia Szklanka suchego pęczaku 60 g masła, czyli około 6 łyżek Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej w rondlu łyżkę masła, posiekaj grzyby w paski wrzuć do rondla i smaż

Niedzielny kucharz
Wielkanocne pyszności 2018 729

żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Żeberka pieczone z grzybami i papryką Żeberka pieczone z grzybami i papryką Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak

karmelowy
Pęczotto primavera 138

poza tym nadają temu bardzo wiosennemu daniu nieco cięższy, ziemisty, jesienny posmak, jakby przypominając, że do pełnej wiosny jeszcze daleko. Świetnie w tej roli sprawdzą się boczniaki, ale pieczarki też dają radę. Standardowo risotto w pierwszej fazie gotowania podlewa się winem, natomiast my od pewnego czasu do gotowania używamy wytrawnego cydru, która doskonale sprawdza się jako przyprawa. W pęczotto szczególnie(...)Brokuł 2 małe szalotki 1 ząbek czosnku Pół szklanki wytrawnego wina lub cydru (cydr sprawdzi się doskonale, ale musi być wytrawny, nie słodki) 2 boczniaki lub ze 4 duże pieczarki 1 mała cukinia Szklanka suchego pęczaku 60 g masła, czyli około 6 łyżek Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej w rondlu łyżkę masła, posiekaj grzyby w paski wrzuć do rondla i smaż

Niedzielny kucharz
Kurczak w paprykowym sosie 346

szybko, bo trzeba upiec paprykę, obrać i zmiksować, ale warto.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w paprykowym sosie składniki: 2 piersi z kurczaka 2 czerwone podłużne papryki 100 g pieczarek czerwona cebula 2 łyżki creme fraiche Kurczak w paprykowym sosie wykonanie: Paprykę układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut, w połowie pieczenia należy(...)obrócić. Następnie należy obrać ją ze skórki i zmiksować w robocie kuchennym. Na oliwie z oliwek podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki, dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i smażymy jakieś 3 minuty. Dodajemy zmiksowaną paprykę, śmietanę. Doprawiamy słodką i ostrą papryką, oregano, pieprzem i solą. Całość gotujemy aż sos uzyska odpowiednią dla nas konsystencję.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania