pieczarki - 22435 przepisów (strona:784/1496)

Zupa a’la strogonow 342

mroźny zimowy dzień lub imprezę gdzie spożywa się dużo alkoholu Polecam!   Składniki: 350g wołowiny na gulasz 1 cebula 1 niewielka marchewka 1 niewielki korzeń pietruszki kawałek selera kilka pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 litr wody lub bulionu 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej(...)lodówce na około 1 godzinę *** *** Następnie zamarynowane mięso obtaczamy w mące *** *** Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia *** *** Następnie mięso przekładamy do garnka. Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty ciągle mieszając, na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek *** *** Całość przekładamy do garnka i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy ziele

Blog z Apetytem
Makaron chow mein z wołowiną 219

zatem będzie nam potrzebne do przygotowania tego pysznego obiadu . Składniki (na 2 porcje) 100g makaronu chow mein 250g wołowiny 1 ząbek czosnku 3 cm imbiru 1/2 pora 4 pieczarki 1/2 papryki szczypiorek 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego pieprz cukier olej Makaron chow mein z wołowiną – przepis Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zazwyczaj zalewamy(...)podsmażamy posiekany czosnek i starty na tarce imbir. Następnie dodajemy pokrojoną w paseczki wołowinę i smażymy ją z każdej strony przez ok. 3 minuty. Dodajemy następnie pokrojone w plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w paseczki i pora drobno pokrojonego w półplasterki. Całość dusimy razem ok. 8 minut. Dodajemy makaron i przyprawiamy do smaku szczyptą pieprzu i cukru. Dodajemy sos sojowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dietetyczny gulasz z piersi kurczaka 194

warzywa. Można podać go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem. 2 filety z kurczaka 2 papryki 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 dużego selera 2 cebule  200g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki oleju  1. Filet, paprykę, cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Marchewkę kroimy w cienkie krążki, pietruszkę(...)seler ścieramy na średnich oczkach tarki. Pieczarki kroimy na nieduże kawałki.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety do mocnego zarumienienia. Dodajemy wszystkie warzywa oprócz pomidorów, wsypujemy przyprawy. Smażymy 5 minut. Wlewamy pomidory, przykrywamy garnek pokrywką, dusimy przez 15-20 minut do miękkości warzyw. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku

Szefowa kuchni
Sałatka z pieczarek 141

Pyszna sałatka w 10 minut. Składniki: 1 słoiczek pieczarek marynowanych 10 dag żółtego sera 2 jajka ugotowane na twardo sól i pieprz do smaku majonez Wykonanie: Jajka obrać, pokroić razem z pieczarkami, wymieszać z startym serem. Przyprawić do smaku, połączyć z majonezem według uznania, wymieszać i podawać z pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Rozgrzewająca zupa zimowa 123

lodówce Jeśli czujecie, że wirusy zaczęły atakować Wasz organizm to zapraszam na pyszną, rozgrzewającą zupę zimową Rozgrzewająca zupa zimowa przepis dla 4 osób 300 g ziemniaków 100 g pieczarek duża marchew garść szpinaku garść jarmużu 4 różyczki brokułu pół pęczka natki pietruszki 150 ml mleka szczypta ostrej papryczki sól, pieprz Ziemniaki i marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj

365 dni dookoła kuchni
Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną 140

Sycące i smaczne roladki na niedzielny obiad. Składniki: Kotlet schabowy wieprzowy  4 szt. Mięso wołowe mielone 20 dag Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 10 dag Sól i pieprz do smaku Papryka słodka mielona do smaku Cebula biała 1 szt. Jajka 2 szt. Bułka tarta do panierki Masło 2 łyżki Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno posiekać

Tradycyjna Kuchnia
SAŁATKA 201

Szybka ,łatwa sałatka na bazie warzyw , owoców  i wędliny. Świetna na kolację lub deser. 1 pęczek liści botwinki 0.5 avokado 2 pomidory malinowe 2-3 duże świeże pieczarki  1 cebula czerwona 3-4 duże plastry salcesonu w galaretce 2 garście Jeżyn 1 zielony ogórek Koperek Natka pietruszki Szczypiorek sól i pieprz Ocet balsamiczny **********************************  Liście botwinki opłukać , wysuszyć(...)pokroić drobno wraz z łodyżkami.Avokado obrać i pokroić w kostkę.Salceson pokroić w paseczki.Cebulę obrać i posiekać w piórka.Pieczarki umyć i pokroić i pokroić w plasterki.Pomidory pokroić w kostkę.Jeżyny opłukać.Ogórek umyć ,osuszyć i wraz ze skórką pokroić w kostkę.Natkę pietruszki , koperek i szczypiorek drobno posiekać.Wszystkie składniki włożyć do miski , posolić ,popieprzyć , wymieszać.Salatkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Placuszki z Piersi Kurczaka z Papryką i Pieczarkami 113

SKŁADNIKI: - 500g. piersi z kurczaka - 200g pieczarek - 200g papryki (u mnie czerwona i żółta) - 3 jajka - 5 łyżek mąki - 1 łyżka musztardy - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki soli - szczypta pieprzu WYKONANIE: Mięso, pieczarki i paprykę kroimy w dość drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy składniki. Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju

Dziś Ja gotuje
Warzywne spaghetti 153

Spaghetti bez mięsa jest również smaczne  i pożywne. Składniki: Makaron spaghetti 1 opakowanie Groszek konserwowy 1 puszka Cebula biała 1 szt. Pieczarki świeże 25 dag Śmietanka 18% ½ szklanki Masło 2 łyżki Sól i pieprz do smaku Ser żółty 5 plasterków Natka pietruszki Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać i udusić na maślę z pokrojonymi(...)pieczarkami.  Następnie zaciągnąć śmietanką, przyprawić do smaku, dodać odsączony groszek, posiekaną natkę pietruszki i zagotować. Makaron rozłożyć na talerze , polać sosem warzywnym i obłożyć paseczkami sera

Tradycyjna Kuchnia
Pizzerinki z pieczarkami ogórkiem kiszonym i papryką 177

woda ciepła 2 szklanki sól 1 łyżeczka cukier 1 łyżeczka drożdże świeże 30 g Dodatkowo: zioła prowansalskie 2 łyżeczki bazylia 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki keczup pieczarki 400 g papryka czerwona 1 szt ogórek kiszony  3 szt ser podlaski 250 g ser morski 250 g   Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę i robimy w niej dołek.Do szklanki(...)rąk. Przykrywamy je i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Formę płaską wykładamy papierem do pieczenia . Formujemy dłońmi kuleczki i spłaszczamy je układamy w odstępach. Smarujemy keczupem posypujemy ziołami. Pieczarki starte i przesmażone i ostudzone kładziemy na nasze pizzer-inkach i zostawiamy na jakieś 15 minut by wyrosły.Posypujemy pokrojoną drobno papryką i plasterki ogórka kiszonego. Pieczemy koło 25 minut

Różowa kuchnia
Penne z kurczakiem w sosie pomidorowo-pieczarkowym 163

pomidorowo-pieczarkowym . Choć danie nie jest zbyt fotogeniczne , to zapewniam Was że jest naprawdę smaczne, a jego przygotowanie nie przysporzy Wam kłopotów. Idealne na obiad Spróbujcie. Składniki: 8 większych pieczarek 2 piersi z kurczaka 1 mała cebula 1 pełna łyżka przyprawy do gyrosa pomidory krojone w sosie pomidorowym z bazylią i oregano 390 g Podravka makaron penne Podravka sól(...)pieprz do smaku olej do smażenia posiekana zielona pietruszka do podania Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. Dodajemy pokrojone w kostkę lub mniejsze paseczki piersi z kurczaka. Całość posypujemy przyprawą do gyrosa, mieszamy i obsmażamy. Następnie dodajemy opakowanie pomidorów w sosie pomidorowym z bazylią i oregano, mieszamy i zostawiamy

Słodkie okruszki
Schab wieprzowy duszony z cukinią 120

wieprzowy w innej odsłonie, duszony z cukinią jest wyborny i smaczny. Składniki: Schab wieprzowy 60 dag Cukinia młoda 2 szt. Pomidory w puszce 1 szt. Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 8 szt. Estragon do smaku Majeranek do smaku Oliwa z oliwek ¼ szklanki Śmietanka 18 % ½ szklanki Sól i pieprz do smaku Mąka 1 łyżka Pietruszka i seler naciowy posiekany 4 łyżki(...)lekko obrumienić na oliwie lub oleju, posypać przyprawami ziołowymi, oprószyć solą, podlać wrzącą wodą lub rosołem, przykryć. Dusić na małym ogniu. Cukinię, paprykę pokroić w słupki, dodać do mięsa. Pieczarki oczyścić, pokroić i przysmażyć na oliwie, oprószyć mąką i dodać do duszącej się potrawy. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać pomidory, podprawić śmietanka i dusić około 3 minut. Wyłożyć

Tradycyjna Kuchnia
Panierowane roladki rybne z ryżem 155

pieprz do smaku 1 jajko tarta bułka lub zmielone migdały do panierki 4 łyżki ziemniaczanej mąki ghee do smażenia Kolorowy ryż 400 g ugotowanego ryżu, ostygniętego 250 g pieczarek 2 ząbki czosnku 100 g fasolki szparagowej 1 marchewka 1 łyżka szczypiorku 1 zielona papryka 2 łyżki oleju 2 pak choi 1 łyżka brązowego cukru 2-3 łyżki soi tajskiej(...)zwiń w rulony. W miseczce rozmąć jajko. Dodaj do jajka drobno pokrojoną chili. Maczaj roladki w mące, potem w jajku, a następnie obtaczaj w bułce. Smaż na złoty kolor. Pieczarki podziel na ćwiartki. Pokrój paprykę w dużą kostkę. Fasolkę połam jeśli użyjesz mrożonej. Marchewką obierz i pokrój w cienkie słupki. Czosnek obierz i pokrój w talarki. Pak choi przekrój wzdłuż

codojedzenia
Rollsy z szynką i serem 262

szynką. Są genialne Polecam Wam także: – pizzę na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto – pizzę z szynką i pieczarkami – pizzę z patelni – pizzę z ciasta francuskiego – zapiekanki z pieczarkami ROLLSY Z SZYNKĄ I SEREM Przygotowanie : 35 minut Ilość porcji : 1-2 porcje Składniki: – 2 placki tortilli

nietylkopasta.pl
SZYNKA W SOSIE PIECZARKOWYM ZE ŚMIETANĄ 148

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki na sos: 40 dag szynki wieprzowej, 40 dag pieczarek, 300 ml bulionu, 2 łyżeczki sosu sojowego, 2 liście laurowe,  3 ziarna ziela angielskiego, łyżka śmietany, łyżeczka mąki ziemniaczanej +odrobina zimnej wody do zagęszczenia sosu. Składniki marynaty do mięsa: 2 łyżki oleju(...)Przygotowanie: Składniki marynaty dokładnie łączę. Mięso kroję w małą kostkę, mieszam z przyprawami, odstawiam do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Mięso podsmażam do zarumienienia, następnie dodaję pieczarki pokrojone w połówki, smażę jeszcze około 7 minut. Całość zalewam gorącym bulionem, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i sos sojowy. Gotuję na małym ogniu około 30-35 minut. Śmietanę mieszam

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania