pieczarki - 22978 przepisów (strona:471/1532)

PIERŚ Z KURCZAKA Z WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM+ TEST PATELNI TYTANOWEJ WOLL 169

warzywami w sosie pomidorowym - składniki na 4-5 osób: * 3 pojedyncze piersi z kurczaka * 1 cebula * 1 czerwona papryka * pół zielonej papryki * 1 większa marchewka * 6-7 większych pieczarek * puszka pomidorów * 2 łyżki masła * do smaku: sól pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, papryka słodka mielona Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać bardzo drobno posiekać. Pieczarki pokroić(...)cienkie paseczki. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę. Następnie dodać mięso, podsmażyć, doprawiając do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym, czosnkiem granulowanym i słodką mieloną papryką. Następnie na patelnię dodać pieczarki, dalej chwilę podsmażać co chwilę mieszając. Na końcu dodać marchewkę i obie papryki. Całość wymieszać. Wlać pomidory z puszki, doprawić do smaku, wymieszać. Patelnię zakryć pokrywką. Wszystko razem dusić

Zrób to smacznie
Kopytka z sosem pieczarkowym 79

durszlaka, lekko “hartujemy” chłodną wodą i przekładamy na talerz. Jak przygotować sos grzybowy?   60 g suszonych podgrzybków wcześniej namoczonych w wodzie i krótko podgotowanych 150 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 12% 1,5 łyżeczki mąki pszennej sól, pieprz do smaku Na patelni stapiamy masło, dodajemy poszatkowaną cebulę, smażymy aż do zeszklenia(...)Pieczarki kroimy na plasterki, dodajemy do cebuli. Gdy pieczarki puszczą wodę, dorzucamy do nich grzyby wraz z zalewą, w której się gotowały. Całość mieszamy i dusimy do miękkości. W kubeczku śmietanę łączymy z mąką, dodajemy kilka łyżeczek gorącego wywaru z gotującego się sosu. Łączymy śmietanę z sosem i całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gorącym sosem polewamy kopytka. Danie oprószamy

Raj dla Podniebienia
Młoda kapusta z kurczakiem 151

PRZEPIS NA MŁODĄ KAPUSTĘ Z KURCZAKIEM Liczba porcji: 3+ | Czas przygotowania: 25 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 1 mała główka młodej kapusty 500 g fileta z kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i chrząstek. Kroimy w kosteczkę i doprawiamy przyprawą gyros, solą oraz(...)pieprzem. Całość podsmażamy na odrobinie oliwy na złoty kolor. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na odrobinie masła. Do duszącej się cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Całość dusimy do momentu, aż zmniejszą swoją objętość. Kapustę drobno siekamy za pomocą noża lub mandoliny. Przekładamy na patelnię z cebulą i pieczarkami, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez kilka minut. Po chwili dodajemy

Przepiski.pl
Kolorowe kotleciki z warzywami i kurczakiem 116

warzywami, to świetny pomysł na urozmaicenie obiadu. Lubią je zarówno dzieci, jak i dorośli. Polecam!       Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 cebula ok 10 sztuk pieczarek 1 papryka (u mnie pół żółtej i pół czerwonej) 2 garści świeżego szpinaku 10 dkg żółtego sera (u mnie gouda) 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przyprawy: 2 łyżki przyprawy(...)kurczaka, sól, pieprz olej do smażenia       *** Pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę *** *** Papryki również kroimy w niedużą kostkę *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy pieczarki oraz cebulę. Po chwili dodajemy paprykę, mieszamy *** *** Dokładamy szpinak, mieszamy *** *** Smażymy do momentu, aż szpinak zwiędnie. Całość odstawiamy do wystudzenia *** *** Filet drobiowy kroimy w niedużą kostkę i mieszamy z przyprawą

Blog z Apetytem
Szaszłyki warzywne z grilla 109

się kłania z szaszłykami roślinnymi w roli głównej. Do tego pyszne frytki z batatów i roladki z bakłażana. Całość na grillu zrobiona. Pysznie, zdrowo, roślinnie.      12 pieczarek średnich 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 cebula 1 cukinia 1 batat 1 bakłażan 100 g serka śmietankowego czosnkowego 50 g sera blue sól, pieprz, przyprawa do szaszłyków, olej(...)czosnkowy, sos pomidorowy bazylia świeża,szczypiorek    Cebulę obieram i dzielę na łuski. Cukinię kroję w plastry, papryki na kawałki. Na patyczki do szaszłyków nadziewam na przemian pieczarkę, paprykę, cukinię, cebulę i ponownie. Szaszłyki smaruje olejem posypuję przyprawą do szaszłyków. Bakłażana kroję wzdłuż w plastry. Posypuje solą i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól, i osuszam

wesoła kuchnia
Szaszłyki drobiowe 101

sprzęty i eksperymentują tworząc wspaniałe potrawy. Jednak klasyka, czyli szaszłyki z kurczaka zawsze obronią się smakiem. Jak przygotować szaszłyki drobiowe? Delikatne, soczyste i kruche mięso z dodatkiem kolorowej papryki, pieczarek i cebuli to król polskich imprez ogrodowych. Szaszłyki z grilla muszą mieć mięso i warzywa pokrojone na małe kawałki. Wszystkie składniki nabija się na szaszłykowe drewniane patyczki tworząc najbardziej popularną(...)chwil w domu. Połączenie jogurtu, orzeźwiającego zielonego ogórku i czosnku to połączenie idealne do mięsa. Listę zakupów oraz przepis znajdziecie poniżej… Szaszłyki drobiowe składniki piersi z kurczaka cukinia pieczarki czerwona papryka sól pieprz ewentualnie „przyprawa do grilla” odrobina oliwy patyczki do szaszłyków Szaszłyki drobiowe przepis Szaszłyki drobiowe zazwyczaj przygotowuję z piersi kurczaka. Filet z kurczaka jest mięsem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z indyka na parze 110

specjalnych nakładek, które umieszcza się w zwykłym garnku. Roladki z indyka na parze - przepis na 4 porcje Do przygotowania roladek będą Ci potrzebne: 400g filetów z indyka, cebula, 300g pieczarek, łyżka oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. Do przygotowania sosu będą Ci potrzebne: 200ml jogurtu naturalnego, łyżeczka syropu klonowego, łyżeczka musztardy sarepskiej. 1. Mięso pokrój na plastry, lekko rozbij(...)tłuszczem, dopraw solą i pieprzem. 2. Cebulę i pieczarki posiekaj. 3. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i dopraw solą oraz pieprzem. 4. Plastry mięsa posmaruj farszem i zawiń roladki. 5. Gotuj w parowarze 20 minut. 6. Składniki sosu zblenduj i podawaj z gotowymi roladkami

Z notatnika dietetyka
Kotleciki z cukinii w sosie pomidorowym 109

Kotleciki z cukinii - grillowane, podane w sosie pomidorowym z pieczarkami. Pyszna bez mięsna, wege propozycja na pyszny obiad. Składniki: 3 cukinie około 800g, 5 dużych pieczarek ok 250 g, duża cebula, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej, puszka pomidorów krojonych - 400g, 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżeczka oregano, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta czosnku w proszku (lub mały ząbek świeżego), sól(...)placuszki. Smażymy na rumiany kolor z obu stron na średniej mocy. Na patelnię wrzucamy drugą połówkę drobno pokrojonej cebuli, podsmażamy na oliwie przez 2 minuty, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, podsmażamy na małym ogniu pod przykryciem przez 8 minuty, dodajemy pomidory, koncentrat, przyprawy (oregano, czosnek, papryczkę, pieprz) oraz wodę. Dusimy przez 3-4 minuty. Całość możemy podać z kleksem śmietany

Lena Gotuje
Pieczarki faszerowane indykiem 186

Składniki: 8 pieczarek do grillowania (400 g) 500 g mięsa mielonego z indyka po kawałku żółtej i czerwonej papryki 3 liście pora 1 papryczka chili sól, pieprz Przygotowanie: Z pieczarek … Czytaj dalej Pieczarki faszerowane indykiem

czarrna od kuchni
Dworskie roladki z kurczaka 175

grzybków 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka śmietankowego serka kanapkowego (typu almette, turek itp.) 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek olej do smażenia Farsz: 200g pieczarek 1 łyżka masła klarowanego (zamiennie można użyć zwykłego masła) pół małego pora pół młodej cukinii 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) kilka łyżek śmietankowego serka kanapkowego (typu almette(...)turek itp.)     *** Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy przez chwilę na patelni na maśle klarowanym *** *** Do pieczarek dodajemy drobno pokrojony por, mieszamy i podsmażamy przez chwilę *** *** Cukinię oraz paprykę kroimy w kosteczkę i dodajemy na patelnię, całość smażymy przez kilka minut często mieszając, aż warzywa zmiękną *** *** Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i odstawiamy

Blog z Apetytem
Pizza na chlebie 105

Składniki: forma 24 x 24 cm 10 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego 3 jaja 50 ml mleka sól morska 1/2 łyżeczki oregano + 1/2 łyżeczki do posypania 4 plastry rostbefu 3 pieczarki 1 pomidor 1 szklanka startego sera masdamer 1/3 łyżeczki papryki słodkiej 5 czarnych oliwek Przygotowanie pizzy: Z jaj, mleka, soli i oregano zrobiłam sos do chleba. 5 kromek chleba ułożyłam(...)dnie foremki, wlałam połowę masy jajecznej, ułożyłam kolejne 5 kromek chleba i wlałam resztę jaj. Pieczarki pokroiłam  w plastry i podsmażyłam na suchej patelni. Pomidora pokroiłam  w plastry, starłam ser. Na chlebie ułożyłam plastry rostbefu, pomidora, pieczarki, posypałam oregano, papryką słodką i startym serem. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez

Moje Małe Czarowanie
Zupa pieczarkowa. 103

przepis Ci się przyda:)  Składniki: 1,5 l. bulionu 1 marchewka z bulionu 1/2 pietruszki z bulionu mały kawałek selera z bulionu 4-5 średnich ziemniaków 400 g. pieczarek 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 1/3 szklanki śmietanki 30 % 1 łyżeczka mąki (niekoniecznie) Na bulion: 1 ćwiartka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera(...)laurowe i ziele angielskie. Wsypać pełna łyżeczkę soli i kilka  ziarenek pieprzu. Przykryć pokrywką i zagotować.  Następnie zmniejszyć gaz i gotować godzinę.  Ugotowany bulion przecedzić.  Pieczarki umyć, można też obrać. Następnie pokroić w półplasterki.  Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  W garnku z grubszym dnem roztopić masło. Wrzucić pokrojone pieczarki

Agusiowe smakołyki