pieczarki - 22435 przepisów (strona:477/1496)

Risotto suszone grzyby i wątróbka – będzie obiad! 89

Lubicie risotto? Grzybowe risotto z suszonych grzybów to moje ostatnie odkrycie. Przyrządziłam je z dodatkiem pieczarek, fasolki i strączków soi. Tak przyrządzone risotto to wspaniałe wegetariańskie danie lub przystawka do obiadu. Wypróbowałam risotto z wątróbką drobiową i wydaje mi się , że jest to całkiem niezłe kombo. Wątróbka to zdrowy i smaczny podrób, którym ja i mój mąż raczymy się przynajmniej(...)proszku 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 2 szalotki, drobno pokrojone 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 180 g ryżu arborio 75 ml białego wina wytrawnego 150 g pieczarek 200 g fasolki szparagowej, mrożonej 150 g strączków soi, mrożonej 30 g parmezanu, świeżo utartego + 2 łyżki do posypania sól i czarny pieprz młotkowany 1 łyżka świeżego rozmarynu, drobno pokrojonego

codojedzenia
Wołowina po Tajsku 86

udźca wołowego (polecam krzyżową) 1 papryka czerwona pęczek szczypiorku (biała i zielona część ) 3 papryczki chilli 1 cm startego imbiru lub pół łyżeczki w proszku 200 g pieczarek 100 ml bulionu lub jeśli nie mamy zastąpmy go zagotowaną wodą 4 łyżki sosu sojowego ciemnego  1 łyżka papryki słodkiej w proszku 2 łyżki sosu ostrygowego 1/3 łyżeczki pieprzu białego kilka(...)pamiętajmy by kroić ją zawsze wzdłuż włókien ), w misce łączymy imbir, 2 łyżki sosu sojowego i 1 łyżkę sosu ostrygowego, mieszamy i marynujemy wołowinę na 60 min. Paprykę i pieczarki obieramy, kroimy w drobne paseczki, kukurydzę dzielimy na mniejsze kawałki. Dymkę siekamy tylko zieloną część. W międzyczasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją (najlepiej zalać go wrzątkiem

Niezły Młynek
Pasztet z cukinii 86

blachę keksową Składniki:  3 szklanki startej na grubych oczkach cukinii 200 g żółtego sera  2 szklanki bułki tartej  1 duża cebula 4 łyżki oleju 200 g pieczarek obranych 3 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej sól i pierz do smaku pęczek pietruszki  Przygotowanie: Cebule posiekaj i podduś na oleju, następnie dodaj(...)pieczarki i podsmażaj, aż odparuje woda. W misce wymieszaj cukinię,ser starty na dużych oczkach z bułka tartą i podsmażonymi pieczarkami z cukinią i tłuszczem. Dodaj posiekaną pietruszkę, żółtka, posiekany czosnek, dopraw do smaku i wymieszaj. Na koniec dodaj białka ubite na sztywna pianę i jeszcze raz wszystko delikatnie wymieszaj.  Gotową masę przełóż do keksówki wyłożonej

Niezły Młynek
Roladki schabowe zawijane boczkiem 92

cieszę się jak małe dziecko. Mało tego, wtedy nachodzi mnie na wspomnienia... oczywiście takie bardzo pozytywne. porcja na ok 4 roladki Składniki:  400 g schabu 100 g pieczarek 100 g sera cheddar 4 plastry cienko pokrojonego boczku wędzonego sól i pieprz do smaku Przygotowanie:  Schab pokroić na kotlety i rozbić je tak, jak kotlety schabowe. Z obu stron(...)posolić i popieprzyć. Pieczarki umyć i pokroić w paski, następnie podsmażyć, tak długo aż pozbędziemy się wody. Na środek schabu układamy plaster sera i łyżkę pieczarek. Całość zawijamy w roladkę i dodatkowo zawijamy boczkiem (możemy użyć wykałaczki, do ciaśniejszego zawinięcia). Roladki obsmażamy z każdej strony na patelni, następnie zmniejszamy ogień do minimum i pod przykryciem dusimy 10 minut

Niezły Młynek
BIGOS Z CUKINII 120

Świetna propozycja na chłodne dni. Bigos najlepiej smakuje świeżo po zrobieniu. Smacznie i pożywnie danie. 3 cukinie 2 spore cebule pieczarki 250 g 2 średnie marchewki 2 ząbki czosnku 250 g kiełbasy sól, pieprz, koperek, ew. natka pietruszki      Pieczarki kroimy w półplasterki, kiełbasę w plasterki. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. W głębokiej patelni(...)przesmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodajemy pieczarki i kiełbasę. Smażymy na większym ogniu około 10 minut, często mieszając.   Dodajemy cukinię z marchwią, smażymy jeszcze 4-5 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, podlewamy 150 ml ciepłego bulionu i dusimy jeszcze kilkanaście minut. Na koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki

Smaczne moje
Słodkie polędwiczki 102

Słodkie polędwiczki Święta tuż, tuż, a na Święta no cóż, pyszne słodkie polędwiczki z pieczarkami, marchewkami, ananasami, podane z kopytkami lub ziemniakami. Składniki: ·        2 polędwiczki wieprzowe ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz(...)cebula ·        2 marchewki ·        1 kg pieczarek ·        1 papryka czerwona ·        1 papryka żółta ·        Puszka ananasów ·        3 łyżki sosu sojowego ciemnego

Kulinarna Chwila
Sałatka Ventura z kurczakiem 137

będzie nie tylko jednorazowym gościem na Waszych stołach! Sałatka Ventura z kurczakiem Składniki: udko wędzone z kurczaka: 2 szt. lub wędzony filet z kurczaka: 1 szt. (możesz zastąpić gotowanym) pieczarki drobne: 150 – 200 g jajka: 3 szt. kukurydza konserwowa: 1 puszka cebula czerwona: 1 szt. ogórki konserwowe: 3 – 4 szt. szczypiorek: pół pęczka masło: 1 łyżka Sos: czosnek(...)płynu i osuszamy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podobnie jak ogórki. Kroimy również szczypiorek. 2. Jajka gotujemy na twardo i po lekkim przestudzeniu kroimy również w kostkę. 3. Pieczarki kroimy w ćwiartki, a następnie podsmażamy na maśle. 4. Wszystkie składniki wkładamy do miski. 5. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy jogurt, majonez oraz koperek i mieszamy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem

Kuchnia Na Wypasie
Krokiety z szynką z pieca, pieczarkami i serem. 89

Witajcie :) nie macie pomysłu na obiad? mam dzisiaj dla Was kolejną szybką propozycję. Krokiety nadziewane farszem z  szynki z beczki firmy Duda, selerem naciowym i pieczarkami. Obtoczone w chrupiącej panierce. Krokiety są  proste i pyszne, z dodatkiem barszczu smakują wyśmienicie.. Najważniejsze że nie potrzeba do nich dużo produktów. Zapraszam do wypróbowania :)    Składniki(...)Szynki z beczki Duda 1 dużą cebule 4 duże pieczarki 2 łodygi selera naciowego 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku  tyle plasterków sera ile planujecie zrobić krokietów   Składniki na ciasto naleśnikowe:   1,5 szklanki mleka 1/2 szklanki wody mineralnej  2 szklanki mąki 2 jajka 1 łyżka oleju szczypta soli   3 jajka 1 szklanka bułki

Sama słodycz i szczypta chili
Francuskie Gofry 154

Francuskie Gofry Gofry z ciasta francuskiego z kiełbaskami, warzywami, pieczarkami oraz serem propozycja dla najmłodszych. Składniki: ·        2 opakowania ciasta francuskiego ·        4 szt. berlinek pepperoni ·        1 cebula ·        20 dag pieczarek(...)łyżki ketchupu Sposób przygotowania: 1.    Cebule obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzany oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki berlinki, pokrojone w plasterki pieczarki oraz w paseczki paprykę. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.    Ciasto francuskie rozkładamy, kroimy na połowę, pionowo, na dolnej części ciasta układamy żółty ser, smarujemy ketchupem i nakładamy farsz. Przykrywamy górną częścią ciasta

Kulinarna Chwila
sałatka z pieczarką konserwową 97

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 1 słoik pieczarek konserwowych (ok. 280g) 4 jajka 1 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 5 plastrów papryki konserwowej 1/2- 1 jabłko natka pietruszki majonez pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki siekamy lub kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki, jabłko również kroimy w kostkę

Domowy Smak Jedzenia
Zupa gulaszowa z brukselką 94

kocha brukselkę i jej lekko goryczkowy smak, chętnie porwie się na nią.               Składniki:     500 g karkówki wieprzowej 100 g pieczarek 1 por 2 ząbki czosnku 1 mała puszka fasolek soi 250 g brukselki 1 czerwona papryka 1,2 litra bulionu wołowego 2 marchewki 4 łyżki pasty ze smażonych pomidorów(...)pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy w kostkę. Pieczarki w talarki. Por w piórka. Czosnek siekamy. Brukselkę oczyszczamy, większe główki kroimy na pół. Paprykę kroimy w paski. Marchewki w talarki. Ziemniaki w dużą kostkę.   Mięso, pieczarki, por, brukselkę, marchewkę

R'n'G Kitchen
Kuchnia na trudne czasy. Kotlety, krokiety i placki ze wszystkiego 208

mięsa aby zrobić bardzo smaczny posiłek, sprawdźcie sami nasze przepisy: Placki z kapusty Krokiety ziemniaczane z papryką kotlety z brokułów, ryżu i sera , Krokiety z kaszy gryczanej ; Krokiety z pieczarkami i serem Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) ; Krokiety z kapustą i grzybami ; Kotlety z jajek (kotlety jajeczne) ; Kotlety z jajek i warzyw Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym ; Krokiety o smaku ruskich(...)warzywnym dodatkom przygotujemy większą ilość kotletów i placków i rodzina naje się do syta! Placki z kurczaka z pietruszką kotleciki z kurczaka i cukinii , kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. kotlety z kurczaka i warzyw Kotlety z indyka z cukinią i marchewką Kotlety z indyka z warzywami Kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Kotlety z kurczaka i ogórków Kotlety drobiowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Strogonoff z polędwiczki wieprzowej z ryżem z kalafiora 117

orzechowy smak. Ryż z kalafiora można zrobić na dwa sposoby: usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku . Przepis pochodzi z serwisu Thespruceeats.com Składniki: Kawałek pieczonej polędwiczki, kurczaka, indyka Garść pieczarek ½ małej cebuli drobno posiekanej albo 2 małe szalotki 2 łyżki masła ½ szklanki wina albo kieliszek brandy, whisky, koniaku 250 ml śmietany 12 proc. 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka suszonego(...)tymianku Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj w plastry pieczarki. Połóż je na patelni, posól, wstaw na kuchenkę i zacznij podgrzewać. Smaż na średnim ogniu 4-5 minut. Dodaj łyżkę masła, posyp grzyby tymiankiem i smaż aż ładnie się przyrumienią. Zdejmij z patelni. Krok 2 Przełóż patelnię z powrotem na kuchenkę, rozgrzej na niej łyżkę masła i wysyp na tłuszcz

Niedzielny kucharz
WĄTRÓBKA DROBIOWA W ŚMIETANOWYM SOSIE PIECZARKOWYM 65

wątróbka w tym wydaniu przekonała nawet moją córkę i zjadła obiad z apetytem :) Składniki: * około 500 g wątróbki drobiowej * 2 cebule * 4 łyżki mąki pszennej * 400 g pieczarek * 200 ml śmietany 30% * olej do smażenia * sól, pieprz czarny do smaku * natka pietruszki do posypania na wierzch Wykonanie: Wątróbkę umyć, osuszyć, w razie potrzeby oczyścić z błonek i pokroić na mniejsze(...)może być krwista (nie przyprawiać). Zdjąć mięso na talerz. na tym samym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka do lekkiego zeszklenia. Następnie na patelnię dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podsmażyć doprawiając solą i pieprzem. Smażyć do czasu, aż odparuje woda z pieczarek. Wszystko zalać śmietanką, zagotować. Na końcu dodać przesmażone prędzej wątróbki. Dusić całość pod przykryciem

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania