pieczarki - 22435 przepisów (strona:481/1496)

Kuchnia na trudne czasy. Kotlety, krokiety i placki ze wszystkiego 195

mięsa aby zrobić bardzo smaczny posiłek, sprawdźcie sami nasze przepisy: Placki z kapusty Krokiety ziemniaczane z papryką kotlety z brokułów, ryżu i sera , Krokiety z kaszy gryczanej ; Krokiety z pieczarkami i serem Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) ; Krokiety z kapustą i grzybami ; Kotlety z jajek (kotlety jajeczne) ; Kotlety z jajek i warzyw Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym ; Krokiety o smaku ruskich(...)warzywnym dodatkom przygotujemy większą ilość kotletów i placków i rodzina naje się do syta! Placki z kurczaka z pietruszką kotleciki z kurczaka i cukinii , kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. kotlety z kurczaka i warzyw Kotlety z indyka z cukinią i marchewką Kotlety z indyka z warzywami Kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Kotlety z kurczaka i ogórków Kotlety drobiowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Strogonoff z polędwiczki wieprzowej z ryżem z kalafiora 102

orzechowy smak. Ryż z kalafiora można zrobić na dwa sposoby: usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku . Przepis pochodzi z serwisu Thespruceeats.com Składniki: Kawałek pieczonej polędwiczki, kurczaka, indyka Garść pieczarek ½ małej cebuli drobno posiekanej albo 2 małe szalotki 2 łyżki masła ½ szklanki wina albo kieliszek brandy, whisky, koniaku 250 ml śmietany 12 proc. 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka suszonego(...)tymianku Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj w plastry pieczarki. Połóż je na patelni, posól, wstaw na kuchenkę i zacznij podgrzewać. Smaż na średnim ogniu 4-5 minut. Dodaj łyżkę masła, posyp grzyby tymiankiem i smaż aż ładnie się przyrumienią. Zdejmij z patelni. Krok 2 Przełóż patelnię z powrotem na kuchenkę, rozgrzej na niej łyżkę masła i wysyp na tłuszcz

Niedzielny kucharz
WĄTRÓBKA DROBIOWA W ŚMIETANOWYM SOSIE PIECZARKOWYM 54

wątróbka w tym wydaniu przekonała nawet moją córkę i zjadła obiad z apetytem :) Składniki: * około 500 g wątróbki drobiowej * 2 cebule * 4 łyżki mąki pszennej * 400 g pieczarek * 200 ml śmietany 30% * olej do smażenia * sól, pieprz czarny do smaku * natka pietruszki do posypania na wierzch Wykonanie: Wątróbkę umyć, osuszyć, w razie potrzeby oczyścić z błonek i pokroić na mniejsze(...)może być krwista (nie przyprawiać). Zdjąć mięso na talerz. na tym samym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka do lekkiego zeszklenia. Następnie na patelnię dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podsmażyć doprawiając solą i pieprzem. Smażyć do czasu, aż odparuje woda z pieczarek. Wszystko zalać śmietanką, zagotować. Na końcu dodać przesmażone prędzej wątróbki. Dusić całość pod przykryciem

Zrób to smacznie
Zdrowe pulpety szwedzkie z Ikei 97

kaszy gryczanej. Łączenie mięsa z kaszą to jeden z naszych ulubionych sposobów robienia kotletów, pulpetów i burgerów – na blogi znajdziesz mnóstwo przepisów. Wśród składników sosu do pulpetów są pieczarki, których nie ma w szwedzkich pulpetach – możesz z nich zrezygnować. My dorzuciliśmy je do sosu, bo kilka grzybów zalegało w lodówce i dopominało się, żeby z nich coś zrobić(...)niepalonej 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1 łyżka majonez ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki wina (opcjonalnie, ale warto) 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 cebula 1 ząbek czosnku 250 g pieczarek 1 szklanka drobno pokruszonych płatków kukurydzianych lub bułki tartej Siekana natka pietruszki 2 łyżki oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj cebulę. Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju, wysyp na niego

Niedzielny kucharz
SAŁATKA Z PIECZARKAMI 527

Szybka,smaczna sałatka z pieczarkami - sprawdzi się zarówno na imprezę jak i na święta . Spróbujcie a nie pożałujecie.  Składniki: 1/2 kg pieczarek, najlepiej tych mniejszych 4 jajka 4 kiszone ogórki 2 ugotowane ziemniaki cebula 3 -4 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej pieprz, sól do smaku Pieczarki oczyścić i wrzucić na gotującą się wodę. Gotować około

Niespełnione zdolności kulinarne
indyk w marynacie musztardowej z gulaszem warzywnym... 132

Składniki: mięso gulaszowe z indyka 70 dag, musztarda Prymat Whisky 2 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka większa, pieczarki brązowe 4 sztuki duże, papryka kolorowa 5 sztuk średnie, pomidory miękkie 10 sztuk, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 mała, woda 4 szklanki, koperek 1/2 pęczka Mięso gulaszowe z indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki(...)musztardą i olejem, schować do lodówki na całą noc. Na rozgrzany garnek wsypać mięso z marynatą i mieszając co jakiś czas zrumienić, następnie wsypać pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, wymieszać i podsmażać. Papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, opłukać i pokroić na kostki, wsypać do mięsa i wymieszać, podsmażać na średnim ogniu. Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory opłukać i ze skórką

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowe pulpety z Ikei 104

zmiksowanego pęczaku. Łączenie mięsa z kaszą to jeden z naszych ulubionych sposobów robienia kotletów, pulpetów i burgerów – na blogi znajdziesz mnóstwo przepisów. Wśród składników sosu do pulpetów są pieczarki, których nie ma w szwedzkich pulpetach – możesz z nich zrezygnować. My dorzuciliśmy je do sosu, bo kilka grzybów zalegało w lodówce i dopominało się, żeby z nich coś zrobić(...)łyżka majonezu 1 szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych (panierka) ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki wina (opcjonalnie, ale warto) 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 cebula 1 ząbek czosnku 250 g pieczarek 1 szklanka drobno pokruszonych płatków kukurydzianych lub bułki tartej Siekana natka pietruszki 2 łyżki oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj cebulę. Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju, wysyp na niego cebulę

Niedzielny kucharz
Zapiekanka gyros z makaronem 124

łyżki oleju rzepakowego 2 piersi z kurczaka (ok 450g) ½ opakowania przyprawy kebab-gyros ½ puszki kukurydzy lub całe opakowanie malutkiej 5 małych ogórków konserwowych 4 cząstki papryki konserwowej 5 dużych pieczarek 1 czerwona cebula 200g sera żółtego   Sos: 2 pełne łyżki majonezu 6 łyżek ketchupu 3 małe ząbki czosnku   Natka pietruszki do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Makaron gotujemy(...)przelewamy by się nie skleił. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawie kebab gyros minimum godzinę. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju. Do przesmażonego mięsa dodajemy pieczarki i posiekaną cebulę. Smażymy aż odparuje nadmiar wody. Kukurydzę odcedzamy, paprykę kroimy w kostkę, ogórki w talarki. Ser ścieramy na dużych oczkach. Z majonezu, ketchupu i przeciśniętego przez praskę czosnku

Kuchnia w czekoladzie
Kasza pęczak z pieczarkami, szpinakiem i miso 89

quinoa czyli komosę ryżową). Danie jest szybkie w przygotowaniu.  szklanka kaszy pęczak sól i pieprz  cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego lub tamari 250 gram pieczarek  4 kulki mrożonych całych listków lub 2 garście świeżego szpinaku baby  łyżka miso 1/2 szklanki wody natka  Pęczak dotujemy al'dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy(...)przepłukujemy pod bieżącą wodą.  Pieczarki kroimy w drobne plasterki, a cebulę w kostkę, czosnek siekamy drobno. Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy pieczarki szybko smażymy, dodajemy cebulę i czosnek chwilę smażymy, dodajemy rozmrożony szpinak. Szybko mieszamy. Dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy. Na koniec wlewamy wymieszane miso w pół szklanki wody razem z sosem sojowym lub tamari. Mieszamy kilka minut

AZgotuj!
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i pieczarkami 69

uwielbiam makarony <3 nie ważne z czym.. zdecydowanie mogla bym jeść je codziennie. Dziś dodaje przepis który robiłam kilka dni temu, mega pyszny makaron z dodatkiem brązowych pieczarek... uwielbiam je są bardziej mięsiste od białych. Dodatkowo dla wzbogacenia dania dodałam filet z kurczaka i baby szpinak. SKŁADNIKI: 210g makaronu kokardki 550g fileta z kurczaka 1 łyżeczka mąki pszennej(...)duża cebula 250g brązowych pieczarek 2 ząbki czosnku 100g szpinaku baby 200g śmietany 30% 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej pietruszki oliwa sól pieprz papryka słodka do posypania natka pietruszki 1 łyżka masła WYKONANIE: 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. (najlepiej al dente) 2. Na niewielkiej ilości oleju smażymy kurczaka oprószonego mąką, pokrojonego w kostkę, doprawiamy

Dziś Ja gotuje
Sałatka warstwowa z brokułem + film 74

łączą się ze sobą przypadkowo, ale tworzą niepowtarzalny smak. Polecam do wypróbowania przepisu.     składniki na 4-5 porcji 1 brokuł 300 g szynki konserwowej mały słoiczek marynowanych pieczarek kukurydza z puszki czerwona fasola z puszki 300 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach 4 jajka ugotowane na twardo i starte na tarce o dużych oczkach(...)dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5-7 minut, po czym studzimy. Ugotowanego brokuła kroimy na mniejsze kawałki ale nie zbyt małe. Odsączone z zalewy pieczarki kroimy na mniejsze części. Szynkę kroimy w niewielką kostkę. Pokrojonego brokuła wrzucamy na dno szklanej miski. Na warstwie brokuła rozprowadzamy połowę sosu czosnkowego. Kolejną warstwą sałatki jest odsączona z zalewy

Smakowite Dania
Hreczanyki - bieszczadzkie kotlety gryczane z sosem pieczarkowym 137

ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej (+ bułka do panierowania) 1 łyżka majeranku 1 łyżka tymianku sól, pieprz olej do smażenia  łyżka masła Sos pieczarkowy: 250 g pieczarek 1 cebula 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki oleju sól, pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: W garnku zagotowujemy 1,5 szklanki wody z dodatkiem 1 łyżką masła i odrobiną soli(...)rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, z obydwu stron na złoty kolor. Na osobnej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego poszatkowaną w drobną kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem, smażymy od czasu do czasu mieszając. Gdy cebula będzie złocista a sok z pieczarek odparuje dolewamy śmietankę. Zmniejszamy ogień i podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje. Kotlety

Qchnia po prostu
Żołądki w sosie chrzanowo musztardowym 109

można przygotować na wiele sposobów i są naprawdę dobre. Składniki: ·        1 kg żołądków z indyka ·        1 kg pieczarek ·        1 cebula ·        1 łyżka Vegety ·        Olej do smażenia(...)zalewamy wodą i z dodatkiem Vegety gotujemy do miękkości. 2.    Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Pieczarki łączymy z żołądkami. 5.    Mąkę rozrabiamy z chrzanem, musztardą oraz śmietaną i zagęszczamy sos. 6.    Danie gotowe, podajemy

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania