pieczarki - 22920 przepisów (strona:478/1528)

Pizza w kształcie serca 82

kształcie serca. Świetna propozycja na romantyczną kolację we dwoje. Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki pół kostki drożdży łyżeczka cukru łyżeczka soli dwie łyżki oleju szklanka ciepłej wody Dodatki: 500g pieczarek 5 kiełbasek śląskich 1 cebula 1 papryka 400g sera żółtego Przygotowanie Drożdże rozkruszyć, dodać cukier, wodę i łyżkę mąki. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 min (przykryć ściereczka). Następnie(...)oraz sól i zagnieść. Pod koniec dodać olej następnie odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Ja w między czasie przygotowuje składniki na pizze. U mnie to było około 500g pieczarek (kroje na pół i w plasterki następnie smażę) 5 kiełbasek śląskich (na pół w plasterki i smażę) do tego jedna cebula pokrojona w talarki, jedna papryka w paseczki i 400g

Wasze Przepisy
Paszteciki 83

Przepis na proste i smaczne paszteciki z farszem z kapusty i pieczarek. Składniki Ciasto: 1 kg mąki 10 dag świeżych drożdży 1-1.5 szklanki ciepłego mleka kostka masła lub margaryny – 200 gram 1 całe jajko 2 żółtka (białka zostawić do posmarowania) 2 łyżki soli 2-3 łyżki cukru Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1.5 kg pieczarek(...)cebuli 1 ząbek czosnku 3 jajka 1 szklanka bułki tartej sól i pieprz do smaku Przygotowanie Farsz: Kapustę gotujemy do miękkości. Pieczarki, cebulę i czosnek kroimy i smażymy. Gdy wszystko się wystudzi mielimy w maszynce do mielenia. Doprawiamy do smaku i zostawiamy żeby się przegryzł. Ja zostawiam na kilka godzin. Po tym czasie należy dodać 3 surowe jajka i szklankę

Wasze Przepisy
Kotlety z kurczaka faszerowane pieczarkami i mozzarellą 117

Składniki: (z podanej porcji wychodzi 6 sporych kieszonek) Filet z kurczaka 2 duże Mozzarella kulka  Pieczarki 200 g Cebula mała Jajka 2 Bułka tarta Sól Pieprz Przygotowanie: Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażyć całość do odparowania wody. Doprawić solą praz pieprzem. Mozzarelle pokroić na plasterki. Każdy filet przekroić(...)kotlety i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z każdej strony solą praz pieprzem. Na jednej stronie każdego kawałka kurczaka nałożyć pieczarki oraz plastry mozzarelli. Fileta złożyć na pół tworząc kieszonkę (zobacz film poniżej). Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje

Kulinarne przygody
Pizza domowej roboty – prosty przepis 108

znajdziesz właśnie tutaj. Do jej przygotowania potrzebujesz kilka składników : gotowy spód do pizzy (przepyszne można kupić na przykład w sklepie Aldi), kilka łyżek koncentratu pomidorowego, ser żółty, ulubione wędliny, pieczarki, puszka kukurydzy, ząbek czosnku, kilka plasterków cebuli, dwie łyżki oregano. Przygotowanie domowej pizzy rozpocznij od oczyszczenia, obrania i pokrojenia pieczarek. Następnie przygotuj spód do pizzy i rozsmaruj na nim koncentrat(...)pomidorowy. Na tak przygotowany spód dodaj pieczarki, kukurydzę, czosnek, plasterki cebuli, oregano i ulubione wędliny. Całość obficie posyp startym wcześniej serem. Przygotuj blaszkę wykładając ją papierem do pieczenia. Wstaw pizzę do rozgrzanego piekarnika, piecz ją przez około 25 minut, w temperaturze 200 stopni . Czas ten może być nieco krótszy albo dłuższy, zaglądaj więc co kilka minut do piekarnika, aby mieć

sierotka maRysia w kuchni
Schab po bałkańsku 140

najprościej ze świeżym pieczywem. Wersja z pieczywem idealnie pasuje na wszelkie biesiady, imprezy czy spontaniczne spotkania ze znajomymi. Polecam :) Składniki - 1kg schabu bez kości - 1 duża cebula - 200g pieczarek - 2 czerwone papryki ( mogą być kolorowe ) - 4 kiszone ogórki - 1 puszka krojonych pomidorów w pomidorowej zalewie - 2 ząbki czosnku - pół łyżeczki kminku mielonego  - łyżeczka majeranku - po pół łyżeczki papryki słodkiej(...)pieprz do smaku - olej Wykonanie Schab myję, osuszam, oczyszczam. Kroję najpierw w plastry, potem w paseczki. Posypuję przyprawami i odstawiam na chwilkę w chłodne miejsce. Cebulę kroję w piórka, pieczarki w grubsze plasterki, paprykę w słupki ( wielkości kawałków mięsa ), ogórki w plasterki. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, na rozgrzany wrzucam mięso, osmażam z obu stron na rumiano. Obsmażone mięso przekładam

Kuchnia z widokiem na ogród
Zapiekanki z Ciasta Francuskiego z Mięsem Mielonym 108

francuskiego, zapiekanki z mięsem mielonym będą idealne. PRZEPIS NA ZAPIEKANKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MIĘSEM MIELONYM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g mięsa mielonego kilka pieczarek 1/3 puszki kukurydzy 150 g sera żółtego sól pieprz ketchup Wykonanie Mięso mielone przyprawiamy pieprzem i solą, następnie dusimy na patelni na łyżce oleju. Pod koniec duszenia dodajemy do mięsa(...)łyżki ketchupu. Pieczarki kroimy w kosteczkę i dusimy na odrobinie masła. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty o dowolnych wymiarach. Wszystko zależy, od tego jakiej wielkości chcemy mieć nasze zapiekanki. Kawałki ciasta francuskiego umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy z nich mieszamy odrobinę mięsa mielonego, pieczarki oraz kukurydzę. Następnie posypujemy startym na tarce serem żółtym. Całość wstawiamy

Przepiski.pl
Frykadelki w sosie pieczarkowym 164

słodka i ostra 2 cebule (jedna do farszu, druga do sosu) 10 dkg boczku wędzonego 2 ogórki kiszone pół czerwonej papryki pół pęczka zielonej pietruszki kilka łyżek musztardy 30dkg pieczarek liść laurowy, ziele angielskie ok 1,5 szklanki bulionu lub wody opcjonalnie 2 łyżki ciemnego sosu sojowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki(...)się podczas smażenia *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki z każdej strony na rumiany kolor *** *** Roladki zdejmujemy z patelni, a na tym samy tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z drobno posiekaną cebulką *** *** Do podsmażonych pieczarek dokładamy roladki, całość zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy liść laurowy, dwie kulki ziela angielskiego oraz sos sojowy, jeżeli go używamy *** *** Całość dusimy

Blog z Apetytem
Gulasz z serc drobiowych z pieczarkami 126

serduszka? Ja uwielbiam i jak już pisałam kiedyś mam to szczęście, że moja rodzinka również. Gulasz z serc to tradycyjne danie kuchni polskiej. Gęsty sos, który dziś wzbogaciłam o pieczarki, doskonale pasuje do wszelkiej maści kasz, makaronów, ryżu czy ziemniaków. Na biesiadach podaje się go często z chlebem i ogórkiem kiszonym. Danie bardzo proste w przygotowaniu, jednak wymaga trochę czasu(...)Serduszka, choć malutkie wymagają długiego duszenia, aby były miękkie i smaczne. Polecam :) Składniki - 500g serduszek z kurczaka - 200g pieczarek - 1 duża cebula - 50 ml śmietanki 30% - 1łyżka mąki pszennej  - 1 liść laurowy - 3 kulki ziele angielskie - pół łyżeczki czosnku mielonego - pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej - szczypta kminku mielonego - pół łyżeczki majeranku - zielona pietruszka - sól i pieprz do smaku - olej

Kuchnia z widokiem na ogród
Dwa dania i spływ tratwą po Biebrzy 100

sami. Dostajecie butlę z gazem, na której można zrobić bardzo dużo. Ja poszedłem w szybkie dania i na pierwszy ogień poszło risotto grzybowe. Składniki: - ryżowe sprasowane morskie racje przetrwania - pieczarki - suszona pietruszka Wykonanie: Pieczarki należy sobie w domu wysuszyć i zmielić. Wymieszać z pietruszką i wsadzić do worka. Gotujemy wodę, ale naprawdę mało. Wsypujemy pieczarki z pietruszką i chwilę gotujemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Zupa meksykańska z podagrycznikiem i grzankami 121

PRZEPIS ZUPA MEKSYKAŃSKA Z PODAGRYCZNIKIEM I GRZANKAMI Składniki: 2 cebule 4 łyżki oliwy 0,5 szkl ryżu pełnoziarnistego 2 litry wywaru warzywnego lub ekologiczne kostki rosołowe i woda 5 pieczarek 1 szklanka ugotowanej lub 1 puszka ulubionej fasoli: czerwonej, białej lub czarnej 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona świeża lub mrożona (ja lubię mrozić pokrojoną w kostkę paprykę w sezonie(...)warzywny lub wodę i kostki bulionowe dodajemy do cebuli. Potem dodajemy ryż, przyprawy i gotujemy 20 min. Zaraz potem paprykę oczyszczam i kroimy w kostkę lub w paski. Również pieczarki kroimy w plastry. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę razem z zalewą. Potem dodajemy koncentrat pomidorowy oraz paprykę i pieczarki, gotujemy jeszcze 10 min. Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną

Dorota Smakuje
Polędwiczki z dzika z pieczarkami 112

Składniki : ok. 40 dag polędwiczek z dzika 50 dag pieczarek mąka, tłuszcz do smażenia sól, pieprz, ziele jałowca, kilka ziaren pieprzu duża cebula Przygotowanie: Mięso pokroić w plastry, lekko rozgnieść np. widelcem Pieczarki pokroić drobno, ale nie tak bardzo drobno Obraną cebulę pokroić w pół krążki Na rozgrzanym smalcu smażyć plastry mięsa obtoczone wpierw w mące- przełożyć do garnka, dodać(...)tłuszczu jeśli trzeba i usmażyć cebulę, dodać do polędwiczek Następnie pokrojone pieczarki również przesmażyć( najlepiej na innej patelni, bo wcześniej smażone mięso przywrze do niej ) Wszystko razem połączyć i podlać ciut wodą, dodać przyprawy, posolić, przykryć pokrywką i gotować razem do miękkości polędwiczek, nie trwa to długo, sprawdzać by polędwiczki nie zrobiły się twarde !  To co przywarło na patelni

Proste Potrawy
Sałatka z dorszem 111

zajmuje dużo czasu, a cieszy pysznym smakiem i świetnie rozgrzewa w chłodny wieczór 😋 Sałatka z dorszem - przepis na 2 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 250g fasolki szparagowej, 300g pieczarek, 50g liści szpinaku, filet z dorsza, łyżkę czarnego sezamu, łyżkę oleju rzepakowego, pół łyżeczki czerwonej czubrycy, sól i pieprz do smaku. 1. Filet z dorsza dopraw solą i pieprzem, posyp(...)sezamem, po czym owiń w papier do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15 minut. 2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w cząstki pieczarki i dopraw solą i pieprzem. 3. Fasolkę szparagową ugotuj i odcedź. 4. Do miseczki przełóż fasolkę, pieczarki i wymieszaj, a następnie dodaj liście szpinaku i upieczoną dorsza podzielonego na cząstki

Z notatnika dietetyka
Grillowanie z grillem na pellet + przepisy na szaszłyki 122

trzech kolorach - cebula - mięso. Układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z każdej strony. 4) Szaszłyki z kurczakiem i warzywami Kultowa propozycja grillowa - szaszłyki z kurczakiem, pieczarkami oraz warzywami - cukinią, paprykami, cebulą i kolbą kukurydzy. Składniki: 1 duży filet z kurczaka (300-350 g) 1 mała cukinia 1-2 kolby kukurydzy papryka czerwona/żółta/zielona(...)małych pieczarek 1 cebula Marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek  1 łyżka soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki tymianku 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: W misce mieszamy oliwę z sokiem z pomarańczy. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, paprykę słodką, paprykę chili, tymianek, sól oraz pieprz. Mieszamy do połączenia składników. Filety

Kuchnia MagdaLeny
Grillowanie z grillem na pellet + przepisy na szaszłyki 122

trzech kolorach - cebula - mięso. Układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z każdej strony. 4) Szaszłyki z kurczakiem i warzywami Kultowa propozycja grillowa - szaszłyki z kurczakiem, pieczarkami oraz warzywami - cukinią, paprykami, cebulą i kolbą kukurydzy. Składniki: 1 duży filet z kurczaka (300-350 g) 1 mała cukinia 1-2 kolby kukurydzy papryka czerwona/żółta/zielona(...)małych pieczarek 1 cebula Marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek  1 łyżka soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki tymianku 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: W misce mieszamy oliwę z sokiem z pomarańczy. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, paprykę słodką, paprykę chili, tymianek, sól oraz pieprz. Mieszamy do połączenia składników. Filety

Kuchnia MagdaLeny
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 96

wylewać porcje ciasta na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron (naleśniki smażę na suchej patelni). Farsz: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka * około 300 g pieczarek * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 cukinia * pół łyżeczki soli * 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa * 1/3 szklanki passaty pomidorowej * garść żółtego startego na tarce o dużych oczkach sera * odrobina oleju(...)smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę, pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę obrać, pokroić w piórka, paprykę oczyścić, pokroić w kostkę cukinię pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pierś z kurczaka z przyprawą do gyrosa. Do podsmażonego mięsa dodać pieczarki, cebulę, cukinię i paprykę. Wsypać sól, wlać passatę pomidorową i całość dusić pod przykryciem około

Zrób to smacznie