Paszteciki krucho-drożdżowe z kapustą i pieczarkami

Paszteciki krucho-drożdżowe z kapustą i pieczarkami

 Składniki: (szklanka 250 ml, porcja ok. 45 sztuk) Ciasto: Mąka 2szklanki Masło 125 g Śmietana 1/2 szklanki Jajko Drożdże 20 g Sól szczypta Farsz:  Kapusta kiszona 200 g Pieczarki 200 g Cebula Sól Pieprz Przygotowanie:  Wszystkie składniki przełożyć do miski. Drożdże drobno rozkruszyć lub rozmieszać w śmietanie i dodać do pozostałych składników. Wyrobić jednolite ciasto. Przełożyć do woreczka lub zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotować farsz. ...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.