pieczarki - 22435 przepisów (strona:470/1496)

Paszteciki 66

Przepis na proste i smaczne paszteciki z farszem z kapusty i pieczarek. Składniki Ciasto: 1 kg mąki 10 dag świeżych drożdży 1-1.5 szklanki ciepłego mleka kostka masła lub margaryny – 200 gram 1 całe jajko 2 żółtka (białka zostawić do posmarowania) 2 łyżki soli 2-3 łyżki cukru Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1.5 kg pieczarek(...)cebuli 1 ząbek czosnku 3 jajka 1 szklanka bułki tartej sól i pieprz do smaku Przygotowanie Farsz: Kapustę gotujemy do miękkości. Pieczarki, cebulę i czosnek kroimy i smażymy. Gdy wszystko się wystudzi mielimy w maszynce do mielenia. Doprawiamy do smaku i zostawiamy żeby się przegryzł. Ja zostawiam na kilka godzin. Po tym czasie należy dodać 3 surowe jajka i szklankę

Wasze Przepisy
Kotlety z kurczaka faszerowane pieczarkami i mozzarellą 100

Składniki: (z podanej porcji wychodzi 6 sporych kieszonek) Filet z kurczaka 2 duże Mozzarella kulka  Pieczarki 200 g Cebula mała Jajka 2 Bułka tarta Sól Pieprz Przygotowanie: Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażyć całość do odparowania wody. Doprawić solą praz pieprzem. Mozzarelle pokroić na plasterki. Każdy filet przekroić(...)kotlety i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z każdej strony solą praz pieprzem. Na jednej stronie każdego kawałka kurczaka nałożyć pieczarki oraz plastry mozzarelli. Fileta złożyć na pół tworząc kieszonkę (zobacz film poniżej). Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje

Kulinarne przygody
Pizza domowej roboty – prosty przepis 80

znajdziesz właśnie tutaj. Do jej przygotowania potrzebujesz kilka składników : gotowy spód do pizzy (przepyszne można kupić na przykład w sklepie Aldi), kilka łyżek koncentratu pomidorowego, ser żółty, ulubione wędliny, pieczarki, puszka kukurydzy, ząbek czosnku, kilka plasterków cebuli, dwie łyżki oregano. Przygotowanie domowej pizzy rozpocznij od oczyszczenia, obrania i pokrojenia pieczarek. Następnie przygotuj spód do pizzy i rozsmaruj na nim koncentrat(...)pomidorowy. Na tak przygotowany spód dodaj pieczarki, kukurydzę, czosnek, plasterki cebuli, oregano i ulubione wędliny. Całość obficie posyp startym wcześniej serem. Przygotuj blaszkę wykładając ją papierem do pieczenia. Wstaw pizzę do rozgrzanego piekarnika, piecz ją przez około 25 minut, w temperaturze 200 stopni . Czas ten może być nieco krótszy albo dłuższy, zaglądaj więc co kilka minut do piekarnika, aby mieć

sierotka maRysia w kuchni
Schab po bałkańsku 124

najprościej ze świeżym pieczywem. Wersja z pieczywem idealnie pasuje na wszelkie biesiady, imprezy czy spontaniczne spotkania ze znajomymi. Polecam :) Składniki - 1kg schabu bez kości - 1 duża cebula - 200g pieczarek - 2 czerwone papryki ( mogą być kolorowe ) - 4 kiszone ogórki - 1 puszka krojonych pomidorów w pomidorowej zalewie - 2 ząbki czosnku - pół łyżeczki kminku mielonego  - łyżeczka majeranku - po pół łyżeczki papryki słodkiej(...)pieprz do smaku - olej Wykonanie Schab myję, osuszam, oczyszczam. Kroję najpierw w plastry, potem w paseczki. Posypuję przyprawami i odstawiam na chwilkę w chłodne miejsce. Cebulę kroję w piórka, pieczarki w grubsze plasterki, paprykę w słupki ( wielkości kawałków mięsa ), ogórki w plasterki. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, na rozgrzany wrzucam mięso, osmażam z obu stron na rumiano. Obsmażone mięso przekładam

Kuchnia z widokiem na ogród
Zapiekanki z Ciasta Francuskiego z Mięsem Mielonym 68

francuskiego, zapiekanki z mięsem mielonym będą idealne. PRZEPIS NA ZAPIEKANKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MIĘSEM MIELONYM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g mięsa mielonego kilka pieczarek 1/3 puszki kukurydzy 150 g sera żółtego sól pieprz ketchup Wykonanie Mięso mielone przyprawiamy pieprzem i solą, następnie dusimy na patelni na łyżce oleju. Pod koniec duszenia dodajemy do mięsa(...)łyżki ketchupu. Pieczarki kroimy w kosteczkę i dusimy na odrobinie masła. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty o dowolnych wymiarach. Wszystko zależy, od tego jakiej wielkości chcemy mieć nasze zapiekanki. Kawałki ciasta francuskiego umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy z nich mieszamy odrobinę mięsa mielonego, pieczarki oraz kukurydzę. Następnie posypujemy startym na tarce serem żółtym. Całość wstawiamy

Przepiski.pl
Frykadelki w sosie pieczarkowym 143

słodka i ostra 2 cebule (jedna do farszu, druga do sosu) 10 dkg boczku wędzonego 2 ogórki kiszone pół czerwonej papryki pół pęczka zielonej pietruszki kilka łyżek musztardy 30dkg pieczarek liść laurowy, ziele angielskie ok 1,5 szklanki bulionu lub wody opcjonalnie 2 łyżki ciemnego sosu sojowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki(...)się podczas smażenia *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki z każdej strony na rumiany kolor *** *** Roladki zdejmujemy z patelni, a na tym samy tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z drobno posiekaną cebulką *** *** Do podsmażonych pieczarek dokładamy roladki, całość zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy liść laurowy, dwie kulki ziela angielskiego oraz sos sojowy, jeżeli go używamy *** *** Całość dusimy

Blog z Apetytem
Gulasz z serc drobiowych z pieczarkami 101

serduszka? Ja uwielbiam i jak już pisałam kiedyś mam to szczęście, że moja rodzinka również. Gulasz z serc to tradycyjne danie kuchni polskiej. Gęsty sos, który dziś wzbogaciłam o pieczarki, doskonale pasuje do wszelkiej maści kasz, makaronów, ryżu czy ziemniaków. Na biesiadach podaje się go często z chlebem i ogórkiem kiszonym. Danie bardzo proste w przygotowaniu, jednak wymaga trochę czasu(...)Serduszka, choć malutkie wymagają długiego duszenia, aby były miękkie i smaczne. Polecam :) Składniki - 500g serduszek z kurczaka - 200g pieczarek - 1 duża cebula - 50 ml śmietanki 30% - 1łyżka mąki pszennej  - 1 liść laurowy - 3 kulki ziele angielskie - pół łyżeczki czosnku mielonego - pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej - szczypta kminku mielonego - pół łyżeczki majeranku - zielona pietruszka - sól i pieprz do smaku - olej

Kuchnia z widokiem na ogród
Dwa dania i spływ tratwą po Biebrzy 80

sami. Dostajecie butlę z gazem, na której można zrobić bardzo dużo. Ja poszedłem w szybkie dania i na pierwszy ogień poszło risotto grzybowe. Składniki: - ryżowe sprasowane morskie racje przetrwania - pieczarki - suszona pietruszka Wykonanie: Pieczarki należy sobie w domu wysuszyć i zmielić. Wymieszać z pietruszką i wsadzić do worka. Gotujemy wodę, ale naprawdę mało. Wsypujemy pieczarki z pietruszką i chwilę gotujemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Zupa meksykańska z podagrycznikiem i grzankami 93

PRZEPIS ZUPA MEKSYKAŃSKA Z PODAGRYCZNIKIEM I GRZANKAMI Składniki: 2 cebule 4 łyżki oliwy 0,5 szkl ryżu pełnoziarnistego 2 litry wywaru warzywnego lub ekologiczne kostki rosołowe i woda 5 pieczarek 1 szklanka ugotowanej lub 1 puszka ulubionej fasoli: czerwonej, białej lub czarnej 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona świeża lub mrożona (ja lubię mrozić pokrojoną w kostkę paprykę w sezonie(...)warzywny lub wodę i kostki bulionowe dodajemy do cebuli. Potem dodajemy ryż, przyprawy i gotujemy 20 min. Zaraz potem paprykę oczyszczam i kroimy w kostkę lub w paski. Również pieczarki kroimy w plastry. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę razem z zalewą. Potem dodajemy koncentrat pomidorowy oraz paprykę i pieczarki, gotujemy jeszcze 10 min. Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną

Dorota Smakuje
Polędwiczki z dzika z pieczarkami 88

Składniki : ok. 40 dag polędwiczek z dzika 50 dag pieczarek mąka, tłuszcz do smażenia sól, pieprz, ziele jałowca, kilka ziaren pieprzu duża cebula Przygotowanie: Mięso pokroić w plastry, lekko rozgnieść np. widelcem Pieczarki pokroić drobno, ale nie tak bardzo drobno Obraną cebulę pokroić w pół krążki Na rozgrzanym smalcu smażyć plastry mięsa obtoczone wpierw w mące- przełożyć do garnka, dodać(...)tłuszczu jeśli trzeba i usmażyć cebulę, dodać do polędwiczek Następnie pokrojone pieczarki również przesmażyć( najlepiej na innej patelni, bo wcześniej smażone mięso przywrze do niej ) Wszystko razem połączyć i podlać ciut wodą, dodać przyprawy, posolić, przykryć pokrywką i gotować razem do miękkości polędwiczek, nie trwa to długo, sprawdzać by polędwiczki nie zrobiły się twarde !  To co przywarło na patelni

Proste Potrawy
Sałatka z dorszem 96

zajmuje dużo czasu, a cieszy pysznym smakiem i świetnie rozgrzewa w chłodny wieczór 😋 Sałatka z dorszem - przepis na 2 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 250g fasolki szparagowej, 300g pieczarek, 50g liści szpinaku, filet z dorsza, łyżkę czarnego sezamu, łyżkę oleju rzepakowego, pół łyżeczki czerwonej czubrycy, sól i pieprz do smaku. 1. Filet z dorsza dopraw solą i pieprzem, posyp(...)sezamem, po czym owiń w papier do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15 minut. 2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w cząstki pieczarki i dopraw solą i pieprzem. 3. Fasolkę szparagową ugotuj i odcedź. 4. Do miseczki przełóż fasolkę, pieczarki i wymieszaj, a następnie dodaj liście szpinaku i upieczoną dorsza podzielonego na cząstki

Z notatnika dietetyka
Grillowanie z grillem na pellet + przepisy na szaszłyki 101

trzech kolorach - cebula - mięso. Układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z każdej strony. 4) Szaszłyki z kurczakiem i warzywami Kultowa propozycja grillowa - szaszłyki z kurczakiem, pieczarkami oraz warzywami - cukinią, paprykami, cebulą i kolbą kukurydzy. Składniki: 1 duży filet z kurczaka (300-350 g) 1 mała cukinia 1-2 kolby kukurydzy papryka czerwona/żółta/zielona(...)małych pieczarek 1 cebula Marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek  1 łyżka soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki tymianku 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: W misce mieszamy oliwę z sokiem z pomarańczy. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, paprykę słodką, paprykę chili, tymianek, sól oraz pieprz. Mieszamy do połączenia składników. Filety

Kuchnia MagdaLeny
Grillowanie z grillem na pellet + przepisy na szaszłyki 101

trzech kolorach - cebula - mięso. Układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z każdej strony. 4) Szaszłyki z kurczakiem i warzywami Kultowa propozycja grillowa - szaszłyki z kurczakiem, pieczarkami oraz warzywami - cukinią, paprykami, cebulą i kolbą kukurydzy. Składniki: 1 duży filet z kurczaka (300-350 g) 1 mała cukinia 1-2 kolby kukurydzy papryka czerwona/żółta/zielona(...)małych pieczarek 1 cebula Marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek  1 łyżka soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki tymianku 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: W misce mieszamy oliwę z sokiem z pomarańczy. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, paprykę słodką, paprykę chili, tymianek, sól oraz pieprz. Mieszamy do połączenia składników. Filety

Kuchnia MagdaLeny
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 81

wylewać porcje ciasta na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron (naleśniki smażę na suchej patelni). Farsz: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka * około 300 g pieczarek * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 cukinia * pół łyżeczki soli * 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa * 1/3 szklanki passaty pomidorowej * garść żółtego startego na tarce o dużych oczkach sera * odrobina oleju(...)smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę, pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę obrać, pokroić w piórka, paprykę oczyścić, pokroić w kostkę cukinię pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pierś z kurczaka z przyprawą do gyrosa. Do podsmażonego mięsa dodać pieczarki, cebulę, cukinię i paprykę. Wsypać sól, wlać passatę pomidorową i całość dusić pod przykryciem około

Zrób to smacznie
Danie jednogarnkowe – makaron z kurczakiem i oliwkami 76

Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 – 8 porcji Składniki: 600 g fileta z kurczaka lub indyka 2 niewielkie papryki (czerwona i żółta lub zielona) 250 – 300 g pieczarek 30 sztuk czarnych oliwek 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 szklanki makaronu kokardki (130 g) 100 g sera żółtego 1 ½ szklanki bulionu (375 ml) 1 szklanka śmietanki kremówki(...)oleju. Przełożyć na talerz. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojoną w niewielkie paseczki paprykę i smażyć 3 minuty. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie do całości dodać mięso. Całość zalać letnim bulionem oraz śmietanką kremówką. Zagotować. Do gotującego się dania wrzucić makaron

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania