Śledzie w sosie taratrskim

Śledzie w sosie taratrskim

Śledzie w sosie taratrskim

 Filety śledziowe w sosie śmietanowym z marynowanymi pieczarkami, ogórkiem konserwowym. Składniki:  800 g filetów a'la matjas 5 dużych ogórków konserwowych, ok 170 g marynowanych pieczarek, 200 g śmietany 18%, łyżka majonezu, pęczek natki pietuszki, pieprz Przygotowanie: Filety moczymy w wodzie przez 30 minut, następnie wymieniamy wodę i dalej moczymy przez 30 minut - aby pozbyć się nadmiaru soli. Przed przygotowaniem należy sprawdzić czy są odpowiednio słone. Jeśli są jeszcze za bardzo - powtórzyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.