pieczarki - 22435 przepisów (strona:461/1496)

Pieczeń rzymska 62

rozpływa się w ustach, a sam aromat wprost zachęca do degustacji. Nieprzerwanej degustacji! Serdecznie zapraszam Pieczeń Rzymską.            Składniki: 500g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 1 ugotowana marchewka 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku(...)łyżeczka gałki muszkatołowej sol, pieprz     Przygotowanie:     Marchew trzemy na tarce do jarzyn. Cebulę i czosnek drobno siekamy i razem z pokrojonymi w kostkę pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju ( około 5 łyżek ). Mięso wyrabiamy z jajkiem, przyprawami, dodajemy marchew i ostudzone pieczarki. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Masę mięsną przekładamy do formy (10x20) wysmarowanej masłem

R'n'G Kitchen
Śledzie po węgiersku 383

domowe imprezy czy rodzinne spotkania. Zapraszam do wypróbowania przepisu.  ŚLEDZIE PO WĘGIERSKU PRZEPIS Składniki 5 płatów śledziowych a’la matias 1 cebula 300 g papryki marynowanej 250 g pieczarek 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju 6 łyżek wody 4 łyżki octu sól pieprz Wykonanie Śledzie moczymy(...)Następnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego i kroimy na kawałki o szerokości ok. 1 cm. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę odsączamy z zalewy i kroimy w paseczki. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim cebulę, Dodajemy pieczarki i dusimy przez kilka minut, aż zmniejszą swoją objętość. Kolejno dorzucamy pokrojoną paprykę

Alle Dobre!
Krokiety z mięsem mielonym i warzywami 78

pomocą widelca, a na drugi bułkę tartą. Każdy krokiet przed usmażeniem obtaczam najpierw w jajku, a potem w bułce tartej i smażę z obu stron na rumiano. Krokiety z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami obowiązkowo robię na święta w grudniu ( sprawdź potrawy wigilijne ). W przypadku krokietów z mięsem mielonym i warzywami najczęściej wykorzystuję ugotowane do zupy mięso oraz warzywa(...)Podobnie jest, gdy mam nie wykorzystane pieczarki. Przygotowuję z nich krokiety z pieczarkami . Krokiety wpisują się w filozofię zero waste . Nie marnujmy żywności :-). Życzę smacznego! Artykuł Krokiety z mięsem mielonym i warzywami pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne

Ania gotuje
Zupa gulaszowa 59

Przepis na pyszną zupę gulaszową. Sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe z kawałkami mięsa wołowego, papryki, pieczarek i ziemniaków. Czas przygotowania:  2 godziny Ilość porcji:  4-6 osób Trudność przygotowania:  średnie SKŁADNIKI : 700g mięsa z szynki wieprzowej 400g wołowiny 600g ziemniaków 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 małe marchewki 1 mała pietruszka 1 mały pęczek natki piertruszki(...)250g pieczarek 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 400g pomidorów krojonych z puszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 50ml śmietanki 30% 2 litry bulionu warzywnego 1,5 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu olej W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju i smażamy mięso pokrojone w kostkę. Dodajemy paprykę słodką, ostrą i smażymy kilka minut

karolgotuje
Krokiety z mięsem mielony i warzywami 55

pomocą widelca, a na drugi bułkę tartą. Każdy krokiet przed usmażeniem obtaczam najpierw w jajku, a potem w bułce tartej i smażę z obu stron na rumiano. Krokiety z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami obowiązkowo robię na święta w grudniu ( sprawdź potrawy wigilijne ). W przypadku krokietów z mięsem mielonym i warzywami najczęściej wykorzystuję ugotowane do zupy mięso oraz warzywa(...)Podobnie jest, gdy mam nie wykorzystane pieczarki. Przygotowuję z nich krokiety z pieczarkami . Krokiety wpisują się w filozofię zero waste . Nie marnujmy żywności :-). Życzę smacznego! Artykuł Krokiety z mięsem mielony i warzywami pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne

Ania gotuje
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 49

Makaron z kurczakiem i pieczarkami Szybki obiad w dosłownie 20 minut? Oj taaak, czasami nie chce mi się stać przy przysłowiowych garach zbyt długo i w związku z tym wtedy wpada na obiad makaron z kurczakiem i jakimś sosem. Tym razem był to sos zero waste, czyli przegląd lodówki 😀. Co w niej znalazłam? Np. resztkę mascarpone, która została z ciasta(...)resztę pieczarek, które czekały na swój czas, listki szpinaku i również suszone pomidory w oliwie, które idealnie tu pasowały. Jeśli w swojej lodówce masz różne produkty, nawet w niewielkich ilościach, staraj się je łączyć w daniach, tak, żeby nic się nie marnowało. Powiem Ci, że często wychodzą z tego mega pyszne potrawy. Makaron z kurczakiem i pieczarkami wyszedł rewelacyjny

Kulinarne przygody Gatity
kotlety mielone mięsno-pieczarkowo-warzywne... 114

Składniki: włoszczyzna ćwierć pęczka, pieczarki 6 sztuk większe cebula 1 sztuka duża + cukier 1 łyżeczka + olej rzepakowy 3 łyżki mielona łopatka 50 dag, jajka 1 sztuka "L", kucharek 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, bułka tarta 5 łyżek, śmietana gęsta 18% 2 łyżki bułka pszenna do moczenia 1 sztuka, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba Obraną(...)włoszczyznę i pieczarki pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu zmiksować. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na złocisto na oleju z odrobiną cukru. Do miski dodać mielone mięso, warzywa rozdrobnione, cebulę, jajka, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, śmietanę, bułkę moczoną w wodzie i odciśniętą z wody, ręką wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę. Zwilżonymi wodą dłońmi formować okrągłe kotlety, obtaczać

W Mojej Kuchni Lubię
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem 106

window.adsbygoogle || []).push({}); Nie ma nic lepszego niż smaczna i rozgrzewająca zupa na chłodne dni i ponurą pogodę. Do jej przygotowania potrzebny nam będzie filet z kurczaka, papryka czerwona, cebula, pieczarki, kukurydza oraz przyprawy. Możecie ją udekorować świeżymi ziołami, dzięki czemu będzie fajnie i kolorowo wyglądać. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem ogromną fanką zup, szczególnie w chłodnie dni. Polecam(...)Kurczakiem ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z KURCZAKIEM – PRZEPIS Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 30 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 400 g fileta z kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 6 pieczarek 6 łyżek kukurydzy 1,5 l bulionu drobiowego 4 łyżki słodkiej śmietanki 30% 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki przyprawy gyros 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki czosnku

Przepiski.pl
Śląski obiad 57

Kapusta kiszona 500 gram Cebula 1sztuka Masło 25 gram Sok jabłkowy 100% 330 ml Oliwa z oliwek 3-5 łyżek Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Sos Pieczarki kasztanowe 250 gram Szalotka 3-5 sztuk Porto 200 ml Bulion warzywny 500 ml Masło plus Masło 25 gram plus 25 gram Musztarda Dijon 1-2 łyżki Oliwa z oliwek(...)trzecie dodaj kapustę, wymieszaj i ponownie grzaj. Po czwarte wlej sok jabłkowy i gotuj pod przykryciem, aż płyny odparują, a kapusta, jalbki i cebula zmiękną. Sos Po pierwsze pieczarki i szalotki zmiel przy użycia robota kuchennego. Po drugie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i rozpuść masło, dodaj oliwę z oliwek, wrzuć pieczarki i smaż, aż płyny odparują. W międzyczasie otwórz wino

RafalCook
MAKARON Z WARZYWAMI CZYLI SZYBKI, BEZMIĘSNY OBIAD 41

smakowało :) Makaron z warzywami czyli szybki, bezmięsny obiad-  składniki: * około 250 g makaronu (waga przed gotowaniem) * 2 średniej wielkości cukinie * 2 większe cebule * 1 czerwona papryka * 400 g pieczarek * 3 ząbki czosnku * 2 łyżki masła * pół szklanki passaty pomidorowej * 1/4 szklanki wody * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odlać(...)wody przez sitko. Pieczarki przekroić na pół, następnie kroić je w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w niedużą kostkę, paprykę pokroić w kostkę. Cukinie przekroić wzdłuż na 4 części, następnie kroić ją w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozpuścić masło, dodać pieczarki i cebulę. Całość chwilę podsmażyć. Kolejno na patelnię dodać paprykę, cukinię i czosnek. Wszystko wymieszać i dalej

Zrób to smacznie
Kociołek z łopatką, papryką, grzybami i ogórkiem kiszonym 55

Danie obiadowe z mięsem z łopatki, suszonymi grzybami, które podkręcają smak, pieczarkami, papryką, ogórkiem kiszonym i cebulą. Podajemy z kluskami śląskimi, pampuchami lub z ziemniakami. Składniki: 500 g mięsa z łopatki, 250 g małych pieczarek, duża czerwona papryka, 3 małe cebule, 15 g suszonych grzybów, duży ogórek kiszony, sól, pieprz, duża szczypta majeranku, duża szczypta słodkiej papryki wędzonej łyżka masła(...)obraną, grubo pokrojoną cebulę, suszone grzyby, zalewamy bulionem, dodajemy ziele i liście laurowe. Dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przekrojone na pół pieczarki. Mieszamy, dodajemy pieprz, majeranek i słodką paprykę. Dusimy do miękkości mięsa. Na koniec dajemy pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego - podgrzewamy jeszcze przez 5-7 minut. Doprawiamy ewentualnie do smaku solą

Lena Gotuje
Strogonow drobiowy 98

przez cały rok w każdym sklepie spożywczym. Jeśli lubicie takie gulaszowe klimaty, to gorąco polecam wypróbować ten przepis. STROGONOW DROBIOWY PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 500 g pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona 5 ogórków kiszonych 2 marchewki 700 ml bulionu warzywnego 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 ziela angielskie 1 liść laurowy sól(...)kostkę. Przyprawiamy papryką słodką, solą oraz pieprzem. Podsmażamy na odrobinie tłuszczu do zarumieniania. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy do garnka i chwilę podsmażamy. Następnie do cebuli przekładamy pieczarki pokrojone w plasterki. Dusimy aż pieczarki puszczą wodę. Kolejno dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w słupki, marchewki pokrojone w półplasterki, ogórki kiszone oraz podsmażonego kurczaka. Całość zalewamy bulionem i mieszamy. Następnie

Przepiski.pl
JAJKA GRZYBKI + FILMIK 63

Jajka nadziewane w kształcie grzybków to smaczna przekąska. Są atrakcją każdego stołu i w dodatku bardzo smaczne, polecam przepis.  SKŁADNIKI :   9 jajek  1 duży słoik marynowanych pieczarek  mały pęczek szczypiorku  1 czerwona cebula majonez  sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE :   Jajka gotujemy, obieramy i odcinamy szerszą cześć jajka.  Szersze części wkładamy(...)garnka z mocnym naparem herbaty i chwilkę gotujemy.  Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski łącznie z pokrojonymi pieczarkami, szczypiorkiem, cebulką, majonezem i przyprawami. Wszystko mieszamy.  Większe części jajka nadziewamy farszem. Na talerzyk również układamy farsz, na to jajka i przykrywamy zabarwionymi kapeluszami.  Całość dekorujemy szczypiorkiem, koperkiem i pieczarkami.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada serowa z kurczakiem 57

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami to danie, które można podać na obiad lub jako zimną przekąskę na imprezie. Składniki Ciasto serowe: 40 dag żółtego sera 4 jajka 3 łyżki majonezu Pozostałe składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 50 dag pieczarek 2 łyżki bułki tartej 2 jajka Przygotowanie Starty ser, jajka i majonez mieszamy. Wylewamy na blaszkę do ciasta(...)pieczemy 20-30 min w 180 st. Jak wystygnie wykładamy potłuczoną pierś z kurczaka (przyprawiamy według własnego uznania). Przesmażamy pieczarki, przyprawiamy do smaku i gdy wystygną dodajemy 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej i wykładamy na mięso. Zwijamy w roladę. Owijamy papierem do pieczenia i do piekarnika na 40 min. 180 st. Autor przepisu: Urszula Artykuł Rolada serowa z kurczakiem

Wasze Przepisy
Leczo z parówkami 45

jest szybkie w przygotowaniu , a co najważniejsze, można, a nawet należy go zrobić dzień wcześniej ,a przed podaniem tylko podgrzać. Składniki: 1 słoik papryki konserwowej 1 cebula 1/2 kg pieczarek mały koncentrat pomidorowy woda cukier olej roślinny przyprawy (papryka słodka i ostra, sól, pieprz, zioła) ogórki konserwowe 1/2 kg parówek (lub kiełbasa) Wykonanie: Parówki pokroić w ukośne plasterki o grubości(...)Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić w półkrążki, podsmażyć na pozostałym tłuszczu na złoty kolor. Przecier pomidorowy rozpuścić w wodzie, dodać do usmażonej cebuli, chwilę pogotować . Do dużego garnka dać cebulę, pieczarki i parówki razem zagotować, dodać paprykę pokrojoną w paseczki,podlać troszkę wodą , doprawić do smaku na pikantnie, chwilę pogotować. Najlepsze jest na drugi dzień

Olcia gotuje!