pieczarki - 22920 przepisów (strona:461/1528)

Leczo warzywne – bezmięsne leczo z fasolką szparagową 437

obiad bez mięsa, ale również na ciepłą kolację. Leczo jest lekkie, ale pożywne. Jak zrobić bezmięsne leczo z fasolką szparagową? Do warzywnego leczo dodałam wegańską kiełbaskę, a także cukinię, pieczarki oraz fasolkę szparagową. W przepisie znajdziesz również passatę pomidorową i pomidory z puszki. Leczo z warzywami jest daniem jednogarnkowym. Przepis na leczo warzywne krok po kroku Bezmięsne leczo z fasolką(...)również na ciepłą… Drukuj Proporcje na: 4 porcje Czas przygotowania: 45 min Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 500 g cukinii 350 g fasolki szparagowej 400 g pieczarek 5 wegańskich kiełbasek (użyłam kiełbasek “Jak śląska”) 700 g passaty pomidorowej (duży słoik) 1 puszka pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sól pieprz sos sojowy oregano papryka

Via Gusto
Wytrawna tarta z ciasta filo 81

Cudowne chrupiące warstwy ciasta filo z nadzieniem warzywnym. Pycha :) Smakuje na ciepło i na zimno z sosem czosnkowym. 1 opakowanie ciasta filo 6 arkuszy 200g pieczarek 300 g brokuł 1 mała czerwona papryka 1 średnia cebula 3 jajka L 80 g startego żółtego sera 2 łyżki masła sól pieprz 1 duży ząbek czosnku Cebulę podsmażyć na maśle następnie dodać pokrojone(...)plasterki pieczarki, smażymy aż pieczarki się lekko przyrumienią. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę, dalej całość podsmażamy aż papryka nieco zmięknie. Na koniec dodajemy brokuły pokrojone na mniejsze części przyprawiamy solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Całość jeszcze krótko przesmażamy. W miseczce mieszamy olej z wodą (potrzebujemy około 70ml mieszanki 50/50) Dno i boki foremki smarujemy odrobiną tłuszczu, następnie pierwszy arkusz

Andzia Pichci
PIERŚ Z KURCZAKA Z WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM+ TEST PATELNI TYTANOWEJ WOLL 141

warzywami w sosie pomidorowym - składniki na 4-5 osób: * 3 pojedyncze piersi z kurczaka * 1 cebula * 1 czerwona papryka * pół zielonej papryki * 1 większa marchewka * 6-7 większych pieczarek * puszka pomidorów * 2 łyżki masła * do smaku: sól pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, papryka słodka mielona Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać bardzo drobno posiekać. Pieczarki pokroić(...)cienkie paseczki. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę. Następnie dodać mięso, podsmażyć, doprawiając do smaku solą, pieprzem czarnym mielonym, czosnkiem granulowanym i słodką mieloną papryką. Następnie na patelnię dodać pieczarki, dalej chwilę podsmażać co chwilę mieszając. Na końcu dodać marchewkę i obie papryki. Całość wymieszać. Wlać pomidory z puszki, doprawić do smaku, wymieszać. Patelnię zakryć pokrywką. Wszystko razem dusić

Zrób to smacznie
Kopytka z sosem pieczarkowym 54

durszlaka, lekko “hartujemy” chłodną wodą i przekładamy na talerz. Jak przygotować sos grzybowy?   60 g suszonych podgrzybków wcześniej namoczonych w wodzie i krótko podgotowanych 150 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 12% 1,5 łyżeczki mąki pszennej sól, pieprz do smaku Na patelni stapiamy masło, dodajemy poszatkowaną cebulę, smażymy aż do zeszklenia(...)Pieczarki kroimy na plasterki, dodajemy do cebuli. Gdy pieczarki puszczą wodę, dorzucamy do nich grzyby wraz z zalewą, w której się gotowały. Całość mieszamy i dusimy do miękkości. W kubeczku śmietanę łączymy z mąką, dodajemy kilka łyżeczek gorącego wywaru z gotującego się sosu. Łączymy śmietanę z sosem i całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gorącym sosem polewamy kopytka. Danie oprószamy

Raj dla Podniebienia
Młoda kapusta z kurczakiem 129

PRZEPIS NA MŁODĄ KAPUSTĘ Z KURCZAKIEM Liczba porcji: 3+ | Czas przygotowania: 25 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 1 mała główka młodej kapusty 500 g fileta z kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i chrząstek. Kroimy w kosteczkę i doprawiamy przyprawą gyros, solą oraz(...)pieprzem. Całość podsmażamy na odrobinie oliwy na złoty kolor. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na odrobinie masła. Do duszącej się cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Całość dusimy do momentu, aż zmniejszą swoją objętość. Kapustę drobno siekamy za pomocą noża lub mandoliny. Przekładamy na patelnię z cebulą i pieczarkami, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez kilka minut. Po chwili dodajemy

Przepiski.pl
Kolorowe kotleciki z warzywami i kurczakiem 90

warzywami, to świetny pomysł na urozmaicenie obiadu. Lubią je zarówno dzieci, jak i dorośli. Polecam!       Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 cebula ok 10 sztuk pieczarek 1 papryka (u mnie pół żółtej i pół czerwonej) 2 garści świeżego szpinaku 10 dkg żółtego sera (u mnie gouda) 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przyprawy: 2 łyżki przyprawy(...)kurczaka, sól, pieprz olej do smażenia       *** Pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę *** *** Papryki również kroimy w niedużą kostkę *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy pieczarki oraz cebulę. Po chwili dodajemy paprykę, mieszamy *** *** Dokładamy szpinak, mieszamy *** *** Smażymy do momentu, aż szpinak zwiędnie. Całość odstawiamy do wystudzenia *** *** Filet drobiowy kroimy w niedużą kostkę i mieszamy z przyprawą

Blog z Apetytem
Szaszłyki warzywne z grilla 79

się kłania z szaszłykami roślinnymi w roli głównej. Do tego pyszne frytki z batatów i roladki z bakłażana. Całość na grillu zrobiona. Pysznie, zdrowo, roślinnie.      12 pieczarek średnich 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 cebula 1 cukinia 1 batat 1 bakłażan 100 g serka śmietankowego czosnkowego 50 g sera blue sól, pieprz, przyprawa do szaszłyków, olej(...)czosnkowy, sos pomidorowy bazylia świeża,szczypiorek    Cebulę obieram i dzielę na łuski. Cukinię kroję w plastry, papryki na kawałki. Na patyczki do szaszłyków nadziewam na przemian pieczarkę, paprykę, cukinię, cebulę i ponownie. Szaszłyki smaruje olejem posypuję przyprawą do szaszłyków. Bakłażana kroję wzdłuż w plastry. Posypuje solą i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól, i osuszam

wesoła kuchnia
Szaszłyki drobiowe 76

sprzęty i eksperymentują tworząc wspaniałe potrawy. Jednak klasyka, czyli szaszłyki z kurczaka zawsze obronią się smakiem. Jak przygotować szaszłyki drobiowe? Delikatne, soczyste i kruche mięso z dodatkiem kolorowej papryki, pieczarek i cebuli to król polskich imprez ogrodowych. Szaszłyki z grilla muszą mieć mięso i warzywa pokrojone na małe kawałki. Wszystkie składniki nabija się na szaszłykowe drewniane patyczki tworząc najbardziej popularną(...)chwil w domu. Połączenie jogurtu, orzeźwiającego zielonego ogórku i czosnku to połączenie idealne do mięsa. Listę zakupów oraz przepis znajdziecie poniżej… Szaszłyki drobiowe składniki piersi z kurczaka cukinia pieczarki czerwona papryka sól pieprz ewentualnie „przyprawa do grilla” odrobina oliwy patyczki do szaszłyków Szaszłyki drobiowe przepis Szaszłyki drobiowe zazwyczaj przygotowuję z piersi kurczaka. Filet z kurczaka jest mięsem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z indyka na parze 80

specjalnych nakładek, które umieszcza się w zwykłym garnku. Roladki z indyka na parze - przepis na 4 porcje Do przygotowania roladek będą Ci potrzebne: 400g filetów z indyka, cebula, 300g pieczarek, łyżka oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. Do przygotowania sosu będą Ci potrzebne: 200ml jogurtu naturalnego, łyżeczka syropu klonowego, łyżeczka musztardy sarepskiej. 1. Mięso pokrój na plastry, lekko rozbij(...)tłuszczem, dopraw solą i pieprzem. 2. Cebulę i pieczarki posiekaj. 3. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i dopraw solą oraz pieprzem. 4. Plastry mięsa posmaruj farszem i zawiń roladki. 5. Gotuj w parowarze 20 minut. 6. Składniki sosu zblenduj i podawaj z gotowymi roladkami

Z notatnika dietetyka
Kotleciki z cukinii w sosie pomidorowym 82

Kotleciki z cukinii - grillowane, podane w sosie pomidorowym z pieczarkami. Pyszna bez mięsna, wege propozycja na pyszny obiad. Składniki: 3 cukinie około 800g, 5 dużych pieczarek ok 250 g, duża cebula, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej, puszka pomidorów krojonych - 400g, 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżeczka oregano, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta czosnku w proszku (lub mały ząbek świeżego), sól(...)placuszki. Smażymy na rumiany kolor z obu stron na średniej mocy. Na patelnię wrzucamy drugą połówkę drobno pokrojonej cebuli, podsmażamy na oliwie przez 2 minuty, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, podsmażamy na małym ogniu pod przykryciem przez 8 minuty, dodajemy pomidory, koncentrat, przyprawy (oregano, czosnek, papryczkę, pieprz) oraz wodę. Dusimy przez 3-4 minuty. Całość możemy podać z kleksem śmietany

Lena Gotuje
Pieczarki faszerowane indykiem 143

Składniki: 8 pieczarek do grillowania (400 g) 500 g mięsa mielonego z indyka po kawałku żółtej i czerwonej papryki 3 liście pora 1 papryczka chili sól, pieprz Przygotowanie: Z pieczarek … Czytaj dalej Pieczarki faszerowane indykiem

czarrna od kuchni
Dworskie roladki z kurczaka 132

grzybków 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka śmietankowego serka kanapkowego (typu almette, turek itp.) 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek olej do smażenia Farsz: 200g pieczarek 1 łyżka masła klarowanego (zamiennie można użyć zwykłego masła) pół małego pora pół młodej cukinii 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) kilka łyżek śmietankowego serka kanapkowego (typu almette(...)turek itp.)     *** Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy przez chwilę na patelni na maśle klarowanym *** *** Do pieczarek dodajemy drobno pokrojony por, mieszamy i podsmażamy przez chwilę *** *** Cukinię oraz paprykę kroimy w kosteczkę i dodajemy na patelnię, całość smażymy przez kilka minut często mieszając, aż warzywa zmiękną *** *** Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i odstawiamy

Blog z Apetytem