pieczarki - 22435 przepisów (strona:465/1496)

Roladki z indyka na parze 59

specjalnych nakładek, które umieszcza się w zwykłym garnku. Roladki z indyka na parze - przepis na 4 porcje Do przygotowania roladek będą Ci potrzebne: 400g filetów z indyka, cebula, 300g pieczarek, łyżka oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. Do przygotowania sosu będą Ci potrzebne: 200ml jogurtu naturalnego, łyżeczka syropu klonowego, łyżeczka musztardy sarepskiej. 1. Mięso pokrój na plastry, lekko rozbij(...)tłuszczem, dopraw solą i pieprzem. 2. Cebulę i pieczarki posiekaj. 3. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i dopraw solą oraz pieprzem. 4. Plastry mięsa posmaruj farszem i zawiń roladki. 5. Gotuj w parowarze 20 minut. 6. Składniki sosu zblenduj i podawaj z gotowymi roladkami

Z notatnika dietetyka
Kotleciki z cukinii w sosie pomidorowym 63

Kotleciki z cukinii - grillowane, podane w sosie pomidorowym z pieczarkami. Pyszna bez mięsna, wege propozycja na pyszny obiad. Składniki: 3 cukinie około 800g, 5 dużych pieczarek ok 250 g, duża cebula, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej, puszka pomidorów krojonych - 400g, 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżeczka oregano, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta czosnku w proszku (lub mały ząbek świeżego), sól(...)placuszki. Smażymy na rumiany kolor z obu stron na średniej mocy. Na patelnię wrzucamy drugą połówkę drobno pokrojonej cebuli, podsmażamy na oliwie przez 2 minuty, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, podsmażamy na małym ogniu pod przykryciem przez 8 minuty, dodajemy pomidory, koncentrat, przyprawy (oregano, czosnek, papryczkę, pieprz) oraz wodę. Dusimy przez 3-4 minuty. Całość możemy podać z kleksem śmietany

Lena Gotuje
Pieczarki faszerowane indykiem 95

Składniki: 8 pieczarek do grillowania (400 g) 500 g mięsa mielonego z indyka po kawałku żółtej i czerwonej papryki 3 liście pora 1 papryczka chili sól, pieprz Przygotowanie: Z pieczarek … Czytaj dalej Pieczarki faszerowane indykiem

czarrna od kuchni
Dworskie roladki z kurczaka 106

grzybków 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka śmietankowego serka kanapkowego (typu almette, turek itp.) 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek olej do smażenia Farsz: 200g pieczarek 1 łyżka masła klarowanego (zamiennie można użyć zwykłego masła) pół małego pora pół młodej cukinii 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) kilka łyżek śmietankowego serka kanapkowego (typu almette(...)turek itp.)     *** Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy przez chwilę na patelni na maśle klarowanym *** *** Do pieczarek dodajemy drobno pokrojony por, mieszamy i podsmażamy przez chwilę *** *** Cukinię oraz paprykę kroimy w kosteczkę i dodajemy na patelnię, całość smażymy przez kilka minut często mieszając, aż warzywa zmiękną *** *** Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i odstawiamy

Blog z Apetytem
Pizza na chlebie 58

Składniki: forma 24 x 24 cm 10 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego 3 jaja 50 ml mleka sól morska 1/2 łyżeczki oregano + 1/2 łyżeczki do posypania 4 plastry rostbefu 3 pieczarki 1 pomidor 1 szklanka startego sera masdamer 1/3 łyżeczki papryki słodkiej 5 czarnych oliwek Przygotowanie pizzy: Z jaj, mleka, soli i oregano zrobiłam sos do chleba. 5 kromek chleba ułożyłam(...)dnie foremki, wlałam połowę masy jajecznej, ułożyłam kolejne 5 kromek chleba i wlałam resztę jaj. Pieczarki pokroiłam  w plastry i podsmażyłam na suchej patelni. Pomidora pokroiłam  w plastry, starłam ser. Na chlebie ułożyłam plastry rostbefu, pomidora, pieczarki, posypałam oregano, papryką słodką i startym serem. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez

Moje Małe Czarowanie
Zupa pieczarkowa. 55

przepis Ci się przyda:)  Składniki: 1,5 l. bulionu 1 marchewka z bulionu 1/2 pietruszki z bulionu mały kawałek selera z bulionu 4-5 średnich ziemniaków 400 g. pieczarek 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 1/3 szklanki śmietanki 30 % 1 łyżeczka mąki (niekoniecznie) Na bulion: 1 ćwiartka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera(...)laurowe i ziele angielskie. Wsypać pełna łyżeczkę soli i kilka  ziarenek pieprzu. Przykryć pokrywką i zagotować.  Następnie zmniejszyć gaz i gotować godzinę.  Ugotowany bulion przecedzić.  Pieczarki umyć, można też obrać. Następnie pokroić w półplasterki.  Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  W garnku z grubszym dnem roztopić masło. Wrzucić pokrojone pieczarki

Agusiowe smakołyki
Kotlety a’la pizza 64

obiad, a nawet ciepłą przekąskę na domowe imprezy, czy inne okazje. PRZEPIS NA KOTLETY A’LA PIZZA Składniki 500 g fileta z kurczaka 120 g żółtego sera 3 pieczarki 1/4 papryki czerwonej 1 mała cebulka 2 łyżki kukurydzy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka sól pieprz ketchup Wykonanie Fileta z kurczaka oczyszczamy(...)płaskie kotleciki. Przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i przyprawiamy papryką słodką, czosnkiem granulowanym, przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem. Każdy kotlecik smarujemy ketchupem. Cebulę kroimy w półkrążki, pieczarki w plasterki, paprykę w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na każdy kotlecik wykładamy pokrojoną cebulę, paprykę, kukurydzę, starty ser żółty oraz plastry

Alle Dobre!
RISOTTO Z WARZYWAMI 55

odmiana od tradycyjnych, mięsnych obiadów. Lubicie tego typu szybkie obiady, czy jednak wolicie tradycyjne dania z mięsem? Risotto z warzywami - składniki: * 150 g ryżu do risotto (arborio) * 150 g pieczarek * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1 cukinia * 1 czerwona papryka * 4 łyżki masła * około 70 ml białego wina * około 500 ml bulionu * sól i pieprz do smaku * 1 łyżka gęstej(...)kwaśnej śmietany * 2 łyżki żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach * 4-5 łyżek startego parmezanu Wykonanie: Pieczarki pokroić w ciup grubsze plasterki (jeśli kapelusze są bardzo małe, wystarczy je przekroić na pół). Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Cukinię (ze skórką) i paprykę pokroić w kosteczkę.  W garnku rozpuścić masło. Dodać cebulę, zeszklić. Wsypać ryż, podsmażać

Zrób to smacznie
ZUPA FORSZMAK Z KURCZAKIEM 60

bardziej pikantnego, to do zupy dodaję małą papryczkę chili. Wtedy zupa nabiera lekkiej pikanterii, co bardzo lubię :) Zupa forszmak z kurczakiem - składniki: * 400 g piersi z kurczaka * 250 g pieczarek  * 1 czerwona papryka * 1 cebula * 3 większe ogórki kiszone * 1 puszka kukurydzy * 250 ml passaty pomidorowej * 1 litr bulionu drobiowego * 3 łyżki masła * 2 łyżki oleju * pół łyżeczki ostrej(...)papryki * 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki * 1 łyżeczka majeranku * 1.5 łyżeczki soli * 2 łyżki masła+ 2 płaskie łyżki mąki pszennej do zagęszczenia zupy Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plasterki. Paprykę czerwoną oczyścić, pokroić w kostkę. Pierś z kurczaka i ogórki kiszone pokroić w kostkę.  W garnku rozpuścić masło, wlać olej. Dodać pokrojoną cebulę, zeszklić

Zrób to smacznie
Muffinki a’la Pizza 61

kostki) 250 gram mąki 4 łyżki masła jajko ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki przyprawy do pizzy lub własna kombinacja ziół mała cebula łyżka oliwy 50 g szynki 1 pomidor 50 g pieczarek 50 g sera żółtego Przygotowanie: Mleko podgrzać na kuchence lub dodać łyżkę gorącej wody (mleko ma być ciepłe- nie gorące). Do mleka dodajemy pokruszone drożdże i odstawiamy(...)takiego sprzętu dzielnie mieszamy łyżką) na gładką masę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 35 min. W czasie kiedy ciasto sobie rośnie, kroimy w kostkę cebulę, szynkę, pieczarki i pomidora (trzeba usunąć z niego pestki). Ser ścieramy na tarce do warzyw. Cebulę podsmażamy na oliwie do momentu aż się „zeszkli”(ok 2-3 minuty). Dorzucamy szynkę i jeszcze

Kulinarna Patilogia
Jajka w sosie tatarskim 57

sosu można też dodać pokrojone oliwki lub kapary. Jednym z głównych składników sosu tatarskiego są grzybki marynowane w zalewie octowej, mogą to być zarówno grzyby leśne lub pieczarki. Ja tym razem wykorzystałam te drugie. Ten sos możemy przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać w słoiczku w lodówce. Będzie on też świetnym dodatkiem do różnego rodzaju wędlin. Jajka natomiast najlepiej ugotować(...)Wielkanocnym stole. Sprawdzą się również na każdym przyjęciu lub rodzinnej kolacji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Jajka w sosie tatarskim: 3 jajka 8 grzybków marynowanych (grzyby leśne lub pieczarki) 1 nieduża biała cebula 2 nieduże ogórki konserwowe 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka tartego chrzanu ze słoiczka 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 12% pieprz

Danka Pichci
Klopsy z warzywami 70

Małe kulki z mięsa mielonego z warzywami - cukinią, brokułem i pieczarkami. To pyszny pomysł na danie jednogarnkowe. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo - wołowego, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, mała cebula, sól, pieprz, 250 g cukinii, 250 g pieczarek, 150 g brokuła, 150 g pomidorków koktajlowych, 200 ml bulionu, łyżka oleju, 2 łyżki jogurtu lub śmietany Przygotowanie(...)soli oraz pieprzu. Mieszamy wszystko dokładnie. Formujemy małe kulki, które podsmażamy po oleju przez 5 minut. Przekładamy na talerz. Na tę samą patelnię wkładamy brokuła pokrojonego na mniejsze kawałki, pieczarki pokrojone w grubsze plastry oraz cukinie w grubsze pół plastry. Chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy bulionem. Dusimy na średnim ogniu przez około 15 minuta, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy usmażone

Lena Gotuje
Sałatka kanapkowa 126

tarce o dużych oczkach. Ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać i umieścić na chlebie tostowym. Całość przykryć drugą częścią ciasta szpinakowego. Warstwa III Składniki 500 g pieczarek mały „serek do chleba” ze szczypiorkiem 1 łyżka majonezu Wykonanie Pieczarki pokroić w paseczki. Poddusić na łyżce masła. Przyprawić pieprzem i solą. Odstawić do ostygnięcia. Pieczarki wymieszać z majonezem i serkiem

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania