pieczarki - 22978 przepisów (strona:459/1532)

Zapienkanka z serka wiejskiego, jajek i warzyw 87

Śniadaniowa zapiekanka z serka wiejskiego z dodatkiem jajkiem oraz warzyw: szpinak, pieczarki, papryka, cukinia. Całość posypana serem cheddar. Ostudzona będzie bardziej zwarta. Składniki: 2 op. serka wiejskiego po 200 g, 4 jajka, pół małej cukinii, 2 garści szpinaku baby, pół dużej czerwonej papryki, 4 - 5 pieczarek (w mnie brązowe), 100 g sera cheddar, sól, pieprz, szczypiorek Przygotowanie: Serki mieszamy razem(...)jajkami, dodajemy szpinak. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy dużą szczyptę soli oraz pieprzu. Układamy pokrojoną w plastry cukinię oraz pieczarki, w kostkę paprykę. wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. następnie posypujemy serem i pieczemy jeszcze około 10 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Lena Gotuje
Filety z kurczaka faszerowane papryką 66

Kolorowe papryki i czerwona cebula owinięte delikatnym filetem z kurczaka, Całość posypana pieczarkami i serem cheddar. Pyszne jednogarnkowe danie z piekarnika. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka, pół papryki czerwonej, pół papryki żółtej, pół małej czerwonej cebuli, przyprawa do kurczaka (w mnie do drobiu złocista), 3 średniej wielości pieczarki, ser cheddar - ilość wg uznania. Przygotowanie: Filety rozcinamy na pół(...)paski, cebulę w cienkie plastry. Układamy na każdym filecie, a następnie zwijamy w roladkę. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy niewielką ilością przyprawy do kurczaka oraz pokrojonymi w kostkę pieczarkami. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Posypujemy serem cheddar (wiórki / starty na grubych oczkach). Zapiekamy jeszcze 5-7 minut do rozpuszczenia się sera

Lena Gotuje
Karkówka po cygańsku 104

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Niesamowicie pyszne danie jednogarnkowe. Soczysta, mięciutka karkóweczka z pieczarkami i z dodatkiem warzyw to prawdziwy raj dla podniebienia. Ten przepis idealnie sprawdza się na wyjątkowy rodzinny obiadek, ale również na wszelkiego rodzaju imprezki. Podajemy z ziemniaczkami, kluseczkami, ale również pysznie smakuje podawana z pieczywem. Wypróbujcie , bo naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka po cygańsku-Składniki: SKŁADNIKI(...)mielonej mąka pszenna do panierowania sól i pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia DODATKOWE SKŁADNIKI DO KARKÓWKI PO CYGAŃSKU: 2 duże czerwone papryki około 500 g 500 g pieczarek 5 średnich ogórków kiszonych około 300 g 3 bardzo duże cebule około 700 g SKŁADNIKI NA SOS DO KARKÓWKI PO CYGAŃSKU: pół szklanki ketchupu pikantnego 1 słoiczek koncentratu pomidorowego ( 190g

Olcia gotuje!
sałatka śledziowa – warstwowa 72

składniki: 360 g płatów śledziowych z oleju 500 g ziemniaków, ugotowanych 500 g buraków, ugotowanych 150 g cebuli 1 puszka groszku 170 g pieczarek marynowanych 220 g ogórków konserwowych 1 duże jabłko 130 g majonezu 150 g śmietany sól, pieprz wykonanie: Ugotowane ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Ugotowane buraki również obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Śledzie(...)kroimy w paski ok. 2- 3 cm. Cebulę oraz jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki również kroimy w kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą oraz pieprzem. Tak przygotowane warzywa układamy warstwowo w dużej misce i polewamy sosem majonezowo śmietanowym. Sałatkę schładzamy przez noc w lodówce. przykładowe układanie warstw sałatki

Domowy Smak Jedzenia
Małe co nieco na obiad 77

puree . Gotujemy ziemniaki, a następnie blendujemy je razem z masłem i mlekiem, aż do uzyskania gładkiej masy. Możemy również podać klopsiki z sosem grzybowym . Do jego przygotowania potrzebujemy świeżych pieczarek, cebuli, bulionu warzywnego i śmietany. Podsmażamy cebulę i pieczarki na patelni, dodajemy bulion i dusimy wszystko razem przez kilka minut. Na koniec dodajemy śmietanę i delikatnie zagotowujemy. Dodatkowo, jako zdrową(...)jajko 2 łyżki ketchupu 100 ml śmietanki 2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki masła do smażenia Przystawki ziemniaczane puree blanszowane brokuły zielony groszek sos z pieczarek W misce wymieszać jajko, śmietanę, ketchup, sos sojowy i przyprawy. Cebulę zmiksować na puree i dodać do miski. Wszystkie składniki wymieszać, po czym dodać tartą bułkę i mięso. Wyrobić masę

codojedzenia
Warzywa w sosie 89

prostych dań wegetariańskich , które fenomenalnie dopełnia smak smażonych ryb oraz mięs, są gotowane warzywa w sosie śmietanowym . Danie to przygotować można z dowolnie wybranych warzyw, ja sięgam po paprykę, pieczarki oraz marchew, dodaję również odrobinę cebuli oraz czosnku. Część warzyw kroję na kawałki, część ścieram na tarce i kiedy gotowe smażę całość na oliwie. Kolejno dodaję przyprawy, zagęszczam mąką ziemniaczaną(...)warzywa w sosie i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Warzywa w sosie śmietanowym Składniki na warzywa w sosie. 250 g pieczarek 2 duże ząbki czosnku 100 g marchwi 50 g cebuli 300 g papryki 1/4 łyżeczka płatków chili 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczka świeżo-mielonego pieprzu 200 ml wody

MeCooks
Kurczak w sosie pieczarkowym z porem 67

Filet z kurczaka w pysznym, delikatnym sosie z pieczarkami, porem i cebulą z niewielką ilością mascarpone. Świetnie smakuje z kaszą, makaronem, ale także np. z gotowanym brokułem. Składniki: 200 g filetu z kurczaka, 250 g pieczarek, por - biała i jasnozielona część ok 200g, cebula, sól, pieprz, 25 g sera mascarpone, 200 ml bulionu, łyżka oliwy, koperek. Przygotowanie: Filet kroimy(...)kostkę, posypujemy solą oraz pieprzem. Podsmażamy na oliwie kilka minut aż mięso będzie gotowe. Zdejmujemy z patelni. Pieczarki oczyszczamy kroimy w grube plastry. Por i cebulę kroimy w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy kilka chwil aż się lekko zarumienią. Następnie dodajemy bulion i dusimy pod przykryciem na małym przez około 20 minut aż warzywa zmiękną. Dodajemy usmażone filety oraz mascarpone - dokładnie

Lena Gotuje
DOMOWE ZAPIEKANKI + FILMIK 62

pszennej tortowej  1 jajko  1 płaska łyżeczka soli  1/2 szklanka ciepłej wody  1/2 szklanka mleka        DODATKOWO :  ketchup  500 g pieczarek ( podsmażonych ) 300 g żółtego sera PRZYGOTOWANIE :  Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem. Odkładamy na 10 minut w ciepłe miejsce.  Do misy robota przekładamy mąkę, rozczyn z drożdży(...)dosypujemy jeszcze mąkę.  Ciasto nakrywamy i pozostawiamy na 30 minut aby wyrosło.  Po tym czasie rozwałkowujemy je na kształt blaszki z piekarnika i smarujemy je ketchupem.  Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej, podsmażamy z odrobiną oleju na patelni na złoto. Doprawiamy je solą i pieprzem.  Na ciasto drożdżowe rozkładamy pieczarki. Pieczemy ja 20-25 minut temperatura

Kulinarne Fantazje Marioli
Jajka faszerowane 73

się z jajkami serwowanymi w różnych postaciach i połączeniach smakowych. Przepisów na jajka faszerowane jest naprawdę mnóstwo. Można je nadziewać różnymi ciekawymi pastami.  Tym razem przygotowałam jajka faszerowane pieczarkami marynowanymi, ogórkiem konserwowym, cebulką a całość wzbogaciłam o odrobinę chrzanu. Wielkanoc również kojarzy nam się z chrzanem więc odrobina chrzanu do pasty, którą nadziewamy jajka, fajnie pasuje. Poniżej znajdziecie przepis(...)moje jajka faszerowane , które są pyszne i łatwe do zrobienia. Zapraszam! Składniki 4 jajka 3-4 pieczarki marynowane 3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 1 gałązka świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny 3 kwaśnej łyżki śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka tartego chrzanu 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz Wykonanie Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki

Alle Dobre!
ŻOŁĄDKI DROBIOWE W SOSIE WARZYWNO-PIECZARKOWYM 77

Składniki: ok 1 - 1.20 kg żołądków (z kurczaka lub z indyka) 2 marchewki 1 por 1 pietruszka 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek śmietana 18% czubata łyżeczka mąki łyżeczka masła klarowanego pieprz sól ziele angielskie liść laurowy koperek Wykonanie: Żołądki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Oczyszczone wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy około  10 minut(...)bardzo twarde błony. Pokrojone żołądki zalewamy ponownie gorącą wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz sól. Gotujemy na małym ogniu około godziny, po czym dodajemy nasze pokrojone warzywa (oprócz pieczarek), sól, pieprz i gotujemy do miękkości żołądków. Jednocześnie na łyżce klarowanego masła podsmażamy chwilę pokrojone cebule, czosnek oraz pieczarki. Na koniec dodajemy łyżeczkę mąki i całą zawartość patelni przekładamy

Walijskie Pichcenie
Boeuf Strogonow 70

kulinariów. Dzięki swojemu bogatemu smakowi i eleganckiemu wyglądowi, danie to świetnie sprawdzi się na specjalne okazje i uroczyste obiady. Składniki: 800g wołowiny najlepiej polędwicy, pokrojonej w kostkę 300 g pieczarek pokrojonych w plasterki 2 cebule posiekane 200 ml śmietany 18% 2 łyżki pasty pomidorowej 3 łyżki masła łyżka mąki mielona ostra i słodka papryka cytryna sól, pieprz Dodatkowo bułka bagietka(...)mini bagietki Pieczarki skropić sokiem z cytryny. Mięso obsmażyć na maśle, na rumiano. Dodać posiekaną cebulę i smażyć 2-3 minuty, aż stanie się szklista, dodać pieczarki, posolić, wlać pastę pomidorową, wymieszać. Dusić do miękkości mięsa. W razie gdy danie będzie zbyt gęste, dolać gorącej wody. Na koniec śmietanę wymieszać z 2-3 łyżkami wywaru z potrawy, dodać mąkę

gotuj ze mną
Przepis na kotlety schabowe pod pierzynką 89

gotowania 40 minutes minutes Ilość 9 kotletów Author Magdalena Składniki Na kotlety 1 kg mięso schabowe 300 g żółty ser 450-500 g pieczarki Panierka 3 szt jajka 2,5 szklanki bułka tarta 1 szt cebula sól i pieprz Instrukcje Zaczynamy od dokładnego umycia mięsa, suszenia, a następnie(...)Kotlety maczamy w jajku, a potem w bułce tartej, co nadaje im chrupkości. Smażymy je na rozgrzanej patelni w oleju, dbając o równomierne przyrumienienie z każdej strony. W międzyczasie, pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na grubsze kawałki, a cebulę w cienkie półksiężyce. Na patelni podsmażamy cebulę, dodając do niej pieczarki. Dusimy do miękkości. Tuż przed końcem, przyprawiamy kotlety według uznania

ale Pysznie
Kurczak w szklistym sosie pieczarkowym 253

szybki oraz łatwy obiadek dla całej rodziny. Danie możemy serwować z ziemniaczkami, kaszą, kluskami lub ryżem. Palce lizać!     Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka ok 200g pieczarek 1 cebula 300ml bulionu Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej do smażenia 1 łyżka posiekanego koperku(...)rumiano *** *** Podsmażone mięso przekładamy do garnka lub na patelnie z wysokim rantem. Na tym samym tłuszczu podsmażamy natomiast pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażamy *** *** Pieczarki z cebulką dodajemy do mięsa, całość zalewamy bulionem i zagotowujemy *** *** Całość dusimy na niewielkim ogniu przez 30 minut *** *** Do szklanki wsypujemy łyżkę mąki pszennej i łyżeczkę mąki ziemniaczanej

Blog z Apetytem
Przepis na paszteciki z ciasta francuskiego 66

Paszteciki z ciasta francuskiego     Link do filmu z przepisem Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 kg kiszonej kapusty 400-500g pieczarek 1 cebula 4-5 łyżek oleju lub oliwy sól pieprz  sezam lub inne ziarenka do posypania  Przygotowanie: Kapustę zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, to przed gotowaniem należy wypłukać(...)zimnej wodzie. Po ugotowaniu kapustę odcedzamy na durszlaku, a następnie odciskamy z nadmiaru wody. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju na patelni. Gdy cebula jest gotowa dodajemy pieczarki stare na tarce na grubych oczkach. Całość podsmażamy aż wyparuje nadmiar wody. Do podsmażonych pieczarek dodajemy kapustę (należy ją wcześniej drobno pokroić), doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podsmażamy jeszcze

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zupa pieczarkowa 101

Łatwa i szybka do zrobienia, a będzie smakowała całej rodzinie. Składniki 1 ćwiartka z kurczaka lub kilka skrzydełek 2 l wody 2 niewielkie marchewki 3 średnie ziemniaki 250 g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka masła 200 ml śmietanki 30% natka pietruszki lubczyk koperek sól pieprz Przygotowanie Kurczaka gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem. Po 20 min dodajemy pokrojoną marchew(...)ziemniaki, gotujemy jeszcze ok. 15 min. W tym czasie na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Większe pokroić, malutkie można dać w całości. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do zrumienienia. Mięsko obieramy z kości i dajemy do zupy razem z pieczarkami i jeszcze kilka minut gotujemy. Wyłączamy grzanie, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, koperek i zaprawiamy

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania