pieczarki - 22435 przepisów (strona:463/1496)

Makaron z kurczakiem i pieczarkami 43

Makaron z kurczakiem i pieczarkami Szybki obiad w dosłownie 20 minut? Oj taaak, czasami nie chce mi się stać przy przysłowiowych garach zbyt długo i w związku z tym wtedy wpada na obiad makaron z kurczakiem i jakimś sosem. Tym razem był to sos zero waste, czyli przegląd lodówki 😀. Co w niej znalazłam? Np. resztkę mascarpone, która została z ciasta(...)resztę pieczarek, które czekały na swój czas, listki szpinaku i również suszone pomidory w oliwie, które idealnie tu pasowały. Jeśli w swojej lodówce masz różne produkty, nawet w niewielkich ilościach, staraj się je łączyć w daniach, tak, żeby nic się nie marnowało. Powiem Ci, że często wychodzą z tego mega pyszne potrawy. Makaron z kurczakiem i pieczarkami wyszedł rewelacyjny

Kulinarne przygody Gatity
kotlety mielone mięsno-pieczarkowo-warzywne... 105

Składniki: włoszczyzna ćwierć pęczka, pieczarki 6 sztuk większe cebula 1 sztuka duża + cukier 1 łyżeczka + olej rzepakowy 3 łyżki mielona łopatka 50 dag, jajka 1 sztuka "L", kucharek 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, bułka tarta 5 łyżek, śmietana gęsta 18% 2 łyżki bułka pszenna do moczenia 1 sztuka, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba Obraną(...)włoszczyznę i pieczarki pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu zmiksować. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na złocisto na oleju z odrobiną cukru. Do miski dodać mielone mięso, warzywa rozdrobnione, cebulę, jajka, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, śmietanę, bułkę moczoną w wodzie i odciśniętą z wody, ręką wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę. Zwilżonymi wodą dłońmi formować okrągłe kotlety, obtaczać

W Mojej Kuchni Lubię
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem 95

window.adsbygoogle || []).push({}); Nie ma nic lepszego niż smaczna i rozgrzewająca zupa na chłodne dni i ponurą pogodę. Do jej przygotowania potrzebny nam będzie filet z kurczaka, papryka czerwona, cebula, pieczarki, kukurydza oraz przyprawy. Możecie ją udekorować świeżymi ziołami, dzięki czemu będzie fajnie i kolorowo wyglądać. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem ogromną fanką zup, szczególnie w chłodnie dni. Polecam(...)Kurczakiem ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z KURCZAKIEM – PRZEPIS Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 30 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 400 g fileta z kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 6 pieczarek 6 łyżek kukurydzy 1,5 l bulionu drobiowego 4 łyżki słodkiej śmietanki 30% 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki przyprawy gyros 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki czosnku

Przepiski.pl
Śląski obiad 43

Kapusta kiszona 500 gram Cebula 1sztuka Masło 25 gram Sok jabłkowy 100% 330 ml Oliwa z oliwek 3-5 łyżek Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Sos Pieczarki kasztanowe 250 gram Szalotka 3-5 sztuk Porto 200 ml Bulion warzywny 500 ml Masło plus Masło 25 gram plus 25 gram Musztarda Dijon 1-2 łyżki Oliwa z oliwek(...)trzecie dodaj kapustę, wymieszaj i ponownie grzaj. Po czwarte wlej sok jabłkowy i gotuj pod przykryciem, aż płyny odparują, a kapusta, jalbki i cebula zmiękną. Sos Po pierwsze pieczarki i szalotki zmiel przy użycia robota kuchennego. Po drugie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i rozpuść masło, dodaj oliwę z oliwek, wrzuć pieczarki i smaż, aż płyny odparują. W międzyczasie otwórz wino

RafalCook
MAKARON Z WARZYWAMI CZYLI SZYBKI, BEZMIĘSNY OBIAD 32

smakowało :) Makaron z warzywami czyli szybki, bezmięsny obiad-  składniki: * około 250 g makaronu (waga przed gotowaniem) * 2 średniej wielkości cukinie * 2 większe cebule * 1 czerwona papryka * 400 g pieczarek * 3 ząbki czosnku * 2 łyżki masła * pół szklanki passaty pomidorowej * 1/4 szklanki wody * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odlać(...)wody przez sitko. Pieczarki przekroić na pół, następnie kroić je w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w niedużą kostkę, paprykę pokroić w kostkę. Cukinie przekroić wzdłuż na 4 części, następnie kroić ją w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozpuścić masło, dodać pieczarki i cebulę. Całość chwilę podsmażyć. Kolejno na patelnię dodać paprykę, cukinię i czosnek. Wszystko wymieszać i dalej

Zrób to smacznie
Kociołek z łopatką, papryką, grzybami i ogórkiem kiszonym 46

Danie obiadowe z mięsem z łopatki, suszonymi grzybami, które podkręcają smak, pieczarkami, papryką, ogórkiem kiszonym i cebulą. Podajemy z kluskami śląskimi, pampuchami lub z ziemniakami. Składniki: 500 g mięsa z łopatki, 250 g małych pieczarek, duża czerwona papryka, 3 małe cebule, 15 g suszonych grzybów, duży ogórek kiszony, sól, pieprz, duża szczypta majeranku, duża szczypta słodkiej papryki wędzonej łyżka masła(...)obraną, grubo pokrojoną cebulę, suszone grzyby, zalewamy bulionem, dodajemy ziele i liście laurowe. Dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przekrojone na pół pieczarki. Mieszamy, dodajemy pieprz, majeranek i słodką paprykę. Dusimy do miękkości mięsa. Na koniec dajemy pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego - podgrzewamy jeszcze przez 5-7 minut. Doprawiamy ewentualnie do smaku solą

Lena Gotuje
Strogonow drobiowy 89

przez cały rok w każdym sklepie spożywczym. Jeśli lubicie takie gulaszowe klimaty, to gorąco polecam wypróbować ten przepis. STROGONOW DROBIOWY PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 500 g pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona 5 ogórków kiszonych 2 marchewki 700 ml bulionu warzywnego 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 ziela angielskie 1 liść laurowy sól(...)kostkę. Przyprawiamy papryką słodką, solą oraz pieprzem. Podsmażamy na odrobinie tłuszczu do zarumieniania. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy do garnka i chwilę podsmażamy. Następnie do cebuli przekładamy pieczarki pokrojone w plasterki. Dusimy aż pieczarki puszczą wodę. Kolejno dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w słupki, marchewki pokrojone w półplasterki, ogórki kiszone oraz podsmażonego kurczaka. Całość zalewamy bulionem i mieszamy. Następnie

Przepiski.pl
JAJKA GRZYBKI + FILMIK 49

Jajka nadziewane w kształcie grzybków to smaczna przekąska. Są atrakcją każdego stołu i w dodatku bardzo smaczne, polecam przepis.  SKŁADNIKI :   9 jajek  1 duży słoik marynowanych pieczarek  mały pęczek szczypiorku  1 czerwona cebula majonez  sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE :   Jajka gotujemy, obieramy i odcinamy szerszą cześć jajka.  Szersze części wkładamy(...)garnka z mocnym naparem herbaty i chwilkę gotujemy.  Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski łącznie z pokrojonymi pieczarkami, szczypiorkiem, cebulką, majonezem i przyprawami. Wszystko mieszamy.  Większe części jajka nadziewamy farszem. Na talerzyk również układamy farsz, na to jajka i przykrywamy zabarwionymi kapeluszami.  Całość dekorujemy szczypiorkiem, koperkiem i pieczarkami.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada serowa z kurczakiem 46

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami to danie, które można podać na obiad lub jako zimną przekąskę na imprezie. Składniki Ciasto serowe: 40 dag żółtego sera 4 jajka 3 łyżki majonezu Pozostałe składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 50 dag pieczarek 2 łyżki bułki tartej 2 jajka Przygotowanie Starty ser, jajka i majonez mieszamy. Wylewamy na blaszkę do ciasta(...)pieczemy 20-30 min w 180 st. Jak wystygnie wykładamy potłuczoną pierś z kurczaka (przyprawiamy według własnego uznania). Przesmażamy pieczarki, przyprawiamy do smaku i gdy wystygną dodajemy 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej i wykładamy na mięso. Zwijamy w roladę. Owijamy papierem do pieczenia i do piekarnika na 40 min. 180 st. Autor przepisu: Urszula Artykuł Rolada serowa z kurczakiem

Wasze Przepisy
Leczo z parówkami 28

jest szybkie w przygotowaniu , a co najważniejsze, można, a nawet należy go zrobić dzień wcześniej ,a przed podaniem tylko podgrzać. Składniki: 1 słoik papryki konserwowej 1 cebula 1/2 kg pieczarek mały koncentrat pomidorowy woda cukier olej roślinny przyprawy (papryka słodka i ostra, sól, pieprz, zioła) ogórki konserwowe 1/2 kg parówek (lub kiełbasa) Wykonanie: Parówki pokroić w ukośne plasterki o grubości(...)Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić w półkrążki, podsmażyć na pozostałym tłuszczu na złoty kolor. Przecier pomidorowy rozpuścić w wodzie, dodać do usmażonej cebuli, chwilę pogotować . Do dużego garnka dać cebulę, pieczarki i parówki razem zagotować, dodać paprykę pokrojoną w paseczki,podlać troszkę wodą , doprawić do smaku na pikantnie, chwilę pogotować. Najlepsze jest na drugi dzień

Olcia gotuje!
Pizza z pieczarkami, szynką i żółtym serem 32

pizzerii Sos: pomidory krojone w puszce 2 łyżki oliwy pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki bazylii 1 łyżka ketchupu trochę soli do smaku Farsz: pieczarki 50 dkg ser 30 dkg szynka 20 dkg można dodać ananasy z puszki (jak lubimy) ponadto (jak lubimy sos czosnkowy) Wykonanie: Ciasto wykonujemy wg.przepisu: Ciasto na pizzę jak z pizzerii Na patelni(...)sól do smaku .Gotujemy do uzyskania dość gęstej konsystencji.odstawiamy z ognia . Na blaszkę posmarowaną lekko oliwą wykładamy ciasto.( dość cienki placek) Ciasto smarujemy przygotowanym sosem. Na sos wykładamy pieczarki podsmażone na oliwie. Kładziemy szynkę (ja szynkę smaruję troszkę sosem czosnkowym. Potem posypujemy ananasem(ale niekoniecznie) Na koniec potarty żółty ser i posypujemy oregano. Pieczemy ok. 10minut w temp. 250st.C. Artykuł

Olcia gotuje!
Wigilijna kapusta 32

Wigilijna kapusta – smaczna ,również może być jako farsz do krokietów i pasztecików. Składniki; 1 kg kapusty kiszonej 300 g pieczarek 3 cebule 2 jabłka 100 g suszonej żurawiny pół szkl białego wina oliwa sól ,pieprz,pół łyżeczki kminku do smaku 1 łyżka Maggi 3 łyżki wody 1 płaska łyżka cukru Wykonanie; Cebulkę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oliwie.Solimy(...)pieprzymy do smaku.W miedzy czasie kroimy kapustę.Do podsmażonych pieczarek i cebuli dorzucamy pokrojoną kapustę i potarte na dużych oczkach jabłka.Dodajemy trochę oliwy i smażymy ok 10 minut dodając maggi ,cukier , kminek od czasu do czasu mieszając.Po ok . 10 minutach dodajemy żurawinę i wino.Przykrywamy patelnię i dusimy jeszcze ok 20 minut.W czasie duszenia dodać 3 łyżki wody

Olcia gotuje!
Paszteciki z kapustą i grzybami 37

pasztecików nie jest skomplikowane, Serdecznie polecam prosty przepis na świąteczne paszteciki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z kapustą i grzybami – składniki na farsz 700 g kiszonej kapusty 300 g pieczarek 3  średnie cebule sól,pieprz do smaku 1 łyżka maggi olej Paszteciki z kapustą i grzybami – składniki na ciasto 500 g mąki 20 g drożdży 300 ml mleka(...)pasztecików 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 jaja odrobina maku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z kapustą i grzybami – sposób przygotowania Przygotowujemy farsz.Cebulkę kroimy w kostkę,pieczarki w większe kawałki,solimy i pieprzymy. Podsmażamy na patelni..Kapustę zalewamy  wodą ,gotujemy ok 25 minut do miękkości.Kapustę odsączamy,kroimy i wrzucamy do pieczarek z cebulką Dodajemy maggi

Olcia gotuje!
Delikatne kotleciki jajeczne z sosem pieczarkowym 30

smakują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 ugotowanych jajek na twardo 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko 4 łyżeczki bułki tartej + do obtoczenia sól, pieprz olej do smażenia Sos: ok.300g pieczarek 1 cebula 250 ml. śmietanki 18% 2 łyżki oleju 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka masła sól,pieprz   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Jajka obrać i posiekać w słupki. Dodać(...)solą i pieprzem. Uformować niewielkie kotleciki.Obtoczyć w bułce tartej i  smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru.Odstawić. Przygotowujemy sos. Cebulkę pokroić drobno i zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki ,dodać do cebulki. Smażyć cały czas mieszając ,aż pieczarki odparują wodę i zaczną się rumienić. Doprawić solą i  pieprzem. Wlać śmietankę i zagotować. Zestawić z ognia

Olcia gotuje!
Bigos po cygańsku 32

łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 1 jajko pół łyżeczki papryki wędzonej sól i pieprz do smaku olej do smażenia składniki na sos do klopsików: 0,5 kg pieczarek 2 średnie cebule 2 małe czerwone papryki 2 ogórki kiszone 2 puszki pomidorów w kawałkach 250 gram ketchupu pikantnego 1 płaska łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku olej(...)małe klopsiki na około 2 cm. Na rozgrzanej patelni z olejem piekłam z obu stron na rumiany kolor. Następnie paprykę oczyściłam i pokroiłam w kostkę. cebulę pokroiłam w piórka. Pieczarki pokroiłam w talarki, a ogórki w kosteczkę. Na głębokiej patelni smażyłam cebulkę do zeszklenia przez około 5 minut. Do zeszklonej cebuli dodałam pokrojone pieczarki. Całość doprawiłam solą i pieprzem. Dusiłam

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania