pieczemy przez około 20 minut. Cebularze lubelskie – pyszne drożdżowe bułeczki Zobacz inne przepisy na drożdżowe bułki z wytrawnym nadzieniem: Bułeczki gyros – drożdżowe bułki z kurczakiem i pieczarkami Bułki drożdżowe z pieczarkami Swojskie bułki drożdżowe z nadzieniem Ślimaczki drożdżowe jak pizza – pyszne bułeczki Pszenno-żytnie pizzerinki z pieczarkami Artykuł Cebularze lubelskie – pyszne drożdżowe bułeczki pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnemożna przygotować w większej ilości, by mieć obiad na dwa dni. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. ZAPIEKANKA RODZINNA – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 350 g pieczarek 1 cebula 180 g makaronu 150 g sera żółtego 300 g sosu pomidorowego 5-6 pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka przyprawy gyros 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól(...)papryką, przyprawą gyros. Podsmażamy na odrobinie oliwy na złoty kolor. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy an odrobinie oliwy. Pieczarki kroimy w kosteczkę, przekładamy do cebuli i razem dusimy do momentu, aż zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelnię z pieczarkami przekładamy podsmażonego kurczaka oraz wlewamy
Alle Dobre!Składniki : 70 dag mięsa z drobiu - filet z piersi 30 dag pieczarek 4 łyżki startego sera żółtego 4 ząbki czosnku, cebula 3 łyżki maki pszennej lub ziemniaczanej sól, pieprz, tłuszcz do smażenia 3 jajka Przygotowanie: Umyte i osuszone filety posiekać dość drobno Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo ser żółty Obraną cebulę pokroić drobno w kostkę(...)Mięso, pieczarki, cebulę oraz ser połączyć, dodać jajka, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz - wymieszać Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem kłaść łyżką zgrabne placuszki Smażyć do zarumienia z obu stron Można podawać tylko z ulubioną surówką bez ziemniaków. Te kotleciki najlepiej smażyły mi się na patelni teflonowej, na stalowej z grubym dnem przywierały i trudno było mi je oderwać
Proste PotrawyCałość smakuje wyśmienicie i gwarantuję, że zachwyci domowników. KIEŁBASA PO CYGAŃSKU PRZEPIS Składniki 500 g kiełbasy (u mnie drobiowa) 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 3 ogórki konserwowe 300 g pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych sól pieprz słodka papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie 1. Kiełbasę podsmażamy do zarumienienia z obu stron. 2. Na osobnej patelni szklimy cebulkę. Następnie dodajemy pieczarki(...)całość dusimy aż pieczarki zmiękną, a woda z nich odparuje. 3. Kolejno wrzucamy pokrojoną w słupki paprykę czerwoną i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę. Smażymy do momentu aż papryka zmięknie. 4. Następnie dodajemy pomidory z puszki. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Dusimy około 5 minut. 5. Na koniec przekładamy usmażoną kiełbasę i całość smażymy jeszcze
Przepiski.plwyjątkowo smaczne, polecam przygotować je na święta i nie tylko :) SKŁADNIKI : 8 jajek ugotowanych na twardo 3 łyżki majonezu 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula kilka pokrojonych pieczarek z zalewy octowej PRZYGOTOWANIE : Jajka przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodaję 3 łyżki majonezu, pokrojone kiszone ogórki, tutaj są dwa spore pokrojone ogórki(...)dajemy trzy mniejsze, jedna czerwona cebula. Wszystko kroiłam w drobną kostkę i pieczarki konserwowe zalewy octowej. Dodajemy sól i pieprz tylko do smaku, pieczarek jest około 200 g konserwowych z dużego słoika, pół słoika dajemy wszystko i mieszamy. Pastę mamy gotową tak więc szykujemy sobie talerz z sałatą i nadziewamy jajeczka. I tak wyglądają jajeczka nadziewane pastą tatarską
Kulinarne Fantazje MarioliPRZEPIS Sałatka z chipsami Warstwowa sałatka z jajkiem, cebulą, ogórkami i kukurydzą. Możesz ją zrobić w wersji z mięsem lub bez mięsa. ZOBACZ PRZEPIS Sałatka z gyrosem i marynowanymi pieczarkami Sałatka z gyrosem w wersji bez mięsa. Prosta i kolorowa! ZOBACZ PRZEPIS Wiosenna sałatka ze świeżej brukselki Świeża brukselka, pomidorki, feta i czerwona cebula. Sałatkę przygotujesz z sosem na bazie(...)oliwy. ZOBACZ PRZEPIS Sałatka z rzodkiewką i marynowanymi pieczarkami Smaczna wiosenna sałatka z rzodkiewki, selera konserwowego, kapusty pekińskiej, pieczarek marynowanych i szynki. ZOBACZ PRZEPIS Sałatka z makaronem z zupek chińskich Sałatka makaronowa z dodatkiem kukurydzy, papryki i ogórka, a także wędzonego kurczaka lub wędzonego tofu. ZOBACZ PRZEPIS Sałatka z marchewką i ziemniakami Bardzo prosta warstwowa sałatka – z marchewką, cebulą
Via Gustodużą salaterkę: mięso mielone 250 g, sałata lodowa ok połowa, cebula czerwona 1 szt, czosnek 1 ząbek, oregano 1 łyżeczka, koncentrat pomidorowy 1 łyżka, woda 0,5 szklanki, pieczarki 250 g, pomidor 1 szt, czerwona fasolka z puszki 0,5 puszki, kukurydza konserwowa 1 mała puszka, majonez 0,5 szklanki, śmietana 18% 0,5 szklanki, ser żółty 100 g, nachosy(...)pokrojonej cebulki, dodać wyciśnięty czosnek oraz oregano. Następnie dodać mięso i obsmażyć z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem. Dodać wodę i koncentrat i gotować przez 15 min. Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju. Na koniec przyprawić solą oraz pieprzem. Sałatę lodową umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i umieścić na dnie salaterki. Pomidora pokroić w kostkę
kulinarne odsłony patiDrobiowo - serowe pieczone kotlety siekane z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszna przekąska na zimno i pomysł na smakowity obiad. Składniki: 850 g filetu z piersi kurczaka, 200 g sera żółtego Gouda, kulka mozzarelli, duża czerwona papryka, 300 g pieczarek, 3 jajka, pęczek natki pietruszki, sól, łyżka masła Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na dużych oczkach. Podsmażamy na łyżce masła przez
Lena Gotujejuż prawdziwe pieczarkowe szaleństwo. Uwaga! Pamiętaj, aby nie gotować wszystkich jajek. Dwa będą potrzebne na surowo Pieczeń jajeczno-pieczarkowa z ryżem: 3/4 szkl. ryżu 10 jajek 500 g pieczarek (u mnie brązowe) 1 cebula kilka łyżek bułki tartej mielona papryka szczypta kurkumy sól, pieprz 1 łyżka oleju Sos koperkowy: 1 łyżka masła 1 kopiasta łyżka mąki 1 i 1/4 szkl(...)Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. 8 jajek gotujemy na twardo. Po przestudzeni obieramy je i drobno siekamy/kroimy w kostkę/trzemy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki trzemy na dużych oczkach tarki. Smażymy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości oliwy lub masła. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną papryką. W dużej misce łączymy ze sobą ugotowany
Smaki Na TalerzuNaleśniki: ? 100 ml mleka ? 100 ml wody ? 2 jajka ? ok. 15 dkg mąki ? szczypta soli Farsz: ? 25 dkg pieczarek ? 1/2 główki kapusty ? 1 cebula ? sól, pieprz ? olej ? 10 dkg sera żółtego Wykonanie: ? Zmiksować ciasto i usmażyć naleśniki. ? Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki, poddusić. ? Kapustę zetrzeć na tarce, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. ? Połączyć(...)kapustę z pieczarkami, przyprawić. ? Smarować naleśniki i składać je w trójkąty. ? Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać startym serem żółtym. ? Zapiekać przez 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180 st.C.{jcomments
To co kochamSkładniki: ? 250 g makaronu łazanki ? 400 g pieczarek ? 2 cebule ? 1 mała główka kapusty ? 1 udko kurczaka ? 150 g boczku wędzonego ? sól, pieprz, przyprawa do bigosu ? 50 g sera żółtego Wykonanie: ? Ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. ? Ugotować udko kurczaka w wodzie z przyprawami. ? Usmażyć boczek pokrojony w kostkę. ? Cebulę pokroić, usmażyć na oleju, dodać(...)pokrojone pieczarki, poddusić. ? Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie. ? Zemleć w maszynce pieczarki z cebulą, kapustę, boczek i mięso kurczaka. ? Wymieszać z łazankami, dodać do smaku przyprawę do bigosu. ? Wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem, posypać startym serem żółtym. ? Zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C
To co kochamprzepis! Gorący farsz położony na wafel powoduje, że zwija się zgrabne rulony i po opanierowaniu w jajku i bułce smaży jak krokiety. Składniki: ? 1 mała biała kapusta ? 500 g pieczarek ? 500 g karkówki ? 1 opakowanie wafla do zwijania krokietów ? 1 mała cebula ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki natki pietruszki Panierka ? 3 jajka ? bułka tarta ? olej do smażenia Wykonanie: ? Kapustę(...)pokroić na drobne kawałki gotować w posolonej wodzie przez 30 minut. ? Cebulę obrać, pokroić i obsmażyć na 3 łyżkach oleju, dodać umyte i pokrojone pieczarki, przyprawić i poddusić 10 minut. ? Karkówkę pokroić na drobne kawałki i obsmażyć na 3 łyżkach oleju, przyprawić i podlać odrobiną wody. Dusić przez około 20 minut. ? Kapustę odcedzić, przestudzić i dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody
To co kochamzaskoczy jakimś nietuzinkowym rozwiązaniem kulinarnym. Indyk wchodzi więc do naszego menu. Mój też był smaczny! Składniki: ? filet z indyka ok 1 kg ? sól, pieprz, zioła prowansalskie Farsz ? 200 g pieczarek ? 1 pęczek natki pietruszki ? 150 g żółtego sera ? sok z 1/2 cytryny ? 1 jajko ? 2 łyżki bułki tartej ? sól, pieprz do smaku ? 2 łyżki oleju Polewa ? 1 łyżka miodu(...)środku kieszeń uważając, aby nie przeciąć mięsa na wylot. ? Polać 2 łyżkami soku z cytryny, wetrzeć sól, pieprz, zioła prowansalskie i odstawić do lodówki na 2 godziny. ? Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę, posolić, skropić resztą soku z cytryny i podsmażyć na oleju odparowując płyny. ? Natkę pietruszki drobno posiekać. ? Ser żółty również pokroić w kosteczkę lub zetrzeć
To co kochamłyżki posiekanej natki pietruszki ? sól, pieprz do smaku ? bułka tarta ewentualnie ? olej do smażenia ? 1 kostka rosołowa ? 2 liście laurowe ? 5 ziaren ziela angielskiego Sos pieczarkowy ? 500 g pieczarek ? 1 cebula ? 3 łyżki sosu sojowego ? 250 ml śmietany 30% ? natka pietruszki ? 1/2 łyżeczki rozmarynu Wykonanie: Klopsiki ? Cebulę pokroić w kostkę, obsmażyć na 2 łyżkach oleju. ? Suche bułki namoczyć w ciepłej(...)oleju i włożyć do rondla. Podlać szklanką wody, dołożyć kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. ? Dusić pod przykryciem 10 minut. Sos pieczarkowy ? Drugą cebulę pokroić w kostkę, pieczarki umyć i pokroić w plasterki. ? Cebulę podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać pieczarki, sos sojowy, sól, pieprz, rozmaryn i poddusić 5 minut. ? Dolać śmietankę i gotować, aż płyn zredukuje się
To co kochamtalerzu krokusy… Przedstawiam Wam moje następne propozycje menu świątecznego . Będzie tego więcej! A dzisiaj jajka w sosie majonezowo-śmietanowym z groszkiem zielonym, ogórkami i pieczarkami konserwowymi, popularnie nazywane w mojej rodzinie „jajkami w majonezie”.Pamiętam, że na każdą imprezę imieninową czy świąteczną moja Mama robiła właśnie takie jajka. Nie wycinała gąsek z jajek , tylko(...)układała miseczki z białka napełnione zielonym groszkiem. Z czasem przepis ewoluował i cała rodzina wycina gąski. Moja modyfikacja to różowe jajka . Składniki: ? 6 jajek ? 1 słoiczek pieczarek konserwowych ? 1 puszka groszku zielonego ? 5 ogórków konserwowych ? 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 12% ? 3/4 szklanki majonezu ? sól, pieprz biały ? 2 łyżki posiekanego szczypiorku ? 1/2 szklanki koncentratu barszczu czerwonego Wykonanie: ? Jajka gotować 10 minut
To co kocham