pieczarki - 22435 przepisów (strona:452/1496)

Warzywa w sosie 44

prostych dań wegetariańskich , które fenomenalnie dopełnia smak smażonych ryb oraz mięs, są gotowane warzywa w sosie śmietanowym . Danie to przygotować można z dowolnie wybranych warzyw, ja sięgam po paprykę, pieczarki oraz marchew, dodaję również odrobinę cebuli oraz czosnku. Część warzyw kroję na kawałki, część ścieram na tarce i kiedy gotowe smażę całość na oliwie. Kolejno dodaję przyprawy, zagęszczam mąką ziemniaczaną(...)warzywa w sosie i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Warzywa w sosie śmietanowym Składniki na warzywa w sosie. 250 g pieczarek 2 duże ząbki czosnku 100 g marchwi 50 g cebuli 300 g papryki 1/4 łyżeczka płatków chili 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczka świeżo-mielonego pieprzu 200 ml wody

MeCooks
Kurczak w sosie pieczarkowym z porem 37

Filet z kurczaka w pysznym, delikatnym sosie z pieczarkami, porem i cebulą z niewielką ilością mascarpone. Świetnie smakuje z kaszą, makaronem, ale także np. z gotowanym brokułem. Składniki: 200 g filetu z kurczaka, 250 g pieczarek, por - biała i jasnozielona część ok 200g, cebula, sól, pieprz, 25 g sera mascarpone, 200 ml bulionu, łyżka oliwy, koperek. Przygotowanie: Filet kroimy(...)kostkę, posypujemy solą oraz pieprzem. Podsmażamy na oliwie kilka minut aż mięso będzie gotowe. Zdejmujemy z patelni. Pieczarki oczyszczamy kroimy w grube plastry. Por i cebulę kroimy w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy kilka chwil aż się lekko zarumienią. Następnie dodajemy bulion i dusimy pod przykryciem na małym przez około 20 minut aż warzywa zmiękną. Dodajemy usmażone filety oraz mascarpone - dokładnie

Lena Gotuje
DOMOWE ZAPIEKANKI + FILMIK 31

pszennej tortowej  1 jajko  1 płaska łyżeczka soli  1/2 szklanka ciepłej wody  1/2 szklanka mleka        DODATKOWO :  ketchup  500 g pieczarek ( podsmażonych ) 300 g żółtego sera PRZYGOTOWANIE :  Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem. Odkładamy na 10 minut w ciepłe miejsce.  Do misy robota przekładamy mąkę, rozczyn z drożdży(...)dosypujemy jeszcze mąkę.  Ciasto nakrywamy i pozostawiamy na 30 minut aby wyrosło.  Po tym czasie rozwałkowujemy je na kształt blaszki z piekarnika i smarujemy je ketchupem.  Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej, podsmażamy z odrobiną oleju na patelni na złoto. Doprawiamy je solą i pieprzem.  Na ciasto drożdżowe rozkładamy pieczarki. Pieczemy ja 20-25 minut temperatura

Kulinarne Fantazje Marioli
Jajka faszerowane 36

się z jajkami serwowanymi w różnych postaciach i połączeniach smakowych. Przepisów na jajka faszerowane jest naprawdę mnóstwo. Można je nadziewać różnymi ciekawymi pastami.  Tym razem przygotowałam jajka faszerowane pieczarkami marynowanymi, ogórkiem konserwowym, cebulką a całość wzbogaciłam o odrobinę chrzanu. Wielkanoc również kojarzy nam się z chrzanem więc odrobina chrzanu do pasty, którą nadziewamy jajka, fajnie pasuje. Poniżej znajdziecie przepis(...)moje jajka faszerowane , które są pyszne i łatwe do zrobienia. Zapraszam! Składniki 4 jajka 3-4 pieczarki marynowane 3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 1 gałązka świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny 3 kwaśnej łyżki śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka tartego chrzanu 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz Wykonanie Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki

Alle Dobre!
ŻOŁĄDKI DROBIOWE W SOSIE WARZYWNO-PIECZARKOWYM 41

Składniki: ok 1 - 1.20 kg żołądków (z kurczaka lub z indyka) 2 marchewki 1 por 1 pietruszka 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek śmietana 18% czubata łyżeczka mąki łyżeczka masła klarowanego pieprz sól ziele angielskie liść laurowy koperek Wykonanie: Żołądki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Oczyszczone wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy około  10 minut(...)bardzo twarde błony. Pokrojone żołądki zalewamy ponownie gorącą wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz sól. Gotujemy na małym ogniu około godziny, po czym dodajemy nasze pokrojone warzywa (oprócz pieczarek), sól, pieprz i gotujemy do miękkości żołądków. Jednocześnie na łyżce klarowanego masła podsmażamy chwilę pokrojone cebule, czosnek oraz pieczarki. Na koniec dodajemy łyżeczkę mąki i całą zawartość patelni przekładamy

Walijskie Pichcenie
Boeuf Strogonow 32

kulinariów. Dzięki swojemu bogatemu smakowi i eleganckiemu wyglądowi, danie to świetnie sprawdzi się na specjalne okazje i uroczyste obiady. Składniki: 800g wołowiny najlepiej polędwicy, pokrojonej w kostkę 300 g pieczarek pokrojonych w plasterki 2 cebule posiekane 200 ml śmietany 18% 2 łyżki pasty pomidorowej 3 łyżki masła łyżka mąki mielona ostra i słodka papryka cytryna sól, pieprz Dodatkowo bułka bagietka(...)mini bagietki Pieczarki skropić sokiem z cytryny. Mięso obsmażyć na maśle, na rumiano. Dodać posiekaną cebulę i smażyć 2-3 minuty, aż stanie się szklista, dodać pieczarki, posolić, wlać pastę pomidorową, wymieszać. Dusić do miękkości mięsa. W razie gdy danie będzie zbyt gęste, dolać gorącej wody. Na koniec śmietanę wymieszać z 2-3 łyżkami wywaru z potrawy, dodać mąkę

gotuj ze mną
Przepis na kotlety schabowe pod pierzynką 52

gotowania 40 minutes minutes Ilość 9 kotletów Author Magdalena Składniki Na kotlety 1 kg mięso schabowe 300 g żółty ser 450-500 g pieczarki Panierka 3 szt jajka 2,5 szklanki bułka tarta 1 szt cebula sól i pieprz Instrukcje Zaczynamy od dokładnego umycia mięsa, suszenia, a następnie(...)Kotlety maczamy w jajku, a potem w bułce tartej, co nadaje im chrupkości. Smażymy je na rozgrzanej patelni w oleju, dbając o równomierne przyrumienienie z każdej strony. W międzyczasie, pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na grubsze kawałki, a cebulę w cienkie półksiężyce. Na patelni podsmażamy cebulę, dodając do niej pieczarki. Dusimy do miękkości. Tuż przed końcem, przyprawiamy kotlety według uznania

ale Pysznie
Kurczak w szklistym sosie pieczarkowym 223

szybki oraz łatwy obiadek dla całej rodziny. Danie możemy serwować z ziemniaczkami, kaszą, kluskami lub ryżem. Palce lizać!     Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka ok 200g pieczarek 1 cebula 300ml bulionu Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej do smażenia 1 łyżka posiekanego koperku(...)rumiano *** *** Podsmażone mięso przekładamy do garnka lub na patelnie z wysokim rantem. Na tym samym tłuszczu podsmażamy natomiast pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażamy *** *** Pieczarki z cebulką dodajemy do mięsa, całość zalewamy bulionem i zagotowujemy *** *** Całość dusimy na niewielkim ogniu przez 30 minut *** *** Do szklanki wsypujemy łyżkę mąki pszennej i łyżeczkę mąki ziemniaczanej

Blog z Apetytem
Przepis na paszteciki z ciasta francuskiego 29

Paszteciki z ciasta francuskiego     Link do filmu z przepisem Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 kg kiszonej kapusty 400-500g pieczarek 1 cebula 4-5 łyżek oleju lub oliwy sól pieprz  sezam lub inne ziarenka do posypania  Przygotowanie: Kapustę zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, to przed gotowaniem należy wypłukać(...)zimnej wodzie. Po ugotowaniu kapustę odcedzamy na durszlaku, a następnie odciskamy z nadmiaru wody. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju na patelni. Gdy cebula jest gotowa dodajemy pieczarki stare na tarce na grubych oczkach. Całość podsmażamy aż wyparuje nadmiar wody. Do podsmażonych pieczarek dodajemy kapustę (należy ją wcześniej drobno pokroić), doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podsmażamy jeszcze

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zupa pieczarkowa 64

Łatwa i szybka do zrobienia, a będzie smakowała całej rodzinie. Składniki 1 ćwiartka z kurczaka lub kilka skrzydełek 2 l wody 2 niewielkie marchewki 3 średnie ziemniaki 250 g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka masła 200 ml śmietanki 30% natka pietruszki lubczyk koperek sól pieprz Przygotowanie Kurczaka gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem. Po 20 min dodajemy pokrojoną marchew(...)ziemniaki, gotujemy jeszcze ok. 15 min. W tym czasie na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Większe pokroić, malutkie można dać w całości. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do zrumienienia. Mięsko obieramy z kości i dajemy do zupy razem z pieczarkami i jeszcze kilka minut gotujemy. Wyłączamy grzanie, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, koperek i zaprawiamy

Wasze Przepisy
Zapiekanka chińska 150

przez większość czasu odpowiednio bilansować dietę, wówczas raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na małe grzeszki jedzeniowe     Składniki: 2 zupki chińskie 20dkg boczku wędzonego kilka sztuk pieczarek 1 czerwona papryka pęczek szczypiorku 150g żółtego sera Sos: 4 łyżki kwaśnej śmietany 18% 4 łyżki pikantnego ketchupu 2 ząbki czosnku     *** Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy(...)patelni *** *** Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, mieszamy i smażymy przez chwilę. Następnie dokładamy pokrojoną w kostkę paprykę oraz drobno posiekany szczypiorek, mieszamy *** *** Makaron z zupek chińskich rozdrabniamy, przesypujemy do naczynia żaroodpornego i wsypujemy wszystkie przyprawy zawarte w opakowaniu. W mojej wersji użyłam zupki pikantnej i serowej *** *** Całość zalewamy wrzątkiem tak by makaron był w całości zakryty, mieszamy *** *** Odkładamy na kilka

Blog z Apetytem
Co zrobić na obiad bez węglowodanów? 45

gładką masę. Smaż do zarumieniania. Awokado rozdrobnij widelcem, dodaj wyciśnięty czosnek i sok z cytryny. Omlet możesz zjeść z grubym plastrem pomidora. Alternatywa do tradycyjnych dań Schab z pieczarkami z zapiekanymi warzywami – mięso obsmaż z obu stron. Na patelnię dodaj pokrojone pieczarki i cebule. Duś pod przykryciem, pod koniec dodaj kilka łyżek śmietany 30% razem z ulubionymi przyprawami. Warzywa(...)głębszej blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Dolewamy 1,5–2 szklanki wody i pieczemy przez 1,5 godziny. Według uznania możemy również przygotować sos. W tym celu boczniaki lub pieczarki podsmażamy z cebulą, pod koniec dodajemy śmietanki 30% i doprawiamy do smaku. Obiady bez węglowodanów – czy warto? Posiłki bez węglowodanów lub z ich ograniczoną liczbą mogą być smaczne i różnorodne

Kuchnia MagdaLeny
Co zrobić na obiad bez węglowodanów? 45

gładką masę. Smaż do zarumieniania. Awokado rozdrobnij widelcem, dodaj wyciśnięty czosnek i sok z cytryny. Omlet możesz zjeść z grubym plastrem pomidora. Alternatywa do tradycyjnych dań Schab z pieczarkami z zapiekanymi warzywami – mięso obsmaż z obu stron. Na patelnię dodaj pokrojone pieczarki i cebule. Duś pod przykryciem, pod koniec dodaj kilka łyżek śmietany 30% razem z ulubionymi przyprawami. Warzywa(...)głębszej blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Dolewamy 1,5–2 szklanki wody i pieczemy przez 1,5 godziny. Według uznania możemy również przygotować sos. W tym celu boczniaki lub pieczarki podsmażamy z cebulą, pod koniec dodajemy śmietanki 30% i doprawiamy do smaku. Obiady bez węglowodanów – czy warto? Posiłki bez węglowodanów lub z ich ograniczoną liczbą mogą być smaczne i różnorodne

Kuchnia MagdaLeny
Pyszne zapiekane rożki z tortilli z kurczakiem, pieczarkami i serem-super na imprezę, Sylwestra +FILM 43

bardzo łatwiutki przepis na przepyszną przekąskę idealną na imprezę, Sylwestra czy po prostu tak do zjedzenia bez okazji. Są to zapiekane rożki z tortilli nadziewane pysznym farszem z kurczaka, pieczarek i sera. Do ich przygotowania potrzeba niewielu składników, a robi się je łatwo, szybko i przyjemnie. Niepozorne a posmakują każdemu, są pyyycha. zapraszam też na film z ich przygotowaniem krok(...)kroku SKŁADNIKI *z tych proporcji wyszło mi ok 30 rożków FARSZ -podwójny filet z kurczaka ok 600g -400g pieczarek -250g sera żółtego -1 średnia cebula -sól, pieprz -papryka słodka w proszku -przyprawa kebab/gyros -olej do smażenia  DODATKOWO -10 dużych tortilli (2 opakowania) -ser do posypania  FARSZ Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
PASZTECIKI CHOINKI Z PIECZARKAMI 39

francuskiego są łatwe w przygotowaniu, efektowne i bardzo smaczne.         Będą ozdobą każdego stołu, polecam przepis.          SKŁADNIKI :  500 g pieczarek, sól, pieprz do smaku 1 ciasto francuskie XXL ketchup pikantny plaster sera parmezan do posypania ( niekoniecznie ) PRZYGOTOWANIE :  Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej, podsmażamy z przyprawami aż płyny odparują(...)Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy ketchupem i rozkładamy na połowie ciasta ostudzone pieczarki. Ciasto składamy na pół. Tniemy równe paski i układamy każdy na kształt choinki, wbijamy w nie patyczki do szaszłyków i układamy na blaszce i pieczemy około 15 minut, temperatura 190 % C.  Po upieczeniu  i ostudzeniu posypujemy parmezanem i podajemy. Smacznego.    Zapraszam do obejrzenia

Kulinarne Fantazje Marioli