Gołąbki z tego przepisu można przygotować wcześniej i zamrozić, a później tylko odgrzać w sosie. Składniki: Biała kapusta ok 150g kaszy gryczanej białej 1 cebula ok 300g pieczarek ok 100g suszonych grzybów 2-3 łyżki masła 1 szklanka bulionu sól, pieprz, gałka muszkatołowa, chilli *** Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem i odkładamy na około pół godziny *** *** Kaszę przygotowujemy(...)według przepisu na opakowaniu, odcedzamy *** *** Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła *** *** Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki, mieszamy i podsmażamy *** *** Suszone grzyby odcedzamy i bardzo drobno siekamy *** *** Posiekane grzyby dodajemy na patelnie, w razie potrzeby dokładamy więcej masła i całość dusimy przez kilka minut często mieszając. Przyprawiamy dość intensywnie solą
Blog z Apetytemciekawą kompozycję smakową. Zapraszam na przepis! SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKIEM I GROSZKIEM Składniki 2 buraki gotowane 1 gruszka 3 płaty śledziowe w occie 4 ogórki konserwowe 1 cebula 6 pieczarek marynowanych 1/2 puszki groszku konserwowego 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie Ugotowane buraki pokroić w kostkę. Gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe, pieczarki marynowane(...)również pokroić w kostkę. Śledzie odsączyć i pokroić w kostkę. Groszek konserwowy odsączyć z zalewy. Pieczarki, ogórki, cebulę oraz gruszkę przełożyć do miski, dodać majonez, jogurt naturalny i wymieszać. Na półmisku ułożyć naprzemiennie wymieszane składniki, buraki i groszek. Artykuł Sałatka śledziowa z burakiem i groszkiem pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!jest bardzo prosty, a zupka naprawdę pyszna. Zazwyczaj robię ją na niedzielnym rosole, wówczas wychodzi bardzo aromatyczna. Zapraszam na przepis na pyszną zupę z kurczakiem i makaronem z dodatkiem pieczarek, papryki i kukurydzy. Jest naprawdę pyszna! ZUPA Z KURCZAKIEM I MAKARONEM – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 cebula 250 g pieczarek 2,5 l bulionu drobiowego(...)odrobinie tłuszczu. Cebulę pokroić w kostkę. W garnku z grubym dnem roztopić odrobinę masła i przełożyć cebulę, chwilę podsmażyć. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paseczki, przełożyć do cebuli. Pieczarki pokroić w plastry i również przełożyć do garnka. Dusić razem przez kilka minut. Do garnka dodać usmażonego kurczaka, zalać bulionem i dusić przez 25 minut, pod przykryciem na małej mocy
Alle Dobre!skład, a także wybieraj produkty od sprawdzonych dostawców. Składniki: 1 duża cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 4-5 pomidorów lub pomidory z puszki krojone 150 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 500 ml przecieru pomidorowego 100 g koncentratu pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej w proszku pół łyżeczki papryki wędzonej w proszku pół łyżeczki natki pietruszki(...)obrać, jeśli tak wolisz) Pomidory pokrój na mniejsze części. Możesz też pozbyć się z nich skórek, ale nie trzeba tego robić. Nie wylewaj soku, który powstanie w trakcie krojenia. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki. Na początku posiekaj cebulę w kostkę, obierz ząbki czosnku i pokrój go drobno lub przeciśnij przez praskę. Zeszklij na oleju w dużym garnku. Następnie dołóż
Rozdomowionaduszone w kremowym sosie z serem pleśniowym i śmietanką. Jako dodatek świetnie sprawdzi się makaron lub ryż. Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 cebula 20dkg pieczarek 1 marchew sól, pieprz ok pół szklanki mąki olej do smażenia 1,5 szklanki bulionu pół szklanki śmietanki kremówki 10dkg sera gorgonzola 1 łyżka siekanej pietruszki lub koperku(...)stron na rumiano *** *** Podsmażone mięso przekładamy do garnka lub na głębszą patelnię, a na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebula. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki *** *** Gdy pieczarki zrumienią się dodajemy startą na tarce marchew *** *** Mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę *** *** Całość przekładamy na podsmażone wcześniej mięso *** *** Zalewamy bulionem, zagotowujemy. Zmniejszamy moc panika do małej
Blog z Apetytemkurczaka w air fryer Piersi kurczaka z brzoskwiniami w sosie czosnkowym Kotlety drobiowe z piersi kurczaka Kotlety z kurczaka siekane Indyk w sosie kokosowym z ryżem Zapiekanka chlebowa z pieczarkami Zapiekanka chlebowa z brokułem pod beszamelem Ryż z brokułami Lasagne bolognese Wieprzowina w grzybowym sosie Gołąbki po staropolsku Bigos pieczony – przepis Kurczak gyros Kurczak w boczku Kurczak pieczony z pomidorkami(...)bananami z patelni Naleśniki z mięsem Naleśniki z kapustą i kaszą gryczaną Naleśniki z kurczakiem i brokułami Naleśniki z jajecznicą Szybki gulasz meksykański Gulasz z bakłażana Gulasz z pieczarkami Leczo z dyni Curry z kalafiora Fasolka po grecku Risotto z suszonymi pomidorami Łosoś w warzywach Zapiekanka z grzybami, pęczakiem i jarmużem Jaglane kotlety pieczarkowe pyszny przepis Zapiekanka makaronowa po bolońsku
Dorota Smakujemąki kokosowej – szczypta szczyptą soli – 1/2 łyżeczki oregano – 2 łyżki ketchupu bez cukru – 50 g szynka konserwowa – 1 mała papryka czerwona – 1 mała pieczarka – 50 g ser mozzarella starty – 20 g parmezan Jak zrobić omlet: krok po kroku Przygotowanie składników Rozpocznijmy od przygotowania składników. Papryka i pieczarka powinny zostać pokrojone w cienkie(...)kokosowy, a następnie wylewamy masę jajeczną. Smażymy na małym ogniu, aż do momentu, gdy góra będzie ścięty. Dodatki Gdy omlet zaczyna się ścinać, dodajemy nasze ulubione dodatki: szynka, papryka, pieczarka. Całość posypujemy startym serem, czyli mozzarella i parmezan. Zostawiamy na wierzch trochę miejsca na ketchup i pomidorowy sos. Finalne smażenie Omlet podgrzewać pod przykrywką jeszcze przez kilka minut
ZGruntuFitJesienne leczo z curry, dynią, bakłażanem, pieczarkami i mleczkiem kokosowym! Pysznie danie jednogarnkowe - duża porcja! Świetnie smakuje podane z ryżem i posypane świeżą natka pietruszki lub kolendrą. Składniki: pół dyni Hokkaido, bakłażan, 250 g pieczarek, 2 pory - część biała i jasnozielona, papryka czerwona, papryka biała, 3 łyżki curry, mleczko kokosowe (u mnie light), sól, woda Przygotowanie: Bakłażana kroimy w dużą(...)kostkę, posypujemy solą z obu stron, odkładamy na kilka minut, następnie odsączamy za pomocą ręcznika papierowego. Dynię myjemy, oczyszczamy z pestek kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na pół lub na ćwiartki jeśli są większe. Por kroimy w plastry. Z papryki usuwamy gniazda z pestkami, kroimy w dużą kostkę. Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy pół szklanki wody. Dusimy
Lena Gotuje