Przepis na : obiad
Bardzo lubię grecką kuchnie. A to danie podbiło moje serce już pierwszym kęsem. Delikatne mięso zatopione w przepysznym sosie z dodatkiem warzyw i metaxy to po prostu połączenie idealne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gyros – składniki 600g filet z kurczaka 300g brązowych pieczarek (lub białych) 2 średnie czerwone papryki 1 spora cebula 2 ząbki czosnku 200g śmietany kremówki 200g kwaśnej śmietany 1 puszka (ok.400g) pasteryzowanych krojonych pomidorów (można pominąć) 100g koncentratu pom...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Trochę gotuje, ale nie za dużo :}