pieczarki - 22435 przepisów (strona:488/1496)

Warzywa w sosie mascarpone 101

Dziś warzywa w ziołach, z dodatkiem serka mascarpone, jak dla mnie idealne i kremowe danie wege, które niewątpliwie polecam całorocznie w rozmaitych proporcjach warzyw i dodatków. SKŁADNIKI: 300 g pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia 1 pomidor, u mnie żółty opcja: 1 papryczka chili 250 g serka mascarpone sól, pieprz, słodka papryka(...)koperek, kolendra, Kamis ) oliwa do podania: makaron, natka, koperek, bazylia lub rukola, tarty parmezan PRZYGOTOWANIE: Warzywa myję, czosnek i cebulę obieram, siekam w drobną kostkę. Paprykę, cukinię, pomidora i pieczarki kroję w średniej wielkości kostkę. Na oliwie w głębszej patelni przesmażam cebulę i czosnek. Jeśli dodaję to teraz posiekaną papryczkę, z kilkoma pestkami. Gdy cebula się zeszkli wrzucam paprykę

Zasmakuj Kuchni
Risotto Z Pieczarkami I Jarmużem 170

Jeśli chcecie aby danie było bez mięsne wystarczy pominąć filet z kurczaka :) Składniki na 2 osoby: 3/4 szkl ryżu do risotto Arborio 1 pojedynczy filet z kurczaka 200 g pieczarek  około 800 ml bulionu warzywnego lub mięsnego (może być kupny lub domowy) 1 kieliszek wytrawnego wina 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła około 100 g jarmużu (same(...)śmietanki 30 % (niekonieczne) natka pietruszki sól, pieprz do smaku olej/oliwa do smażenia starty parmezan 1. Na patelnie wylewamy trochę oleju i przesmażamy na niej cebulkę pokrojoną w kostkę. 2. Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy lub kroimy na plasterki (zależy co kto lubi, ja większość pieczarek starłam na grubych oczkach, a parę pokroiłam w plasterki ) dodaję do cebulki. solę i pieprzę

Gotowanie...to proste !
Zupa pieczarkowa z grzybami 96

grzybów sprawił, że bulion smakował naprawdę wyjątkowo. Zupa zdecydowanie do powtórzenia, świetnie rozgrzewa i super smakuje z cienkim makaronem. Zupa pieczarkowa z grzybami / 4 porcje Składniki: 250 g malutkich pieczarek 400 g ugotowanego makaronu, najlepiej krajanka 1 małe żeberko 1/4 małej cebuli 1 ząbek czosnku 2 małe marchewki 1 garść suszonych grzybów 4 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy(...)marchewki w całości i podzielone na mniejsze części suszone grzyby (grzyby najlepiej przed wykorzystaniem namoczyć). Zalewamy wodą. Całość gotujemy na małym ogniu, usuwając szumowiny z powierzchni. Pieczarki dokładnie myjemy, osuszamy. Kroimy na plasterki. Gdy bulion nabierze ładnego, brązowego koloru dodajemy pieczarki. Gotujemy, aż zmiękną. Na koniec doprawiamy do smaku. Podajemy z cienkim makaronem, posypane posiekaną natką

Moja smaczna kuchnia
MAKARON Z SOSEM SEROWYM 772

Makaron z sosem serowym to pyszne i szybkie w przygotowaniu danie. Sos serowy w dodatku z pieczarkami to pyszne połączenie, polecam mój przepis.  SKŁADNIKI :  250 g makaronu ugotowanego  500 g piersi z kurczaka  sól, pieprz, jarzynka do smaku szczypta oregano  2 ząbki czosnku słodka i ostra papryka w proszku do smaku przyprawa do kurczaka(...)śmietany 30 %  1 cebula 200 g poszatkowanych pieczarek 100 g serka topionego gouda  50 g sera gorgonzoli  1 mozzarella  50 g żółtego tartego sera                                                              PRZYGOTOWANIE

Kulinarne Fantazje Marioli
SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM I PIECZARKAMI 169

Bardzo lubię sałatki zarówno z dodatkiem pieczarek, jak i te z makaronem ryżowy 😍 Dziś zapraszam na połączenie obu moich ulubionych składników w pyszną, może trochę mniej klasyczną sałatkę. Nie podaję ilości, ani gramatury poszczególnych składników, ponieważ uważam, że jest to zawsze kwestia własnych upodobań smakowych ... Jeden z nas lubi więcej jajek w sałatce, a kto inny np wiecej ogórków 😄 Składniki(...)pieczarki biała część pora jajka ogórek konserwowy makaron ryżowy majonez sól pieprz ziołowy zielenina olej 2 ząbki czosnku - jesli tolerujemy Wykonanie: Na łyżce oleju podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki i posiekany czosnek. Po chwili podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Kiedy będą już miękkie, studzimy, i odcedzamy na sitku z ew. wody. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pora

Walijskie Pichcenie
błyskawiczna pizza na spodzie z tortilli 120

składniki: 1 placek tortilli sos pomidorowy (np. passata lub koncentrat pomidorowy wymieszany z oregano i odrobiną oleju) kawałek papryki, kawałek ulubionej wędliny kawałek ulubionego sera żółtego 1-2 pieczarki oregano opcjonalnie: kawałek liścia jarmużu wykonanie: Pieczarki i wędlinę kroimy w pasterki. Ser ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w kostkę. Na tortilli rozsmarowujemy sos pomidorowy, nakładamy ser, plasterki pieczarek, paprykę, wędlinę

Domowy Smak Jedzenia
Zrazy z kaczej piersi 112

niezwykle ciekawa. Polecam, naprawdę warto eksperymentować Składniki na 4 osoby : 4 pojedyńcze filety z piersi kaczki bez skóry 8-10 podgrzybków ( ja użyłam mrożonych, można zastąpić innymi grzybami nawet pieczarką) 2 cebule 1 ząbek czosnku kawałek wędzonej słoniny, tyle żeby wytopić tłuszcz i podsmażyć pieczarki z cebulą musztarda sarepska sól, pieprz do smaku 3-4 szklanki wywaru z kaczych korpusów(...)ostateczności z kostki ) kaczy smalec (można zastąpić wieprzowym) mąka z wodą do zagęszczenia sosu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Posiekaną słoninę wytapiamy na patelni, jak zrobią się skwarki, dodajemy pokrojone pieczarki, jedną cebulę i wyciśnięty praską czosnek. Smażymy na złoty kolor, po przestudzeniu blendujemy na w miarę jednolitą pastę. Filety rozklepujemy cieniutko. Każdy smarujemy musztardą,ale niezbyt obficie. Solimy, pieprzymy do smaku

Ogrodnik w podróży
Kaszotto ze szpinakiem, pieczarkami i kurczakiem 145

Składniki: 400 g kaszy bulgur 2 pojedyncze piersi z kurczaka 200 g szpinaku baby 150 g pieczarek 1/2 pora 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 5 łyżek sosu sojowego 3 łyżki oleju sól, pieprz 1/2 pęczka dymki Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, polewamy sosem sojowym i odstawiamy(...)dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego pokrojonego w paski pora, pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz poszatkowany czosnek. Smażymy około 3 minut od czasu do czasu mieszają. Dodajemy pieczarki, oprószamy solą i pieprzem i w dalszym ciągu smażymy. Gdy woda z pieczarek odparuje dodajemy na patelnię kurczaka razem z sosem sojowym. Smażymy do momentu aż mięso będzie gotowe. Następnie

Qchnia po prostu
kuchnia XX - lecia międzywojennego 137

makaronu włoskiego pieczeń siekana pieczeń wieprzowa nadziewana drób: kaczka z pomidorami kurczęta z pomidorami przepiórki duszone w śmietanie przepiórki na sposób francuski grzyby: kasza gryczana z grzybami kotlety królewskie pieczarki faszerowane pieczarki w muszelkach jajka: babka bawarska jajka faszerowane musztarda i kaparami jajka faszerowane ze śledziem jajka nadziewane serem jaja w sosie musztardowym sznycle z jajek, kotlety z jajek Kartofle(...)placuszki: knedel z kaszy manny z serem przetwory: konfitura z ogórków ryby: babka z ryby bitki ze śledzi flądra smażona panierowana flądry zapiekane śledzie w pomidorach sosy: sos pieczarkowy – pieczarki w śmietanie sos tatarski sos z oliwek warzywa: buraki obsmażane w cieście jarmuż z kasztanami zupy: ogórkowa ze świeżych ogórków zwyczajna zupa rybna - rosolnik

królestwo garów
STROGONOW Z KURCZAKA 165

wariacja na bazie tradycyjnego strogonowa. Smaczna sycąca, gęsta zupa typu gulaszowego w dodatku przygotowuje się ją expresowo.   SKŁADNIKI :  500 g piersi z kurczaka  300 g pieczarek 2 cebule 2-3 ogórki kiszone  1 czerwona papryka  3 łyżeczki przecieru pomidorowego 200 ml śmietany 30 % sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku 1 łyżeczka musztardy(...)PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka i wszystkie warzywa kroimy najlepiej w paski a pieczarki w talarki. Do dużego garnka wlewamy odrobinę oleju, przekładamy kurczaka, liść laurowy i ziele, chwilkę podpiekamy. Następnie dodajemy pieczarki, paprykę i przyprawy. Chwilkę podpiekamy. Wytworzą się płyny i tak ma być, jednak dolewamy jeszcze wody, dodajemy przecier, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 20 minut.  Na koniec dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka warstwowa z topinamburem i pieczarkami 127

NONE X-NONE Bazą dzisiejszego dania będzie topinambur - dość egzotyczne warzywo (przynajmniej dla nas) o specyficznym smaku. Jeśli jeszcze nie próbowaliście - gorąco zachęcamy. Zapiekanka warstwowa z topinamburem i pieczarkami SKŁADNIKI: - ok 500 g topinamburu - 250g pieczarek - 1 duża papryka czerwona - 2 papryczki jalapeno - 200g zielonych oliwek w puszce - 250g sera żółtego   - 250g przecieru pomidorowego - przyprawy (bazylia, oregano, sól) Topinambur(...)dokładnie myjemy, kroimy w cieniutkie plasterki i wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy niewielką ilością oregano. Podobną czynność wykonujemy z pieczarkami: dokładnie myjemy, kroimy w plasterki i układamy kolejną warstwę w naczyniu żaroodpornym. Następną warstwą są przekrojone na pół oliwki, czerwona papryka i papryczki jalapeno. Wszystkie składniki zalewamy wcześniej wymieszanym przecierem z łyżeczka bazylii i oregano, a wierzch posypujemy serem

Związek na patelni
Przekąski i przystawki na różne okazje 252

sałatką jarzynową Galareta wieprzowa Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym Domowe chipsy Pikantne roladki z ciasta francuskiego Jajka z majonezem Jajka caprese Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce Parówki w cieście francuskim Pizza caprese Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym Roladki schabowe panierowane Roladki(...)papryką , Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki Tartinki z łososiem i serkiem Tatar ze śledzia na pumperniklu Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej Koreczki Caprese Pieczarki faszerowane wołowiną Pieczarki nadziewane kaszą i serem Pomidory faszerowane fetą Przepis na ogórki faszerowane Sałatka z melonem, szynką i rukolą Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Szynka faszerowana sałątką jarzynową

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Paszteciki z kapustą i grzybami 144

drożdży świeżych, 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 100 g masła, Co potrzeba na farsz: 500 g kiszonej kapusty, 500 g pieczarek, 1 średnia cebula, 4 łyżki oleju rzepakowego, Sól, Pieprz Wykonanie: Przygotowujemy ciasto na paszteciki: Masło rozpuszczamy, zostawiamy do wystudzenia. Jajka roztrzepujemy w miseczce. Do dużej miski dajemy 2 łyżki mąki, cukier, pokruszone drożdże(...)godzinę. W tym czasie robimy farsz: Kapustę odciskamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, odcedzamy, zostawiamy do wystudzenia. Cebulę kroimy drobno, smażymy na oleju, dodajemy obrane i pokrojone drobno pieczarki. Podsmażamy, dodajemy wystudzoną kapustę pokrojoną drobno, smażymy, aż kapusta będzie miękka, w razie konieczności podlewamy nieco wody. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Zostawiamy do wystudzenia. Gotowe ciasto dzielimy

Bułka z Chlebem
Placuszki z piersi kurczaka i pieczarek 90

Można potraktować je też jako przekąskę. Czemu nie? Można dodać również inne składniki: paprykę, cebulę. Podaję ilości na 5-6 placuszków: * 20-30  dkg piersi z kurczaka * 3 pieczarki * do 10 dkg sera żółtego * 1 łyżka mąki * jajko * sól Mięso i pieczarki drobno posiekałam. Wbiłam jajko, mąkę i starty żółty ser. Delikatnie przyprawiłam solą. Smażyłam na oleju aż się(...)sosem tzatziki Przepis na sos podałam w poprzednim poście  tutaj Przekąska, danie, syte i nie jest trudne do zrobienia! Smacznego! Lidka Artykuł Placuszki z piersi kurczaka i pieczarek pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania