02.12.2022 Magda Chińszczyzna w wersji wege? Dla mnie taki obiad to jest to – uwielbiam te jeszcze delikatnie chrupkie warzywa w tym aromatycznym, słodkim sosie. Oprócz gotowego sosu hoisin, który łatwo znajdziecie w sklepie, dodałam jeszcze więcej aromatów jak imbir, czosnek czy sos sojowy, a poza tym…. lubię jak jest duuuużo sosu. Do podania z ryżem lub chińskim makaronem, niezawodny przepis na pyszny obiad gwarantowany. Składniki (na 3-4 duże porcje): 1 duża czerwona papryka 1 mały brokuł 25... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.