pieczarki - 22435 przepisów (strona:423/1496)

Wegetariańskie leczo 85

chłodniejsze letnie dni. Czas wykonania: 30 – 40 min Ilość porcji: 4 – 6 Składniki: 300 g cukinii 300 g papryki 300 g cebuli 300 g pomidorów 400 g pieczarek 80 g przecieru pomidorowego 1 ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka masła Przygotowanie: Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle przez 10 minut. Dodać pokrojone pieczarki i cukinię. Całość posolić(...)dodać przecier pomidorowy i pieprz. Całość gotować, do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się. Krok po kroku: 1. Podsmażyć cebulę 2. Dodać pieczarki 3. Dodać cukinię 4. Dodać paprykę oraz pomidory 5. Pod koniec gotowania dodać przecier i przyprawy Pobierz wersję do druku: Pobierz Wegetariańskie leczo Artykuł Wegetariańskie leczo

KuchniaWeDwoje.pl
Fasolowe klopsiki w warzywach 179

łyżki otrębów owsianych 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz czarny mielony SOS Z WARZYW: 2 małe cukinie zielone 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 3-4 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody lub bulionu drobiowego 1 łyżeczka octu balsamicznego natka pietruszki sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy olej rzepakowy do smażenia Fasolę(...)pszenną i otręby. Połączyć przyprawiając pieprzem. Oprószając dłonie mąką formować małe kuleczki. Odłożyć. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę razem ze zgniecionym czosnkiem. Dodać posiekane pieczarki, a kiedy się usmażą przełożyć do garnka o szerokim dnie. Dołożyć pokrojone cukinie i pomidory. Pomidory warto wcześniej sparzyć i obrać ze skórki. Chwilę dusić i zalać wodą lub bulionem

https:KKuchniaMniam
Makaronowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą żywiecką 228

Często powtarzam, że w prostocie tkwi siła i smak. Dziś zapraszam Was na jedno z takich dań. Makaronowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą żywiecką . Idealne na szybki obiad. Jeśli lubicie proste, pyszne dania na bazie makaronu, to na pewno Wam posmakuje moja propozycja. Składniki: około 120-150 g makaronu kokardki z mąki durum z dodatkiem pomidora i szpinaku Makarony Babuni(...)EkoMak 1 pieczarka grillowa około 2-3 cm kiełbasy żywieckiej duża szczypta słodkiej czerwonej papryki 3 łyżeczki masła Ghee (masło klarowane) sól i pieprz do smaku około 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarkę obieramy i kroimy na grubsze lub drobne kawałki (wg uznania). Kiełbasę kroimy w drobną

Słodkie okruszki
Makaron w sosie jogurtowym z nutką bazylii 206

zamierzonym przez nas celu. Jesteś ciekawy? Przeczytaj i wypróbuj! Makaron z sosem jogurtowym z nutką bazylii porcja dla 1 osoby Składniki: około 50 g makaronu bezglutenowego świderki 5 małych pieczarek garść rukoli 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku około 4 cm pora kilka listków bazylii 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka słodzika ( syrop daktylowy/miód/syrop(...)opakowaniu. Przelać zimną wodą i odstawić. W miseczce wymieszać ricottę, jogurt naturalny, sok z cytryny, tymianek, porwane listki bazylii, słodzik, sól, pieprz i 3 łyżki wody z gotowania makaronu. Pieczarki umyć i odciąć korzonki. Pokroić na 4 części. Pora przeciąć na pół i pokroić w półksiężyce. Rukolę umyć i porwać. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić posiekany drobno czosnek i cebulę

Jaglusia
ekspresowa fasolka z pieczarkami 350

składniki: 400 g fasoli z puszki Piękny Jaś Jamar 200 g pieczarek 1 cebula ok. 300 g kiełbasy, ulubionej 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego ok. 200 ml wody 1 łyżka mąki 1 łyżka masła natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z pokrojoną np. w kostkę lub piórka cebulę. Kiełbasę obieramy z osłonek(...)kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na osobnej patelni. Do garnka przekładamy pieczarki z cebulą, podsmażoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą oraz mąką. Wszystko razem mieszamy i chwilkę gotujemy. Na koniec dodajemy odsączoną z zalewy Fasolę Piękny Jaś Jamar oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy, doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z pieczywem. * wpis zawiera lokowanie produktu

Domowy Smak Jedzenia
Kasza jaglana z jarmużem i kalafiorem 178

odżywczych i witamin. Zapraszam do gotowania! Kasza jaglana z jarmużem i kalafiorem porcja dla 2-3 osób Składniki: około 200 g jarmużu 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1/2 cebuli 4 pieczarki 1 szklanka podzielonego na różyczki kalafiora 1/3 pora 2 łyżki pestek słonecznika 1/3 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki papryki słodkiej opcjonalnie: 1/2 łyżeczki przyprawy garam(...)zagotować. Wsypać kaszę jaglaną i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Kalafiora gotować w parowarze lub w osolonej wodzie przez 10 minut, aby pozostał jędrny. Pieczarki pokroić na ćwiartki. Cebulę i pora drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i smażyć przez około 2 minuty. Dodać pieczarki, pora i jarmuż. Smażyć przez 3 minuty. Dodać kalafior

Jaglusia
Leczo z kabaczkiem, pieczarkami i papryką (wegetariańskie) 184

waga po obraniu i usunięciu miąższu około 2 kg) 4 duże papryki różnokolorowe 1 kg pomidorów, np. limy (waga przed usunięciem skórki) 3 średniej wielkości cebule 250-300 g pieczarek sól, pieprz papryka wędzona słodka odrobina oleju ewentualnie 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Na samym początku cebulę obrać i posiekać. Paprykę umyć, odciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę(...)garnka wlać odrobinę oleju i dodać cebulkę. Smażyć, aż do zeszklenia. Następnie dodać paprykę. Gotować pod przykryciem. W międzyczasie pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki, a pomidory naciąć na krzyż i zalać wrzącą wodą. Do lekko miękkiej papryki dodać pieczarki. Z pomidorów ściągnąć skórkę i pokroić je na mniejsze kawałki. Do warzyw dodać pomidory. Całość dusić na średnim ogniu

Ugotować
Polędwiczki w porach 507

całą Waszą rodzinę. Polędwiczki możemy podać z ziemniakami z wody lub dowolną kaszą. Polędwiczki w porach – składniki (2-3 porcje) 250g polędwiczki wieprzowej 1 średniej wielkości por 250g pieczarek 300 ml bulionu sól pieprz mąka olej do smażenia Polędwiczki w porach – przepis Polędwiczkę myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i delikatnie oprószamy mąką. Smażmy(...)przez chwilę z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy drobno pokrojonego pora i pieczarki. Całość podsmażamy przez chwilę i podlewamy bulionem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy polędwiczki przez ok. 20-25 minut. Tak przygotowane polędwiczki wykładamy na talerz i podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego! Post Polędwiczki w porach pojawił się poraz pierwszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w czerwonym winie według przepisu Julii Child ( Coq au vin) 211

oczekiwania - istna petarda! Ilość porcji: 4 osoby Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut pieczenia: Składniki: 4 nogi od kurczaka  (oryginalnie 1- 1,5 kg kurczaka w kawałkach) 200g pieczarek 100g kawałek boczku (oryginalnie bekonu) 3 szklanki czerwonego wina 1-2 szklanki bulionu wołowego 4 cebule szalotki (lub 12 małych białych cebulek) 2 marchewki (oryginalny przepis jej nie zawierał(...)dolewamy czerwone wino i tyle bulionu, aby zakryć mięso. Dodajemy przecier pomidorowy, zmiażdżony czosnek i zioła. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy około pół godziny, aż mięso będzie miękkie. Pieczarki czyścimy dokładnie z zabrudzeń, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Na świeżej patelni rozgrzewamy masło z olejem (po łyżce) i dodajemy grzyby. Smażymy na dużym ogniu przez 4-5 minut

Kolizje Smaków
WYTRAWNA TARTA DROŻDŻOWA z warzywami (orkiszowa, wegańska) 126

bardzo lekka i pyszna. Jednak w pierwszej kolejności przyciągnie nas wyglądem – przypomina kwitnący kolorowy ogród. Ciasto zrobiłam z mąki orkiszowej. Jest ono lekko drożdżowe. Nadzienie to warzywa i pieczarki. Dokładne proporcje oraz wykonanie znajdziesz poniżej, zapraszam // Składniki: Ciasto: 100 g mąki orkiszowej 40 g mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka soli łyżeczka bazylii 30 g drożdży 1/2 łyżeczki cukru(...)ciepłej wody 2 łyżki oliwy Dodatkowo: 100 g fasolki szparagowej 50 g marchewki 1/2 papryki 150 g pieczarek 1 cebula 1 pomidor na wierzch: marchewka, cukinia, pieczarki Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo

Via Gusto
Makaron z dynią hokkaido, pieczarkami i boczkiem 116

życiu. Muszę przyznać, że bardzo mile się zaskoczyłem i na pewno wkrótce na blogu pojawi się więcej dyniowych przepisów. Tym razem proponuję przygotowanie makaronu ze wspomnianą wcześniej dynią hokkaido, pieczarkami, cebulą i boczkiem. Danie jest niezwykle proste do przygotowania, nie zajmuje dużo czasu, a smakuje po prostu rewelacyjnie. Z podanej ilości składników otrzymacie dwie solidne porcje. Osobiście polecam makaron pełnoziarnisty(...)moim przypadku świderki, ale penne równie dobrze się spisze), który jest bogatszy w błonnik i zawiera więcej makro i mikroelementów. Składniki 200 g makaronu penne / świderki 100 g pieczarek 100 g boczku 1/2 dyni hokkaido 1/2 cebuli 1 łyżka oleju kokosowego (lub inny tłuszcz do smażenia) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sól, pieprz Przygotowanie Makaron ugotuj al dente zgodnie

Programista w kuchni
naleśniki z serem i pieczarkami 163

wiadomo co zrobić na obiad to najlepiej coś na szybko. A jak na szybko to naleśniki wpisują się idealnie w ten klimat. Do tego w lodówce były pieczarki i kawałek sera żółtego i nadzienie samo się zrobiło. Tym razem wersja light czyli bez panierki, ale uwierzcie mi, do niczego nie była potrzebna. Składniki: ciasto 125 g mąki 1 jajo(...)mleka nadzienie 4 duże pieczarki  nieduży kawałek żółtego sera Przygotowanie: wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać - powinno przypominać konsystencją gęstą śmietanę smażymy naleśniki na złoty kolor z obu stron na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju pieczarki i ser ścieramy na tarce o grubych oczkach na środek usmażonego naleśnika kładziemy dużą łyżkę nadzienia zwijamy jak krokieta (zwijamy dół, prawą

Gotowanie z pasją
schab zapiekany z pieczarkami w pomidorach 283

domu pojawił się zapiekany schab. Co prawda zrobiłam z dużo mniejszej porcji, ale wyszło przepysznie. Składniki: schab - tak na ok 5-6 kotletów 1/2 kg pieczarek 1-2 duże cebule przecież pomidorowy - u nas pulpa pomidorowa sól i pieprz do smaku Przygotowanie: pieczarki kroimy w paski, a cebulę w piórka schab dzielimy na kotlety i każdego z nich ubijamy ręką(...)pieprzymy i solimy do smaku kotlety delikatnie obsmażamy z obu stron - tylko żeby zamknęły się naczynka  do naczynia żaroodpornego kładziemy warstwami  schab - pieczarki - cebula - pomidory  i tak do końca  zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 1 h  Smakuje zarówno dobrze na zimno jak i na ciepło  :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Pieczarki z boczkiem pani Maggot. 120

rozpalił się żywiej. Pani Maggot krzątała się po domu. Nadeszło paru hobbitów, domowników gospodarza. Wkrótce czternaście osób siedziało za stołem. Piwa było w bród, na półmisku piętrzyła się góra pieczarek z boczkiem, nie brakowało też innych posilnych wiejskich dań." Tydzień literacki zamienił się w moim wykonaniu w hobbicki, a ten, niepostrzeżenie, w pieczarkowy. Ale czy to źle? Chyba(...)można wpaść w ciąg - książkowy i kulinarny. Gotowanie połączone z zaglądaniem do ulubionej książki to świetna zabawa, a jej efekty potrafią okazać się niezwykle smaczne! :) Składniki: 250 g mini pieczarek 1 mała cebula 6 plastrów boczku 250 ml słodkiej śmietanki 1/2 łyżeczki mąki listki otarte z 1 gałązki rozmarynu (posiekane) listki otarte z 1 gałązki tymianku (posiekane) oliwa i masło

zadanie-gotowanie
Podpłomyki z pieczonymi ziemniaczkami i dodatkami.(vege & gluten free) 147

cayenne szczypta cukru  1/2 łyżeczki kurkumy  Dodatkowo:  3 średniej wielkości ziemniaki  2 małe lub 1 duża cebula czerwona  garść czarnych oliwek  200 świeżych pieczarek  1/2 papryczki chili czerwonej (świeżej)  pęczek świeżego koperku  oregano  bazylia  tymianek  sól i pieprz  2 łyżeczki - oliwy z oliwek  Wykonanie(...)oliwie z oliwek. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami (tymianek,oregano,bazylia). Ziemniaki odstawiamy.  3. Oliwki kroimy na plasterki a cebulkę w pióra. Chili kroimy w małe cząsteczki. Pieczarki podsmażamy na tłuszczu po ziemniakach do miękkości.  5. Ciasto mieszamy i gdy będzie zbyt gęste dolewamy więcej wody. Ma być dość lejące. Podpłomyki smażymy na mocno rozgrzanej patelni, którą wcześniej

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania