pieczarki chrupiące - 885 przepisów (strona:19/59)

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami 248

się, czy aby czas przygotowania nie będzie krótszy. Nagroda jest warta czekania, chrupiąca warstwa sera znika najszybciej z talerzy dziewczynek, a starszyzna dopełnia kulinarne zadowolenie szklanką Coca-Coli.   Zapiekanka ziemniaczana z grzybami Składniki: 500 g ziemniaków 300 g pieczarek lub innych grzybów 150 g żółtego sera ząbek czosnku pęczek pietruszki 2 łyżki oleju

kuron.com.pl
Wegańskie i bezglutenowe grillowane burgery z quinoą 126

podpieczone bułki sosem, układamy na nich liść sałaty, na nim burgera z fasoli i quinoy, plastry pomidora, ogórków, cebuli i grillowane pieczarki, przybieramy kwiatami czosnku niedźwiedziego, dajemy jeszcze jedną porcję sosu, posypujemy szczypiorkiem i całość zamykamy w chrupiącej bułeczce. Goście będą zachwyceni i każdy będzie mógł to danie zjeść :)  Zakupy na grillową imprezę można zrobić w Delikatesach Alma www.alma24.pl

Quinoa Raz!
100 przepisów na Sylwestra 1311

sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread(...)ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Mus z mrożonych jeżyn Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi

Moja smaczna kuchnia
Placki ziemniaczane po królewsku z sercem i sosem pomidorowym. 97

łyżka majeranku 2 łyżki masła 0,5 kg pieczarek olej do smażenia sos pomidorowy przepis ---->   TU Mięso przygotowujemy jak na tradycyjne kotlety, robimy je tylko bardziej pikantne. Pieczarki kroimy i smażymy na maśle. Starte ziemniaki przekładamy na sito aby odsączyć nadmiar płynu, po 10 min przekładamy do naczynia, ścieramy cebulę i doprawiamy.  Delikatnie zlewamy płyn po ziemniakach(...)powierzchni. Na środku robimy wgłębienie i tam wciskamy pieczarki czyli serce placka, które lekko przykrywamy mięsem. Tak przygotowane podłoże przykrywamy podsmażonymi ( też z jednej strony) plackami,  lekko dociskamy. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ( 200 stopni) i pieczemy około 20 - 30 minut. Aż się środek upiecze, a wierzch zrobi jeszcze bardziej chrupiący. Podajemy z sosem pomidorowym. Troszkę jest

Dieta moja pasja
NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 317

się być skomplikowana, jest banalnie prosta w przygotowaniu. Mięso faszerujemy podsmażanymi pieczarkami z cebulką i zrumienionym chudym boczkiem, zawijamy w ciasto i pieczemy na złoty kolor. Ciasto francuskie  z zewnątrz  staje się chrupiące, a mięso pozostaje soczyste. Jest to niesamowicie sycące danie i jedna pierś wraz(...)Wsadź blachę z naciętym ciastem na 15 minut do lodówki.W tym czasie zrumień z obu stron lekko na suchej patelni plastry boczku. Pieczarki umyj i pokrój w cieniutkie plasterki. Cebulę zaś posiekaj w większą kostkę. Całość podsmaż około 5 minut na oliwie z oliwek.Filety z kurczaka dokładnie umyj i obkrój z białych błonek

Słodko-Słony Świat Ilony
Smażone nadziewane bułeczki 230

Chrupiąca skórka i miękki farsz w środku:-) Pewnie nie jednemu zasmakuje. Z pewnością nie jest to dietetyczne danie... i tu nie ma co się oszukiwać, że będzie lekko i fit. Od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe grzeszki kulinarne. Składniki: 8 bułek kajzerek lub innych niedużych bułeczek ok. 700 g pieczarek 3 cebule 5-6 jajek

IMPRESJA SMAKU
Soczysta pierś z kurczaka w sosie z wędzonej papryki i miodu 136

salami i podpiecz je tak by wyciekł z nich tłuszcz i zrobiły się chrupiące. Odłóż na papier ręcznikowy. Na tej samej patelni dodając łyżkę oleju podsmaż cebulę pokrojoną w piórka. Zmniejsz ogień by cebula lekko się skarmelizowała. Dodaj pół łyżeczki wędzonej papryki oraz pokrojone pieczarki i jeszcze chwilę podsmażaj. Przełóż warzywa do miseczki. Kurczaka pokrój na mniejsze fileciki, dopraw

wysmienity
Sofficini czyli pierożki inaczej... 212

tutaj takie trochę inne pierogi, bo nie gotowane, a smażone. U mnie akurat z farszem z pieczarek z cebulką i sera, ale można zrobić z czym się chce np. z szynką i serem (1 plaster szynki i sera na 1 pieroga). Są chrupiące z wierzchu a mięciutkie w środku, rozpływają się w ustach. Bardzo łatwo się je robi

Pelusiowa Kuchnia
Środa: Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków 135

smak, odpowiednią konsystencję i jest pożywny. Polecamy Wam przepis Marka Bittmana na fasolowo-grzybowe burgery. W sezonie najlepiej je zrobić z prawdziwków. Poza sezonem najlepiej zastąpić je boczniakami, choć pieczarki też dają radę. Do przepisu dodaliśmy od siebie solidną garść szpinaku, który dzień wcześniej częściowo wykorzystaliśmy do pizzy. Naszym zdaniem zmiksowany szpinak sprawia, że burgery są jeszcze delikatniejsze w smaku(...)Wtorek: Szybka pizza ze szpinakiem Środa: Hamburgery z czerwonej fasoli i boczniaków Czwartek: Pałki z kurczaka w chrupiącej panierce Piątek: Fish and chips z piekarnika Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 200 g boczniaków lub pieczarek 1/2 szklanki płatków owsianych Garść szpinaku 1 ząbek drobno posiekanego czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka kminu

Niedzielny kucharz
Degustacja w BelEtage 227

zasmażką z orzechów laskowych i nerkowca na oleju kokosowym. Dobrze skomponowane danie – szparagi ugotowane idealnie, a zasmażka z orzechów była chrupiąca, lekko słona, świetnie dopełniła smak szparagów. Przyszła pora na zupę. A tu zaskoczenie – podano nam krewetki z pieczarkami i marynowanymi warzywami (marchewką, cukinią i ogórkiem). Wyczuwalny zapach curry zwiastował jakieś azjatyckie smaki. I rzeczywiście – była to „wkładka(...)Były to orzechowe lody zapieczone w bezie z dodatkiem skórki limonki, polane musem truskawkowym i podane z macerowanymi truskawkami w pudrze truskawkowym. Beza lekka, piankowa, przyjemnie kwaskowata, na spodzie chrupiąca, świetnie się komponowała z lodami. Całość smakowała bajecznie, zresztą wyglądała również!  Cóż pozostaje powiedzieć - dziękuję za tak pyszną kolację! Jeśli planujecie uroczyste przyjęcie, romantyczną kolację lub po prostu

Obiad gotowy
Risotto z grzybami mun 183

danie dające dużo energii potrzebnej na resztę dnia. W tej wersji użyłam grzybów mun, ale można także użyć zwykłych białych pieczarek, albo portobello . Wybrałam grzyby mung ze względu na ich ciekawy smak: są raczej twardawe i bosko chrupiące, co wspaniale komponuje się z usmażonymi warzywami i ryżem. A ich lecznicze ponoć właściwości też mi nie przeszkadzają Podobno przyczyniają się

Lamarida.pl
Makaron z brokułem w sosie serowym 165

lekko osolonej wodzie. Na łyżce oleju podsmażamy pieczarki, posiekaną drobno cebulę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Delikatnie solimy. Gdy pieczarki puszczą odrobinę wody, dodajemy malutkie różyczki umytego brokułu, przykrywamy i dusimy do momentu aż będą lekko chrupiące. Dodajemy śmietankę, oba sery i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia. Gotowy sos doprawiamy szczyptą pieprzu i suszonym tymiankiem. Łączymy z makaronem. Podajemy

Kuchnia w czekoladzie
Panierowane pieczarki 245

Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Cenie pieczarki nie tylko za ich niesamowite walory smakowe, ale również za ich wartość odżywcz ą . Otóż zawierają one witaminy z grupy B, witaminę D oraz cenne minerały. Uwielbiam wszelkiego rodzaju grzyby oraz kocham

kulinarne odsłony pati
Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 156

przygotowałam np. tramezzini z rukolą, serkiem kremowym i prosciutto, kanapki znikały w mgnieniu oka! Przepisy na rukolę, które znajdziecie na blogu: Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi

Moja smaczna kuchnia
Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami 358

lubi naleśniki na słodko. Dziś przygotowałam dla Was naleśniki w wersji wytrawnej. Dzięki temu, że je zapiekłam stały się bardzo chrupiące i smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 3 szklanki mleka, 1 jajko, ½ łyżeczki soli, 2,5 szklanki mąki, ½ kg pieczarek, 2 cebule, 3 łyżki masła, 15 dag sera żółtego, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: Mleko dokładnie mieszam trzepaczką razem jajkiem, solą

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania