cytrusami Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Penne z grillowanymi warzywami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem(...)orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta
Moja smaczna kuchniazioła w kuchni włoskiej Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Gremolata Jogurt z owocami i płatkami owsianymi Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana(...)pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl buraczkowy z bananem i pomarańczą Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaKrokiety ze szpinakiem Krokiety szpinakowe – czyli pyszne, chrupiące naleśniki w panierce :) Z podanych wyżej proporcji wyszło mi 5 krokietów z naleśników o średnicy 28cm. Polecam również przepis na: Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none
Kulinarne Przebojekaszy. Podczas pieczenia warzywa puszczają sok, więc takie danie można śmiało zjeść z dodatkiem świeżej chrupiącej bagietki, na końcu maczając ją w pysznym i zdrowym warzywnym soku. Nic się nie może zmarnować:) Smacznego:) Na zdrowie! Składniki: 1 cukinia 2 pomidory 5 pieczarek 2 ząbki czosnku 1 mniejsza cebula 1 czerwona papryka 1 papryczka chili z pestkami (bez lub kilkoma
Zasmakuj KuchniMini hot-dogi czyli parówki w cieście drożdżowym 8. Mini kotleciki mielone 9. Pieczarki faszerowane boczkiem i żółtym serem Genialne na ciepło oraz na zimno.. 10. Muszle faszerowane mięsem mielonym 11. Paluszki serowe 12. Parówki na patyku w chrupiącym cieście 13. coś dla Vegan czyli chrupiące świeże warzywa z ulubionym
Wylizany Rondelchorizo jak nam się podoba :) Cebulkę podsmażamy aż się zeszkli na maśle klarowanym, potem dorzucamy pieczarki i smażymy, aż woda wyparuje (można też jej trochę odlać, żeby skrócić ten proces). Boczek i chorizo smażymy na jednej patelni aż będą pyszne i chrupiące – wytopiony tłuszcz odlewamy, nie będzie nam potrzebny ;) Wszystko łączymy na koniec w jednej patelni i jeszcze chwilę przesmażamy
Jak gotować i nie zwariowaćinne polaczenia z rukolą są smaczne? Specjalnie dla Was przygotowałam 18 najlepszych przepisów z rukolą! Smacznego! Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą
Moja smaczna kuchniaRozgrzej olej sezamowy, podsmaż czosnek i imbir, przełóż na talerz. Rozgrzej olej rzepakowy i krótko podsmaż pieczarki, marchewki i paprykę. Zestaw na chwilę z ognia, ostrożnie podlej wodą i duś na małym ogniu kilkanaście minut (aż warzywa będą miękkie, ale też lekko chrupiące). Wrzuć czosnek z imbirem. Dopraw sosem sojowym i wymieszaj. Posyp szczypiorkiem i sezamem. Podawaj ciepłe z ryżem
Qlinarnie i QlinarnieWłoszech. Wcześniej znałam wersję bazującą na gotowanych ziemniakach, bardzo przypominającą nasze polskie kopytka oraz gnocchi z ricotty, podobne do naszych leniwych kopytek. Kluseczki są bardzo smaczne, na wierzchu chrupiące w środku miękkie i delikatne. Można je podawać na wiele sposobów, ja wybrałam wersje z sosem pomidorowym i szynka włoską.Oryginalna semolina zakupiona we Włoszech. Gnocchi alla Romana Składniki(...)pomidorowy, koncentrat i pokrojone drobno pomidory suszone. Dodajemy pieczarki. Gotujemy sos, aż się zredukuje i zgęstnieje. Doprawiamy sosem sojowymi, sosem worhestershire, pieprzem, solą, cukrem i ziołami. Z solą należy uważać, gdyż sos sojowy jest słony. Ja osobiści soli już nie dodaję. Szynkę włoską podsmażamy na osobnej patelni, tak aby była chrupiąca. Na końcu dodajemy ją do sosu. Po upieczeniu kluseczek
Mania Gotowaniawłoską. Zapiekanka wyszła naprawdę pyszna, aromatyczna z chrupiącym wierzchem z sera i zapieczonej szynki włoskiej. Polecam wszystkim miłośnikom zapiekanek i kuchni włoskiej! Cannelloni z mięsem mielonym, bakłażanem i szynką włoską Składniki: 350 g mięsa mielonego wieprzowego ½ bakłażana ½ marchewki ½ cebuli 7-8 suszonych pomidorów 8-10 sztuk pieczarek 200 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu(...)Cebulę i czosnek podsmażamy przez chwile, uważając aby czosnek się nie przypalił.Dodajemy mięso mielone i smażymy przez około 5 minut. Paprykę i chili kroimy w kosteczkę. Bakłażana, pieczarki i marchew obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę. Mięso doprawiamy ziołami, pieprzem, solą, papryką, sosem worhestershire, pieprzem cayenne i czosnkiem granulowanym. Dodajemy pokrojone warzywa. Smażymy przez kolejne
Mania GotowaniaChrupiące, mięsne...czegóż chcieć więcej? No, może więcej sajgonek :P Składniki 2 opakowania papieru ryżowego 150 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 100 g ryżu 100 g brązowych pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 1 marchew 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru palmowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do głębokiego smażenia sól, pieprz
R'n'G Kitchenwychodzi mi 6 plastrów) i posmarować odrobiną masła. Na każdy plaster nałożyć po 1 łyżce pieczarek i posypać startym żółtym serem oraz oregano. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok. 160 stopni przez ok. 10 min aż ser się rozpuści a brzegi bułek będą chrupiące. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachczemu są fit, pyszne i chrupiące. Placek po węgiersku w moim domu rodzinnym to po prostu placki z dodatkiem pysznego gulaszu mojej mamy, ja zrobiłam gulasz po swojemu. Czy jest on węgierski? Nie wiem, ale na pewno jest pyszny, treściwy o głębokim smaku. Polecam! :) Gulasz wołowy: 500 g wołowiny na gulasz 300 g pieczarek 2 czerwone papryki 2 czerwone cebule(...)przez praskę, pieczarki kroimy w plastry, a paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy ok. łyżkę oliwy z oliwek i dodajemy cebulę. Przesmażamy chwilkę i dodajemy czosnek. Gdy zmiękną dodajemy pieczarki i paprykę. Lekko solimy i smażymy aż warzywa zmiękną. Przekładamy je do miski i odstawiamy na bok. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy na średniej wielkości kawałki. Wkładamy do miski
Cooking MonsterTakie pierogi smażone z pieczarkami czy dowolnym innym nadzieniem, a nawet bez, doskonałe są w zimny dzień z barszczem czerwonym. Jeśli szukacie odmiany od tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami np. na Boże Narodzenie, to ten przepis bez wątpienia spełni Wasze oczekiwania. Smaku tych pierogów nie da się opisać. Dzięki sodzie, są puszyste, chrupiące. Przepis odkryłam na Instagramie , jednak(...)miksera i wyrabiałam je hakiem, ale wyrobienie ręczne, powinno zająć chwilkę. Skąd pomysł na nadzienie? Coś tam niecnego robiłam w kuchni i po tym niecnym cosiu, pozostało mi trochę pieczarek a raczej nadzienia pieczarkowego. Nie miałam pomysłu zbytnio co z nim zrobić, bo z jednej strony malutko go było, z drugiej strony szkoda wyrzucać. Wpakowałam je do kilku pierożków
Mieszam w Garnku