miodzie Gordona Ramsaya Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka
karmelowypieczystych jest u nas mama Sławka. Rozpieszcza nas ciągle pieczonym schabem z morelami, pieczoną piersią indyka z pieczarkami czy boczkiem. Ten schab to również jej pomysł i przepis. Rolada jest bardzo chrupiąca za sprawą migdałów, które rewelacyjnie komponują się z mięsem. Miałam obawy, czy farsz nie wypadnie podczas krojenia, ale jest
To co kochampopularnych dań w kuchni poleskiej. To nic innego jak duszona fasolka w sosie pomidorowym z dodatkami. Można dodać do niej mięso, kiełbasę, pieczarki, krojonych pomidorów. Jest syta i bardzo aromatyczna. Polecam samą lub z bułeczką, czy chrupiącym chlebkiem. Składniki: 0,5 kg fasoli białej Jaś 250 g kiełbasy dobrej jakościowo 250 g boczku wędzonego lub surowego olej rzepakowy
Zasmakuj KuchniMini-chlebki drożdżowe z chrupiącą skórką i bogatym nadzieniem Kolejny weekend za pasem... Kolejne Wypiekanie na śniadanie przybyło do kolekcji :) Tym razem piekliśmy Bułeczki z pieczarkami i suszonymi pomidorami . Przepis pochodził z bloga Pracownia wypieków . Z racji, iż nie każdy zawsze miał czas dołączyć do wspólnego pieczenia w weekend, akcja została przedłużona do poniedziałku. Co bardzo mnie ucieszyło, bo inaczej(...)się bardzo satysfakcjonujący. Samo wykonanie mało skomplikowane i niezbyt pracochłonne. Bułki niezwykle smaczne i zdecydowanie warte ponownego ich wypieku. Tak prawdę mówiąc, bardziej przypominały miniaturowe chlebki, niż tradycyjne bułeczki - chrupiąca skórka, chlebowe ciasto, a w środku pyszna zawartość nadzienia. Z modyfikacji jakie wprowadziłam, to niewielki dodatek mąki pełnoziarnistej , zamiana wody na mleko i drożdży tradycyjnych na drożdże suche . W nadzieniu
Grunt to przepis!Następnie dodać obgotowaną, pokrojoną kapustę i chwilę razem podsmażać. Do granka z ugotowanym, odcedzonym, gorącym makaronem dodać podsmażoną kapustę z pieczarkami i cebulą i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podwać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu lub później, chrupiące i złociste, odsmażone na patelni. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi duża porcja łazanek(...)trakcie gotowania wymieniać wodę 2 lub 3 razy. Ja nie płuczę kapusty ani nie wymieniam wody w trakcie jej gotowania. Moja rodzina lubi kwaśne potrawy. Ja nie obieram pieczarek, tylko dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Najlepiej do łazanek użyć kapusty kiszonej a nie kwaszonej. Pieczarki można zastąpić suszonymi grzybami (ilość według uznania). Należy je zalać zimną wodą
Gospodyni Miejskapowstały moje dwie dzisiejsze propozycje, świetne na śniadanie lub lunch. W pierwszej z nich, wnętrza pieczarek posmarowałam najlepszym pod słońcem sosem z pieczonych pomidorów (który autentycznie jest dobry do wszystkiego), wbiłam do nich po jajku, a po zapieczeniu podałam na chrupiących grzankach z resztą sosu do polania. Tę wersję na pewno polubią fani pikantnych smaków (ja! ja! ja!), ponieważ
Chilli Czosnek i Oliwapizze wyrabiał mój mąż Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół). Farsz: podsmażamy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i pieczarki. Kabanosy kroimy w plasterki, odkładamy na bok. Blaszkę do pieczenia smarujemy margaryną (spód będzie chrupiący). Układamy ciasto i ugniatając ręką rozprowadzamy na blaszce, tak aby z brzegów można było zrobić rant (zawinięte ciasto). Ciasto dziurkujemy widelcem, wkładamy
Słodkie okruszkiGrzanki sprawdzają się i na śniadanie, i na kolacje. Na imprezach są wręcz rozchwytywane. Mają zasadniczy plus, są gorące i chrupiące. Do grzanek pasują rozmaite dodatki. Po prostu otwieramy lodówkę i wyciągamy co mamy: wędlinę, pieczarki, ryby oraz dowolne warzywa. Przede wszystkim musimy posiadać bułkę. Najlepiej bagietkę, ale również każda inna bułka pokrojona w plastry nadaje się znakomicie
Kulinarne przemysleniapizzę, ale nie byle jaką a z kurczakiem i na cieście bezglutenowym czyli bez mąki. Musicie koniecznie spróbować bo ciasto wychodzi chrupiące - takie jak lubię! Smacznego! Składniki : * pierś z kurczaka przesmażona z przyprawami * czerwona papryka * kilka pieczarek * pomidorowy sos do pizzy * ser żółty Ciasto : * 150g mąki ryżowej * 150g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej * 160 ml ciepłej
Magiczne Życie Martypewno będzie wszystkim smakować. Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej można podać na niedzielny obiad, a także na większą rodzinną uroczystość. Pod chrupiącą skórką szynki kryje się aromatyczny smak kurczaka. Składniki: 5 udek z kurczaka 25 dag pieczarek 10 plasterków szynki szwarcwaldzkiej sól pieprz Udka myjemy i usuwamy z nich kości. Ostrożnie zdejmujemy skórkę, aby jej nie przeciąć (skórki mogą
Salonik smakówaszerowane pieczarki to prosta i niewymagająca wiele pracy przekąska imprezowa, a za sprawą farszu z brązowego ryżu, zielonych oliwek i suszonych pomidorów nieprawdopodobnie pyszna! Jeszcze ta chrupiąca warstwa z serem cheddar, mmm... Przepis przygotowałem dla Was z myślą o Sylwestrze, ale śmiało możecie go wykorzystać na domówkę, czy jako finger-food na imprezę. Zapewniam, że każdy będzie miło zaskoczony(...)SKŁADNIKI na 10 faszerowanych pieczarek 10 pieczarek o dużych kapeluszach 400 g brązowego ryżu 100 g suszonych pomidorów w oleju 100 g zielonych oliwek 2 łyżki oleju z zalewy z suszonych pomidorów mały pęczek natki pietruszki szczypta płatków chili garść kiełków, np. fasoli mung 100 g sera cheddar świezy rozmaryn do dekoracji 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Ryż
Food Squareteż ostatnio z piramidkami Popcrop . Oczywiście jeśli zostanie kilka sztuk w paczce, bo razem z mężem uwielbiamy takie chrupiące przekąski. I zresztą nasi goście też. Więcej o piramidkach napisałam tu - klik . Polecam pastę oraz piramidki! 3 jajka około 180g pieczarek marynowanych (mniej więcej mały słoik) (*) 50g żółtego sera 2 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo
Di gotujecukinią Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Omlet z ziemniakami i cukinią Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki(...)hummusem i chrupiącą cukinią Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką Sałatka z soczewicy i cukinii Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Świderki z salami, cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy
Moja smaczna kuchniaparówki – śmiało możemy zastąpić nimi kurczaka czy też mięso wieprzowe / gulaszowe. Danie robi się błyskawicznie! Podane z pajdą chrupiącego, świeżego chleba jest świetnym pomysłem na szybki, sycący obiad! Polecam! SKŁADNIKI: * parówki – 4 szt * marchew – 2 szt * pieczarki – 3-4 szt * papryka czerwona – 1 szt * cebula – 2 szt * miękkie pomidory – 3 szt * bulion warzywny
Ostra na Słodkouliczne białe budki z zapiekankami. Chrupiąca długa buła z masą pieczarkowo-serową i dużą ilością rozwodnionego ketchupu ... mmm ... to była pychotka! Postanowiłam przywołać wspomnienia licealnych czasów, kiedy po szkole szło się na taki pyszny fast food. Właściwie to nawet szczegółowy przepis jest zbędny :) Chyba nie ma nic prostszego niż domowa zapiekanka z pieczarkami i serem ... ale dla niewtajemniczonych (jeśli
Walijskie Pichcenie